Şimdi Ara

vista ve xp'yi aynı ağda kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows Vista yüklü bir laptop ile XP yüklü bir desktop arasında dosya transferi yapmak istiyorum. Airties RT-205 kablosuz modemim var ve her iki bilgisayar da buna bağlı (desktop ethernet kablosu ile, laptop kablosuz olarak) ve ikisinden de internete girebiliyorum. Windows yardım dosyalarında ve pek çok forumda anlatıldığı gibi iki bilgisayarı aynı yerel ağda kullanmak için her iki bilgisayarın workgroup ismini de aynı yaptım, paylaşmak istediğim dosyaları da paylaşıma açtım. şu anda desktop'ta laptop'ı görebiliyorum ancak tersi geçerli değil. Vista'nın yardım dosyalarında, XP kullanan sistemlerin Vista tarafından biraz geç görülebileceği, ağa önce Vista'lı sistemin alınması gerektiği gibi öneriler var. Hepsini uyguladım ancak sorun çözülmedi. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• en son çare şu yolu deneyebilirsin. : internet explorer ı ac "\\bilgisayarismi" örn: "\\ahmet" bunu kullan yuzde 99 işe yarar.Bende öyle kullanıyorum.Ağ Bağlantılarımda XP yüklü laptop um gözükmüyor.

tersi geçerli değil demişsin ama hata mı veriyor hiç mi görmüyor şifre mi soruyor??
  • büyük ihtimal arkadaşın sorunu ile benimki aynı. Ağ Bağlantılarımda diğer bilgisayarı görmiyor(icon olarak) fakat dedigim gibi adres yolu belirtirsen aynen sharedoc ' a ulaşabiliyorsun.
    INTEL 5960X - GIGABYTE UD5 WIFI - 32 GB 2400 MHZ GSKILL - EVGA TITAN BLACK - 2 X ASUS STRIX 6GB 780 - MUSHKIN 960GB SCORPION DELUXE PCI-EX SSD -CORSAIR OBSIDIAN 900D - CORSAIR 1500i TITANIUM - COOLERMASTER NEPTON 280L - ASUS BLURAY_RW - RAZER DEATHSTALKER ULTIMATE - RAZER OUROBOROS - RAZER GOLIATHUS EXTEND CONTROL EDITION - 30" DELL 2560 X 1600
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.