Şimdi Ara

VMware Harddiske Zarar Verir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • VMware ile W7 üzerine Ubuntu kurmaya karar verdim. Yalnız bazı kullanıcı yorumları hoşuma gitmedi. VMware'in hard diskten ayırdığı alanlar tekrardan ana makinenin kullanımına dahil edilememiş.
    Mesela, VMware'in işletim sistemleri için ayırdığı alan, VMware kullanılmadan kurtarılabilir mi?

• Öyle bişey söz konusu değil, vmware veya diğer sanallaştıma yazılımları diske fiziksel bölüm ouştrmuyorlar. Yaptıkları sadece bir dosya oluşturmak ve bunu sanal makineye disk gibi göstermek.

Del tuşuna basarak bile silebilirsiniz. Bu kadar basit.

Virtualbox kullanın, hem ücretsiz hemde çok iyidir bu konuda. Mantığı da aynıdır zaten hepsinin.

Şu şekilde bir dosya oluşuyor, siz kurduğunuz işletim sistemine yükleme yaptıkça bu dosya büyüyor. Bu görüntü virtualbox tan, vmware de bunun aynı, sadece uzantısı değişik dosyanın.

VMware Harddiske Zarar Verir mi?

Kurulumda sanal makineyi ayarlarken zaten sorar, fiziksel disk mi, yoksa benim gösterdiğim gibi dosya mı olacak HDD diye. Dosya ve dinamik genişleyen kalıp seçeceksiniz. Hem boşuna fazla yer kaplamayacak, hemde diskinize bir zarar vermesi söz konusu olmayacak.

• Gayet açıklayıcı bir cevap yazdığınız için teşekkür ediyorum...

VMware'in VirtualBox'a göre daha yüksek performans sağladığını okudum birçok forumda. Yorumunuz?
  • çok fazla bir performans farkı olacağını sanmıyorum.
    her ikisini de kullanmıştım.
    vmware i hala kullanıyorum.
    sebebi ise gerçek işletim sistemi ile vmware deki arasında sürükle bırak ile dosya kopyalama yapabiliyorsun.
    virtual box da bu yok.
    en azından benim kullandığım zaman yoktu.

birkaç farkı daha vardır çünkü vmware 700mb gibi bir setupa sahipken virtual box 90-100mb gibi birşey.

ikisi de gayet yeterli, ben biraz da alışkanlık biraz da sürükle-bırak için vmware tercih ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperion2000

VMware ile W7 üzerine Ubuntu kurmaya karar verdim. Yalnız bazı kullanıcı yorumları hoşuma gitmedi. VMware'in hard diskten ayırdığı alanlar tekrardan ana makinenin kullanımına dahil edilememiş.
    Mesela, VMware'in işletim sistemleri için ayırdığı alan, VMware kullanılmadan kurtarılabilir mi?

Öyle bişey Yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Optik zarar görürse ne oluyor?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.