Şimdi Ara

Vize istemeyen ülkelerde ne yapılabilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler Türkiye'den vize istemeyen 73 ülke var .Pasaportu yanına alıp yarın örneğin Kore ye bilet alıp akşamına Seul ' e varıp orada ne yapılabilir ? Çalışamaz mıyız ? Biraz para kazanamaz mıyız ? Orada çalışmak için neler gerekli ?

Prosedür şöyle mi ? Gitmeden önce buradan çalışmak istediğin şirket ayarlanır belge gönderilir çalışma izni ve oturma izni alınır gidilir ve çalışılır bu kadar mı ? Eğer böyleyse Kore ' den birkaç Otele iş başvurusu yapacağım.

• Sanmam öyle kolay kolay oturum ve çalışma izni alacağını, vize standardı seyehat ve gezi amaçlıdır diye düşünüyorum.
  • o kadar kolay değil
  • vize istemeyen ülkelere vizesiz gidebilirsin.
  • takip.
  • Hocam Kore'de doğru dürüst İngilizce bilen sayısı bile çok az, nasıl iletişim kuracaksın ki...

Çalışma izni falan da o kadar kolay çıkmaz.

Zaten yaşamak için çok güzel bir ülke değil bence, 1 haftayı zor geçirmiştim...
  • is bulursan koreye veyahut vuzesiz ulke aramaya gerek yok ornegin ingilterede bi otele basvur is bukursan vuze cikar calismaya gidersin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: igetsky

is bulursan koreye veyahut vuzesiz ulke aramaya gerek yok ornegin ingilterede bi otele basvur is bukursan vuze cikar calismaya gidersin

İşte bu cevabı bekliyorum bu kadar kolay olduğunu biliyordum aslında ama bende inanamıyordum. Vizesiz ülkelere bakmamın nedenide süreci hızlandırmak istememdi.1 ay vize gelmesiyle uğraşmak istemiyorum. Hocam süreç şu şekilde mi ? Başvurdum kabul edildim bana belge mi gönderiyorlar çalışma belgesi sonra atlatıp uçağa gidiyorum . otel lojmanında kalacağım öyle düşünüyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ukkaşe

quote:

Orijinalden alıntı: igetsky

is bulursan koreye veyahut vuzesiz ulke aramaya gerek yok ornegin ingilterede bi otele basvur is bukursan vuze cikar calismaya gidersin

İşte bu cevabı bekliyorum bu kadar kolay olduğunu biliyordum aslında ama bende inanamıyordum. Vizesiz ülkelere bakmamın nedenide süreci hızlandırmak istememdi.1 ay vize gelmesiyle uğraşmak istemiyorum. Hocam süreç şu şekilde mi ? Başvurdum kabul edildim bana belge mi gönderiyorlar çalışma belgesi sonra atlatıp uçağa gidiyorum . otel lojmanında kalacağım öyle düşünüyorum .

simdi koreye vizesiz gidersen bu turistik amaclidir calisma iznin olmaz is bulsan bile ornegin 90 gunse vizesiz bulumma hakkin ulkeden ayrilman gerekir yani koreyede vize alman gerekir ama bir cok ulkede isveren kendi ulkesinde bulamazsa gazeteye ilan verir ondada istedugi kriterde elemab bulamaz ise bu taktirde yurtdisindsn eleman grtirme hskli vsrdir yani bu sekilde gitmek en iyisi . vize sureci degisebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vizesiz'i arkadaş sanırım orada sınırsız oturum zannetmiş

Sana 1aylık vizesiz giriş veriyorlar ondan sonra vizesiz yakalnırsan vay haline
  • Gel beraber gidelim dostum Kore'de yeni bir sayfa açarız
    Buna ek olarak işlem senin dediğin gibidir iş bulunur sağlık sigortası ve maaş gösterilerek çalışma izni alınır.Tabi sigorta'dan kaçmak isteyen yerler kaçak işçi'de çalıştırıyodur büyük ihtimalle.Kore'de 3 aylık vize bittiği zaman Japonya gibi yakın ülkelere giriş çıkış yaparak yeniden 3 ay uzattıklarını duymuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 11 Kasım 2013; 18:20:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: riaz

Gel beraber gidelim dostum Kore'de yeni bir sayfa açarız
    Buna ek olarak işlem senin dediğin gibidir iş bulunur sağlık sigortası ve maaş gösterilerek çalışma izni alınır.Tabi sigorta'dan kaçmak isteyen yerler kaçak işçi'de çalıştırıyodur büyük ihtimalle.Kore'de 3 aylık vize bittiği zaman Japonya gibi yakın ülkelere giriş çıkış yaparak yeniden 3 ay uzattıklarını duymuştum

Tamam vize sorununuda böyle hallederiz o zaman. Şuan ben şunu yapacağım kore de bulunan kış turizmi otellerini bulayım mail atıp kendimi tanıtıp atlayıp gideceğim.

Eğer büyük otellerden bulunursa iş kaçak , sigortasız çalışma durumuda ortadan kalkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ukkaşe -- 11 Kasım 2013; 19:16:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ukkaşe

quote:

Orijinalden alıntı: riaz

Gel beraber gidelim dostum Kore'de yeni bir sayfa açarız

Tamam vize sorununuda böyle hallederiz o zaman. Şuan ben şunu yapacağım kore de bulunan kış turizmi otellerini bulayım mail atıp kendimi tanıtıp atlayıp gideceğim.

Eğer büyük otellerden bulunursa iş kaçak , sigortasız çalışma durumuda ortadan kalkar

Kore'de seni kimse çiçeklerle karşılamayacak gittiğin ülkenin dilini konuşman lazım.Eğer Korece biliyorsan bunun yanına çok iyi bir ingilizce de eklemen lazım.Adamlarla sonuçta Korece anlaşacaksın müşterilerle inglizle anlaşacak olsan da.Ha gemileri yakar giderim diyorsan illa bir iş bulursun ama iyi bir iş olmaz.Kore'de çalışma saatlerinin çok olduğunu tatilin az olduğunu da unutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 12 Kasım 2013; 11:57:55 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.