Bildirim
vites debriyajsız nasıl değiştirilir ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
kardeş bu adam en başta bastı debraja sonraki yaptıklarında basmadı.özel bi sistemi var ve taktırmış sanırım sıradan normal arabalara olacağını sanmıyorum. -
Devrine denk getirince vitesten debriyaja basmadan boşa atılıyo da vitese takılmıyo
Not: Araç 92 şahin şanzımanda bi sorun da olabilir -
merak ettim ya harbiden bilenlerden cevap bekliyoruz :) -
http://www.you tube.com/watch?v=jLw0hAtOik4
bu video da göstererek anlatıyor nasıl vites attığını -
Uygun devirlerde debriyaja basmadan vites değiştirebilirsiniz. Özel bir donanım eklenmiyor, yalnız şanzımanı indirme riskide var -
Peki bu şekilde kullabilen var mı acaba forumda ? -
benim arkadaşım eski kasa bi caddy de yapıyorudu 2 ara gazı veriyodu sonra vitesi yükseltiyo düşürüyo oynuyodu işte bizim doblo da vitesteyken boşa geliyo da vitese atmayı hiç denemedim dizel motorların çoğunda oluyo vitesteyken debriyajsız boşa çekme fakat vitese geçer mi denemek lazım -
quote:
Orijinalden alıntı: hkndvc
Peki bu şekilde kullabilen var mı acaba forumda ?
Oooo olmazmı şimdi damlarlar bu forumda keskin viraja 250 ile bile girip yanlamadan çıkanlar var. -
Bütün araçların şanzımanlarında şanzıman dişlisi ile volan devrini denklerseniz araç sıkıntısız vitese geçer. Aynı çalışmayan araçta debriyaja basmadan vitese geçirmek gibi birşey. Ancak ileri düzey sürücü değil ve aracınızı çok iyi tanımıyorsanız denemeyin. Şanzımanı dağıtırsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commonwealth -- 1 Temmuz 2011; 14:34:23 > -
Otomobilde yarardan çok zarar getiriyor.
Ancak motosiklet sürücülerinin çoğu şanzımanın da yapısının müsait olması nedeniyle, özellikle racing motor kullananlar çatır çatır debriyajsız şekilde vites atabiliyorlar. Sanırım kendilerine zaman kazandırıyor hızlanma esnasında.
Ama otomobilde hiçbir anlamı ve yararı olmayan bir hareket.
Anca debriyaj teliniz falan hareket halindeyken koparsa, nasıl yapılacağını bilmeniz faydalı olabilir
Bir defa arkadaşın R9'unda başımıza gelmişti... -
Anlıyorum, riskli iş diyorsunuz. Sadece bilgi edinme amaçlı sormuştum zaten. Teşekkürler. -
Her arabada olan sadece devrini yakalamanız gereken basit bir olay.
Özellikle kendi aracımda yavaşlarken boşa atmak için hiç ama hiç debriyaja basmam. Bu bende alışkanlık oldu. -
bilen adama risk teşkil eden bir durum deil.. araba devrine geldiği zaman vitesi hafifçe itekliyorsunuz (zorlamak yok), dişli zaten kendiliğinden geçiyor.. ama debriyajda sıkıntı olmadıkca ne gerek war ... -
Geçen gün amcaoğlunun kullandığı 2003 transitle rampa aşağı inerken babam ansızın boşa atmıştı. Şaşırmıştım. Ama bence zararlı olabilir.
Ayrıca herkes devrini bulunca geçer demişte,bunun bir devri var mi? Mesela dizelde ne kadar benzinlide ne kadar gibi? -
quote:
Orijinalden alıntı: Serkan Sarı
Ayrıca herkes devrini bulunca geçer demişte,bunun bir devri var mi? Mesela dizelde ne kadar benzinlide ne kadar gibi?
Vitesteyken çok hafif gaz ver, devir rolantiye düşerken elinle vitesi yavaş yavaş boşa iktir. Rolantiye düşmek üzereyken vites boşa düşer.
Vitese takarken de devrini bulmak demek şöyle oluyo.
Mesela araç 3. viteste 2000 devirde diyelim ki 60 yapıyo. Vites en rahat 2000 civarında geçtiğinden 60 la giderken gireceği en rahat viteste 3 oluyor.
Boştayken çok tatlı bi gaz verilir, yine yavaş yavaş 3. vitese doğru iktirilir.
Başlarda garç gurç diye sesler duyulması normal ama kısa sürede alışıyor insan.
Zamanında ben bu şekilde kız arkadaşlarımı "bak benim arabam yarı otomatik vites" diye kandırmıştım. Gariplerim hala öyle sanıyorlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: donanımcı123
quote:
Orijinalden alıntı: hkndvc
Peki bu şekilde kullabilen var mı acaba forumda ?
Oooo olmazmı şimdi damlarlar bu forumda keskin viraja 250 ile bile girip yanlamadan çıkanlar var.
-
şanzımanla motorun devirlerinin kesiştiği noktayı denk getirirseniz değiştirilir.Kıl payı gibi bir şey.Arabasını çok iyi tanıyan ve motoru iyi dinlemesini bilen adam yapar aslında. -
hiç denemedim ama bilmekte fayda var debriyaj teli koparsa mecburen kullanacaz -
quote:
Orijinalden alıntı: seizure
quote:
Orijinalden alıntı: Serkan Sarı
Ayrıca herkes devrini bulunca geçer demişte,bunun bir devri var mi? Mesela dizelde ne kadar benzinlide ne kadar gibi?
Vitesteyken çok hafif gaz ver, devir rolantiye düşerken elinle vitesi yavaş yavaş boşa iktir. Rolantiye düşmek üzereyken vites boşa düşer.
Vitese takarken de devrini bulmak demek şöyle oluyo.
Mesela araç 3. viteste 2000 devirde diyelim ki 60 yapıyo. Vites en rahat 2000 civarında geçtiğinden 60 la giderken gireceği en rahat viteste 3 oluyor.
Boştayken çok tatlı bi gaz verilir, yine yavaş yavaş 3. vitese doğru iktirilir.
Başlarda garç gurç diye sesler duyulması normal ama kısa sürede alışıyor insan.
Zamanında ben bu şekilde kız arkadaşlarımı "bak benim arabam yarı otomatik vites" diye kandırmıştım. Gariplerim hala öyle sanıyorlar.
yarı otomatik
Benzer içerikler
- gürcistan araç sigortası
- hayvanlara benzeyen araçlar
- gül hasar danışmanlık yorumlar
- araba alınca kan akıtmak gerekir mi
- en iyi torpido parlatici yorumları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X