Şimdi Ara

Vodafon Kullananlar DİKKAT...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar vodafon tarafından sizin talebiniz olmadan, sms şeklinde gönderilmeyen, beklemediğiniz anda ekran bildirimi şeklinde küçük bir pencerede gelen ve pencereyi kapatmak için okuyup anlamadan yanlışlıkla “Tamam” a tıklamanız halinde bildirimde gelen daha yüksek olan bir tarifeye geçiriliyorsunuz.
    Şubat ayında eşimin telefonuna tl yüklemesinde durumu fark ettiğimiz, vodafonla yazışmalar sonucu 2018 kasım ayında ekrana gelen bildirimde tarife değişikliğine onay verdiğimiz söylenerek 23 tl lik tarife kullanırken 32 tl lik tarifeye geçiş yapılmış. Nasıl bir ekran bildirimi geldiği konusu bugüne kadar bizim için muamma idi…
    Bugün telefonumun ekran kilidini açtığım anda ekrandaki pencere dikkatimi çekti dikkatlice okudum…. ve 4 ay önce eşimin telefonunda gerçekleşen ancak şubat ayında fark edebildiğimiz durumun işte böyle gelen bir bildirimi dikkatsizce ekrandan kaldırmak için “Tamam” a tıklanarak gerçekleştiğine emin oldum….

Vodafon kullananların dikkatini çekmek istiyorum, bu duruma hazırlıklı olsunlar…

Ekran bildirimi şeklinde gelen onay penceresi...
    Vodafon Kullananlar DİKKAT...!

Konuyla ilgili daha önceki paylaşımım…https://forum.donanimhaber.com/gsm-operatorlerinin-tuzak-tarife-gecislerine-onlem--137244460#137756423

• 22 Şubat 2019 tarihindeki konuyla ilgili yazım
    ----------------------------------------------
    GSM OPERATÖRLERİNİN TUZAK TARİFE GEÇİŞLERİNE ÖNLEM

Efendim bir operatörden adıma kayıtlı (ben-eşim ve oğlumun kullandığı) faturasız 3 hattımın paket fiyatını operatörün başına buyruk tarife fiyatını yükseltmesine kızıp her 3 numaramı da başka bir operatöre taşıdım ve 4gb internet+750 dk+1000 sms 23 tl lik paketini tanımlattım.Her 3 üne de paket bitimine yakın 25 veya 30 tl yükleme yapıp güzel güzel kullanıyor iken...
    Geçen hafta yine her 3 numarama da vergi kesintileri arttığından 30 ar tl yükleme yaptım. 23 tl ye paket yenilenir 2,5 tl civarı da vergiye gider diye düşündüm. Benim ve oğlumun paket yenilendi, eşimin paket yenilenmediği gibi o an interneti de açık olduğundan kütür kütür 7 küsur tl bakiyeyi yutmuş.
    Netekim eve gelince bilgisayardan online işlemlere girip bi inceleme yaptım meğer bizim hanımın tarifesi aralık ve ocakta 32 tl ye yenilenmiş ve tarife 6gb lık internet paketine dönmüş geri yanı aynı. Tabi ben her ay genelde 30 ar tl yükleme yaptığımdan bakiyesi artı durumda olduğundan ve paket yenilendiği için değişikliği farkedememişiz.Ama hörgüç bitince şubattaki 30 tl yükleme paketi yenilemeye yetmemiş bu arada mobil veri açık olduğundan kullanılmamasına rağmen arka plandaki mb düzeyindeki veri kullanımı bi anda faturadan 7 tl yi cukkaladı..
    Neyse paket yenilenecek bi 20 tl daha yükleme yaptık ve paketi yenilettik.
    Eşime sordum "tarifeyi sen mi değiştirdin" (biliyorum yapmaz, anlamaz o işlerden) bi de fırça yedik tabi "yaptıysan sen yapmışındır ben ne anlarım" dedi...haklı
    Müşteri hizmetlerini arıyorum ulaşmak ne mümkün... için 1,....için 2,....için....
    ya hu meramımı soracağım canlı biri lazım.
    Yok mümkün olmadı o günkü sinirimden mi ne hep telesekreter çıktı karşıma.
    Durumu mail ile sorup bilgi talebinde bulundum, 2 gün sonra lütfedip cevaplamışlar.
    Tarife değişikliğinin cihazımızdan yapıldığını tespit etmişler.
    Biz para saçacak yer arıyoruz ya...
    23 tl lik paketi bitiremezken paramız bol ya...
    32 tl lik pakete geçiş yapıp daha çok artıracaz ya..
    Yav zaten evde sınırsız internetimiz var ve zaten evde hep wifi kullanırız...çoğunlukla mobil veri bitmez bile yani ihtiyacımız yok.
    Paket değişikliği yapacak olsak bi araştırırım öncelikle oğlumun numarasına yaparım zaten en fazla kullanan o
    Neyse ben tekrar mail ile bilgi talebinde bulundum. Cihazdan yapılan işlemin sms ile mi nasıl yapıldığına dair detay istedim.
    Talebimin anlaşılamadığından konuyu müşteri hizmetlerini arayarak sormamı tavsiye etmişler.
    Sağolsunlar ben hiç düşünememiştim.
    İnat ettim bugün onu tuşlarken bunu tuşlarken en sonunda bi müşteri temsilcisine bağlandım...
    Ahret sorularını kolaylıkla cevaplayıp sadete gelip durumu anlattım.
    Tarife değişikliğiyle ilgili operatörden "aylık 32 tl ye tam 6 gb internet 750 her yöne dk ve 1000 sms içeren size özel faturasız tarifeye geçiş yapmak için onaylayın tarifenizi hemen değiştirin." şeklinde 23/11/2018 tarihinde ekran üzerine gelen anlık bir sms gönderilmiş ekrandaki kabulet reddet seçeneklerinden kabulet e tıklanma suretiyle yapılmış olduğunu anlattı.Yani sms e cevap yazılma olayı yok.
    İşte burda hinlik cinlik çakallık var.
    Mesajın ileti kısmında link bağlantısıyla istemdışı tıklatarak hoop tarife değişikliği soygun düzeni kurmuşlar.
    Diyorum bakın bilgimiz dahilinde böyle bir talebimiz olmadı zaten gönderilen sms tuzaklı gönderilmiş.Cevap yazılmadan, bi tıklamayla böyle onay verdirilemez.Önceki tarifeme geçiş yapılmasını istiyorum diyorum.
    Neymiş efendim 3 aydır o tarifeyi kullanıyormuşum da... İlk ay olsaymış önceki tarifeme geçiş yaparlarmışmış...
    Daha sonra sizi bu konuyla ilgili birime bağlıyorum dedi bağladı...
    Bağladığı birim faturalıdan faturasıza geçiş birimiymiş...Yani ilgisiz bir birime bağlamış.
    Neyse ben diyeceğimi dedim..
    Bu operatörler cinlik yaptıkça biz tüketiciler de radikal çözümler peşinde olacağız.
    Ben zaten sizin (operatör) numaranızı engellemiştim de bundan sonra eşimin ve oğlumun hatlarında da aynı şekilde engellicem dedim.Toplam 32 dakika konuşmuşum ama sonuç elde var sıfır...
    Radikal çözüm önerilerinizi bekliyorum.
    ----------------------------------------
    şeklinde idi

• anladım hocam

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.