Şimdi Ara

🔴 Vodafone Net FİBERNET/VDSL2 - ANA KONU / KULÜP 🔴 (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.904
Cevap
79
Favori
216.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Giriş
  • Şuan superonline' dayım ve 8mbit e kadar kullanıyorum 8' in sonuna kadar çıkıyor normalde ama upload düşük ve bundan hiç memnun değilim. bizim evin önünde sanırım saha dolabı ama emin değilim, elektrik de olabilir. babama sordum telekom' un dedi her neyse superonline ile 2 aylık sözleşmem kaldı ve yenilemem için baskı yaptılar, bende fiberi getirmeleri için çok uğraştım en son aradıklarında artık sizden paket almıcam boşuna aramayın diyip kapatmıştım. Türktelekom' un hızları ve fiyatları gerçekten kötü. oturduğum evin hemen tam karşısında kuzenim oturuyor. oda daha önce ttnet kullanıyordu. şimdi vodafone adsl 8mbit' e kadar olan paketi kullanıyor 1 aydır, daha önce sürekli arayarak farklı sağlayıcalara alabileceğim en yüksek hızı sorduğumda; hep düşük hızlar söyledir, fiber zaten ne hikmese bizim önümüzdeki cadde' de tamamen var, arkada yok. vodafone konusunda da 31 mart' ta mevcut tarifelere başvuru sonmuş. halâ bekliyorum elim kolum bağlandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eric _Theodore_Cartman -- 3 Mart 2016; 15:40:37 >
    MSI B450 Gaming Plus Max AMD B450 4133MHz DDR4 Soket AM4 ATX Anakart / AMD Ryzen 5 3600 3,6GHz 35MB Cache Soket AM4 İşlemci / Asus TUF Radeon RX 5600XT 6GB OC 192Bit GDDR6 (DX12) PCI-Express 4.0 Ekran Kartı / G.Skill Flare X 32gb(4x8GB) 3200MHz DDR4 Ram / CORSAIR CARBIDE SERİSİ 400R 80PLUS 750W MidT ATX / Seagate 3.5" 1TB HDD 8GB SSD Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm SSHD / Logitech Craft Advanced Klavye / Logitech MX Master USB/Bluetooth Mouse / Logitech V20 2 1 Usb Speakers / Xiaomi Mi Curved 34" 144Hz 4ms WQHD Led Monitör / Asus 23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR / Cooler Master SEIDON 120M SIVI SOĞUTMA
    SanDisk 480GB SSD Plus
    PNY XLR8 500GB NVMe M.2 SSD Disk

• Biraz uzun da sürse (15 gün) sonunda Türk Telekom'dan Vodafone 64mbit e geçiş dün itibarıyla sağlandı. Şimdilik bir sorun gözükmüyor. Dün ilk bağlantıda 51mbit sinyal vermişlerdi modeme. Bugün aradım 5 dk içinde 76mbit e yükselttiler. Yalnız şunu gözlemledim. Gerek kendi forumlarında gerek şikayetvarda gerekse burada oluşturulan şikayet başlıkları (en çok hangisi bilmiyorum) işe yarıyor. Düne kadar her defasında ben arayıp bilgi almak istediğimde rica minnet acil notu düşen müşteri hizmetleri, önceki gün 3 ayrı platformda şikayet kaydı oluşturduğumda hemen akşamında kendileri iki ayrı defa şikayete binaen aradıklarını söyleyip birkaç saat sonra da kullanıcı adı ve şifremi gönderdiler. Belki de denk gelmiştir bilmiyorum. Şu an değerler aşağıdaki gibi..

Kablolu bağlantıyla yapılan hız testi
    🔴 Vodafone Net FİBERNET/VDSL2 - ANA KONU / KULÜP 🔴

Kablosuz bağlantıyla yapılan hız testi

Modem sinyal değerleri

• Arkadaşlar çok acil bakarmısınız @Sezer.E arkadaşımıza 16MBPS ADSL verdim + filbox. Sezer arkadaşım bana iletti ki; bölgeme ilerleyen süreçte Vodafone Fiber geleceğinin bilgisini aldım dedi. Şuan Hattı ADSL destekliyor sadece çünkü VDSL den yararlandıramadım yani +5TL +10TL ver hızını ve kotanı katladan. Şimdilik ADSL girip fiber gelince VDSL/Fiber'e geçebilirmiyim +5TL veya +10TL den faydalanıp dedi. Bende kendisine ADSL'den VDSL'e Fibere geçiş olmadığını sözleşmenin bozulup cayma bedeli çıkacağını bildirdim. Bana arkadaşlarım ve VODAFONE MUSTERİ TEMSICISI hiçbir şekilde ücret ödemeden Fiber geldiği anda ücretsiz geçebilir bilgisini iletti. Şimdi bu durumda kim haklı kim haksız. Mahçup olmak istemiyorum çünkü. Bilgisi olan söylerse sevinirim.
    @tr123456 @eak101
    || Asus ROG Strix X870E-E Gaming Wi-Fi || AMD Ryzen™ 9 9950X3D || AMD Ryzen™ 9 9950X3D || ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 4080 SUPER 16GB GDDR6X || NZXT H9 Elite Black Tempered Glass RGB USB 3.2 ATX Mid || NZXT Kraken 360 RGB Black || MSI MAG A1250GL PCIE5 1250W 80+ GOLD || 4TB Samsung 990 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD || Asus TUF 24,5" VG259QM 1Ms 280Hz ||

• Siz haklısınız hocam, sonuçta bilgisini vermişsiniz. Zaten dediği gibi ücretsiz geçiş olsa sürekli paket değişimi yapar herkes kafasına göre, onuda geçelim öyle birşey için sağlam bir torpil lazım bence
    MSI B450 Gaming Plus Max AMD B450 4133MHz DDR4 Soket AM4 ATX Anakart / AMD Ryzen 5 3600 3,6GHz 35MB Cache Soket AM4 İşlemci / Asus TUF Radeon RX 5600XT 6GB OC 192Bit GDDR6 (DX12) PCI-Express 4.0 Ekran Kartı / G.Skill Flare X 32gb(4x8GB) 3200MHz DDR4 Ram / CORSAIR CARBIDE SERİSİ 400R 80PLUS 750W MidT ATX / Seagate 3.5" 1TB HDD 8GB SSD Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm SSHD / Logitech Craft Advanced Klavye / Logitech MX Master USB/Bluetooth Mouse / Logitech V20 2 1 Usb Speakers / Xiaomi Mi Curved 34" 144Hz 4ms WQHD Led Monitör / Asus 23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR / Cooler Master SEIDON 120M SIVI SOĞUTMA
    SanDisk 480GB SSD Plus
    PNY XLR8 500GB NVMe M.2 SSD Disk
  • musterı hızmetlerının hatasını hep bızler cekıyoruz magdur oluyoruz..olmaz dıyorlar ama dedıgınız takılıyorlar bırıne olur bırıne olmaz......benım dıger aboneyı gecırmısıler adsl den vdsl ...ben ıstemıyorum dedıkce.....
    bakalım son care abone ıptal olur duzeltmezlerse..48 saat dedıler bugun 5 cı gun arayan soran yok..
    zaten birsey dedınızmı acıl v.s hıkaye yazıyorlar ama ılgılenen yok..
    ya bana denk gelmıyor

Orijinalden alıntı: frantic2

musterı hızmetlerının hatasını hep bızler cekıyoruz magdur oluyoruz..olmaz dıyorlar ama dedıgınız takılıyorlar bırıne olur bırıne olmaz......benım dıger aboneyı gecırmısıler adsl den vdsl ...ben ıstemıyorum dedıkce.....
    bakalım son care abone ıptal olur duzeltmezlerse..48 saat dedıler bugun 5 cı gun arayan soran yok..
    ya bana denk gelmıyor

Yani ADSL den VDSL'e ücretsiz sözleşme bozulmadan geçiliyor mu şimdi herkes farklı birşey diyor
    || Asus ROG Strix X870E-E Gaming Wi-Fi || AMD Ryzen™ 9 9950X3D || AMD Ryzen™ 9 9950X3D || ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 4080 SUPER 16GB GDDR6X || NZXT H9 Elite Black Tempered Glass RGB USB 3.2 ATX Mid || NZXT Kraken 360 RGB Black || MSI MAG A1250GL PCIE5 1250W 80+ GOLD || 4TB Samsung 990 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD || Asus TUF 24,5" VG259QM 1Ms 280Hz ||

• quote:

Orijinalden alıntı: KaFKa

Biraz uzun da sürse (15 gün) sonunda Türk Telekom'dan Vodafone 64mbit e geçiş dün itibarıyla sağlandı. Şimdilik bir sorun gözükmüyor. Dün ilk bağlantıda 51mbit sinyal vermişlerdi modeme. Bugün aradım 5 dk içinde 76mbit e yükselttiler. Yalnız şunu gözlemledim. Gerek kendi forumlarında gerek şikayetvarda gerekse burada oluşturulan şikayet başlıkları (en çok hangisi bilmiyorum) işe yarıyor. Düne kadar her defasında ben arayıp bilgi almak istediğimde rica minnet acil notu düşen müşteri hizmetleri, önceki gün 3 ayrı platformda şikayet kaydı oluşturduğumda hemen akşamında kendileri iki ayrı defa şikayete binaen aradıklarını söyleyip birkaç saat sonra da kullanıcı adı ve şifremi gönderdiler. Belki de denk gelmiştir bilmiyorum. Şu an değerler aşağıdaki gibi..

Kablolu bağlantıyla yapılan hız testi

Kablosuz bağlantıyla yapılan hız testi

Modem sinyal değerleri

hocam modeminin markası ney bende air 5650 var kablosuzda 37 yi geçmiyor.

• Serkan4554 S kullanıcısına yanıt
    Modem Huawei HG630a, zamanında TTNetten aldığım VDSL modem. Farklı iss kullanıcı adı girişine izin verdiği için sorunsuz yapabildim ayarları. 802 b/g/n modunda kullanıyorum. Zaten ac desteği yok.
    Vdsl'de Turk Telekom'un port transmisyon sistemini kullanıyor Vodafone bu yüzden port ücreti maliyetleri artıyor adsl,vdsl2 vae'ye göre. Arkadaşa söylenen FTTH/Gpon geldiğinde ücretsiz geçiş hakkı olmasın? Çünkü sadece o vodafone'un kendi altyapısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eak101 -- 3 Mart 2016; 18:36:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ASUS Rog Strix B550-XE Gaming WiFi | AMD Ryzen 9 5900X 4.8GHz 12C / 24T 64MB Cache | NZXT Kraken X73 RGB 360mm | EVGA GeForce RTX 3080 12GB FTW3 Ultra Gaming | G.Skill Trident Z Neo RGB 4x8GB 3600 MHz CL16 | Samsung 980 PRO 1 TB PCIe 4.0 NVMe SSD + WD_BLACK SN750 500 GB PCIe 3.0 NVMe SSD | Corsair 4000D AIRFLOW Tempered Glass Mid-Tower ATX | Corsair RM850 850W 80Plus Gold | Dell 27" S2721DGF 165Hz 1ms 2K HDR Nano IPS Pivot
  • quote:

Orijinalden alıntı: KacaKTV

quote:

Orijinalden alıntı: frantic2

musterı hızmetlerının hatasını hep bızler cekıyoruz magdur oluyoruz..olmaz dıyorlar ama dedıgınız takılıyorlar bırıne olur bırıne olmaz......benım dıger aboneyı gecırmısıler adsl den vdsl ...ben ıstemıyorum dedıkce.....
    ya bana denk gelmıyor

Yani ADSL den VDSL'e ücretsiz sözleşme bozulmadan geçiliyor mu şimdi herkes farklı birşey diyor

benım 60 mbps 150 akn yukselteyım dedım olmaz dedıler kapat ac olacak dedıler..100 mbps 200 akn olur dedıler tamam dedık bozulmadan bırsey
    sonra ıslemı benım dıger aboneye 16 mbps 60 akn ye ıslemıs 100 mbps adsrelerı o kadar farklı 2 sıde ayrı ilçede....sonra yanlıs yaptınzı dedım..hemen ıptal yaptı ama prımmı alıyorlar nedır yaptıları ısten anlamadım bır turlu ...... sızede sormustum gecenlerde adsl den vdsl ye kapatmadan gecıs olmaz demıstınız..
    o yapılan ıslemı kac defa aradım sakın dedım o aboneye ıslem yapmayın hep tamam ıptal ıslemınde hep ıptal ıslemınde 15 gun gectı aradan tam ay sonu 16 mbps 60 akn olan ınternet abonelıgım 100 mbps fiber 100 akn acmıslar ... zaten oldugu yerde fıber modem yok...cok enstrasan bır durum.....modem ısıkları kırmızı oldu o gun bugundur ınternet kullanılamıyor....5 gun oldu eposta vodafdone yardıma ve mh lerıne 2 gunde bır ararım ama halen donus yapılacak durum duzeltılecek..
    gercekten sabrında bır sonu oluyor....ıstemıyorum ıslem yapmayın dedıkce zorla yapıyorlar dedım dun mahkemeye verecem artık
    cok olsa abone ıptal yaparım duzeltmezlerse,,mh lerının hatası neden bız cekelımkı...
    1 abone kaybettıler 2 abonemıde kaybedırler....
    kaybede kaybede nereye kadar
    musterı mennunıyetı dıye bır sey vardır..su an hıc mennun dıılım su ana kadar bircok yanlsı yaptılar 1 tane olsa hıc sorun dııl...
    bu ısten anlamıyorlar yada bılınclı bılerek fatura cıkarmak ıcın yapılıyor....
    zaten kapatırsam bır daha vodafone ılede ısım olmaz....o dereceye gelırse..
    sonucta vodafone ınternet ıle dogmadık yıllardır (19 yıldır) ınternet kullanırım bu sekıl problem gormedım ..bir sey bugun olmassa yarın olur olmassa 2-3 sonra olur bu kadar uzatıyorlarkı bırseyı....artık nefret eder oldum....
    3 aralıkta bu yana ara ara telefon sebekesını zengın edecez artık her arama 20 dak ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 3 Mart 2016; 19:04:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eak101

Vdsl'de Turk Telekom'un port transmisyon sistemini kullanıyor Vodafone bu yüzden port ücreti maliyetleri artıyor adsl,vdsl2 vae'ye göre. Arkadaşa söylenen FTTH/Gpon geldiğinde ücretsiz geçiş hakkı olmasın? Çünkü sadece o vodafone'un kendi altyapısı.

Aynen hocam bende onu ilettim arkadaşa. Çünkü VDSL'e geçerse sözleşme bozuluyor diye biliyorum. Vodafone kendi altyapısından fiber getirirse onu bilemem o olabilir
  • Hızımı 60mbps yükselttim 3 mbps hız alıyorum :) 4 gündür sorunu çözemediler anlamış değilim. Bilen var mı veya daha önce bu tarz bir şey yaşayan.
  • Herşey tamam, mesaj geldi kullanıcı adı şifre vs daha sonrada hattınız açık modeminizi açtığınız da gelicek benzeri vs tam 24 saat oldu gelmedi. MH yi arayıp müthiç hizmetlerinden (!) yararlandım ve arıza kaydı açtım ki ne arayan var ne soran insan demez mi ulan siz gelip baktınız 1 hafta önce sorun yok dediniz ? 0 dan kurulum olmasa hadi derim tt nin halt yemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skill.exe -- 4 Mart 2016; 8:31:05 >
  • Arkadaşlar merhaba. Sanırım şimdi bahsedeceğim sorunumdan birçok kişi muzdarip. Üstteki mesajları okuduğum zaman gayet net anlaşılıyor. Tarifem 60 mbps yaklaşık 2 hafta önce bağlattık interneti, ilk bağlattığımız zaman 30 mbps alıyordum aradım müşteri hizmetlerini düzelttiler hız sorununu 60 mbps civarında almaya başladım. Fakaaat 3-4 gün öncesine kadar hiçbir sıkıntı yokken birden hızım tekrar düştü ve hızda sürekli dalgalanmalar olmaya başladı. Bi 25 bi 30 bi 48 bi 18 bi 33.. sürekli böyle bi değişim var. 2 gündür müşteri hizmetlerini arıyorum arkadaş ulaşmak da bi dert sürekli bakım var bakım var bi de niyeymiş daha iyi hizmet verebilmek içinmiş, tüküreyim daha iyi hizmetinize. Neyse anlattım sorunumu dedim böyle böyle. PC nizi modeme bağlayın hız testi yapın, hızınızı yükselttik dediler, modeme bağlıyorum 71 mbps alıyorum. Yani kabloluda 71 mbps, kablosuz da 30 mbps yi geçmiyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Arıza kaydı oluşturup duruyolar bi şey çıktığı yok. Yaklaşık 15 dk önce beni aradılar sorunumun binadan, iç tesisattan kaynakladığını söylediler

Benimle aynı sorunu yaşayanlar bi çözüme bi sonuca ulaşabildiniz mi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: DaLGacI

Arkadaşlar merhaba. Sanırım şimdi bahsedeceğim sorunumdan birçok kişi muzdarip. Üstteki mesajları okuduğum zaman gayet net anlaşılıyor. Tarifem 60 mbps yaklaşık 2 hafta önce bağlattık interneti, ilk bağlattığımız zaman 30 mbps alıyordum aradım müşteri hizmetlerini düzelttiler hız sorununu 60 mbps civarında almaya başladım. Fakaaat 3-4 gün öncesine kadar hiçbir sıkıntı yokken birden hızım tekrar düştü ve hızda sürekli dalgalanmalar olmaya başladı. Bi 25 bi 30 bi 48 bi 18 bi 33.. sürekli böyle bi değişim var. 2 gündür müşteri hizmetlerini arıyorum arkadaş ulaşmak da bi dert sürekli bakım var bakım var bi de niyeymiş daha iyi hizmet verebilmek içinmiş, tüküreyim daha iyi hizmetinize. Neyse anlattım sorunumu dedim böyle böyle. PC nizi modeme bağlayın hız testi yapın, hızınızı yükselttik dediler, modeme bağlıyorum 71 mbps alıyorum. Yani kabloluda 71 mbps, kablosuz da 30 mbps yi geçmiyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Arıza kaydı oluşturup duruyolar bi şey çıktığı yok. Yaklaşık 15 dk önce beni aradılar sorunumun binadan, iç tesisattan kaynakladığını söylediler

Kabloluda sıkıntı yoksa vodafone'la alakası yok durumun. Modemden kaynaklanıyor sorunun. Wireless da sıkıntı var bazı modemlerde galiba. Kontrol kanalını değiştirmeyi dene arayüzden

• quote:

Arkadaşlar merhaba. Sanırım şimdi bahsedeceğim sorunumdan birçok kişi muzdarip. Üstteki mesajları okuduğum zaman gayet net anlaşılıyor. Tarifem 60 mbps yaklaşık 2 hafta önce bağlattık interneti, ilk bağlattığımız zaman 30 mbps alıyordum aradım müşteri hizmetlerini düzelttiler hız sorununu 60 mbps civarında almaya başladım. Fakaaat 3-4 gün öncesine kadar hiçbir sıkıntı yokken birden hızım tekrar düştü ve hızda sürekli dalgalanmalar olmaya başladı. Bi 25 bi 30 bi 48 bi 18 bi 33.. sürekli böyle bi değişim var. 2 gündür müşteri hizmetlerini arıyorum arkadaş ulaşmak da bi dert sürekli bakım var bakım var bi de niyeymiş daha iyi hizmet verebilmek içinmiş, tüküreyim daha iyi hizmetinize. Neyse anlattım sorunumu dedim böyle böyle. PC nizi modeme bağlayın hız testi yapın, hızınızı yükselttik dediler, modeme bağlıyorum 71 mbps alıyorum. Yani kabloluda 71 mbps, kablosuz da 30 mbps yi geçmiyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Arıza kaydı oluşturup duruyolar bi şey çıktığı yok. Yaklaşık 15 dk önce beni aradılar sorunumun binadan, iç tesisattan kaynakladığını söylediler

Kablosuz 2,4ghz bandinda ise 30mbit almaniz zaten normal.Eger ac destekli modem ve cihazla kontrol ederdiniz yuksek hizi alirsiniz.Sizde bir sorun görünmüyor yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: saitates

quote:

Kablosuz 2,4ghz bandinda ise 30mbit almaniz zaten normal.Eger ac destekli modem ve cihazla kontrol ederdiniz yuksek hizi alirsiniz.Sizde bir sorun görünmüyor yani

Bu adamlar fiber 64 mbs verip 5g yani AC desteksiz modem niye veriyorlar bize böyle saçmalık mı olur ?

• Bana 64 mpbs yerine 16 verdiler iptal etmek istiyorum ne yapmam gerekiyor 14 gün olmadı daha hemen iptal etmem lazım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scrite

Bana 64 mpbs yerine 16 verdiler iptal etmek istiyorum ne yapmam gerekiyor 14 gün olmadı daha hemen iptal etmem lazım

Mh'lerini ara iptal talebinde bulun
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.