Şimdi Ara

visual basic'te go to komutu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar çok acil bi şey sorcam ben visual basicte bi program yazdımda mesela inputbox'a 30 sayı girilecek ve bunu ortalaması alınacak falan diyelim kulanıcı 100den büyük sayı girdi bende geri döndürmek istiyorum yani mesela atıyorum 17. sayıyı 100den büyük girdiya 17 tekrar girmesi için if komutu sonuna ne yazmalıyım?
    yani go dan sonra????

çok acil cevabınızı bekliyorum şimdiden herkese teşekkür ederim...!

• while döngüsünü kullan. döngü şartında sayının 100 den küçük olması olsun. döngü içindede bir değişken tanımla değişken her seferinde 1 arttsın 20 olunca döngüden break ile çık.

Goto biraz tavsiye edilmeyen bir komuttur. Kullanmanı bende tavsiye etmem. Neden dersen dallanma olayları yüzünden kodlar cıgrından cıkabilir. Bunu 1-2 goto ile anlamazsın gerci ama kullanman gereken goto sayısı artınca kodlar cok karışır.
  • aydınnulu hocam çok teşekkür ediyorum yardımların için , bu arada bu gotoda 5 kee üst üste yanlış girersen hata veriyo , herhalde bu üzden kullanılmayan bir komut olsa gerek,
    bu arada bunu kullanmayın diyenler peki ne yapmamız lazım? yani bunun gibi bi kod da var biz mi bilmiyoruz??? eğer varsa söyleyin onu kullanalım?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER HOCAM...!
  • 30 sayıyı bir döngü içinde okutuyorsan, örneğin;

for i=1 to 30
    ..
    ..
    ..
    next

bu dögünün içinde;

if okunan>100 then
    i=i-1
    toplam = toplam - okunan
    msgbox "100 den büyük"
    end if

kodunu kullanarak terardan aynı sayıyı okumasını sağlayabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlackMage

aydınnulu hocam çok teşekkür ediyorum yardımların için , bu arada bu gotoda 5 kee üst üste yanlış girersen hata veriyo , herhalde bu üzden kullanılmayan bir komut olsa gerek,
    bu arada bunu kullanmayın diyenler peki ne yapmamız lazım? yani bunun gibi bi kod da var biz mi bilmiyoruz??? eğer varsa söyleyin onu kullanalım?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER HOCAM...!

Döngü komutları var. Corsan arkadasımızın yazdıklarından bakabilirsin mesela. Veya vb6 da select case yapısı var, bir değişkenin sahip oldugu deger göre dallanma yapılabiliyor, 2 den fazla secenegi olan if şartı gibi.
    Select Case Değişken

Case Değer1

.....

Case Değer2

.....

Case Değer3 to Değer 10

.....

Case Else

End Select

Detaylar >>>http://www.mutasyon.net/dersoku.asp?id=92

• Beyler çok teşekkür ederim, corsan bu dediğini hiç düşünmemiştim eywallah :))

bu arada aydinunlu hocam bu select case komutu ok biliyorum ama burda geri dönüşüm nasıl olabilirki yani senin verdiğin örneği pek anlayamadım hocam.
    Saygılar
  • Şöyle yapabilirsin mesela

dim x as integer

goto 1 yerine x=1

goto 2 yerine x=2

select case x dersin

x=1 komutlarını yazarsın

x=2 komutlarını yazarsın

anlatabildim mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • go to kullanmak yasak!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.