Şimdi Ara

Vodafone e-sim (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
3
Favori
39.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HalkaMassara545 H kullanıcısına yanıt

    çift sim kartlı iPhone'larda sim kartlardan birisi yalnızca e-sim'i destekliyor. Ve benim çift hattım var. Yani heves ya da telaş değil. Bir hizmet verdiğini iddia ediyorsan gereğini yapmalısın. Bir restauranta gittiğinde istediğin ürün orada yoksa orada oturmaya devam mı ediyorsunuz?


    Forumdaki vodafone personellerinden cevap alabilmek adına yazmıştım. Forumların amacı budur ya hani.

  • neye göre yok? kimin hangi cihazı ne amaçla kullandığını biliyor musunuz? İnsanların eleştri ve taleplerine blok koymak ve herkes sizin gibi yaşıyor düşüncesine girmek yerine söylenen bir hizmetin neden gerçekleşmediğine kafa yormak daha doğru olur. Vodafone limitsiz paketim var ve cihazımı değiştirdiğim için bunu kullanamıyorum. Ne yapalım ikinci bir cihaz mı alalım?

  • BU ARADA KONUYA DÖNECEK OLURSAK;


    Şikayet Var'a ilettiğim durum sebebiyle Vodafone genel müdürlüğünden arandım. Benim gibi mağdur olan varsa şöyle bir çözüm ilettiler;


    "Bir cep merkezine gittiğinizde 542'yi arayın biz bayimizle konuşalım ve bayimize kargo ile gönderelim. 48 saat içinde oradan temin edebilirsiniz"


    Anladığım kadarıyla bayilere stok olarak gönderimini yapamıyorlar. Bunun sebebini de hanımefendi bilmediğini söyledi. Online satışı için de bir bilgi gelmemiş.

  • İstanbul Avrupa Yakası'nda e-Sim bulabileceğim bir Vodafone bayisi arıyorum

  • Çift kartlı iPhone diye bir sey ülkemizde yok, bir fiziki sim birde esim yongasi var, esimin geliştirme amaci forumda binlerce kere konuşulduğu üzere online satın alma, yurt dışı hizmetleri, fiziki simden kurtulma vb, iPhone u çift hatlı telelfon olarak kullanmak için yapılmış bir teknolojik değil, ki zaten cok kullanışsız bir ara birimi var çift hat kullanmak için, siz amacı farklı olan bir teknolojiyi dolaylı yoldan telelfonu çift hatalıymış gibi kullanmaya döndürüyorsunuz.

    Vodafone nun müşteri hizmetlerinde personel yok, forumdan mi bulup çözüm bulacaksınız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    İnsanları yanıltıcı bilgilendirme yapıyorsunuz..

    ‘’bir fiziki sim birde esim yongasi var, esimin geliştirme amaci forumda binlerce kere konuşulduğu üzere online satın alma, yurt dışı hizmetleri, fiziki simden kurtulma vb, iPhone u çift hatlı telelfon olarak kullanmak için yapılmış bir teknolojik değil, ki zaten cok kullanışsız bir ara birimi var çift hat kullanmak için, siz amacı farklı olan bir teknolojiyi dolaylı yoldan telelfonu çift hatalıymış gibi kullanmaya döndürüyorsunuz ,,

    eSIM teknolojisi ana amacı çift hat kullanmak için yapılmış teknolojidir. ( iş ve özel kullanım ) Bu gün bir çok tablet ve saat sim kart yuvası bulundurmadığı için eSIM teknolojisini donanımlarına adapte etmişitir..

    Yani eSIM bir den fazla şebekeyi kullandırır ve amacı budur.Fakat fiziki sim kart slotu şu an için mecburidir.Aynı anda iki eSIM cipi olan bir telefon bulunmuyor..

    Unutulmaması gereken iki önemli nokta vardır.eSIM çipi birden fazla hücresel plak tanımlana bilir.Örnek olsun diye vereyim.İki ses hattımın yanına üçüncü bir hat yüklenebilir.Fakat aktif olarak iki hat çalışacağı için üçüncüyü ya data için yada manuel ayarlanıp iki aktif çalışacak hatlardan birini pasif olarak ayarlarsam üçüncü bir hattı 2 ci sim olarak atayıp rahatça kullanabilirim..

    Tabiki başka ülkelerde seyahat ettiğinizde fizikim sim veya eSIM o ülkenin hattını ayrıca tanımlanabilir..

    Gelelim ikinci en büyük hatanıza.İki hat aynı anda aktif çalışıyor..

    FAKAT !.. fiziki sim katınızın operatörü WİFİ Calling özelliğini destekliyor olmalı..

    İlk yapılması gereken ‘’ hücresel veriyi değiştirmeyi izinver ,, ayarı açık olmalı..

    Şimdi siz WİFİ Calling nedir diyebilirsiniz?

    Mantığı şudur.Birinci hattınız normal şekilde çağrı , arama ve data özelliği açık normal hattır.İkincil hattınızı eSIM sayıyorum.( eSİM veya Fiziksel sim de olabilir )

    Aynı anda arama alma yapma yaparken hat seçmeyi ve aktif iki hat açık olması için
    WİFİ Calling devreye girer..

    Birincil hattın otomatik datasına bağlanır ve bu sayede arama ,arama yanıtlama ve SMS tam fonksiyonlu şekilde aktif çalışır…

    Mantık karışık gelmiş olabilir basitçe bir örnek vereyim bu gün telefonunuzda hemen hemen herkez Whatsapp kullanıyor.Normal hat çalışırken Whatsapp arama aranma mesaj ve görüntülü görüşme yapılması ile hemen hemen benzerlik taşır …

    Türkiye’de WİFİ Calling destekleyen operatör varmı bilmiyorum ama yaşadığım ülkede bulunuyor..

    Sakın WİFİ Calling ile VoLTE karıştırmayın..İkisi çık farklı şeyler.VoLTE wlan bağlanır ve konuşturur. WİFİ Calling özel tasarlamıştır çift hatlarda eSIM ile oluşan bir kavramdır.Diğer hattın datasına bağlanır ve çalışır..

    Türkiye’de eSIM yeni yeni kullanılmaya başlandığından operatörle WİFİ Calling servisine geçiş yapmaması dolayısıyla sizin gibi arkadaşlar yanılıyor olabiliyor..

    Not:

    Bu gün 3G şebekesi bile 1 Ağustos 2021 itibari ile tarih olacak Avrupa’da.Artık 3G bandının sinyal aralığı 5G ve 4G için kullanıma açılacak ..

    5G kotalı internet kullanılmaz..Hız yüksek olduğunda anında kotayı aşarsınız.Sınırsız 5G hattımda tanımlı hotspot yaparım mobile modeme koyup paylaşırım düşüncesi olan kişiler olabilir.eSIM tanımlanıyor ortada fiziksel sim yok.Telefonunuz hotspot geçince sizin tanımladığınız 3 cihaz çalışır.Telefon iPad ve notebook .Günlük limiti vardır.10 GB aşınca anında faturanıza yansır.1000 euro da stop var.Ay sonu bunu ödemek zorunda kalırsınız.Artı evde Gbits internet varken hotspot ihtiyaç kalmıyor..

    Yine garip bir uygulama Türkiye’de eSIM kullanımında para kazanma amacı güdüyor GSM operatörleri.Siz eSIM başka bir telefona , tablete taşırken eSIM operatör barkodu bir kere kullanılınca ikinci cihaz için yeni barkod alma yalanı sevdasında.Ve Bunuda para ile tekrar alıyorsunuz…

    Aslında size tanımlanan eSIM müşteri merkezi uygulaması üzernden ulaşılıyor olmalı ben Vodafone Germany kullanıyorum .Cihaz değiştirirken burda barkodu alıp hücresel hesabı ekliyorum…




    Vodafone e-sim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 25 Temmuz 2021; 23:51:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • QRocKfire kullanıcısına yanıt

    öncelikle kimseyi yanıtılcı bilgilendirme yapmıyorum, sizin gibi katkısızlık da yapmıyorum, ayrıca yanıltımanın alasını siz yapıyorsunuz, iş ve özel için tek cihazda 2 hat kullanma olayını yapabilen telefon 10-15 belki daha fazla yıldan beri var, sallarken biraz düşünde salla, esim yokken çift hatlı telefon yokmuydu, şimdi esim ile mi başladı. tablet ve saatin esime sahip olması özellikle saatlerde sim girişi için hacim ve alan kaplanmadan olayı çözmektir, tablet ve saate esim olunca çift hatlı kullanılmış mı oluyor, konuşmak için konuşmaktan başka bir şey değil şu dediğiniz.


    esim ile çok bilerek dediğiniz üzere teorik olarak istediğini kadar operatör ve numara cihaz ekliyorsunuz, ama bu demek değildirki telefonu çift hatlı yapıyorsun, hangisine ihtiyacın varsa one geçiş yapıyorsun, esim ile aynı anda 2 yada 5 numaranı aktif etmiyorsun dediğin ve dediğim üzere, aynı şeyleri söyleyip de farklı birşey söylüyormuş gibi konuya çomak sokmak ne yarar sağladı sana onuda bilemeidm.


    size kimse aynı anda 2 hat çalışmıyor demedi, gayet esim ve normal sim birlikte iki hat çalışıyor, ama bin defa dediğimiz üzere, esim sen bi telefonu iki numara aynı anda aktif edesin diye geliştirilmedi, dolaylı olarak böyle bir fayda sağladı, bunu anlamamak yada görmemek için kör yada başka sorunlarınız olması gerekir.


    tabiki wifi calling ne fln demiyorum, o kısımdan sonrasını okumaya ihtiyaç dahi görmedim, gitmiş birde ekran görüntülerine abuk subuk işaretlemeler yapmış, gelmiş bize volte wifi-calling anlatıyor, şuursuz.


    senin yaşın kadar benim gittiğim kullandığım farklı ülke operatör vardır, bilmiş bilmiş volte, wifi-calling, 3g, 4g, 5g açıklamış birde kendini bilmez, kullanıcının biri bana sormuş bende görüşümü söylemişim, sana mı kaldı bana teknoloji dersi vermek...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 25 Temmuz 2021; 16:1:30 >




  • maaart M kullanıcısına yanıt

    Çift sim kartlı iPhone deyince ne diye kavramlarla forumu boğmaya çalıştığınızı anlayabilmiş değilim. Özetle diyorum ki bir hizmet var deniyor ve bu hizmet sunulamıyor.


    Ve evet Vodafone bizzat beni arayıp diyor ki; benim bir bayime git, oradayken 542'yi ara, ben onların bayi kodunu öğreneyim kargo yaptırabilirim "belki". Böyle bir saçmalık olabilir mi?


    Bir uçak bileti aldığınızda boş koltuk varsa binersin yoksa biz size haber veririz bugün git yarın gel mi diyorlar size? Arabirimi kullanışsız da olabilir ne fark eder ki. Benim derdim hizmet alabilmek. Ama hizmeti alamıyorum ki ara birimine kafa yorayım? Sim kart olmadığı için (ki sim kart bile değil bir karekodun basılı olduğu kağıt parçası) Vodafone benim faturalarımı erteliyor mu? Hayır. Fiziki simmiş e-simmiş problem bunlar değil. Problem böyle bir hizmetimiz var denildikten sonra o hizmetin saçma sapan yöntemlerle yapılaya çalışılması ve ulaşılabilir olmaması.





  • öncelikle, vodafone gibi leş bir operatör kullanarak hatayı baştan kendiniz yapmışsınız, 2g hızında 4g veren, bir operatörde esimi verememelerinde garipsenecek tuhaf birşey yok, siz müşteri hizmetlerinin dediklerini yapsanız bile sorunuzu çözemez bu adamlar, siz konuyu karman çorman ettiniz, üyenin biri ne işe yarıyor diye sordu, bende bir işe yaramıyor dedim, yaradığını düşünüyorsanız kullanır fantezilerinizin peşinde koşarsınız, sonra telefon bozuldu, karekod gitti, esim profili silindi bilmemne dertleri ile kafanızı taşlara vurur yine gelir ağlarsınız burada, görüş soran bir başka üyeye kendi görüşümü paylaşmak için sizden izin mi almamız gerekiyor...


    ayrıca yaşamış olduğunuz sorundan bana ne, ben yorum bile yapmadım sizin sorununuza, bana niye ağlıyorsun...


    çift hatlı iphone diye özellikle vurguladım, uzak doğu ülkelerinde kısıtlı miktarda bazı iphone modellerinin çift fiziki simli 2 numarayı tam olarak aktif kullandıran modelleri var, bizde ve avrupa bölgesinde ise iki numarayı aynı anda kullandıran bu modeller hiç satışa sunulmadı, o yüzden vurguladık, ama vurgulamaya gerek yok, sen uçak bileti al bak keyfine...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 25 Temmuz 2021; 20:53:45 >




  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle üslubunuza dikkat edin bu bir..

    Çift hattı aynı anda kullanan biriyim.Türkiye’de eSIM başlamadan kullanmaya başlayan biriyim ve aktif kullanıyorum..

    İlk bir araştırma yapın ve sonra konuşun..Çünkü iki hat aktif kullanılamaz derken bile yanıldığınızı anlatmış oldu..

    eSIM kullanım aracı çift hat kullanmak içindir.Ama siz tablet saat için kullanıma sunulduğunu idda ediyorsunuz ..

    İki :

    Ben kullanıyorum ama siz kafandan geçeni anlatıyorsun .FARK BURDA…

    Zaten başlı başına yorumlarınız hata dolu…
    Yıllardır kullanıyorum çift hattı ( eSIM + Fiziki SIM ) aktif olarak…

    WİFİ Calling sayesinde iki hat aktif aynı anda arama ,aranma ve mesajlaşma yapılıyor.Zaten WİFİ Calling amacı bu.

    Türkiye’de yeni başlayan bir şeyi idda ederek kafanızdaki yanlışları okuyanlara iletmek en büyük hata…

    Kullanın deneyim sahibi olun sonra bizzat kullanan birine yorum yapın..

    Üç :

    Yıllardır yurt dışında yaşıyorum 82 ülkede bulundum işim gereği ..

    Dört :
    İsterseniz yaş olayına girmeyelim..Üniversitesi okurken geldim.Çalışarak 45 senem geçti …


    Haksız olduğunuzu saldırarak hakaretle bastıracağınız yanılgısından vaz geçin.O tarz hareket ve yorumlarınız beni hiç bir şekilde etkilemez..

    Saygısız seviyesiz bir insana mantığı anlatmak zaten yanlış…

    DH forumda zaten bu tür üslup kullanmak yanlış.Bilgi paylaşım yeri.Sokak ağızlı argo üslüplarda cevap verilmez.

    Yaştan bahsediyorsunuz birde..

    Karşınızda ne asker arkadaşınız nede sizin tarzınızda bir kişi bulunmuyor.Bunu algılayın olurmu..Saygısızlığa hiç lüzüm yok!..


    Kendi seviyenizdeki kişilerle muhatap olmanızı tavsiye ederim …



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 25 Temmuz 2021; 23:38:34 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • QRocKfire kullanıcısına yanıt
    Sen önce kendi üslubuna bi bak sonra millete üslup tasla, bir esimden aynı anda iki numara nasıl aktif ediliyor anlatta öğrenelim o zaman, bizim telefonlar bozuk o zaman tr deki ios cihazlara bir kelek yapıyorlar, ondan sadece bir profil aktif ediyor…

    Biz malız kullanmadan bir yerimizden sallıyoruz, uydurarak fantezi kuruyoruz…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • QRocKfire kullanıcısına yanıt
    Yeter artık ne saçmalayacaksan karar ver, her güncellemende boş mesajlarının bildirimi geliyor, haklısın tr okuma engelli biri ile muhattap olmamak lazım sen git esim ile aynı anda 10 hattı aktif kullan, yırtık dondan çıkan sallamasyoncu…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • QRocKfire kullanıcısına yanıt
    Ahahah bak şimdi mesajı değiştirdi fiziki sim+ esim yaptı, jeton düştü aklı sıra mesajı düzeltip beni yanlış yazmış konuma düşürecek, neyse sana hayırlı fanteziler, durduk yere dadanacak baska birini bul, ben senin gibi tiplerle uğraşmam…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Güzel kardeşim benim .Senin anlayacağım dilde basitçe anlatmak istediğim için düzeltme yaptım..Bunu bile çözemiyorsan ve benim anlattığım tüm teknik olayı karşılığında kendi mantığınıxı adapte edememe yüzünden saldırma hakaretle bunu bastırma şansın yok..

    Ben halen diyorum iki hat aktif kullanılabiliyor ve arama, aranma ve SMS kullanılıyor!..

    Türkiye’de WİFİ Calling desteği GSM operatörlerinde varmı bilmiyorum..

    Saçmaladığınız konu da şu.Burda eSIM bahsederken iki hat aynı anda kullanmak için bir eSIM ve bir Klasik SIM kullanılmadan iki hat aktif olamayacağınızda unuttunuz galiba..

    Hatırlayınca cevap verirsiniz …

    Ben Türkiye’de yaşamıyorum gramerim Türkçeye uymuyor.Devrik cümleler barındırıyor .Konuştuğum yazdığım dil Türkçe değil…

    Ok..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 25 Temmuz 2021; 23:49:2 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • QRocKfire kullanıcısına yanıt
    Ben kullanılmıyor mu dedim, benimle birebir aynı şeyleri söylüyorsun zaten, benim yıllardır bu forumda ve bu postta dediklerimi bana satıp birde hatalı bilgi veriyorum diyorsun, nasıl bir vakasın sen anlamadım,

    Sadece kişisel yorumum esim çift hat kullanımı icin geliştirilmedi ama dolaylı olarak bu işe imkan verdi dedim, benim görüşümden sana ne, katılırsın katılmazsın bana ne…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    En yakın bir sağlık kurumuna başvursa bulunmanı tavsiye ediyorum..

    Sen ısrarla dediğini unutuyorsun .Senden alıntı ..

    ‘’bir fiziki sim birde esim yongasi var, esimin geliştirme amaci forumda binlerce kere konuşulduğu üzere online satın alma, yurt dışı hizmetleri, fiziki simden kurtulma vb, iPhone u çift hatlı telelfon olarak kullanmak için yapılmış bir teknolojik değil, ki zaten cok kullanışsız bir ara birimi var çift hat kullanmak için, siz amacı farklı olan bir teknolojiyi dolaylı yoldan telelfonu çift hatalıymış gibi kullanmaya döndürüyorsunuz ,,

    Bu cümleler sizin !..



    ESIM ve fiziki sim iki hat aynı anda aktif olmaz diyorsun değilmi? Evet

    Bende kullanan biri olarak aktif kullanılıyor hatalısın diyorum..eSIM iki hat kullanmak için yapılmış teknoloji..

    Şimdide ben kullanılmazmı dediğine getiriyorsun..Yazdığını oku ..

    Bunu bile anlayamıyorsun..
    Senin teorine ters düştüğü için kabullenmen zor ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 25 Temmuz 2021; 23:56:12 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Yine kavgalar başlamış, e-SIM sisteminden bu kadar medet ummayın derim. Bu sistem, yaygın olacak diye birşey yok zaten gelme amacı hat takıp-çıkarma ile uğraşmamak.

    Ayrıca Türkiye'ye şu gelse çok iyi olur.

    Online olarak başvuralım, bize e-SIM kodu verilsin, o kodu telefonumuza girelim. Ne evimizden çıkalım, ne hat takıp çıkarma ile uğraşalım.

    e-SIM sistemi anca Türkiye'de 2027-2028 gibi oturur. Belki 2030'da herkes kullanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 25 Temmuz 2021; 23:54:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • QRocKfire kullanıcısına yanıt
    Hocam durun Allah aşkına kavga etmeyin.

    Olayı tam anlayamadım ama şunu söyleyeyim.

    Sizin fiziksel simkartınız var diyelim ve e-SIM istiyorsunuz.

    En yakın VF bayisine gidip e-SIM alıyorsunuz ve o fiziksel simkartınız iptal oluyor ve yerine e-SIM aktif oluyor, tam oturmamış bir sistem.

    Ve iPhone'lara çift sim kesinlikle gelmez herhalde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.