Şimdi Ara

Vitesten Gelen 'Tak' Sesi ve Boşa Atması-Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, Renault Megane Sport Tourer kullanıyorum düz vites. Babamın aracı . Bugün az evvel başıma bir olay geldi, 2. viteste normal hızla seyrederken önümdeki araç park manevrası yapmak için ani durdu. Mesafemiz vardı bende ayağımı gazdan çektim, bi yandan ibreyi kontrol ediyorum çünkü 10 kmnin altına inmedikçe 2. viteste kurtarıyor araç. 12-13 km civarında tekrardan gaza basıp yola devam etmek isterken vites kutusundan "TAAAK" diye bi ses geldi ve araba boşa çıktı. Tabi panikle hemen debriyaja basıp aracı 1. vitese aldım. Daha sonra yola devam ettim istop etme olmadı, 2. vitese geçtim zaten eve çok yakındım. Vites geçişi yumuşadı gibi hissettim. Daha sonra ayağım debriyajda vites geçişlerini kontrol ettim bi sıkıntı yok gibiydi. Sizce ne olmuştur tam olarak ?

• o zzortlama sesi genelde debreja tam olarak basmadıgın ıcın gelıyor bı kaç kere benımde basıma gelmıstı ama bı kereden bısı olacagını sanmıyorum
  • tam olarak debriyajla ilgili değildi. Sabah göreceğiz bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oncelikle merhabalar. Renault'lardan ve yeni arabalardan pek anlamam. Ancak, benim su anki dusuncemde bir sorun yok. Nedeni ise [teknik bilgi degil, mantik cercevesinde] Araciniz; devri, surus esnasinda cok cabuk dustugunden dolayi; Sanzimani korumak ya da aracin stop etmesini engellemek amaciyla vitesten atmis olabilir. Ve bir daha attiginizda ve evinize donene kadar bir problem yasamadiginiza gore bir sorun yok demektir. Ha, siz servise goturmeden once 1 gun daha normal kullanmaya devam edin derim. O zaman kokusu mutlaka cikacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ladashnikov -- 25 Nisan 2013; 4:06:15 >
  • Senin şanzıman grup dişlisinde arıza var dişliler zamanında zorlanmış artık tam kavrama yapamıyorlar. Kullandıkça atmalar artacaktır ve gün gelir şanzıman kitlenir vites değiştiremezsin. Bir şanzıman ustasına görün...
  • 2. vites senkromajnda sıkıntı olabilir.kavrayamıyordur. belki de debriyaja tam basmadıgın için vites geçmemiştir gaz verince de dişliler birbirine girmeynce vitesten atmıştır. kendı aracımda bu vitesten atma durumu cok basıma geldi sorun senkromajdı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.