Şimdi Ara

Vista Ramden yiyen ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 gb ramim varken vista kurduğumda 256 mb olan ekran kartımı 496 mb olarak görüyordu. 4X1 gb ram aldım.Vista 64 ult. kurdum. Dxdiag da toplam ekran belleği 1008 mb olarak gözüküyor.Sanırım ekran kartım ram den yiyor ( 256 mb Asus En8600GTS ). Bunu nasıl engellerim?256 mb bana yeter de artar bile...

Vista Ramden yiyen ekran kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 17 Ocak 2008; 19:43:20 >

• ne güzel iş ya keşke bizdede olsa
  • atanan (fiziksel), paylaşılan video, yaklaşık toplam hafızalar. senin baktığın atanan ve paylaşılan yanü yaklaşık toplam.
    ihtiyacı olması durumunda, tabi yerse. bu arada paylaşılan "n/a" da olabilirdi.

veya şöyle alıntı yapalım:

maybe it stole some from your System RAM
    as long as it doesnt hurt your performace, enjoy the ram!.

How do I get Windows to stop adding RAM to my video?

- It cant possibly add more RAM to your video card. It's probably a bug that isnt worth investigating. That's all im going into this.
    - I believe this has to do with a new way in which Windows Vista handles video processing. I'm not clear on the mechanics involved, but there is something where the operating system appends around 256 MB (253 I believe) of system RAM to your GDDR3 dedicated video RAM, bringing the total to what you are seeing. In any case, you should not be worried.

yani diyor ki keyfine bak, kafana takma sisteminde bol bol ram var. (4 gb mı? taktın )

• Ekran kartınızın Turbocatche özelliği var.

Yani 256 MB lık belleğin yetmediği yerde otomatik olarak sistem belleğinden çalarak kendi belleğini 1 GB'a yükseltiyor. Ve bu özelliğin devreye girebilmesi için sistem belleğinin en az 1 - 2 GB olması gerekiyor (ekran kartına göre değişebiliyor).

Asıl soruna dönersek;

Yukarıya da yazdığım gibi, ekran kartınız ihtiyaç duyduğu zaman sistem belleğinden çalıyor. Bu da şu anlama geliyor 256 MB'lık belleğin yetmediği zamanlar da olabiliyor.

İptal etme konusunda kesin bir bilgim olmadığı gibi böyle bir lüksün olabileceği konusuna ise ihtimal veremiyorum.
  • arkdaşlar benim ekran kartınada böyle bişey yapabilirmiyim ?
  • Hmm teşekkürler. Sürücüyü güncelleştirdim. Bu seferde 2027 mb olarak gözüküyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: AttilaTheHun

Hmm teşekkürler. Sürücüyü güncelleştirdim. Bu seferde 2027 mb olarak gözüküyor

TurboCache+Nitro olmuş :)))) Abartılı olmuş.Ama değil 1gb 512 mb bile bir işe yaramıyor.8600 lerde ram saat hızı 1600 mhz iken (Standart) 256 mb sonra ramlere geçince genelde 667 mhz olan hadi 800 olsun :) ramlerda apışıp kalcak.
    Bende 256/1024 6200 tc var sürünüyoruz ama TurcoCache sizde TurcoCache lide sm=zuhaha.gif]

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunu kapatmanın bir yolu olmalı . Araştırayım bulursam paylaşırım
  • http://howtotroubleshoot.blogspot.com/2007/05/how-to-disable-turbocache.html

That worked perfectly. Thanks.

xp' de çalışıyor ama vista da çalışmama durumu var galiba tam okumadım alttaki yazıları. dene bakalım ekran kartı o/c programı mı ne riva turner, yakmayasın bir de
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.