Şimdi Ara

VMWare bilenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • VMWare programı ile MacosX kurmak mümkün müdür?

Nasıl?

Teşekkürler.

• Pc ye MAC kurmanın yolu yok. Bazı deneysel çalışmalar var ama onlarda düzgün çalışmıyor. Yani dediğin imkansız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MRhero

Pc ye MAC kurmanın yolu yok. Bazı deneysel çalışmalar var ama onlarda düzgün çalışmıyor. Yani dediğin imkansız.

Sizin gezegene sanırım henüz haberi ulaşmadı ama Dünya' da Mac'ler artık PowerPC mimarisini bırakıp Intel x86 mimarisine geçti. Bu yüzden çatır çatır çalışıyor.

Not: Ayrıca Mac işletim sistemi değil bilgisayardır. Bahsettiğin MacOS X olsa gerek.

hada, maalesef VMWare'e hiç MacOS X kurmayı denemedim. Ama deneyen vardır, birisi çıkar.

• Sizin gezegene sanırım henüz haberi ulaşmadı ama Dünya' da Mac'ler artık PowerPC mimarisini bırakıp Intel x86 mimarisine geçti. Bu yüzden çatır çatır çalışıyor.

Not: Ayrıca Mac işletim sistemi değil bilgisayardır. Bahsettiğin MacOS X olsa gerek.

hada, maalesef VMWare'e hiç MacOS X kurmayı denemedim. Ama deneyen vardır, birisi çıkar.

http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=3591
    Bu resim dikkatimi çekti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hada -- 17 Nisan 2007; 20:13:23 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

quote:

Pc ye MAC kurmanın yolu yok. Bazı deneysel çalışmalar var ama onlarda düzgün çalışmıyor. Yani dediğin imkansız.

Sizin gezegene sanırım henüz haberi ulaşmadı ama Dünya' da Mac'ler artık PowerPC mimarisini bırakıp Intel x86 mimarisine geçti. Bu yüzden çatır çatır çalışıyor.

Arkadaşım bak yukarıda ne demişim :"Bazı deneysel çalışmalar var ama onlarda düzgün çalışmıyor" . Senin bahsettiğin bu deneysel çalışmalar ve tekrar ediyorum HİÇBİRİSİ DÜZGÜN ÇALIŞMIYOR. Binbir türlü emülatörle ve driver sorunlarıyla kağnı gibi çalışmaya sen çalışmak diyorsan o zaman yolun açık olsun.

• quote:

Arkadaşım bak yukarıda ne demişim :"Bazı deneysel çalışmalar var ama onlarda düzgün çalışmıyor" . Senin bahsettiğin bu deneysel çalışmalar ve tekrar ediyorum HİÇBİRİSİ DÜZGÜN ÇALIŞMIYOR. Binbir türlü emülatörle ve driver sorunlarıyla kağnı gibi çalışmaya sen çalışmak diyorsan o zaman yolun açık olsun.

Ne deneyseli kardeşim ya? MacOS X artık Intel x86 mimarisi üzerinde çalışıyor. Apple tarafından artık böyle üretiliyor. VMWare ayrı bir konu. Sen kalkmış 1,5 senedir Apple'ın ürettiği şeye deneysel diyorsun.

Şuraya bir baksana ne kullanıyorlarmış?
    http://www.apple.com/macbookpro/

Hala ısrar ediyorsun düzgün çalışmıyor diye. Adamlar PC mimarisinde sistem üretiyor, sen çalışmıyor diyorsun. Oldu canım, Steve Jobs'a selam söyle görürsen.

• quote:

MRhero
    "Bazı deneysel çalışmalar var ama onlarda düzgün çalışmıyor"

Sadece gülüyorum hatta yarılıyorum gülmekten :D
    nereden biliyorsun nasıl çalıştığını? at kafana göre problemli diye.
    biz neler yapıyoruz modifiye ediyoruz torrent le dağıtıyoruz dünyaya adamın yazdığına bak.. bilmeden konuşmamak gerekiyor. bilmek istiyorsan da okursun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Ne deneyseli kardeşim ya? MacOS X artık Intel x86 mimarisi üzerinde çalışıyor. Apple tarafından artık böyle üretiliyor. VMWare ayrı bir konu. Sen kalkmış 1,5 senedir Apple'ın ürettiği şeye deneysel diyorsun.

Şuraya bir baksana ne kullanıyorlarmış?
    http://www.apple.com/macbookpro/

Hala ısrar ediyorsun düzgün çalışmıyor diye. Adamlar PC mimarisinde sistem üretiyor, sen çalışmıyor diyorsun. Oldu canım, Steve Jobs'a selam söyle görürsen.

PC ayrı şey MAC ayrı şey, X86 mimarisi üzerine kurulu diye ikiside aynı platform olmuyor. Bir kere PC lerde BIOS diye birşey var ama MAC lerde bu yok zaten sorunun asıl kaynağı burası. Emin ol ki MacOSX Pc lerde doğru düzgün çalışsaydı kimse Windows Vistayla falan uğraşmazdı. Ha zaten sen MAC mimarisine PC mimarisi diyerek bilgini belli ediyorsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: uphuck

quote:

MRhero
    "Bazı deneysel çalışmalar var ama onlarda düzgün çalışmıyor"

Sadece gülüyorum hatta yarılıyorum gülmekten :D
    nereden biliyorsun nasıl çalıştığını? at kafana göre problemli diye.
    biz neler yapıyoruz modifiye ediyoruz torrent le dağıtıyoruz dünyaya adamın yazdığına bak.. bilmeden konuşmamak gerekiyor. bilmek istiyorsan da okursun.

Benim bilmeme gerek yok PC de sorunsuzca, uğraşmadan ve performans sorunu yaşamadan MACOSX çalıştırabiliyorsan gönder slashdot a bütün dünya tanısın bu türk dehayı :). Sizin gibi birde PS2 ciler var. PS2 nin PC de emule edilebildiğini yıllardır söylerler ama bir icraat daha göremedik. Şu anda belli bir gücün üstündeki PC ler sorunsuzca Windows XP çalıştırır, sen aynı garantiyi MacOSx için verebilir misin?. Dediğim gibi olay deneysellikten öte değil, belli anakartlar ve ekran kartlarıyla oda tam performansla çalışmayan bir sisteme problemli derim ben. Ha senin için problemli değildir, o da senin tercihin.

• quote:

PC ayrı şey MAC ayrı şey, X86 mimarisi üzerine kurulu diye ikiside aynı platform olmuyor. Bir kere PC lerde BIOS diye birşey var ama MAC lerde bu yok zaten sorunun asıl kaynağı burası. Emin ol ki MacOSX Pc lerde doğru düzgün çalışsaydı kimse Windows Vistayla falan uğraşmazdı. Ha zaten sen MAC mimarisine PC mimarisi diyerek bilgini belli ediyorsun.

Vay be! Demek senelerce mikromimariyle boşuna ilgilenmişim.

Demişsin ki "Emin ol ki MacOSX Pc lerde doğru düzgün çalışsaydı kimse Windows Vistayla falan uğraşmazdı."
    Windows Vista ile uğraşan kim?
    Bak güzel kardeşim. Ben Macintosh bilgisayar alsam, üzerinde zorunlu olmadıkça MacOS X KULLANMAM! GNU/Linux, FreeBSD vs. ne güne duruyor?

Peki neden Bilkom Mac reklamlarında "İster MacOS X, ister Windows XP diye reklam yapıyor?" Ha canım? Apple' ın Rosetta projesi ne halta yarıyor? Git biraz oku, araştır, sonra ahkam kesmeye kalk.

Öyle Next, Next, Finish'le olmuyor bu işler. Hadi diyelim ben bilmiyorum, şurada uphuck' ın yazdıklarını oku da anla.

Sen şimdi MacOS X'in BSD çekirdeğine sahip olduğunu da iddia edersin.

Bu arada önceden donanım olarak Mac'i Mac yapan PowerPC işlemcileri idi. Artık Intel x86 kullanıyor. Farkında mısın bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 18 Nisan 2007; 23:32:15 >

• quote:

quote:

Vay be! Demek senelerce mikromimariyle boşuna ilgilenmişim.

Demişsin ki "Emin ol ki MacOSX Pc lerde doğru düzgün çalışsaydı kimse Windows Vistayla falan uğraşmazdı."
    Windows Vista ile uğraşan kim?
    Bak güzel kardeşim. Ben Macintosh bilgisayar alsam, üzerinde zorunlu olmadıkça MacOS X KULLANMAM! GNU/Linux, FreeBSD vs. ne güne duruyor?

Peki neden Bilkom Mac reklamlarında "İster MacOS X, ister Windows XP diye reklam yapıyor?" Ha canım? Apple' ın Rosetta projesi ne halta yarıyor? Git biraz oku, araştır, sonra ahkam kesmeye kalk.

Öyle Next, Next, Finish'le olmuyor bu işler. Hadi diyelim ben bilmiyorum, şurada uphuck' ın yazdıklarını oku da anla.

Sen şimdi MacOS X'in BSD çekirdeğine sahip olduğunu da iddia edersin.

Bu arada önceden donanım olarak Mac'i Mac yapan PowerPC işlemcileri idi. Artık Intel x86 kullanıyor. Farkında mısın bilmiyorum.

Arkadaşım olayı saptırma. Biz burada Mac üzerinde Windows - Linux çalıştırmaktan bahsetmiyoruz. Mac üzerinde Parallels veya Bootcamp ile Windows- Linux istediğini çalıştırırsın fakat arkadaş bunu sormamış arkadaş PC üzerinde MACOSX çalıştırmaktan bahsetmiş ki bu şu anda imkansız. Yani senin anlayacağın dille MAC üzerinde Windows-Linux çalıştırabilirken tam tersi olmuyor.

• kardeşim dünyanın toz ve gaz bulutundan oluştuğunu google'dan öğrendikten sonra saçmalamayı kesersin. ne performans sorunu ne imkansızı? okusana osx86 başlığını, çatır çatır çalışıyor hatta amd de oldukça hızlı, onboard realtek lerde ASIO latency 1 ms nin altında, windows da bu değer 20-30 ms arasıdır (bunların anlamak için de google'a bak) benchmark score mu istiyorsun? sana abi tavsiyesi gidip biraz oku yazmadan önce.
  • boşuna sinirlenmeyin örenmek istemeyene bişey anlatmak nerdeyse imkansızdır . şu anda asus laptopumda osx ile yazıyorum :)) we full kullanıyorum kablosuzdan ethernetinden ati x1600 den ses ten tut mac hariç hiçbir laptopun yapamadıgı cift parmak scroll una kadar çalışıyor. bilmemek ayıp deil ögrenmemek ayıp. düzgün çalışmak sizin kapsamında nasıldır bilemem ama " xbench " ile macbookpro ile hemen hemen aynı sonuçları alıyoruz bilmiyenlere xbench , mac osx için yazılmış benchmark programı olup tüm donanımı denetler . cpu dan ram e hdd den vga ya sistemin uyumluluğunu denetler hadi bu testin sonucunada uydurma desenize ?? bütün prglar artık universal çıkıyo.universal ı bilmiyene intel uyumlu diye anlatabiliriz !!! daha çok bilgi istiyenhttp://forum.donanimhaber.com/m_3718800/tm.htm burdan okumaya başlasın yada daha global olup www.insanelymac.com okusun :) saygılar..

• @hada
    Evet vmware üzerinden osx çalışıyo,ama konfigürasyonu nasıl yapacağını ben anlatamıcam bilgim olmadığı için,ama ustalar yardımcı olacaktır sana
  • quote:

Arkadaşım olayı saptırma. Biz burada Mac üzerinde Windows - Linux çalıştırmaktan bahsetmiyoruz. Mac üzerinde Parallels veya Bootcamp ile Windows- Linux istediğini çalıştırırsın fakat arkadaş bunu sormamış arkadaş PC üzerinde MACOSX çalıştırmaktan bahsetmiş ki bu şu anda imkansız. Yani senin anlayacağın dille MAC üzerinde Windows-Linux çalıştırabilirken tam tersi olmuyor.

Olayı saptıran sensin. Adam VMWare demiş sen PC diyorsun. VMWare bir nevi PC emülasyonu yapıyor tamam ama sen kalkmış PC'de MacOS X çalışmaz diyorsun (ama bal gibi çalışıyor).

Hala ısrarla imkansız diyorsun. Yahu adamlar PC işlemcisi kullanıyor daha ne olsun? Rosetta ne işe yarıyor bana bir anlatıversene. Apple salak mı da Rosetta diye bir uygulama geliştirdi?

nelstar, VMWare bilgisi için teşekkürler.

• Ortlalık çok ısınmış yaaaa...
    Kırıcı olmadan tartışmakta fayda var. Bu arada macos pclerde kolaylıkla çalışıyor. Benim amd işlemcimin ss2/ss3 desteği yok; o yüzden olursa VMWare ile kurup bir kurcalayayım istemiştim.
  • hada, eğer birisi bir şey olduğu halde "kesinlikle olmaz" diyorsa, üstelik olmaz dediği şey bizzat o şeyi üreten şirket tarafından yapılıyorsa ama buna rağmen inat ediyorsa, ortalığın ısınması doğal.

Eskiden, yani Mac' ler PowerPC işlemcileri kullanırken VMWare gibi PC emülasyonu yapan programa kurmak mümkün değildi. Onun yerine PearPC gibi PowerPC emülasyonu yapan programlar üzerine kurulabiliyordu. OS X86 projesi de MacOS X' i x86 mimarisi üzerinde çalıştırma çalışmasıydı. Fakat sonradan Apple'ın artık Motorola ve IBM' in ortak yapımı olan PowerPC işlemcilerini bırakıp, Intel işlemcilerine geçmesiyle bu iş daha da kolaylaştı. Tabi halen bazı müdahaleler yapılması gerekiyor (uphuck' ın da dediği gibi). Ama bunlar öyle büyük şeyler değil. Zaten çok yakında MacOS X, her PC' de kolaylıkla çalışan bir hal alacaktır. Sadece Apple şu anda Intel x86 tabanlı Mac' lerini toparlamak ve iPhone ile meşgul. Yakında ortalık daha da kızışacak.

• Arkadaşlar cahile laf anlatmak ayrı bisey ama çok bilmişe laf anlatmak ap ayrı bisey bence bosuna urasmayın
  • Arkadaşlar siz beni ya anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz. Anladığım kadarıyla benim problem anlayışımla sizinki oldukça farklı. Bu konuda yapabileceğim birşey yok o sizin tercihiniz. Bence uzatmaya gerek yok. Soruyu soran arkadaş cevapları okuyup kararını kendisi verir.
  • quote:

hada, eğer birisi bir şey olduğu halde "kesinlikle olmaz" diyorsa, üstelik olmaz dediği şey bizzat o şeyi üreten şirket tarafından yapılıyorsa ama buna rağmen inat ediyorsa, ortalığın ısınması doğal.

Eskiden, yani Mac' ler PowerPC işlemcileri kullanırken VMWare gibi PC emülasyonu yapan programa kurmak mümkün değildi. Onun yerine PearPC gibi PowerPC emülasyonu yapan programlar üzerine kurulabiliyordu. OS X86 projesi de MacOS X' i x86 mimarisi üzerinde çalıştırma çalışmasıydı. Fakat sonradan Apple'ın artık Motorola ve IBM' in ortak yapımı olan PowerPC işlemcilerini bırakıp, Intel işlemcilerine geçmesiyle bu iş daha da kolaylaştı. Tabi halen bazı müdahaleler yapılması gerekiyor (uphuck' ın da dediği gibi). Ama bunlar öyle büyük şeyler değil. Zaten çok yakında MacOS X, her PC' de kolaylıkla çalışan bir hal alacaktır. Sadece Apple şu anda Intel x86 tabanlı Mac' lerini toparlamak ve iPhone ile meşgul. Yakında ortalık daha da kızışacak.

kanka boşver boşuna germe kendini bunlarla bizim burda buunlar gibilerine bi laf vardır "bilmediğin ***u git mektebinde oku" diye bunlar bildiğini sanıp ortalığın şahıslar işte biz MAC OSx86 kullanıcısı olarak neyin ne olduğunu biliyoruz

soruyu soran kardeşede cevabım vmware gibi emülatörle kurcağına git dvd install'a kur derim ben öle yapacam dvdim yolda gelio JAS 10.4.8 intel,amd sse2,sse3 uyumlu MAC OSX86 gelio bende kurucam bende daha önce 10.4.6 yı kullanıodum ama sildim şimdi sıfır olarak 10.4.8 kuracam bence çok istiosan sende bi dvd install bul ve kur derim yani

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.