Şimdi Ara

Vizesiz Mekodonya-Sirbistan Turu.. Bir el atıverin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Liseli arkadaşlarım bu yaz 7-8 günlüğüne bir yurtdışı
    seyahat programı hazırlamamı istediler.

Vize ile uğraşmamak için vizesiz gidilebilen bir ülkeler seçtik.
    Makedonya yada Sırbistan

Bir plan yaptım bir bakarsanız sevinirim.

1-Üsküpe gidiş,
    2-Direk Üsküp'ten Ohri'de otobüs 2-3 Saat
    3-2 gün Ohri konaklama
    4-Üsküp'e dönüş 1 gün Üsküp'te konaklama
    5-Üsküp'ten-Belgrad'a Gece Treni (Tren Kalkış 19:50 Karış 06:30)
    6-Direk Belgrad'tan Novi Sad tren 2 saat.
    7-Novi sad 1 gün konaklama
    8-Novi sad Belgrad'a tren.
    9-Belgrad'ta 1 gün konaklama.
    10-Belgrad'tan Üsküp'e tren (Tren Kalkış 18:50 Karış 04:25 )
    11-Üsküpte sabah tren den iner inmez havalimanı ve saat:09:00 uçağı ile
    yurda dönüş.

Buna göre
    2 gece Ohri
    1 Gece Üsküp
    1 Gece Novi Sad
    1 Gece Belgrad
    2 Gecemizde trende geçecek.

sizce nasıl. Novi Sad a gitmeye gerek var mı?
    Trenle git gele gerek var mı?
    Üsküpten Beldgrada giderken trende ve sınırda sorun yaşarmıyız?
    Çok mu yorucu olur? Program çok mu yoğun?
    tecrübelerinizi paylaşırmısınız?
    sizin tavsiyeniz ne olur?

• Eğer uygun olursa tüm yapılan programı gidiş gelişlerimi
    diğer arkadaşlar örnek olması için burdan yayınlayacağım.

Tüm süreci anlayacağım.
  • Planınızı begendim iyi olmuş Belgrada 3 kez gittim Novisada gitmedim fakat güzelmiş rotanızda olması iyi kesinlikle gidin,

Ohrid çok güzeldir 2 gece iyi olmuş, Üsküp pek güzel değil 1 gece fazlasıyla yeter (kalmasanız da olur ).

Belgrad bence 2 geceye çıkmalı en azından.
  • Sabah erken saatlerde Novi Sad'a varırsanız, akşamına otobüsle Belgrad'a gidersiniz 1 saat sürer yolculuk zaten. Çok güzel derli toplu bir şehir ama bir günde fazlasıyla gezilip görülür gece kalınacak yer değil. Belgrad için de 1 gece az zaten, 2 gece kalabilirsiniz.

Tren işine hiç girmeyin Sırbistan içinde otobüs daha mantıklı ve hızlı.
  • planı revize edeceğim.

Novi Sad günübirlik gidip geleceğim.
    Novi Sad tren le değil otobüsle gideceğim. (otogar tren garına yakınmıdır?)
    üsküpte kalmayacağım. Uçaktan ilk indiğim gün orayı gezerim günübirlik..
  • Su hatayı sakın yapmayın ne kadar cok sehir gezersek o kadar iyi !! Yok oyle bisey sıkıştırmayım fazla Ohri'ye 2 gece fazla zaten Belgrad'dan Makedonyaya geçerken felan yollar cok kotu cok yoracak sizi ona gore plan yapın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Obama_TR

Su hatayı sakın yapmayın ne kadar cok sehir gezersek o kadar iyi !! Yok oyle bisey sıkıştırmayım fazla Ohri'ye 2 gece fazla zaten Belgrad'dan Makedonyaya geçerken felan yollar cok kotu cok yoracak sizi ona gore plan yapın

peki bir şey soracağım.

2 ülkeden birini tercih etmek isterseniz
    Makedonya mı? Sırbistan mı?

Makedonya'ya gidersek sadece Üsküp ve Ohri
    Sırbistan'a gidersek sadece Belgrad ve Novi Sad
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VİZESİZ BALKAN TURU (GÜNCEL)
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben fikrimi soyleyeyim madem 8-9 saatlik ulkeler arasi bir yolculugu da yapariz diyorsunuz, Makedonyayi hic karistirmadan Sirbistan ve Saraybosna'dan olusan bir tur olarak revize etmek kendi tecrubelerimle konusacak olursam hem daha guzel hem de nispeten daha az yorucu olur. Buradan direkt Belgrad'a ucup oradan istediginiz bir gece saat gece 11de otobusler oluyor Sarajevoya ona binip sabah erken saatlerde Bosna'da olabilirsiniz

• Belgrad tren garı ve otobüs terminalinin arası 300 mt filandır çok yakın, bir de yazın Belgrad Beer fest oluyor bu yılki ne zaman bilmiyorum ama o da güzel oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anisiz

Belgrad tren garı ve otobüs terminalinin arası 300 mt filandır çok yakın, bir de yazın Belgrad Beer fest oluyor bu yılki ne zaman bilmiyorum ama o da güzel oluyor.

http://www.belgradebeerfest.com/active/en/home.html

18 - 23 Ağustos arasındaymış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mihmander

quote:

Orijinalden alıntı: Obama_TR

Su hatayı sakın yapmayın ne kadar cok sehir gezersek o kadar iyi !! Yok oyle bisey sıkıştırmayım fazla Ohri'ye 2 gece fazla zaten Belgrad'dan Makedonyaya geçerken felan yollar cok kotu cok yoracak sizi ona gore plan yapın

peki bir şey soracağım.

2 ülkeden birini tercih etmek isterseniz
    Makedonya mı? Sırbistan mı?

Makedonya'ya gidersek sadece Üsküp ve Ohri
    Sırbistan'a gidersek sadece Belgrad ve Novi Sad

Sırbistan hocam tabiki zaten Ohri dediğin yer küçük bi yer genc adama gelmez millet kafa dinlemeye gidiyor oraya

• http://gezimanya.com/GeziNotlari/ogrenciler-icin-belgrad-mostar-saraybosna

burayı okudum. Sırbistan'ın girişinde böyle tatsızlıklar cıkıyor mu?

birde bu sene GS maçında bir Sırp taraftar öldü
    sıkıntı çıkar mı endişeliyim..
  • birde arkadaşlar, biz toplam 8 kişiyiz.
    4 aile booking ten bakıyorum.

toplam 4 oda almam gerek ama cogu otelde
    1 oda kaldı 2 oda kaldı yazıyor.

bol odalı bir otel yokmu acaba yoksa
    ranzalı yerlerde kalcaz..
  • Mihmander kullanıcısına yanıt
    Makedonya'yı tavsiye ederim.
    Üsküp, Ohrid, Kalkandelen, Manastır görülmesi gereken yerler.
    2 sene önce gittim, detaylı gezi notlarım ve resimler ektedir.

http://www.evdeborek.com/gezi/haberler.asp?katID=27
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frick!

Ben fikrimi soyleyeyim madem 8-9 saatlik ulkeler arasi bir yolculugu da yapariz diyorsunuz, Makedonyayi hic karistirmadan Sirbistan ve Saraybosna'dan olusan bir tur olarak revize etmek kendi tecrubelerimle konusacak olursam hem daha guzel hem de nispeten daha az yorucu olur. Buradan direkt Belgrad'a ucup oradan istediginiz bir gece saat gece 11de otobusler oluyor Sarajevoya ona binip sabah erken saatlerde Bosna'da olabilirsiniz

ilk iniş yerimize karar veremedik.
    ben hayatımda trene binmedim. denemek istiyoruz.

Sırbistana inip trenle makedonyaya gidip gelmek mi?
    yoksa makedonyada inip sirbistana gidip gelmek mi?

hangisi daha iyi?
    hangisinde tren gümrükten geçerken sıkıntı çıkmaz?

teşekkürler..
  • quote:

quote:

Ben fikrimi soyleyeyim madem 8-9 saatlik ulkeler arasi bir yolculugu da yapariz diyorsunuz, Makedonyayi hic karistirmadan Sirbistan ve Saraybosna'dan olusan bir tur olarak revize etmek kendi tecrubelerimle konusacak olursam hem daha guzel hem de nispeten daha az yorucu olur. Buradan direkt Belgrad'a ucup oradan istediginiz bir gece saat gece 11de otobusler oluyor Sarajevoya ona binip sabah erken saatlerde Bosna'da olabilirsiniz

hangisi daha iyi?

teşekkürler..

Hocam açıkçası ben iki ülke arasındaki yolculuğu otobüsle yaptım, yanlış hatırlamıyorsam 8 saat civarı sürmüştü. Belgrad için konuşuyorum; Tren garı ve otogar dip dibe zaten, Nikola Tesla havaalanı nehrin diğer tarafında olduğu için, yaklaşık bir 2000 dinar(40-50 tl) civarı fiyata taksiyle otogar/tren garının olduğu yere gelmeniz gerekir, zaten Belgrad'ın gezilesi görülesi yerleri de nehrin otogar tarafında, Stari Beograd yani eski Belgrad denilen yerde. Muhtemelen konaklayacağınız yer de %95 bu tarafta olur. Ben şahsen Belgrad'a iniş yapmayı tercih ederim, çünkü her ne kadar bir eğlenmeye yer arayan bir öğrenci gözüyle bakıyor da olsam, Belgrad'ı Üsküp'e 10 kere tercih ederim, muhtemelen hangisine iniş yaparsanız diğerini gezmek için daha az vaktiniz kalacak, bu hakkınızı Sırbistan'dan yana kullanmanızı öneririm

Eğer yazın gitmiş olsaydınız, Belgrad bir anlamda öğrenci şehri olduğu için yazın tatil sebebiyle boşalan pansiyonlarda geceliği 20 lira civarına kalabilirdiniz, kış olduğu için çok fikir veremiyorum ama Hotel Moskva oldukça meşhur, bir o kadar da pahalı :) Hotel Zira diye bir yer de var, aynı zamanda lüks bir AVM hatta ben oradayken bizim Türkiye Basketbol milli takımı orada kalıyordu, fiyatları hakkında pek fikrim yok ama bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frick! -- 7 Şubat 2015; 14:47:34 >

• Merhaba, rotayla ilgili olarak ilk giriş makedonya olacaksa dikkat edin, bu aralar TC vatandaşlarını sebepsiz yere ülkeye almayıp geri gönderme eğilimleri var, forumlarda ararsanız bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anstel

Merhaba, rotayla ilgili olarak ilk giriş makedonya olacaksa dikkat edin, bu aralar TC vatandaşlarını sebepsiz yere ülkeye almayıp geri gönderme eğilimleri var, forumlarda ararsanız bulabilirsiniz.

evet bende okudum,
    aslında direk makedonyayı çıkarmak gerekiyor.

bilemedim.
  • quote:

quote:

quote:

hangisi daha iyi?

teşekkürler..

Hocam açıkçası ben iki ülke arasındaki yolculuğu otobüsle yaptım, yanlış hatırlamıyorsam 8 saat civarı sürmüştü. Belgrad için konuşuyorum; Tren garı ve otogar dip dibe zaten, Nikola Tesla havaalanı nehrin diğer tarafında olduğu için, yaklaşık bir 2000 dinar(40-50 tl) civarı fiyata taksiyle otogar/tren garının olduğu yere gelmeniz gerekir, zaten Belgrad'ın gezilesi görülesi yerleri de nehrin otogar tarafında, Stari Beograd yani eski Belgrad denilen yerde. Muhtemelen konaklayacağınız yer de %95 bu tarafta olur. Ben şahsen Belgrad'a iniş yapmayı tercih ederim, çünkü her ne kadar bir eğlenmeye yer arayan bir öğrenci gözüyle bakıyor da olsam, Belgrad'ı Üsküp'e 10 kere tercih ederim, muhtemelen hangisine iniş yaparsanız diğerini gezmek için daha az vaktiniz kalacak, bu hakkınızı Sırbistan'dan yana kullanmanızı öneririm

Eğer yazın gitmiş olsaydınız, Belgrad bir anlamda öğrenci şehri olduğu için yazın tatil sebebiyle boşalan pansiyonlarda geceliği 20 lira civarına kalabilirdiniz, kış olduğu için çok fikir veremiyorum ama Hotel Moskva oldukça meşhur, bir o kadar da pahalı :) Hotel Zira diye bir yer de var, aynı zamanda lüks bir AVM hatta ben oradayken bizim Türkiye Basketbol milli takımı orada kalıyordu, fiyatları hakkında pek fikrim yok ama bakabilirsiniz.

cok cok faydalı bilgiler vermişsiniz teşekkürler.

evet belgrad son karar.
    tek sıkıntı otel. booking bakıyorum 8 kişiyiz 4 oda yok
    ya son oda diyor ya 2 tane kaldı diyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.