Şimdi Ara

Visual studio ya link vermek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Not editörü üzerinde visual studio ya nasıl link verebilirim?
    Mesela notepad üzerindeki linke tıklayacam visual studio üzerinde ilgili dosyadaki satıra gidicek.
    Bunu yapabilicek bir not editörü var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi my-lord -- 24 Aralık 2017; 17:13:44 >

• spesifik birşey öyle bir editör olacağını sanmıyorum
  • İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.Kod yazma sürecinde nerede neler yaptığımı hatırlamak için txt ye dökümantasyon yapmayı düşünüyordum da vazgeçtim.

Bu konuyu biraz araştırınca CodeLens isimli visual studio da var olan bir özelliği keşfettim.https://msdn.microsoft.com/en-us/library/dn269218.aspx?f=255&MSPPError=-2147217396

Sınıf ve fonksiyon bazında işaretleme yapabileceğimizi söylüyor.Satır bazında nasıl bir işaretleme yapabiliriz.Mesela ben MVC yapısında controllerın içerisindeki bir satır kodu değiştiriyorum fakat 1-2 gün sonra o projeye baktığımda o değişikliği yaptığımı unutarak
    bazı hatalar yapabiliyorum.
    Yani kısacası kod sürecini aşağıdaki resimdeki gibi takvimsel olarak işaretleyip o dosyadaki o satıra erişebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi my-lord -- 24 Aralık 2017; 18:12:36 >

• codelens benim bildiğim sadece kodda kim değişiklik yapmış neyi değiştirmiş onları gösterir ortak çalışılan projelerde çok işe yarar

https://www.youtube.com/watch?v=sa8t02kC-Ko
  • size Task List'i önerebilirim.

Hatırlamak istediğiniz kodların üst satırına şu şekilde notlar ekleyin:

quote:

//TODO: unutma burada şunlar bunlar yapılacak

daha sonra View > Task List penceresini açıp comments'i seçelim. Eklediğiniz her TODO burada listelenecek ve üzerine çift tıkladığınızda ilgili sayfaya gidecek. İsterseniz TODO HACK yerine kendi kısayollarınızı ekleyebilirsiniz. Aşağıdaki resimde var. Tools > Options > Task List

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tatarovich -- 27 Aralık 2017; 2:15:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.