Şimdi Ara

Vista'daki UAC'yi (SÜREKLİ UYARI ÇIKARAN SİSTEM) Kapatmak !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
9.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows Vista'daki User Account Control (UAC) / Kullanıcı Hesabı Denetimi Nasıl Kapatılır?

Forumda, özellikle Yazılım bölümünde Windows Vista kullananların çoğunun sıkça sorduğu sorudur. Zırt pırt uyarı çıkartan bu sistemin nasıl kapatıldığı... Buna artık tek bir konu altında açıklık getirmek için bu konuyu açtım.

Forumda da bunu düşünen ve kapatılmasını isteyen, gerekli görmeyen birçok kullanıcı var. Sorup duruyorlar, cevap alamayanlar da var. Bu konu rehber olabilir.

Nasıl kapatacağız? Aşağıdaki resimli anlatımı takip edin.

Hem İngilizce, hem de Türkçe sürüm için (Türkçe dil paketi sağolsun.) SS'leri aşağıya koydum.

• Control Panel / Denetim Masası'nı açıyoruz.
    İngilizce

Türkçe

• Buradan eğer kategori görünümü açıksa "User Accounts and Family Saffety" / "Kullanıcı Hesapları ve Aile Güvenliği" bölümüne giriyoruz.
    İngilizce

Türkçe

• Buradan "User Accounts" / "Kullanıcı Hesapları" bölümüne giriyoruz.
    İngilizce

Türkçe

• Buradan listenin en aşağısında resimdeki gibi "Turn User Account Contol On or Off" / "Kullanıcı Hesabı Denetimi'ni Aç veya Kapat" kısmına giriyoruz. Buraya girerken son kez o gereksiz uyarıyı görüyoruz.
    İngilizce

Türkçe

• Girdikten sonra resimdeki gibi cümlenin solundaki onay işaretini kaldırıyoruz. Sonra OK / Tamam butonuna tıklıyoruz. Bilgisayarı yeniden başlatmamıza dair bir uyarı verecektir. Eğer işiniz yoksa yeniden başlatın. Varsa, erteleyin. Siz yeniden başlatana kadar bu sistem yine aktif olacak (Uyarılar yine verecek.) ancak sağ altta bu sistemin kapalı olduğuna ve güvenlik sorunu olduğuna dair uyarı verecektir.
    İngilizce

Türkçe

• Umarım yardımcı olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 28 Ekim 2007; 16:12:55 >

• Çok güzelde kardeşim en son uyarıyı kapatırsak hiçbi şekilde uyaramazki bilgisayar oda pek iyi olmuyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: ok1907

Çok güzelde kardeşim en son uyarıyı kapatırsak hiçbi şekilde uyaramazki bilgisayar oda pek iyi olmuyo

O zaten isteğe bağlı. O kırmızı zırhlı simgeyi hiç görmek istemeyenler için.

Ancak uyarsa da büyük sorun olacağını zannetmiyorum. Bende uyarmıyor. Zaten Windows Firewall, Windows Defender kapalı Windows Defender'ın Spy bulduğunu görmedim zaten (Ad-aware nicelerini buldu - Cookies hariç). Firewall'ın da ahım şahım işe yaradığı yok. Zone Alarm bile, Kaspersky bile ondan daha iyidir. Windows Update'de ise otomatik güncelleştirmeler kapalı, kendim en fazla haftada 1 kontrol ediyorum. Birşey olduğu yok. Bunları kapatmamın nedeni, performanstan götürmesi. Arkaplanda yapılan iş kaynak sömürüyor.

O uyarıyı görmeyenlerin de çok büyük risk altında olduğunu söyleyemem. Çünkü acı bir gerçek; Microsoft'un sunduğu güvenlik adı altındaki şeyler genelde çok işe yaramaz (Güncelleştirmeler hariç). O uyarıda risk altında olduğumuzu söyler gerçi de...

• oh be saol
  • quote:

Orjinalden alıntı: goxhell

oh be saol

Birşey değil. Yardımcı olduysa ne mutlu.
  • Selamlar ;

Paylaşımınız ve emeğiniz için çok teşekkür ederim.Çok işime yaradı.

Saygılarımla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: reef1905

Selamlar ;

Paylaşımınız ve emeğiniz için çok teşekkür ederim.Çok işime yaradı.

Saygılarımla.

Rica ederim hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende ilk kurduğumda çok canımı sıkmıştı kendi çabalarımla bulup ve kapamıştım, bilmeyen arkadaşlar için yararlı bir konu olmuş eline sağlık

Hazır konu bulmuşken birde bir soru sormak istiyorum;

Vistanın yeni güncelleştirmelerinden sonra bariz bir hızlanma olduğunu duydum, doğrumu bu ? Mesela kopyala-yapıştır işlemi hızlanmış vs..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Autumn.

Bende ilk kurduğumda çok canımı sıkmıştı kendi çabalarımla bulup ve kapamıştım, bilmeyen arkadaşlar için yararlı bir konu olmuş eline sağlık

Hazır konu bulmuşken birde bir soru sormak istiyorum;

Vistanın yeni güncelleştirmelerinden sonra bariz bir hızlanma olduğunu duydum, doğrumu bu ? Mesela kopyala-yapıştır işlemi hızlanmış vs..

Güncelleştirmeler değil güncelleştirme.

Evet performansı bir nebze arttıran bir güncelleştirme yayınlandı (Windows Update üzerinden nedense gelmiyor).

Kopyalama hızı biraz arttı, Windows Explorer ve Aero biraz daha hızlı çalışmaya başladı. Ama bunların dışında genel Vista olarak çok ciddi bir performans artışı yok.

Güncelleştirmenin resmi Microsoft linki;
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=3FB80BB9-D832-425B-B42C-D3EB2071BBEC&displaylang=en

• paylaşım için sağ ol
  • quote:

Orjinalden alıntı: .::HANDSOME::.

paylaşım için sağ ol

Rica ederim kanka.
  • YUKARI
  • Yukarı taşıdığın iyi olmuş konuyu görmemiştim Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahc -- 9 Eylül 2007; 16:16:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ok1907

Çok güzelde kardeşim en son uyarıyı kapatırsak hiçbi şekilde uyaramazki bilgisayar oda pek iyi olmuyo

zevki çıkmıo dimi abicim:D:D:D
  • ya bu vista kadar güzel bir sürüm daha yok
  • çok teşekkürler, beni büyük bir illetten kurtardınız
  • Evet ben de sinir oluyorum bu uyarıya.. Eline sağlık..
  • Rica ederim.
  • ^^^^
  • oooooooh be
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.