Merhaba arkadaşlar, vmware 11 versiyonunu kullanıyorum yerel disklerimden "D:" yi sanal makineye d olarak gösteriyorum ama aynı anda normal pc de kullanamıyorum 2 tarafta da aynı anda kullanabilmem için ne yapmalıyım?
Merhaba,
normalde kurulum sırasında belirtilen klasör yoluna vmdk uzantılı tek dosya veya seçime göre daha fazla dosya atıyor. kurulum aşamasında farklı bir şey seçmiş olabilirsin. disk seçimi sırasında "Create a new virtual disk" ve sonrasında "Store virtual disk as a single file" seçeneklerini işaretlersen istediğini elde edeceğini düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: maradona34
Merhaba,
normalde kurulum sırasında belirtilen klasör yoluna vmdk uzantılı tek dosya veya seçime göre daha fazla dosya atıyor. kurulum aşamasında farklı bir şey seçmiş olabilirsin. disk seçimi sırasında "Create a new virtual disk" ve sonrasında "Store virtual disk as a single file" seçeneklerini işaretlersen istediğini elde edeceğini düşünüyorum.
Zaten o seçili olarak kurdum ancak olmadı. Bu arada sanal pc kurduğum pc bir workstation (iş istasyonu) bilgisayar yani server tabanlı bir bilgisayar ondan kaynaklı bir sorun olabilir mi ?
hmm bundan kaynaklanıyor olabilir. Zamanında test için kullandığımız bir sanal sunucu içine workstation kurulmaz denmişti. açıkcası ben de denemedim :D
Tamam sıkıntıyı yokmuş yalnızca yukarıdaki menülerden " VM > Settings > Options > Shared Folders " yolunu izleyerek "D:" diski göstermek yeterliymiş sonrasında sanal pc deki ağ da bir pc oluşuyor onun içinde paylaşılmış bir klasör olarak görünüyor.