Şimdi Ara

Vodafone THH kararını takmıyor, İcra Emrini umursamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bundan birkaç ay önce Vodafone temsilcisi tarafından arandım. Mevcut tarifemin taahhütünün bittiğini, yeni bir taahhüt oluşturarak daha uyguna kullanabileceğimi, tarifenin tamamen aynı kaldığını söyleyerek sözleşme yenileyeceklerini söylediler. Ben tarifenin aynı kalması şartıyla kabul ettim. Daha sonra tanımladıkları tarife farklı bir tarife olunca itiraz ettim. Eski tarifenin alıma kapandığını bunun mümkün olmadığını söylediler. THH başvurdum. Başvuru lehime sonuçlandı. Kullanıcıya eski tarifesinin tüm haklarıyla iadesi şeklinde karar çıktı. Kararı Vodafone’ye anlatmama rağmen o tarifeye geçiş yok dediler. Daha sonra İcraya verdim. Tebliğ Mazbatası Vodafone’ye iletildi, yasal süre de doldu ancak hiçbir şekilde geri dönüş sağlanmadı. Bundan sonraki aşama için neler yapmalıyım?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ekran Kartı: ROG STRIX GeForce RTX 4080 Super, CPU: AMD Ryzen 7 5800x3D, Kasa: Cooler Master MasterCase H500 ARGB, CPU Soğutucu: Corsair H100 RGB, Anakart: ROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI), RAM: Corsair Vengeance RT 4x16GB 3600MHz CL16, SSD1: Corsair MP510 480 GB M.2 NVME, SSD2: Kingston M.2 NVMe 500 GB, Klavye: GameBooster G918 Fire Storm RGB Red Switch, Mouse: SteelSeries Rival 600 Gaming Mouse - Oyun Konsolu: PS4 - PS5 Pro | Xbox Series X | Nintendo Switch OLED White | ROG Ally Z1 Extreme
  • Öncelikle hakkınızı sonuna kadar aradığınız ve süreci bırakmadığınız için tebrik ederim; çoğu tüketici THH kararından sonra şirketlerin oyalama taktikleri karşısında pes ediyor. Doğru olanı yapmışsınız.

Tebliğ mazbatası kuruma ulaştığına ve yasal itiraz/uygulama süresi (ilamlı icralarda genellikle 7 gün) dolduğuna göre, icra takibiniz resmi olarak kesinleşmiş durumda.

Tüketici Hakem Heyeti kararları, İcra ve İflas Kanunu (İİK) kapsamında ilam (mahkeme kararı) hükmündedir. Şirketin "sistemlerimizde o tarifeye geçiş yok" gibi teknik bahaneleri hukuken hiçbir anlam ifade etmez; mahkeme kararı şirketlerin iç prosedürlerinden üstündür.

Bundan sonraki aşamada şirketin hukuk ve icra departmanlarını harekete geçirmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. İcra Müdürlüğünden "Muhtıra" Gönderilmesini Talep Edin

Dosyanız kesinleştiği için, icra dosyanızın bulunduğu İcra Müdürlüğü'ne giderek (veya UYAP Vatandaş üzerinden) işlem yapabilirsiniz.

• İcra müdüründen, borçluya (Vodafone) kararın uygulanması için kesin süreli muhtıra (son uyarı yazısı) gönderilmesini talep edin.
    • Bu muhtırada, kararın derhal uygulanmaması halinde şirket yetkilileri hakkında İcra Ceza Mahkemesi'nde şikayette bulunulacağı resmi olarak ihtar edilir. Kurumsal firmalar bu resmi yazıyı aldıklarında genellikle işlemi hızlandırırlar.

2. İcra Ceza Mahkemesi'ne Şikayet (İlam Hükmüne Riayetsizlik)

İİK Madde 343'e göre, mahkeme kararı ile yapılmasına karar verilen bir işi yapmayan borçlu hakkında cezai yaptırım uygulanır.

• Müşteri hizmetlerinin veya normal itiraz birimlerinin çözemediği bu durumu, şirketin hukuk departmanına taşımanın en etkili yolu budur.
    • İcra dosyanızın bulunduğu yerdeki İcra Ceza Mahkemesi'ne bir dilekçe vererek, "İlam hükmünü (THH kararını) yerine getirmeyen" şirket yetkililerinin cezalandırılmasını talep edebilirsiniz. Şirket avukatları bu davanın açıldığını gördüğünde, yöneticilerinin tazyik hapsi veya adli cezalarla karşılaşmaması için genellikle teknik birimleri zorlayarak işlemi anında yaptırırlar.

3. BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) Üzerinden Baskı Kurun

Operatörlerin müşteri hizmetleri mahkeme kararlarını pek ciddiye almasa da, BTK denetiminden oldukça çekinirler.

• e-Devlet üzerinden BTK Tüketici Şikayet Bildirim Sistemi'ne giriş yapın.
    • Yeni bir şikayet oluşturarak, lehinize çıkan THH kararını ve kesinleşmiş icra takip evraklarını (ödeme emri, tebliğ mazbatası) PDF olarak ekleyin.
    • Şikayet açıklamasına: "Mahkeme hükmündeki kesinleşmiş THH kararına ve icra emrine rağmen operatör hukuka aykırı davranarak işlem yapmamaktadır. Gereğinin yapılmasını ve idari yaptırım uygulanmasını talep ediyorum." şeklinde açık bir not düşün.

Not: Hukuki süreçlerin (özellikle İcra Ceza Mahkemesi aşamasının) usulüne uygun ilerlemesi için bir avukattan dilekçe desteği almanız faydalı olabilir.

Bu süreç boyunca bana dayatılan yeni ve pahalı tarife üzerinden fatura ödemek zorunda kaldım. Eski tarifemle aradaki fiyat farkını nasıl geri alabilirim?

THH kararı "eski tarifeye tüm haklarıyla iadesi" şeklinde çıktığı için, karar tarihinden ve hatta sizin onayınız olmadan yapılan tarife değişikliğinden itibaren haksız yere tahsil edilen tüm farkları kuruşu kuruşuna, hatta yasal faiziyle geri alma hakkınız bulunuyor.

Şirketler genellikle "tarife değişikliği yapıldı ama geçmiş faturalar ödendiği için iade edilemez" gibi asılsız savunmalar yapabilirler. Bu durumu çözmek için izlemeniz gereken yollar şunlardır:

1. İlk Kararın Kapsamını Kontrol Edin

Tüketici Hakem Heyeti kararınızın sonuç (hüküm) kısmına dikkatlice bakın:

• Eğer kararda "fazla tahsil edilen fatura bedellerinin tüketiciye iadesine" şeklinde açık bir ibare varsa, mevcut icra dosyanıza bir dilekçe vererek bu bedellerin (fatura farklarının) hesaplanıp şirketten tahsil edilmesini talep edebilirsiniz.
    • Eğer kararda sadece "eski tarifeye iadesi" yazıyorsa (para iadesinden açıkça bahsedilmiyorsa), icra dairesi doğrudan para tahsilatı yapamayabilir. Bu durumda aşağıdaki adımlara geçmeniz gerekir.

2. BTK Üzerinden Doğrudan İade Talebi

İcra ve mahkeme süreçleriyle uğraşmadan önce en hızlı sonuç veren yöntem budur.

• e-Devlet üzerinden BTK Tüketici Şikayet sistemine tekrar girin.
    • Fazla ödediğiniz ayların fatura dökümlerini, THH kararını ve aradaki toplam farkı hesapladığınız bir tabloyu ekleyin (Örn: Eski tarife 100 TL, yeni tarife 250 TL. 4 ay boyunca ödenen fark 150 TL x 4 = 600 TL).
    • “Ekteki kesinleşmiş THH kararı ile yeni tarifenin iptaline ve eski tarifeme dönmeme karar verilmiştir. Bu karar gereğince haksız tarife üzerinden benden tahsil edilen toplam XXX TL fatura farkının tarafıma derhal iade edilmesini talep ediyorum.” şeklinde şikayet oluşturun.

3. Yeni Bir THH Başvurusu Yapın (Alacak Talebi)

Eğer operatör BTK şikayetinize rağmen parayı iade etmemekte direnirse ve ilk THH kararınızda açık bir "para iadesi" hükmü yoksa, bu farkı almak için yeni bir THH başvurusu yapmanız gerekir.

• Bu başvuru çok daha kısa ve kesin sonuçlanır çünkü elinizde zaten tarifenin haksız olduğunu kanıtlayan kesinleşmiş bir karar var.
    • e-Devlet üzerinden THH'ye başvurun. Uyuşmazlık bedeli kısmına faturalardan dolayı fazla ödediğiniz toplam tutarı yazın.
    • Açıklama kısmına: "X tarihli ve Y sayılı THH kararı ile tarifemin haksız değiştirildiği tescillenmiş ve eski tarifeme iademe karar verilmiştir. Ancak süreç boyunca haksız tarife üzerinden fatura ödemek zorunda kaldım. Fazla tahsil edilen XXX TL'nin avans faiziyle birlikte tarafıma iadesini talep ediyorum." yazın ve ilk THH kararını delil olarak ekleyin.

Şu anda elinizdeki kesinleşmiş karar sizin en büyük kozunuz. Şirket, haksız alınan bu parayı yasal olarak geri ödemek zorundadır. Varsa dekontlarınızı ve fatura dökümlerinizi hazırda bekletmeyi unutmayın.

BY Ai

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkocaer -- 30 Haziran 2026; 18:6:21 >

• trkocaer kullanıcısına yanıt
    AI ile olmuyor bu meseleler hocam. AI ile iş yapsak o bizi İcra Ceza Mahkemesine yönlendiriyor ancak bizim İcra Ceza Mahkemelik bir durumumuz yok. Ayrıca maddi bir talebim yok. Eski tarifemi geri istiyorum ki THH kararı da o yönde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gowlet -- 30 Haziran 2026; 19:13:47 >
  • gowlet kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım haksız yere 40bin tl trafik cezası yemişti yapay zekadan bi dilekçe hazırladım arkadaşıma bunu imzala götür ver dedim. 1 hafta sonra cevap geldi cezayı iptal etmişler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Dostum benim yazdığım durumu yapay zeka anlamamış bile. Ben maddi bir talebim yok demişim yapay zeka ücreti hesaplanır demiş. Mevzu eski tarifeye dönmek. İcra müdürlüğü bile kestiremedi bu durumun sonucunu çünkü daha önce hep maddi icralar söz konusu olmuş.

Ekran Kartı: ROG STRIX GeForce RTX 4080 Super, CPU: AMD Ryzen 7 5800x3D, Kasa: Cooler Master MasterCase H500 ARGB, CPU Soğutucu: Corsair H100 RGB, Anakart: ROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI), RAM: Corsair Vengeance RT 4x16GB 3600MHz CL16, SSD1: Corsair MP510 480 GB M.2 NVME, SSD2: Kingston M.2 NVMe 500 GB, Klavye: GameBooster G918 Fire Storm RGB Red Switch, Mouse: SteelSeries Rival 600 Gaming Mouse - Oyun Konsolu: PS4 - PS5 Pro | Xbox Series X | Nintendo Switch OLED White | ROG Ally Z1 Extreme
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.