Şimdi Ara

Vodafone 5G Teknolojisi Yolunda Bir İlke Daha İmza Attı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vodafone 5G Teknolojisi Yolunda Bir İlke Daha İmza Attı


    Türkiye'nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Vodafone, 5G teknolojisi yolunda önemli bir adım daha atarak Türkiye'de çoklu anten teknolojisini deneyen ilk operatör oldu.

    Teknoloji Şehri İstanbul (TechCity İstanbul) projesi kapsamında sahip olduğu 2.6 GHz TDD spektrum bandını kullanan Vodafone, bu sayede Massive MIMO (Çoklu Anten) teknolojisinin şebekede kapasite ve performans artışı sağladığını gösterme fırsatı buldu.

    Çoklu Anten teknolojisi 19-21 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek Euroleague Basketbol Dörtlü Final maçlarında ilk defa canlı şebekede kullanılacak.


    Türkiye'nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla abonelerini dijital dünyanın olanaklarından en üst düzeyde faydalandırmayı hedefleyen Vodafone, 5G teknolojisi yolunda bir ilke daha imza attı. Gelecekte 5G teknolojilerinin de temel özelliklerinden biri olacak Massive MIMO (Çoklu Anten) teknolojisini Türkiye'de ilk kez mevcut 4.5G şebekesini kullanarak laboratuvar ortamında test eden Vodafone, bu teknolojiyi 19-21 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek Euroleague Basketbol Dörtlü Final (Final Four) maçlarında ilk defa canlı şebekede kullanacak. Fenerbahçe Ülker'in de ülkemizi temsil edeceği finallerde beklenen yüksek data ihtiyacını karşılaması beklenen bu teknoloji sayesinde 5G teknolojilerinin hayata geçirilmesi için de önemli bir adım atılmış olacak.

    İstanbul Tuzla'da bulunan laboratuvar ortamında sahip olduğu 2.6 GHz TDD bandında 10 MHz'lik spektrumu kullanan Vodafone, Türkiye'deki ilk 2.6 GHz TDD Massive MIMO teknolojisini uyguladı. Gerçekleştirilen testler sonucunda 2600 MHZ TDD bandında yoğun ortamda kullanıcı başına düşen kapasitenin Massive MIMO teknolojisi ile en az 6 kat arttığı görüldü. Bu sayede kullanıcı sayısının çok olduğu yerlerde uyumlu terminallerinin kullanılması durumunda kapasite ve performansın en az 6 kat fazla olması bekleniyor. Teknoloji Şehri İstanbul (TechCity İstanbul) projesi kapsamında Huawei aktif anten sistemleri kullanılarak gerçekleştirilen bu test ile Çoklu Anten teknolojisinin kapasiteye ve performansa olan etkisinin 5G'ye giden yoldaki önemi bir kez daha gösterilmiş oldu.

    Altı kat daha fazla spektrum verimliliği

    MIMO, mevcut spektrumu aynen kullanarak kapasite artırmayı sağlayan bir teknoloji olarak öne çıkıyor. 4.5G şebekelerinde mevcut 2x2 MIMO teknolojileri yakın zamanda 4x4 MIMO teknolojisine yer bırakacak. Ancak bu artışın 5G için yeterli olması beklenmiyor. Massive MIMO ise 64x64 ve 128x128 MIMO teknolojisi ile 5G için tasarlanan geniş ölçekli ve çok antenli bir teknoloji olarak dikkat çekiyor. Massive MIMO, antenin müşterilerin yüksek kapasitesine ihtiyaç duyduğu alanları doğrudan kapsayacak şekilde "tam üç boyutlu kapsama oluşturma" yeteneğine sahip. Bu sayede geleneksel 4.5G anten teknolojilerine kıyasla yüksek hız ve altı kat daha fazla spektrum verimliliği elde ederek kalabalık alanlar, ana ulaşım istasyonları, stadyumlar, alışveriş merkezleri ve gökdelenler gibi veri trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde kapasite ve performans ihtiyacı karşılanabilecek.

    Mallik Rao: "Basketbolseverleri 5G'nin öncü teknolojilerinden Massive MIMO ile buluşturacağız"

    Türkiye'nin ve dünyanın en geniş 4.5G ağına sahip olan Vodafone'nun 5G teknolojisine giden yolda global uzmanlığını Türkiye'ye taşımaya devam ettiğini vurgulayan Vodafone Türkiye Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mallik Rao, "Vodafone olarak abonelerimize en iyi hizmeti verebilmek için bir yandan 4.5G şebekemizi geliştirirken diğer taraftan da çok daha yüksek hız ve kapasiteyle veri transferi imkânı sunacak 5G teknolojisi için hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda 5G için çok önemli olan Çoklu Anten teknolojisini şebekemizde başarılı bir şekilde test ettik. Özellikle şehir merkezleri, tren istasyonları, ticaret bölgeleri ve stadyumlar gibi veri trafiğinin yoğun olduğu alanlarda fayda sağlayacak Massive MIMO teknolojisini Fenerbahçe Ülker'in de mücadele edeceği Euroleague Final Four sırasında basketbolseverler ile buluşturmaktan da ayrıca mutluluk duyuyoruz. Türkiye'nin 5G vizyonu doğrultusunda bir yandan mevcut 4.5G şebekemizi geliştirirken diğer yandan da 5G yolunda yeni teknolojileri test etmeye ve abonelerimizle buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

    http://medyamerkezi.vodafone.com.tr/basin-bultenleri/vodafone-turkiye-5-g-teknolojisi-coklu-anteni-euroleauge-final-four-a-tasiyacak







  • Bu haberdeki vodafone yazan yerler turkcell olarak yazılsaydı bir sürü yorum alırdı. Fakat kimse bu vodafonea inanmamış ki yazan çizen olmamış. Çünkü vodafone 10 g bile çıkarsa turkcellin 4G sine yetişemez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone ve Turkcell'in tabiri caizse sidik yarışı yok mu? Biri yerli baz istasyonu ile Elazığ ile görüşme yapınca diğeri yurtdışı ile yapıyor. Turkcell 2 gün önce çoklu anteni deneyince Vodafone da hemen bir basın bildirisi hazırlıyor. Peki sonuç ? Vodafone ilk önce 10 mbit olan ortalama 4G hızını düzeltsin. Turkcell de 2 gün önce çöktü. Altyapımız sağlam demesini biliyorlar önce bir bunun önüne geçsinler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam anlamıyla operatörlerin sidik yarışı. :D

    Konuda okuduğumuz operatör Vodafone. Birkaç gün önce aynı şeyi yapan diğer operatör ise Turkcell. İkisi de aynı sitede paylaşıldı tabi. Ve ikisi de ne işse bu olayı gerçekleştiren ilk operatör. :D

    https://forum.donanimhaber.com/turkcell-5g-ye-hazirlikta-onemli-bir-testi-tamamladi--126002153

    İyi güzel massive mimo diyorsunuz da kaç telefon destekliyor bunu da canlı test yapacaklarmış. Tek kendi adamları test yapmayacaktır umarım. :D
  • Sozde Turkcellliyim telefonum Note 5 , 3.5 mb lik fotografi upload yapamadim 20 dakikadir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalorifer peteğine lnb takmışlar gibi duruyor
  • vodafone önce 3g hizinda daiceremediği 4g hizini düzeltsin 3 mbit 4g mi olur maltepe sahilde yuh saba vodafone 5g miş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunnkaar kullanıcısına yanıt
    3G hızında 4G, 2G hızında 5G verirmiş bir de.
  • Şu yarışları trabzonda yapsa vodafone hala bir çok yerde 2g çekmiyor.koylerde 3g hiç çekmiyor.turkcell her yerde 3g çekiyor.vodafone ancak boş şeylere uğraşır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.