Şimdi Ara

Voleybolda Dikkat Etmem Gereken Şeyler ve Smaçör pozisyonu Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar merhabalar. Uzun yıllardır imrendiğim bir spordur voleybol ve gerçekten kafamı taşlara vuruyorum zamanında başlamadığım için. Üniversite seneye bitiyor ve şuan arkadaşımın zoruyla voleybol takımına girdim en azından az da olsa şu sporu bir süre yapayım diyorum ancak bilmediğim çok şey var. Öncelikle bana bu konularda yardım edebilecek birileri varsa peşinen teşekkür etmek istiyorum.

Arkadaşlar 21 yaşındayım 1.93 boyundayım ve dediğim gibi takıma yeni girdim. Smaçör olarak başladık 4 ve 2 numara oluyor yanlış hatırlamıyorsam. 0 değilim voleybol konusunda ancak kendimi geliştirmem gereken çok şey var bana bu işin inceliklerini anlatacak birileri var mı? Öncelikle aklıma gelenler:

1)Smaçlarım karşıya geçiyor ama etkisiz kalıyor ve çoğu zaman fileye değiyorum. Smaçlarımı nasıl sertleştiririm ve fileye değmemek için neye dikkat etmeliyim?
    2)Servislerim de karşıya geçiyor yüksek bir oranda ancak daha etkili nasıl servis kullanabilirim?
    3)Nasıl kontrollü bir biçimde manşet alabilirim? İstediğim yerden başka yere gittiği çok oluyor topların bazen de karşıya gidiyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Aklıma geldikçe sorarım.

• Hocam bende üni 1 im henüz, Size yardımım dokunmaz ama sizin bana dokunabilir. Üniversite takımına seçilmek lazım yanılmıyorsam, kurs gibi bi tarafı var mı, ayrı olarak başka bir kulüp önerebilir misiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jumanji J kullanıcısına yanıt
    Smaçları atarken topla kendinizei iyi ayarlayın tepe noktada bileğiniz topa vururken aşağı doğru insin smaç için adam çalışmaları var fileye değmezseniz

2- topu attığınızda elinizin topuk kısmı ile vurun vurduğunuz an elini geri çekin top sapmasın zaten servisler çok fazla Say'ı kazandırmıyor illa karşılayan oluyor :)

3-Manşet uzun biraz dizleri bükün omuzları kaldırın ve Öne getirin elleri üst üste birleştirin başparmaklar paralel olsun omuzlar önde olunca Manşet attığımız bölge arası mesafe azalıyor bundan daha etkili atılıyor kolla diz paralel olsun top gelince topla birlikte bacak ve kolları kaldırın Yön vereceğiniz zaman kolla değil omuzlarla verin daha iyi olur
    Iyi forumlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.S.L.A.N

Hocam bende üni 1 im henüz, Size yardımım dokunmaz ama sizin bana dokunabilir. Üniversite takımına seçilmek lazım yanılmıyorsam, kurs gibi bi tarafı var mı, ayrı olarak başka bir kulüp önerebilir misiniz ?

Voleybol futbol kadar popüler bir spor olmadığı için gelen kişi sayısı da az olur. Bilmeyip gelenler de olur genelde. O yüzden gelenlerin çoğu takımda tutuluyor. Gelen sayısı fazlaysa da ufak bir seçme yapılır duruma bakılarak. Bölüm takımı, fakülte takımı, üniversite takımı diye gider. Bölüm ve fakülte takımında iyiysen büyük ihtimalle üniversite takımına da girersin zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Teknolojist_44

Smaçları atarken topla kendinizei iyi ayarlayın tepe noktada bileğiniz topa vururken aşağı doğru insin smaç için adam çalışmaları var fileye değmezseniz

2- topu attığınızda elinizin topuk kısmı ile vurun vurduğunuz an elini geri çekin top sapmasın zaten servisler çok fazla Say'ı kazandırmıyor illa karşılayan oluyor :)

3-Manşet uzun biraz dizleri bükün omuzları kaldırın ve Öne getirin elleri üst üste birleştirin başparmaklar paralel olsun omuzlar önde olunca Manşet attığımız bölge arası mesafe azalıyor bundan daha etkili atılıyor kolla diz paralel olsun top gelince topla birlikte bacak ve kolları kaldırın Yön vereceğiniz zaman kolla değil omuzlarla verin daha iyi olur
    Iyi forumlar

Bu akşamki idmanda servisleri parmaklarımın hepsini birleştirip topun tam merkez noktasına vurarak yaptım ve top sağlı-sollu (ronaldo vari), rakibi zorlayıcı şekilde gitti.
    Smaçlarda ise top pasörün elinden çıktığı anda 3m'nin gerisinden çıkmalıyım sanırım. Hala tam olarak sert nasıl vurabileceğimi anlamış değilim. 3m'nin gerisinden çıkıp zıplayıp vuruyorum top el ayam ile bileğimin arasına düşüyor, zamanlama hatası yapıyorum sanırım. Ara sıra güzel sert smaçlar vurdum ama bunu sürekli hale getirmem gerekiyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.