Merhaba arkadaşlar Wifi sinyal gücü sanki bu hafta biraz zayıfladı ne yapmalıyım |
VODAFONE REDBOX 4.5G EVDE İNTERNET★ANA KONU★ [150GB 139TL , 300GB 199TL , 400GB 249TL] GÜNCEL (48. sayfa)

-
-
Bu pazar günü musait olurum o gün videoyu çeker atarim teşekkurler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ~Onur~Merhaba arkadaşlar Wifi sinyal gücü sanki bu hafta biraz zayıfladı ne yapmalıyım
Modemi çok dip köşe/duvar dibine koymayın /eğer öyleyse.
Al Life uygulamasına girildiğinde roket logosu var ona basıp ağı optimize et. Uygun wifi band seçecektir.
Bunlar ise yaramadiysa modem ayarlarından sadece 5ghz acik deneyin, sinyal düsuk hız iyi olabilir. Olmadı sadece 2.4ghz deneyin. Çevrende çok wifi varsa kötü etkiler.
1 2 duvar engelde 1 2 dis sinyal dusmesi normaldir.
Cool 😃sistemin kafası güzel. 150 liradan çıksa da (mucize) yüzümüz gülse
Bu gizli ağ bende de oluştu hocam sebebi ne bilmiyorum, bi de benim aşırı dalgalı bir şey indirirken 2mbit oluyor sonra 20 ye 30 a düşüypr tekrar yükseliyor bulunduğum bölgede pek stabil değil açıkçası pek memnun değilim.
-
Arkadaşlar bu 150 gb kotalı olanı düşünüyorum ben de. Evde tv box kullanıyorum. Üç dört saat tv box seyretsem bu kota yeterli olur mu acaba? Kullanan veya bilgi sahibi olan arkadaşlardan yanıt veren olursa sevinirim.
Bence yeter
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Pazar günü video yaparım demiştin de hazırlamadınmı acaba.
süperboxdan geçmek istiyorum ancak niğde ilinde hangi adresi girsem desteklenmiyor diyor. desteklenen adres bulsam daha sonra taşısam sıkıntı olur mu acaba ?
-
5 tane çektim ama hicbirini begenmedim video cekmek bana gore degilmis bunu ogrendim hocam :)
Bilgilendirici olsun anlaşılır olsun yeterli bence
Aralarindan en iyi olani yukledim hocam ama berbat bir video :)
Çok teşekkürler hocam sanırsam bana yakın yerde duruyorsunuz (hava durumu görele ;) bizim buraya uygun 4.5 g bandları nelerdir acaba? Birde 10 mbps sınırlı sınırsız paket kullanıyorum dediniz normalde sitede sınırsız 15 mbps değil mi? @astanca111
Video kötü oldu dedin ama bence anlaşılır olmuş hocam çok teşekkür ederim. Uygulamayı kullanmaya korkuyordum öğrenmiş oldum. Söylediğin 5 banddan sadece 1 tanesi bağlandı(B8 900) kırsalda olduğum için olabilir otomatiğe aldım zaten tek bağlandığı o sorun yok uygulama işime yaramadı ama videon sayesinde uygulamayı kullanmayı öğrendim ne zaman lazım olur belli olmaz. Tekrardan teşekkür ederim.
Hemşerim göreledeyim bende :) merkezde 800mhz 900mhz 1800mhz 2100mhz bandlari açik , köy olarakta ziva diyebilirim 900mhz ve 2100mhz var zaten köyde çektim videoyu :) görelede 800mhz ve 2100mhz i 2 bandi seçip apply diyip sabitleyin sorunsuz kullanirsin. 150gb ve 200gb kotali paketler var band ayari ile çok mukemmel hizlara cikilabiliyor. 15 mbit kotasiz paket var bide onun hizi sabit 15 mbit. Ben pandemide mail ile bağlattiğim için 10 mbitlik paket tanimladilar o zaman.
Teşekkur ederim hocam ben trabzonda başima geldi modem otomatikde idi baktim hiz testine 2 3 mbit aliyo alla alla dedim koskoca trabzon dedim bi terslik var dedim hemen kendi vodafon hiz limitsiz hattimi taktim yine ayni hiz hemen tek tek bandlari test ettim
800 mhz 30 mbit.
900 mhz 15 mbit
1800 mhz 4 mbit
2100 mhz 7 mbit
2600 mhz 2 mbit hiz aldim..
Telefonlar yogunlukla ust bandlari kullandiklari için buyuk bandlar yuksek hiz vermesi yerine daha dusuk hiz veriyor yogun kullanildiklari için ee modemde yuksek bandlara baglanmaya çalişiyor surekli ve hiz dusuyor akilli sistem olmadigi için bos bandlari secemiyor.
Bende hemen 800 mhz ve 900mhz modeme huactrl programi ile sabitledim 40 mbit hiz aldim. Akillica kullaninca cok işinize yarar.
Bir çok insan hani diyorya benim şehrimde vodafon 1 mbit 2 mbit 5 mbit bile hiz vermiyor diye , tamamen bunun yuzunden herkes yuksek bandlara baglanip hiz berbatlaşiyor herkes ayni bandi kullandiği için. Boş bandlari kullanarak yuksek hizlara cok rahat erişilebiliyor. Sadece başima geldi ve araştirdim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Anladım çok teşekkür ederim.
Kimse bu bant seçimleri ile uğraşmak zorunda değil, operatörün işi bu dediğiniz sorunu yaşatmayacak planlama yapmak, ayrıca ben Vodafone da 800 ve 900 MHz dışında yayın hiç görmedim...
İkimizde aynı baz istasyonuna bağlanıyoruz sanırsam benim köyde gizginenin aşağısında (en yakın zıvanın yukarısındaki baz istasyonu var) yaz aylarında telefon iphone olunca 3gye düşüyordu(band oto seçtiğinden) ceoya mail atmıştım ertesi gün mühendis geldi hız 10mb iken 30/40 mbye çıkarttı bulunduğum konumu ve simdi istasyon boş olduğundan olcak herhalde 50 mb görüyorum son olarak redboxa nasıl başvudun acaba ben adresi girdiğimde sistemde gözükmüyor tarifeler ve bizim buraya bakan ekip hangi firmanın acaba?(Bir de modem bizde mi kalıyor 24 ay sonunda gelen ekipe sormuş muydun acaba hocam?)
@astanca111
Ceo ya mail atarak bağlattirdim , teknofix ekibi bağliyor hocam ama bağladiği şey ne diye kendileride bilmiyolar o kadar tecrubesizdiler. Normal hattim ile 60 70 mbit aliyorum ben bulunduğum konumda turkcell ise kiriklidan aliyo sinyali oda 40 mbit filan tek turktelekom 3g de 2 mbit aliyorum ;) görele merkeze verin adresi herhangi bir ev olur vs onlar sizi aricaklar adres teyit edicekler köye yönlendirirsin. Görele vodafon bayiside başvuru aliyor ordanda başvurabilirsin. Ama teknifixi kapima getirene kadar denemedigim yol kalmamisti yok sinyal yetersiz yok oraya hizmetimiz yok vs vs oldurana kadar belim çatladi çok ustunde durman lazim teknofix tamamen bir yikim cuma cumartesi bakiyolar göreleye zaten giresun merkezden geliyolar. Modem bende kaliyo 960 lira taksik bagladilar sıkıyosa geri alsinlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astanca111 -- 4 Kasım 2020; 17:36:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X