Şimdi Ara

Volkswagen'in Türkiye kararı bir kez daha ertelendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
3.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Volkswagen’in adeta yılan hikayesine dönen Türkiye yatırımıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Alman üretici, Manisa’da kurmayı planladığı fabrika ile ilgili kararı yine erteledi.

Hatırlanacağı üzere Volkswagen, Türkiye’deki fabrika yatırımını Suriye’ye yönelik Barış Pınarı Harekatı nedeniyle askıya almıştı. Konuyla ilgili nihai kararın önce 2019 yılı sona ermeden açıklanacağı belirtilmiş, sonrasında bu tarih 2020’nin Şubat ayına kadar ertelenmişti.

Ayrıca Bkz.Toyota Yaris tabanlı B-SUV'dan ilk teaser geldi: Ne zaman tanıtılacak?

Görünen o ki Volkswagen yönetim kurulundan henüz Türkiye’deki fabrika yatırımına yönelik bir karar çıkmadı. Reuters kaynaklı bir haberde, şirket içerisinden bir kaynağın “Kararı mutlaka Şubat ayı sonundaki Teftiş Kurulu toplantısında almamız gerektiği gibi bir durum yok. Daha zamanımız var ve karar yıl ortasına kadar bekleyebilir” şeklinde konuştuğu öğrenildi.

Bulgaristan: Hala yarışın içindeyiz

Volkswagen yetkilileri yatırım kararının sürekli ertelenmesine karşın Türkiye’ye alternatif aranmadığı konusunda ısrarcı. Öte yandan Bulgaristan Yatırım Ajansı Müdürü Stamen Yanev ise geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış, Bulgaristan’ın hala yatırım için iyi koşullar sunan ülkeler arasında olmaya devam ettiğini ve aldıkları sorumlulukları yerine getirmeye hala hazır olduklarını dile getirmişti.

• Seni işe yeni aldılar herhalde, hangi konuya baksam saçma mesajlarını görüyorum. Boynu bükük dediğin adam, ambargolara rağmen kıbrıs harekatını yapıp kıbrısı aldı.

Sizin gibi rus uçağını vurma emrini ben verdim deyip, ertesi gün ruslardan özür dileyip pilotları hapse atmadı. Ben görevde olduğum sürece rahibi vermeyiz deyip, ertesi gün rahibi vermedi. Gece yarısı süleyman şah türbesini kaçırıp, vatan toprağını teroristlere bırakmadı.

Sana daha da yazardım ama bu kadarı bile sana fazla.
    Kıbrıs harekatını Ecevit'in itirazlarına rağmen Erbakan yaptı. Bu kadar kör olmayın biraz okuyun araştırın.

Bak bakalım Rauf Denktaş ne diyiyor

• Karar vermişlerdi sanki de, tekrar ertelenmiş!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 18 Şubat 2020; 19:56:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Istedikleri olmadi ya, hesapta tehdit ediyorlar. Eskiden olsa boynu bukuk birileri karsilarinda olurdu. Su anda yemiyor tabi.
  • Bulgarlar kapar...

• memleketin ve milletin hayrına olacak bir durum karşısında gerekiyorsa boynunu bükersin. bükmezsen, ona atar buna tutar yaparsan döviz alır başını gider (aldı gitti), iki sene içinde gıda için cebinden iki kata yakın para çıkar (çıktı gitti).

• Vw'nin hali, şımarık kız misali, göster ama elletme mantığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Istedikleri olmadi ya, hesapta tehdit ediyorlar. Eskiden olsa boynu bukuk birileri karsilarinda olurdu. Su anda yemiyor tabi.
    doğru ya, eskiden kendi valisi isyan edince rusyadan yardım isteyen boynu bükük bir osmanlıdan nerelere geldik hey gidi hey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neroavalon -- 18 Şubat 2020; 16:35:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yav siz gelmezseniz gelmeyin biz italyanlarla çözüyoruz çözdük bile. anca kıskanırsınız siz sizi gidi beceriksiz kıskanç alamanlar...
  • Seni işe yeni aldılar herhalde, hangi konuya baksam saçma mesajlarını görüyorum. Boynu bükük dediğin adam, ambargolara rağmen kıbrıs harekatını yapıp kıbrısı aldı.

Sizin gibi rus uçağını vurma emrini ben verdim deyip, ertesi gün ruslardan özür dileyip pilotları hapse atmadı. Ben görevde olduğum sürece rahibi vermeyiz deyip, ertesi gün rahibi vermedi. Gece yarısı süleyman şah türbesini kaçırıp, vatan toprağını teroristlere bırakmadı.

• ben olsam Bulgaristan'ı seçerdim. Tamam Türkiye'de de asgari ücreti en düşük ülke ama Bulgaristan en düşük 2. ülke konumunda. Hem AB üyesi, bizim gibi etliye sütlüye karışan bir millette değiller, herkesle araları iyi.

Haa ama arabaları Orta Doğu pazarına süreceklerse o zaman mantıklı sayılır.

• Bu duruma istinaden hemen passat sırasına girip yüksek talep oluşturmalıyız. Böylece yetiştiremeyip fabrika kurmak zorunda kalırlar... (!) (!) (!)

Birşey olmaz yani yine bizim millet sıraya girer almak için...

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Seni işe yeni aldılar herhalde, hangi konuya baksam saçma mesajlarını görüyorum. Boynu bükük dediğin adam, ambargolara rağmen kıbrıs harekatını yapıp kıbrısı aldı.

bi de füze at knk daha da gelemez

• akıl var mantık var; bir firma yatırım kararını bu kadar dillendirip erteler mi ? üretecekleri araçların birçoğu bizim ülkede satılıyor zaten. passatı dünyada en çok seven ülke biziz, gidipte başka yerdemi kuracak fabrikayı..

burda kuracaklarda naz yapıyorlar ne koparırsak kardır diye..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musty3535123 -- 18 Şubat 2020; 17:51:44 >
  • vw bulgaristanın işçiliğine ve yan sanayisine güvenmiyor. yoksa ne işi var türklerle.
  • Bizim milletin bu araba sevdası dünyada eşi benzeri olmasa gerek ,Allah’tan
    vergiler yüksekte yoksa mazallah her yer arabadan geçilmezdi.

• Şu durumda VW grubundan araç alan da ne bileyim...

• ticari olarak mantıklı olan türkiyede fabrika açmak. birçok alman ve avrupalı otomotiv yedek parça üreticisinin türkiyede tesisleri var.
    hatta bazılarının ar-ge merkezleri var. bulgaristanda bu altyapı yok.

fakat siyasi açıdan alman hükümetinin engel olduğunu düşünüyorum. şu an orada da siyasi durumlar karışık olduğu için birkaç ay içinde konu netleşecektir. f
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    en mantıklı ve haklı yorum

• En büyük Honda
  • Cok abartilacak bir durum degil alti ustu montaj fabrikasi kuracaklar bir ton laf donuyor. Yerli otomobilin uretim sureci hizlandirilmali. Ondan sonra bu tur konularla kimse mesgul olmaz zaten.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.