|
Bugün numara taşıma için vodafonun kendi internet sitesinde yazan bayilerden birine gittim. Numara taşıma işlemi için görevli tablet üzerinden gerekli bilgileri girdi ve işlemlere başladı işlemlerin ortasında kendi çep telefonu ile kimliğimin arkalı önlü fotoğrafını çekti. Sonrasında kendi telefonu ile neden kimliğimin fotoğrafını çektiğini sordum. Bazen sorun çıkıyor ve belgeler ihtiyaç oluyor belgeleri whatsapp tan gönderiyoruz dedi. Kimliğimin fotorafını kendi telefonu ile çekemeğeceğini ve whatsapp üzerinden gönderemeyeceğini ve bunun Kişisel Verileri Koruma Kanununa aykırı olduğunu söyledim. Sonra vodafonun tabletindeki başvuru uygulaması ile kimliğimin fotoğrafını başvuruma ekledi. Ben dedikten sonra kimlik fotoprafını telefonundan sildiğini söyledi, ben de telefonununu göstermesini rica ettim kişisel telefonu olduğunu galeri yi göstermek istemediğini söyledi . Ben de kimlik bilgilerini sildiğinden nasıl emin olacağım dedim.Mağaza müdürüne haber verdi. Müdür geldi telefonu açtı baktı bir şeyler gösterdi ancak kimlik bilgilerimin silinip silinmediğinden emin olamadım. Telefonun galerisinde sanki farklı bir sekmeği gösterdi. Demem o ki nasıl oluyor da vodafonun resmi bayisindeki bir çalışan vodafona tableti dışında başka bir cihazla özellikle kendi kişisel telefonu olduğunu iddia ettiği bir telefonla bir de whatsapp üzerinden göndermek üzere kimliğimin fotoğrafını çekmeğe çalışıyor. Bu kimlik bilgilerinin vodafonun tableti dışında farklı bir cihazla çekilmesi üstelik whatapp üzerinden gönderilmesi KVKK kanununu ihlal etmez mi. O cep telefonuna zararlı yazılım yüklenirse, yada görevli kötü niyetli olursa olabilecekleri bir düşünün. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler