Şimdi Ara

Viyana - Budapeşte tren bileti nereden alabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sene yaz tatilinde uçakla Viyanaya gidip dönüşü uçakla budapeşteden aldık. yerlerimizi ayırttık . Arada da Viyanadan Budapeşteye trenle geçeriz diye düşündük.

    Avusturya tren işletmesi öbb sanırım ..Bunların websitesine girip bilet ayarladım. Kredi kartı bilgilerini girdiğimde kart geçersiz diyor oysa geçerli ve her zaman kullandığım kart. Adamlara mail attım. Sorun olabilir ancak telefonla bilet alabilirsin dediler.

    Gorail gibi siteler var ama bunlar güvenilir mi? Ya da güvenilir olarak nereden alabileceğim hakkında bilgisi olan var mı ?



  • Kredi kart kullanımının yurt dışına açık olduğundan emin olun. Yada farklı bir kart ile deneyin derim. Telefonla bilet alma durumunu bilmiyorum.
  • Biz de aynı rotayı yapmıştık.
    Tren istasyonundaki otomatik makinelerden tek yön bilet almıştık. Online almaya pek gerek yok bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freezone00

    Biz de aynı rotayı yapmıştık.
    Tren istasyonundaki otomatik makinelerden tek yön bilet almıştık. Online almaya pek gerek yok bence.
    Merhaba,
    Haziran ayında gideceğiz. 2 gün viyana 2 gün budapeşte diye düşündük. Yani anca 2 gün önce viyanada olacağız. 2 gün yeterli bir süre mi oraya gidince bilet kalmamış falan masın . Siz aynı gün mü aldınız ?
  • MErhaba, bende temmuz ayında 2 çocukla birlikte benzer rotayı planlıyorum.(Ekstra olarak 3 gün prag) Çocuklar için otelleri merkezi tercih ediyorum. Ancak otel fiyatları çok yüksek çıkıyor. Özel değil ise sizin belirlediğiniz otelleri yazabilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: outpost

    MErhaba, bende temmuz ayında 2 çocukla birlikte benzer rotayı planlıyorum.(Ekstra olarak 3 gün prag) Çocuklar için otelleri merkezi tercih ediyorum. Ancak otel fiyatları çok yüksek çıkıyor. Özel değil ise sizin belirlediğiniz otelleri yazabilir misiniz?
    Ben uzun zamandır otel kullanmayı bıraktım. Booking veya airbnb den daire alıyorum. 1+1 bile olsa bize yetiyor . Şehrin tam merkezinde, çok daha uygun fiyatlı oluyor. Mesela oteller kahvaltı dahil bile olsa o kahvaltının parasını fiyata yansıtıyor. Minimum kişi başı 10 euro. Zaten bizim çocuklar çoğunu yemiyor. Halbuki biz kahvaltıyı ve akşam yemeğini yakınlardaki marketlerden birşeyler alarak ayarlıyoruz zaten mutfak ful. Hatta öğlen için yanımıza sandviç bile yapıyoruz. Böylece 10-15 euroya 4 kişi yemiş oluyoruz. Mesela Valenciada tuttuğumuz ev ebeveyn banyolu 3+1 muhteşem bir evdi. Sadece Pariste çok yaygın olan Aparthotel Adaggio grubundan bir apartotelde kaldık ki o da aynı şekilde mutfağında kendimiz pişirdik yakındaki carrefourdan alarak.




  • Sorun anlaşıldı.
    Ödemeyi bugün yapıyor olmama rağmen kartın son kullanma tarihi, biletin tarihi ile aynı ay olduğu için işlem kabul edilmemiş . Başka kart ile sorunsuz aldık.

    Bu arada Viyana HBF tren istasyonunda pasaport kontrolü yokmuş. Biz imdi uçakla viyanaya inip Avusturya damgası bastıtracağız. Trenle budapeşteye geçip oradan uçakla döneceğiz. Macaristana giriş onayınız yok diye sorun etmezler değil mi ? Sonuçta kisi de AB..Tek ülke sayılırlar ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x-rayted

    Merhaba,
    Haziran ayında gideceğiz. 2 gün viyana 2 gün budapeşte diye düşündük. Yani anca 2 gün önce viyanada olacağız. 2 gün yeterli bir süre mi oraya gidince bilet kalmamış falan masın . Siz aynı gün mü aldınız ?

    Alıntıları Göster
    şehrin altını üstüne getirmeyip görülmesi gereken listeler ile ilerlerseniz yeter. ;)

    Biz aynı gün aldık biletleri gar'a gidip.

    biz 2014 de gittik bir sorun olmamıştı. zaten bu şehirlerin nüfusları 2 milyon kalabalık değiller bizim şehirler gibi. sıkıntı olmaz sanırım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.