Şimdi Ara

Vodafone Yurtdışında Mağdur Etti...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yurtdışına çıkmadan evvel yılda en az 2000 TL fatura ödediğim Avea'dan saçmalıkları yüzünden ayrılmış ve Vodafone'a geçmiştim.
    Geçiş esnasında Vodafone bayi çalışanlarının da bilgilendirmesiyle faturasız hattın daha avantajlı olduğu gördüm ve yurtdışındaki kullanımı sordum, en ufak bir fark olmadığını söylediler.

Fakat hattımla yurtdışında arama yapamıyorum. Arama alıyor, SMS gönderip alıyor, 3G bağlantısı yapabiliyorum ama bağlantı yapamıyorum.
    Aşağıda Vodafone'a yazdığım e-posta var. Konu hakkında bilgisi olanlara soruyorum. Bana taahhüt etmelerine rağmen hattımı yurtdışında tam anlamıyla kullanamadım. Dava açsam kazanır mıyım?
    Selamlar
    -----------------------------------------

İyi günler.

Bu e-postayı, yurtdışında olduğumdan ötürü ailem aracılığıyla sizlere iletiyorum.

XXXXXXXXXX ve XXXXXXXXXX numaraları kullanan, mesleği gereği sıklıkla yurtdışında bulunan abonenizim. Sıklıkla yurtdışında bulunduğumdan ötürü en yoğun kullanıyor olduğum hat olarak, yurtdışındayken kayıp, çalıntı ve resmi işlemler konularında muhatap olması için aile bireyim XXXX Sıcakyüz adına açılmış olan numara XXXXXXXXXX 'yi kullanıyorum. Diğer kullanıyor olduğum numara olan XXXXXXXXXX ise adıma kayıtlıdır.

Bu ön bilgilendirmenin ardından verdiğiniz (ki sanırım "veremediğiniz" dersem daha doğru bir tabir kullanmış olacağım) hizmetle alakalı şikayetimi sizlere tekrar anlatmak gereği duyuyorum.

Yaklaşık üç-dört ay önce Sakarya'nın XXXXX ilçesindeki bir bayi çalışanlarınızdan, adımıza kayıtlı olan dört adet numarayı şirketinize taşımak için ailecek bilgi aldık. Kendilerine hattımı yurtdışında da sıklıkla kullanacağımı, diğer GSM operatöründeyken faturalı olan hattımı Vodafone abonesiyken yurtdışında da verimli kullanabilmek adına hangi tip hattı seçmem gerektiği (faturalı/faturasız) konusunda ise bir bilgi sahibi olmadığımı belirttim. Cevap olarak ise "faturalı hat ile faturasız hat arasında en ufak bir fark yoktur. Yeter ki bakiyenizde TL yüklü olsun."bilgisini aldım.
    Bu bilginin ardından daha önce faturalı olan XXXXXXXXXX hattımı faturasız olarak şebekenize taşıdım. Bayinizden yurtdışında kullanım/roaming hizmetinin "ROAM AC" koduyla SMS üzerinden ya da internetten devreye alınabileceğini öğrendim.

Yurtdışına çıkmadan evvel işlemi yaparak roaming hizmetini devreye aldım ve yanımdaki 10 kişilik ekiple beraber 7 Aralık 2011'da Dubai Uluslararası Havaalanı’na iniş yaptım. Telefonum sinyal almasına rağmen arama yapamıyordu. Ulaşmak durumunda olduğumuz kişiye ekibimdeki çalışanlardan birinin telefonunu rica ederek ulaştım ki; bu durumun amirleri olduğum ekipte hoş karşılanacak bir durum olmadığını belirtmeliyim.

Dubai’deki bir günlük konaklamamızda kullanabilmek adına oraya ait yerel bir hat satın almak durumunda kaldım ve 8 Aralık’ta Dubai’den ayrılarak Hindistan/Chennai Uluslararası Havaalanı’na ekibimle birlikte iniş yaptım. Telefonumun otomatik olarak bulduğu ilk şebeke (Sanırım Airtel ya da Aircell idi) ile de arama yapamadım ve Hindistan’da Vodafone operatörü olduğunu daha önceki gelişlerimden bildiğim için elle Vodafone India şebekesini buldum ve seçtim. Fakat ne yazık ki arama yapamama sorunum devam etti. Tekrar başka bir çalışanın telefonunu kullanmak zorunda kalarak bizi karşılayacak olan firma acentemize ulaştım. Bu esnada telefonumun SMS gönderebildiğini fark ettim ve durumu Türkiye’deki yakınlarıma ileterek çözmeleri için 542’yi aramalarını söyledim.
    XXXXXXXXXX, XXXXXXXXXX numaralarına sahip olan babam XXXX Sıcakyüz (ki kendisi kendi kullanıyor olduğum hattın da abonesidir) mükerrer defalar müşteri hizmetlerini arayarak sorunun çözülmesi konusunda ricalarda bulunmuş, fakat kendisine aşağıdaki “farklı” cevaplar verilmiştir:
    (Bu görüşmeler esnasında şu anda bulunduğum Mozambik’e geldim)

- Buradan sorun görünmüyor.
    - Buradan oğlunuzun yurtdışında sinyal almadığı görülüyor.
    - Buradan oğlunuzun yurtdışında sinyal aldığı görülüyor.
    - Birleşik Arap Emirlikleri, Mozambik ve Hindistan’da anlaşmamız yok. (Vodafone India olduğu halde)
    - Şebeke seçimi olarak otomatik yaparsa telefon çekmez, el ile şebeke seçmelidir.
    - Sim kartın başka telefondan denenmesi gerekmektedir.
    - Buradan bütün ayarlar normaldir.
    Vesaire…

Tüm bunlara rağmen sorunumun çözülmediğine dair müşteri hizmetlerine dönüş yapılınca kendilerine KIRMIZI yazıp 0542 704 8000’e yollanması gerektiği bilgisi veriliyor ve ailem de bu bilgiyi tarafıma ulaştırıyor.
    İşlemi uyguluyorum ve 23/12/2011 tarihinde Türkiye saatiyle 17:05 sularında Müşteri Hizmetleri tarafından “bu görüşme ücretsizdir” ön anonsu alarak aranıyorum. Görüştüğüm ilgisiz, alakasız ve de bilgisiz müşteri temsilcisine sanki bu şikayetler ilk kez yaşanıyormuş gibi başından itibaren sorunumu anlatıyorum. ÜSTÜNE BASA BASA (!) arama yapamadığımın hattımın ön ödemeli bir hat olduğunu, yurtdışında sinyal alabildiğimi, SMS gönderebildiğimi ve 3G/GPRS bağlantısı kurabildiğimi anlatmama rağmen kendisi hala bana “ŞEBEKE SEÇİMİ” prosedürünü anlatarak - af buyurunuz - beni çileden çıkartıyor. Ardından şikayet kaydım alınıyor ve 24 saat içerisinde sorunumla alakalı tarafıma geri dönüş yapılacağı bilgisini alarak görüşmeyi sonlandırıyorum.
    Görüşmenin bitmesini müteakip ekranımda gördüğüm mesaj karşısında şoke oluyorum:
    “Görüşme süresi: 625 saniye, tutar: 19,25TL”
    Ücretsiz olduğu söylenen görüşme için bu bedel bakiyemden düşülüyor.
    24 saat boyunca kelimenin tam anlamıyla gözüm/kulağım telefonda olmasına rağmen Müşteri Hizmetleri tarafından aranmıyorum ve 24/12/2011 tarihinde, Türkiye saatiyle 17:22’de KIRMIZI mesajı aracılığıyla Müşteri Hizmetleri’nin tarafımı aramasını sağlıyorum. Tekrar “bu görüşme ücretsizdir” anonsu alıyor ve karşıma çıkan ilk müşteri temsilcisine hızlıca yurtdışında olduğum ve sorun yaşadığım konusunda bilgi veriyor, kendisinden tarafımı teknik departmana yönlendirmesini rica ediyorum. Çıkan müşteri temsilcisine derdimi anlatırken hattımdaki bakiyem sonlanıyor (!) ve görüşme kesiliyor. Bu görüşme için de sanırım 14 TL gibi rakam ödemek durumunda kalıyor ve de sonuç alamıyorum.

Bana taahhüt edilen hizmeti alamamam yetmiyormuş gibi bir de üstüne üstük burada ben, Türkiye’de ise aile bireylerim bu işin çözülmesi için çaba sarf eder hale geldik.
    Aile bireylerim Türkiye’den her aradığında hattıma “hattınız yurtdışına açılmıştır” mesajları, bazen de internet Online İşlemler şifremin yenilendiği bilgisine dair mesajlar geliyor.

Ben Mozambik’te hala bir sonuç alamamış durumda çözüm beklerken eşim, başka bir sorun için tarafına e-posta gönderirken benim de yaşadığım sorunu mesajında belirtiyor.
    Kendisine verilen cevap ise şoke edici:
    “Faturasız hatların Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan ve Mozambik’te anlaşması mevcut değildir”

Şu ana kadar o kadar farklı cevaplar aldığımızdan mütevellit, bu cevabın da bizleri tatmin etmediğini belirtmeliyim. Artık hangi cevaba inanacağımı şaşırmış ve de telefonumu kullanamaz bir halde, yabancılara hat satışı yapılmayan Mozambik’te kullanmak üzere bir hat satın alması için Maputo şehir otoritelerinden medet umar bir duruma gelmiş bulunuyorum.

Konuya bir Vodafone Türkiye temsilcisi değil de objektif bir birey olarak baktığınızda, yaşadığım sinir harbini anlıyor olduğunuzu umuyorum.
    Düşünün ki her ülkeye giriş yaptığınızda telefonunuza ARAMA/ARANMA/GPRS ücretleriyle alakalı bir mesaj geliyor fakat hizmet alamıyorsunuz.

Bu konudan hariç yaşadığım bir diğer sorun ise bazen, tarafıma beyan edilen mobil internet kullanımı birim fiyatından yaklaşık 20 kat daha pahalı ücretlendirme yapılması. Bu durumu gittiğim her ülkede yaşadım.
    Tarafıma günlük 1MB’a kadar “0,98kr/kb” ücretlendirme mesajı gönderilmesine rağmen örneğin 5kb kullanım için bazen 5 kuruş, bazense 1 TL civarı ücretlendirme yapılmakta. Hatalı ve olması gereken ücretlendirme mesajlarıyla alakalı elimde ekran görüntüleri mevcut.

Sayın Vodafone yetkilileri
    Bana taahhüt edilen hizmeti vermemiş olduğunuz aşikardır. Sizlerden taleplerimi sıralamak gerekirse:
    1- XXXXXXXXXX ve XXXXXXXXXX numaralı hatlarımdaki yurtdışındayken arama yapma engeli (Outgoing Call Barring During Roaming) sorununun giderilmesi.
    2- Şu ana kadar “ücretsiz” olduğu anonsu yapılan ve saatlerini belirttiğim Müşteri Hizmetleri arama roaming ücretlerinin hattıma iadesi.
    3- 8 Aralık 2011 tarihinden itibaren XXXXXXXXXX ve XXXXXXXXXX numaralı telefonlardan 542’ye doğru yapılan arama ücretlerinin iadeleri.
    4- XXXXXXXXXX ve XXXXXXXXXX numaralı hatlarımdaki yurtdışında mobil internet kullanımına dair taahhüt edilenden fazla yapılan ücretlendirmelerin tespit edilerek hattıma iadeleri

Taleplerimin içinde sadece uğradığım maddi zararların mevcut olduğunun altını tüm iyi niyetimle çiziyor, taleplerimin “tümünün” yerine getirilmemesi durumunda yurda dönüşümü müteakip yasal yollardan hem maddi, hem de manevi olarak hakkımı arayacağım beyan ediyorum.

XXXXX SICAKYÜZ

• Öncelikle belirtmek isterim ki şu an yurtdışında en avantajlı operatör vodafone tabi kullanabilseydiniz

hatalar zinciri bilgisiz bayiden başlamış...yurtdışına faturasız hat önermek kadar yanlış bişey olamaz.
    Faturalı hatlarda tüm operatörler ile anlaşma varken faturasız hatlarda anlaşmalı operatör sayısı daha az oluyor...bazen operatörlerin hepsini denemeniz gerekiyor..
    Vodafone internet sitesine göre faturasız hatlar için
    Birleşik arap emirliklerinde DU operatörü ile anlaşması var.Hindistanda vodafone ve spice ile...mozambikte ise anlaşması gözükmüyor..
    Faturalılar için ise tüm operatörler ile anlaşması mevcuttur.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.