Şimdi Ara

Vodafone Türkiye, 2022-23 mali yıl sonuçlarını açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vodafone Türkiye, 2022-23 mali yıl sonuçlarını açıkladı
    Vodafone Türkiye, Nisan 2022 ve Mart 2023 arası dönemi kapsayan bir yıllık mali yıl sonuçlarını açıkladı. Vodafone Türkiye, bu dönemde 4 milyar TL yatırım yaptığını ve servis gelirlerini geçen yıla göre yüzde 47,6 artışla 25,5 milyar TL’ye çıkardığını duyurdu.



    Vodafone'un ne kadar abonesi var?



    Vodafone Türkiye’nin Mart sonu itibarıyla mobil müşteri sayısı 24,8 milyona yükseldi. M2M (makinelerarası iletişim) dahil toplam mobil abone sayısı ise 28,3 milyon oldu. Şirketin faturalı abone sayısı 1,6 milyon artışla 18,4 milyona yükseldi. Abonelerin yüzde 74,3’ünü faturalı aboneler oluşturuyor. Sabit genişbantta ise önceki yıla kıyasla 32 bin yeni abone kazanarak yaklaşık 1,4 milyon müşteriye ulaştı.



    Mobil data kullanımı yüzde 25 arttı



    Nisan 2022-Mart 2023 arası dönemde müşterilerin toplam mobil data kullanımı, önceki seneye kıyasla yüzde 25 artışla 4.081 petabyte’a yükseldi.



    Ayrıca Bkz.Konteyner kentte teknoloji sınıfına gittik - Hedef 100 bin çocuk!



    Vodafone’un Vodafone Yanımda ve Online Self Servis gibi dijital kanallarını kullanan aylık aktif müşteri sayısı 17,7 milyona ulaştı. Vodafone’un dijital kanallarını kullanan müşterilerin aylık toplam etkileşimi (yapılan işlem sayısı) ise 300 milyon oldu.



    Vodafone’un e-ticaret pazaryeri Her Şey Yanımda ve Market Yanımda satışları toplam 605 milyonu geçti. Vodafone Pay’in ürünlerini kullanan toplam kullanıcı sayısı 4,5 milyona yükseldi. Vodafone’un kişisel dijital asistanı TOBi’nin aylık tekil kullanıcı sayısı 7.6 milyona, aylık sohbet sayısı ise 28 milyona yükseldi.









  • İhaledeki frekanslarla da ilgili. 4G ihalesinde kim hangi frekansı almış ona bakın. Her operatör kendi bandının özelliğine göre baz istasyonu döşemesi gerekiyor. Hem kötü frekansı alıp hem ona göre yatırım yapılmıyorsa sonuç böyle oluyor.

    Zaten yüksek hız veremediği için paketler hep bol bol zaten harcanamıyor.




  • Maşallah. Bu kadar gelire rağmen mobilde en düşük hızları vermeyi nasıl başarıyorlar merak ediyorum. Büyük başarı doğrusu !




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 17 Mayıs 2023; 14:33:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krone K kullanıcısına yanıt

    Bu hızların bu kadar düşük olmasına mantıklı bilimsel bir açıklama yapacak üye varmı? Neden bu sorunu çözmeye yönelik bir şey yapmıyorlar?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 Milyar yatırım yapıp gelirlerini 8.2 Milyar arttırmışlar. 8 Milyar yatırım yapsalar gelirlerini 16 değil 26 Milyar arttırırlar. Hele de Turkcell bu kadar kötü hizmet verrirken. Kötüden başka kötüye geçmek için ise motivasyon bulamıyorum.

  • Krone K kullanıcısına yanıt

    hocam benim şöyle bir düşüncem var; tamam belki en düşük hızları veriyorlar doğrudur ama premium üyeliklerinden birisini aldığınız zaman veya atıyorum aylık kontör yükleme limitini 250 lira ve üzerinde yaptığınızda bu hızlarda artıyor olabilir! nedenine geleyim; "ne kadar ekmek o kadar köfte" misali paran varsa adam yerine konuyorsun veya şöyle tabir edeyim şu zamanda "paran kadar adam yerine konuyorsun" ... bunu internet servis sağlayıcıları da yapıyor: örneğin A firmasından aldığın ev interneti ucuz ama kesintiler ve hız düşüşleri çok olabilirken B firmasından aldığın ev interneti ucuz firmaya göre 50 lira daha pahalıdır ama kesinti ve hız düşüşü daha azdır... bu örnekler çoğaltılabilir

  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt

    hocam en ucuzu da değiller ki işin kötüsü Vodafone Türkiye, 2022-23 mali yıl sonuçlarını açıkladı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    İhaledeki frekanslarla da ilgili. 4G ihalesinde kim hangi frekansı almış ona bakın. Her operatör kendi bandının özelliğine göre baz istasyonu döşemesi gerekiyor. Hem kötü frekansı alıp hem ona göre yatırım yapılmıyorsa sonuç böyle oluyor.

    Zaten yüksek hız veremediği için paketler hep bol bol zaten harcanamıyor.




    Vodafone Türkiye, 2022-23 mali yıl sonuçlarını açıkladı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 17 Mayıs 2023; 15:42:17 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Sonuna kadar devam.

    Vodafone Türkiye, 2022-23 mali yıl sonuçlarını açıkladı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İstanbul Ataşehir'de sokağın elektriği kesildiğinde 5-10 dk içerisinde baz istasyonları devre dışı kalıyor.

  • Müşteri hizmetlerine ulaşabilsem taahhüt yenileyeceğim ama imkansız. 120 lira ödediğim fatura 450 gelecek. Müşteri hizmetlerine ulaşamazsam numara taşıyacağım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şöyle bir örnek vereyim: Zonguldak merkezde arkadaşımla yan yana, ben Vodafone, o ise Turkcell. Aynı anda speedtest e bastık. Benim telefon 10-12 mbit ten yukarı çıkmadı, arkadaşımın ekrana baktım 100 mbit leri görünce telefonumu cebime koydum. Telefonum Samsung note 10, arkadaşımınki ise İphone 12 pro. İstanbul Kadıköy'de de bu hızların üstüne çıkmıyor genelde. Türk Telekomu bilmiyorum ama Vodafone internet konusunda çok aşağılarda, sırf bu yüzden abonelik sürem bittiğinde başka operatöre geçeceğim büyük ihtimalle.

  • Krone K kullanıcısına yanıt

    yılbaşından bir ay önce, tarifemi yenilemiştim, işin kötüsü tam da tarifelerin aşırı pahalandığı döneme denk gelmiştim telekomun mecburi olarak mobil tarifesinden devam etmek için taahüt yeniledim(85 tl) yanlış hatırlmıyorsam aralık son haftasıydı çarşı içerisinde turkcell bayisi önünden geçerken bir baktım yılın son haftası acayip iyi bir tarifeye denk geldim hemen telekomun ceza cayma ücretini ödeme suretiyle turkcell e geçirdim iki hattımı da(60 tl) aynı tarife aynı gb aynı mesajlaşma servisi vs aradaki aylık fatura farkı 22 tl... şimdi bu rakam komik bir rakam gibi geliyor insana ama bunu en az kabul edersek bütün aboneler toplamı ile aşağı yukarı toplayın sonucu tahmin edin... hattınızı bir operatöre taşıyacaksanız da yılın son ayını bekleyin çünkü bu şans değil kota dolduramama işiydi, tamamen müşteri kazanmak için yapılmış bir hamleydi; bunu bütün firmalar yapıyor bilginize... nerden nereye getirdim konuyu: turkcell hiç de ucuza abonelik veren bir firma değil hatta bu tarifesini görmeseydim ben telekomdan aboneliğimi devam ettirecektim en ucuzu değildi ama bütün operatörlerde durum aynıydı... tarife yenilemeden 2 ay öncesinde normal kullandığım tarifeden 2 gb fazla internetli bir tarife vardı aynı fiyata yenileyeceklerdi bir yıllık tekliflerde, yapmadım pişman oldum, bu arada telekoma ödediğim mobil tarife ücreti de 36 tl gibi bir rakamdı düşünün enflasyon oranını; turkcell in en ucuz tarifesi ne kadar şuanda bilmiyorum ama tarife yenileme yapacaksam da yıl sonunu beklerim...





  • Turkcell varken başka operatöre geçmem.

  • Hocam bu bazı uygulamalara özel sınırsız tarife mi yoksa komple internet mi sınırsız ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.