Şimdi Ara

Vista, ABD İstihbaratının mı Ürünü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Microsoft, Vista'yı Dünya'daki bütün mailleri kontrol edebilen ABD istihbaratı ile geliştirdi!!
    Microsoft'un, yeni işletim sistemi Vista'yı geliştirirken, ABD'nin istihbarat teşkilâtı Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) ile birlikte çalıştığı iddia edildi.

Almanya'da yayımlanan Berliner Morgenpost gazetesinde yer alan haberde, Microsoft'un Almanya basın sözcüsü Thomas Baumgaertner'in, Vista'nın geliştirilmesinde NSA ile birlikte çalıştıklarını doğruladığı belirtildi.

Baumgaernter, işbirliğinin, yeni işletim sistemi Vista'nın "hacker" saldırılarına karşı korunması amacı taşıdığını, güvenlik kurumlarıyla uzun süreden beri ortak çalışmaları olduğunu kaydetti.

Gizli servislerin bilgisayar kullanıcılarını takip için işletim sistemlerine ekledikleri iddia edilen "arka kapılar" ile ilgili olarak Baumgaernter, Vista'da "arka kapılar" eklemediklerini, amaçlarının programların güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Gazetenin haberinde, Microsoft'un ilk kez gizli servislerle çalıştığını itiraf ettiğine dikkat çekildi.

"Amerikan gizli servislerinin gizli servisi" olarak adlandırılan ve resmi makamlar tarafından varlığı 1970'li yıllara kadar inkâr edilen NSA, dünya genelinde "Echelon" adı altında teknik istihbarat sistemleri kurarak "global telekomünikasyonu" izliyor.

Uzmanlar, NSA'nın dünyada yazılan tüm elektronik postaları kontrol edebilecek teknolojiye sahip olduğunu iddia ediyor.

Vista, ABD İstihbaratının mı Ürünü?

• hocam ciddi bir soru isareti
    kaynak varmi nerden buldun????
  • eger gercekden böle birsey varsa insanların özeli kalmaz sorun büyük ama yapcak bişey yok ama bu iyi birseymi hala anlayamdım NSA işin içine ne için girdi ki ? bende bir siteden buldum sizlerle paylaşmak istedim sana pm atıcam dostum bakarsın ama bundan fazlası ordada yazmıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKINCI1 -- 14 Ocak 2007; 13:39:25 >
  • ciddi bir suclama microsofta mail atacam bende olayın asli ile ilgili bakalim ne cevap verecekler????
  • Linux a geçmek için bir neden daha zaten bu kadar dandik bir işletim sistemi yapıyorlar bi de başımıza bu çıktı. 2 gb ram isteyen işletim sistemi mi olur.
  • http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/01/08/AR2007010801352.html

dikkatli okursaniz, Mac OSX ve Linux de NSA'den yardim istemis.

demek ki bir uzmanlik alanina ihtiyaclari oldu ve bu uzmanligi en iyi NSA sagliyor.
  • 1- Vista 512mb ram de de çalışabiliyor.
    2- böyle haberlerin altında birşeyler aramak saçma
    3- Atılan mailler bilgisayarlarda saklanmıyor, hotmail.com gmail.com mynet.com sunucularında saklanıyor. İşletim sisteminiz ne olursa olsun zaten bu sunuculardan takip etmek isterlerse ederler mailleri.
    4- Aklınız alamayacağı kadar çok mail gönderiliyor onları kim takip edebilir ki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Echelon dedikleri sistemin ne old.nu arastirirsaniz bunlarin gercekten de vista icine arka kapi biraktigina inanirsiniz.
    Echelon : cok gelismis bi uydu sistemi. bu uydu sistemi ile tüm dünyadaki konusmalari takip edebiliyorlar. icinde gecen belli basli kelimeleri ise direk kayda alip daha sonra kontrol ediyorlar. buna inanmiyordum ama gercektende boyle bi sistemleri mevcut. yani siz suan bush deseniz veya elkaide belkide sesiniz kaydediliyor
  • Echelon'un varligini inkar eden yok, ama internet trafik yonlendirme sekli ile arka kapi soz konusu degil. Bilgisayardan cikan her IP paketinin adresi belli, ve telekom bunlari kayitlara geciriyor. telekom bunlari yakalayamiyorsa o zaman sisco, imb, hp, sun, vs, bu sirketlerin hepsi bu komplonun parcasi demektir.

Vista arka kapi birakip bilgisayarinizdan ajanlik amaci ile IP paketleri gonderiyorsa yada disaridan izinsiz IP paketlerinin girmesine izin veriyorsa bunlarin hepsi telekom trafiginde gozukecektir ve bu microsoft'un sonu olur. milyarlarca dolarlik transferler yapan bankalar bile windows kullaniyorsa bunlari cok iyi denetleyen birileri vardir.

Ekleme: Peki echelon nasil calisiyor? diyelim ki istanbuldan bir email gonderdiniz, bilisim sirketlerimiz sag olsun hepsi .com uzanti kullandigi icin email paketleri yurt disina cikiyor ve transatlantik fiber optik kablolarina girmeden once ingiltere tarafindan kopyasi aliniyor ve kopyasi alinan her data daha sonra isleme sokuluyor.

ornegin kanada'da mesajin gidecegi yer yine kanada icinde ise, mesajin yurt disina cikmasi yasakmis....

Ekleme 2: bizim hukumet de internet girislerini kontrol etmek istiyor ve butun girislerin kimlik numarasi altinda kayit edilmesini istiyor.... amac herkes fislenecek, zaten herkesi takip ettiklerinden eminim ama hayatimizi yeterince kontrol edemiyorlar. kisisel hak sinirlamalarinda yeni bir mertebeye ulasmak uzereyiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali_7 -- 14 Ocak 2007; 17:14:00 >

• Vista için bilmiyorum ancak Windows XP için bu olay yaşandı ve tam bir skandal şeklinde Almanya'da patladı. 2001'de yaşanan bu olayla ilgili detaylı bir haberi İngilizce olarakhttp://www.theregister.co.uk/2001/03/17/german_armed_forces_ban_ms/ adresinde okuyabilirsiniz. Bu olay sayesindedir ki ilk olarak Almanya'da sonuçta da Avrupa Birliği sınırları içinde MS'a karşı bir cephe oluşmaya ve açık lisans yazılmlara destek verilmeye başlandı. Şu anda Alman silahlı kuvvetlerinde MS yazılımları kullanılmıyor. Tabi yazıda özetle, NSA için Windows kodlarında bir arka kapı bırakıldığı ve Almanya'nın dış elçilikleriyle yapmak istediği video konferans uydu bağlantısının Denver, Colorado'ya "teknik sebeplerle" mazeretiyle yönlendirildiğinin tespit edildiği anlatılıyor.

• quote:

Vista için bilmiyorum ancak Windows XP için bu olay yaşandı ve tam bir skandal şeklinde Almanya'da patladı. 2001'de yaşanan bu olayla ilgili detaylı bir haberi İngilizce olarakhttp://www.theregister.co.uk/2001/03/17/german_armed_forces_ban_ms/ adresinde okuyabilirsiniz. Bu olay sayesindedir ki ilk olarak Almanya'da sonuçta da Avrupa Birliği sınırları içinde MS'a karşı bir cephe oluşmaya ve açık lisans yazılmlara destek verilmeye başlandı. Şu anda Alman silahlı kuvvetlerinde MS yazılımları kullanılmıyor. Tabi yazıda özetle, NSA için Windows kodlarında bir arka kapı bırakıldığı ve Almanya'nın dış elçilikleriyle yapmak istediği video konferans uydu bağlantısının Denver, Colorado'ya "teknik sebeplerle" mazeretiyle yönlendirildiğinin tespit edildiği anlatılıyor.

verdigin haberi okudum, ama burada sorun videokonferans kaynagi mi yoksa router mi?

bu sorun daha cok telekom alt yapisi ile ilgili. bilgisayardan cikan mesaj A adresine baglan dedi, ama telekom routerleri onu B adresi uzerinden A adresine bagladi.

soyledigim gibi, o zaman telekom urunleri ureten herkes bu komplonun parcasi olur...

• Vay terbiyesiz adamlar vay
  • sanki xp farklı
  • Sizce eğer xpde ve vistada bu olsaydı hackerler ortaya çıkaramaz mıydı ?
    Öyle hackerler var ki sıfırdan windows yazar bence saçma ha diyelim ki böyle bir olay olmuş sizcede vatana hizmet değil midir ?
    Benim düşüncelerim tabii
    Her sene ortaya atılan bir iddia sırf Microsoft'u yıpratmak için inanmayın yıpratamayacaksınız....
    Ayrıca öyle birşey varsa Google Microsoftan dahada ileride Amerikaya hizmet ediyor Gmail Google arama motoru ne dersiniz ?
    Google içinde aynı haberler dolaşıyor herşeye Microsoftu suçlamayın yine bu işde Linuxcuların eli var gibi geldi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RafiQ_Shia -- 14 Ocak 2007; 20:26:45 >
  • vatana hizmet mi ???

arkadaşım hangi ülkenin vatandaşısın sen.o vatana hizmet dediğin bizim vatanımızdaki bilgilerin onlara taşınması.bizim senin benim devletin bilgisayarlarının amerikanın elinde olması stratejik olarak çok büyük bir olaydır bu.Ha sen dersen ki benim bilgisayarım bilgilerim amerikaya feda olsun. bişi demiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: simonee

vatana hizmet mi ???

arkadaşım hangi ülkenin vatandaşısın sen.o vatana hizmet dediğin bizim vatanımızdaki bilgilerin onlara taşınması.bizim senin benim devletin bilgisayarlarının amerikanın elinde olması stratejik olarak çok büyük bir olaydır bu.Ha sen dersen ki benim bilgisayarım bilgilerim amerikaya feda olsun. bişi demiyorum...

napalım ya'ni windows kullanmayalım mı ben razıyım kullanmamaya o zaman sende google kullanma google'da aynısını yapıyor ne demek ya'ni taşınıyor google earth'da teroristlere kolaylık sağlıyor her arama yaptıkta denetlendiği söyleniyor ya'ni o zaman bunları kullanmayalım mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RafiQ_Shia -- 14 Ocak 2007; 21:03:34 >
  • iyide sen onların yaptıklarını haklı bir şey gibi gösteriyorsun.ne var yani vatanlarına hizmet ediyorlar diyosun.benim derdim o.biz kullansakta kullanmasakta zaten adamlar su an tüm dünyanın bilgilerini görüyorlar.ona gore her ulkeye farklı strateji uyguluyorlar.
  • s.a paylaşamak istedim.
    XP ' de Microsofta Haber Veren Casusu Kaldırın
    1. adım
    Windows XP`de WindowsSystem32" klasörlerin icinde 2 tane casus "program" var, bunlar MSe sizin üzerinizden bilgiler gönderiyor.yani kullandığınız sürüm illegalse Microsofta ben burdayım diyorsunuz.

- Başlat
    - Çalıştır:

Aynen bu sekilde iki komutu ard arda kopyalayiniz:

regsvr32.exe /u %windir%system32
    egwizc.dll

regsvr32.exe /u %windir%system32licdll.dll

2.adım
    Microsoft son olan sistemi "XP" icine bir casus koydu. Bunu herkez biliyor ve XP Antispy gibi programlar kullaniyor. Ne yazikki Xp Antispy herzaman isini yapmiyor. Bunu test etmek cok kolay. Aynen tekrarlayin:

Start -> Baslat-calistir sec

acilan diyaloga kücük harflerle cmd yazin

-> Simdi ufak bir DOS penceresi acilmis olmali

bunun icine aynen bunu yaziyoruz : net user (kücük harflerle ve net den sonra bosluk birakiyoruz) ve Enter basiyoruz

-> Su an bilgisayarinda hangi hesablar bagli görebilirsin.
    bunlarin icinde Support_388945a0 diye bir hesab varsa Casus sende bagli.

Eger Support_388945a0 yazili hesabi görüyorsan yapacagin su:

Ayni pencerenin icine bunu yaz : net user SUPPORT_388945a0 /delete
    Arkasından Enter Ve Casus Silindi.

eğer xp böyle ise vista nasıldır kim bilir????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codexboy -- 14 Ocak 2007; 21:22:10 >

• Ya saçmalamayın...

Herkesin konuşmasını dinleyebilecek olsalar, BİN LADİNİ elli kere bulurlardı niye bulamıyorlar?

Kuleleri vuran uçakları da engellerlerdi...

Abd nin karizmasını çizen, süper güç olayını yıkan , abdnin aciz olduğunu , iki kuleye uçağı çakınca yamulan bir dev oluğunu ,tek dişi kalmış canavar olduğunu gösteren eylemi niye anlayamadılar...

Bunlar kestane.

Komplo teorisi...

Asparagas...

Tamam böyle bir sistem var. Ama bahsettiğiniz gibi öyle herkesi dinleyebilir bilmemne filan değil.

Belli başlı üsleri ,tesisleri dinlemek aracıyla kurulumuş bir büyük ağın genel ismine verilen ad.

2. dünya savaşında bile dinleme yapılıyordu...

O kadar abartmayın Echelonu...

Yok konuşunca kaydediyormuş filan..

Biz normal insanları dinlemezler merak etmeyin...

• ikiz kule saldırısını amerikanın yaptığını bilmiyorsun sanırım.
    bin ladini niye bulsun ortalığı karıştırırken.

arkadaşlar bu konular çok derin girersek çıkamayız o yüzden pek kurcalamasak iyi olur.sadece araştırın biraz tv deki haberler ile yetinmeyin...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.