Bildirim
Volkswagen Jetta fsi aracıma lpg dönüşümü
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
fsi lerin yakıtı km de kaç litre? -
Tabiiki BRC
www.2a-lpg.com dan bayii listesine bakın ve size en yakın olanı ile temasa geçin -
BRC mi?
Fsı motorlara lpg dönüşümü yapılıyomu ki! -
Bildiğim kadarıyla sadece BRC de fsi motora uygulanabilen bir kit var.Ama bu kadar yaygın olmayan bişeyi(fsi motora lpg dönüşümü) ben kendi adıma yaptırmadan 3-5 kez düşünürdüm. -
quote:
Orjinalden alıntı: SeLPaK
Bildiğim kadarıyla sadece BRC de fsi motora uygulanabilen bir kit var.Ama bu kadar yaygın olmayan bişeyi(fsi motora lpg dönüşümü) ben kendi adıma yaptırmadan 3-5 kez düşünürdüm.
+1 -
BRC Yİ GÜVENLE TAKTIRABİLİRSİNİZ... -
Arkadasım sakın ha sakın.Lutfen kımse bayı ısmı sormasın soylemıcem ama fsı motorların hıc bır kıtle uyum saglamadıgını soyleyen en unlu lpg kıtı takan bır fırmanın bayısındekı ustalar.Bu motorlar lpg ye uyumlu değil sureklı sorun yasatır.Boyle bır maceraya gırıp aracınızın orjınallıgını bozmayın. -
quote:
Orjinalden alıntı: rochss
Arkadasım sakın ha sakın.Lutfen kımse bayı ısmı sormasın soylemıcem ama fsı motorların hıc bır kıtle uyum saglamadıgını soyleyen en unlu lpg kıtı takan bır fırmanın bayısındekı ustalar.Bu motorlar lpg ye uyumlu değil sureklı sorun yasatır.Boyle bır maceraya gırıp aracınızın orjınallıgını bozmayın.
+1000
-
Arkadaşlar genel olarak mesajlara bakıyorum da sanki bir kaç sefer lpg FSİ araç kullanmış gibisiniz.Her görüşe saygı dumak lazım tabi -
fsi olsa ne oluyor benzinli motor benzinli motordur neticede benzin 3.50 hayırlı işlerr -
Karbüratorlu araclarda benzınlı motordur ama sıralı sıstem uygulanamıyor..Acaba nedenını arastırdın mı?Her gordugun sakallı deden olmuyor yanı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rochss -- 31 Mayıs 2008; 8:13:33 > -
quote:
Karbüratorlu araclarda benzınlı motordur ama sıralı sıstem uygulanamıyor..Acaba nedenını arastırdın mı?Her gordugun sakallı deden olmuyor yanı.
-
quote:
AYNEN KATILIYORUM -
quote:
Orjinalden alıntı: wolf_HKN
quote:
AYNEN KATILIYORUM
-
selamlar. bendede GDİ motorlu mitsubishi carisma araç var FSİ ile GDİ sistemi aynı ben klasik lpg sistemi bağlattım. şuan için 2000 km yol yaptım. şuan için çokta memnunum. -
SORU: FSI Motorlarda Otogaz dönüşümü yapılabilirmi.
CEVAP: Sıralı sistemler emme manifoldu püskürtmeli motorlara uygulanmaktadır. Direk enjeksiyon motorlarda yapılan püskürtme direk olarak yanma odası içine yapılmaktadır. Bu püskürtme aynı zamanda enjektörlerin soğutulması işleminide gerçekleştirmektedir. Sıralı enjeksiyon sistemlerinin bu motorlara uygulanması halinde benzin enjektörlerinin soğutma işlemi durarak enjektörlere oluşan ısı ile zarar vermesine sebep olur. Bu sebeple bu araçlarda kullanılması gereken sistemler eş zamanlı çalışma sergilemesi gerekir. Yada aynı enjektörlerin hem lpg hemde benzin ile çalışmasının sağlanması gerekmektedir.
Otogaz sistemleri üretmekte olan firmalar bu motorlara yönelik eş zamanlı sistemde çalışabilecek sistemler konusunda çalışmaları devam etmekte olup önimüzdeki dönemlerde Direk Püskürtmeli araçlarada dönüşüm yapılabileceği bilinmelidir.
Alıntıdır...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rochss -- 1 Haziran 2008; 23:20:53 >
-
FSI ve GDi motorlu araçlarla birde toyota avensislere Şuanda hali hazırda kullanılan SGi LPG sistemlerinin takılamamasının sebebi bu tip motorlarda manifoltun motor blogunun içinde olması.. BRC nin Fsi ve Gdi motorlu araçlar için ürettiği bir kiti var 2200 YTL civarında bunu montaj yaptırabilirsin.. ancak çok fazla denenmiş bir kit olmadığı için ben tavsiye etmem.. ikinci bir alternatif ise aracının hava emişinin başına takılan mikserle çalışan tek nokta enjeksiyon sistemlere göre tasarlanmış LPG Bunda bir arkadaş GDi sine Bunu taktırdığını ve 2000 Km yaptığını Ve çok memnun olduğunu söylemiş.. ancak 2000 Km sistemin zararlarını ve faydalarını anlamak için yeterli bir km değildir.. Eğer bu sistemi montaj yaptırırsan.. Arıza çıkartmaması için yaptığın 100 Km nin en az 20 KM sini benzinde yapman lazım.. yani her yaptığın 1 saat yoldan örneğin en az 20 dk da benzinde çalıştırman lazım.. çünkü benzin Aynı zamanda özelliği ve içeriğindne dolayı Geçtiği parçaların yağlamasını yapıyor.. Sonuç olarak emiş sisteminin içindeki parçalara kelebeklere felan zarar verme ihtimalin var ama benzinde kullanırsan yada başka birşey söyleyim her 30 Km de bir benzine geç ve 2-3 km yap buda yeter.. yani ozaman verim alırsın.. aldığın kittte brc olsun tek nokta enjeksiyonların fiyatları 700 800 YTL civarı yarın aracına uygun bir sistem çıktığı zamanda Tankın boruların ve şamandıran kalır en az 150 -200 Lira daha ucuza taktırırsın sistemi..
-
selamlar. evet 2000 km muhakkakki GDİ motorlu bir aracı test etmek için yeterli değil. ancak şunuda belirtmek isterimki 1400-1600 ytl veripte sıralı sistem takan birçok arkadaşın araçları tamirden kurtulamayabiliyorda. kiii bu her türlü markadada geçerli. hatta taktığım markadada var. bazı araçlarda problem oluşturabiliyor. türkiyede gerçekten bir sürü gizli kalmış birçok usta var( diğer ustalarımızada saygımız sonsuz ama..) önemli olan takılan kitten çok takacak usta. neyi nasıl biliyor. ben zaten hemen gidin taktırın demiyorum. deniyorum acele etmeyin diyorum.bir internet sitesinde aracımla ilgili verileri sürekli veriyorum. takip etmek isteyen olursa internetten GDİ motorlu araca LPG montajı diye yazıp aratabilir.
-
Benzer içerikler
- lpg" li araç giderken stop ediyor
- lpg çok yakıyor ne yapmalıyım
- lpg tesisatı yenileme fiyatları
- arabada gaz var ama ötüyor
- tek nokta enjeksiyon nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X