Şimdi Ara

Visco Yataklar Hakkında (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.911
Cevap
56
Favori
908.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Belim ağrıdığı için yapılan reklamlarda ki iade garantisine kanıp İŞBİR marka visco yatak aldım. Ağrılarım dayanılmaz derece arttı. Sabah kalktığımda zor yürüyordum. İade etmek için satıcı firmayı aradım biz iade almıyoruz fabrika ile görüşün dediler. Fabrikayı aradım binbir dereden su getirdiler. Satış md. fabrika md. aramadığım kimse kalmadı. Baktım geri almaya niyetleri yok sanayi bakanlğına şikayet edeceğim, ben gazeteciyim gazeteye yazacağım diye tehdit ederek ancak geri verebildim. Piyasada satılan visco yatakları da zaten işbir imal etmektedir. Tempurdan daha ucuza satmalarına rağmen adamlar o kadar satıyor ki fabrikayı ikilediler. Tempur böyle yapmayı düşünemiyormu ? Bizmiyiz elalemin akıllısı ?

    Geçen yıl bir sebeple ABD'ye gittiğimde kuzenimde Tempurda yatma fırsatı buldum. İnanılmaz farklı idi.
    Gerçek visco yatak tempurdur ve olması gerektiği malzemeden yapılmaktadır (NASA teknolojisi dedikleri budur)
    ve bu yüzden de pahalıdır. Eğer malzeme pahalı olmasa Tempur da bizdeki diğer visco denen yataklarla aynı fiyata satardı. Bizdeki yataklar NASA değil ÇİN TEKNOLOJİSİ !

    Yıllarca sert yatak iyidir diye kazık gibi "ortopedik" yataklara yatırıp fıtık ettiler milleti. Şimdi utanmadan sert yatak iyi değildir bunu alın diyebiliyorlar. Amerika'da bizdeki kadar bel ağrısından şikayet eden kimse görmedim ben. Yalanlara kanmayın lütfen.




  • Sonunda hanımla karar verdik Taçtan yatak siparişini verdik artık...

    Taçtan zümrüt modelinin süper ortopedik yatağını aldık.. Ayrıca üstünde bir de özel elyaftan yapılmış korumasıda içinde 548 YTL 12 taksit imkanıyla.

    Birde çift kişilik taçın nevresim takımı hediye...

    Yatağın kendisi 3 yıl garanti
    yayları ise 10 yıl garantili...
  • Hayırlı olsun.Umarım memnun kalırsınız.Sonucu bizimle paylaşırsanız seviniriz.Bende artık yaylı yatak almayı düşünüyorum.
    quote:

    Orjinalden alıntı: privatum

    Sonunda hanımla karar verdik Taçtan yatak siparişini verdik artık...

    Taçtan zümrüt modelinin süper ortopedik yatağını aldık.. Ayrıca üstünde bir de özel elyaftan yapılmış korumasıda içinde 548 YTL 12 taksit imkanıyla.

    Birde çift kişilik taçın nevresim takımı hediye...

    Yatağın kendisi 3 yıl garanti
    yayları ise 10 yıl garantili...

  • Sevgili arkadaşlar,
    117 kg ağırlığında yatak muzdaripi biriyim. 11 yıllık evliliğimizde eşimle 4. yatağımızı 2 ay kadar önce aldık.
    İşbir Viscostar Comfort. Açık söylemek gerekirse Viscodan önce de bel ağrısıyla uyanıyordum, hala daha bel ağrısıyla uyanıyorum. İşin kötüsü eşim de bu yatakta çok rahat edemedi.
    Ama yatağın çökmesi ve terletmesi konusundaki eleştirilere katılmıyorum. Şişman ve nefes alırken bile terleyen ben yataktan ötürü kan-ter içinde kaldığımı hiç hatırlamıyorum. Allah için de hiç çökme filan da olmadı.
    Evlenirken ucuz bir Yataş aldık ve 5 yıl kullandık. Daha sonra rahat batmış olmalı ki Pierre Cardin Waterlattex bir yatağa deli bir para gömdük. Sonra Yataş semiortopedik ve şimdi de İşbir Visco. Kesinlikle en rahatı ilk aldığımız o ucuz yaylı Yataş'tı. Gerçi ben de o zaman 20 kg daha hafif ve daha sağlıklıydım.
    Uzun lafın kısası rahat eder misiniz etmez misiniz bilmiyorum ama İşbir Visco çökmüyor ve terletmiyor.




  • Çökme korkusu yaşıyorsanız bunların hem visco hem yaylı olanları varmış onlardan alırsınız.Birde annem yeni yastık almış kendine viscotek fakat koku yapıyor normalmi?İlk günü daha
  • güzel bir yazı aynen kopyalıyorum


    Şu anda her gün yeni bir kampanya oluyor. Bilmem kaç taksit bilmem kaç indirim ile.

    Türkiye de gerçek anlamda yatak üreticisi aslında bir elin parmağını zor geçer. Piyasa ya sunulan çoğu ürün bunların taklitleridir. Yani gerçekten imalat ve arge, ürge konusunda yatırımları ve araştırmaları bu firmalar yapar diğerleri onları taklit eder.

    Ve genel de bir firma ürün çıkardığından bir ay sonra aynı isme yakın başka bir firmanın ürünü raflara girer. Aslında isim benzerliği ve yanıltma dışında hiç bir şekilde bir birine benzemez bu ürünler.

    Şimdi yatak konusunda ilk dikkat edilecek konu yaylı yataklarda kullanılan yay oranıdır. Yani m3 teki yay adedi önemlidir. malum yatağa yattığınız da size karşı bir basınç uygulayabilmesi için yay gerekir. Dolayısı ile yay oranı 25 olan ile 15 olanı kıyaslamak mantıklı değildir.

    Ve yaylı yatak üretim maliyetleri memleketimde inanın çok düşmüştür. Size gelene kadar ana üretici-toptancı-bayi güzergahından geçtiğinden her birinde en az %30 eklendiğinden size gelene kadar 3 katına çıkar fiyat.
    Bu durumda en çok kazananlar üreticilerdir.

    Son günlerde bana göre de artık yaylı yatak devri kapanmıştır. Zira yataklar 30-60-90 kg bareminde hazırlanırlar. Yani siz 92 kg olsanız eşiniz de 50 civarı size uygun yatak hangisi olacaktır.
    Kendi kilonuza uygun yatak eşinizi rahatsız edecek, eşinize uygun olanda sizin uyku konforunuzu düşürecektir.

    Dolayısı ile yatak seçerken özellikle yaylı yatakta bırakın full ortopedik,soft ortopedik laflarını yatağın kaç kilo limitlerinde olduğunu sorun. Eğer tezgahtar bu sorunuza cevap veremiyorsa (muhtemel veremeyecektir.) tanıtım broşürünü isteyin ve bu sorunuzun cevabını broşürde arayın.
    Bulamıyorsanız lütfen o mağazadan çıkın arkanıza bile bakmayın.

    Yaylı yatakların çift kişilik olanların da yarısının türk bayanlarına, yarısının türk erkeklerine uygun olarak imal edilmesi şu günlerde mümkün olmadığından
    bence sizde yaylı yataktan vazgeçin.

    Avrupa yaylı yatak sisteminden vazgeçiyor şimdilerde moda visco yataktır. Ama bakmayın bunda da işin cılkı çıktı yani. Aslında visco denilen hammaddeyi ülkemde iki bilemediniz üç firma üretir diğerleri hep fasondur. yada kötü çin mallarıdır.

    Bu yatak bence yaylı yatak ile kıyaslanamaz ama malesef fiyatı yaylı yatağa göre biraz fazladır. Rahat bir uyku konforu vardır. Burada da dikkat edeceğiniz ana konu visco oranının ne olduğudur. Yani densitesi nedir.
    Bu günlerde iyi firmalar 100 ve üzerini yapmaya gayret ederken, market raflarında visco diye 25 lik ürünler satılmaktadır. Vatandaş iyi firmaların fiyatını görünce bu 25 likleri visco diye almaya gayret ederler ama malesef yanılırlar ve gol yerler. Zira birinde m3 de 75 ve üzeri visco varken diğerinde 25 dir yani visco değil aslında süngerdir size sattıkları.

    Bu arada latex laflarına da kanmayın latex visco değildir. Visco da latex değildir. Latex sünger ile visco arasında ara bir devşirme üründür. Elma ve armut gibidirler yani. Sünger-latex-visco şeklinde sıralayabiliriz kalite farkı belli olsun diye.

    Visco yataklarda da kilo durumları vardır ancak az önceki örneğimiz de verdiğimiz 50 civarı bayan 92 kg civarı erkek de 90 kg limitli visco yatak yaylı yatağa göre daha iyi bir uyku konforu vermektedir. Bunun dışında visco yatak ta yatağın basıncı yoktur sizin yatağınıza uyguladığınız basınç önemlidir. Yani ne kadar basınç (kg) o kadar itilme. Yaylı yatağa göre tam tersi bir tasarımdır yani. Yatak size değil siz yatağa basınç uygularsınız.

    Visco yataklar pahalı gibi gözüksede bu günlerde verdikleri 10 yıl ve üzeri garanti ve taksit imkanları nedeni ile yaylı yataklara göre tercih edilebilir hale gelmiştir.

    Yatağın ana hammaddesi olan sünger kısmını hallettik.
    Bundan sonra alacaksanız baza konusuna gelelim.
    Baza yatağınızı üzerine koyduğunuz döşek aslında. Hemen hemen etraflarında ki kumaş aynıdır. Fazla farklılık göstermez. Fark bazanın dışında değil içindedir.
    Zira ucuz bazalar en düşük kalite ağaçtan imal edilir kumaş ile kaplanırlar. ağaç kumaş ve mekanizmadan ibarettir.
    Bazanın içini açtığınız da kumaş kaplanmayan kısımlar, daha ucuz olan bir kaplama malzemesi ile kaplanmıştır. Hatta bu malzeme kumaştan bile ucuzdur amaç maliyeti aşağı çekmektir.
    Bazanın içinin de kumaş ile kaplanıp kaplanmadığını kontrol edin. Kumaşın zımba ile mi yoksa özel bir yapıştırma tekniği ile DİKİŞ ilemi kaplandığını kontrol edin.
    En sonda da bazanın mekanizmasını kontrol edin. Zira tezgahtar size bazayı açar içini gösterir ama kapatması zordur. Zira amortisörlü mekanizma yerine tırtıklı mekanizma kullanılmıştır. Bu tip mekanizmaları birde üzerinde yatak varken kapatmak çok daha zordur nerde ise bir kişi yatağın ayak ucundan tutarken diğeri tırtıklarından kurtarması gerekir.
    BU mekanizmalarda baza ile baza kapağı arasında sıkışma ihtimaliniz bayağı yüksektir.

    Eğer bazanız ile visco yatak kullanacaksanız yatağın hava alması ve baza içine koyduğunuz bir takım yorgan yastık ve diğer ev tekstili ürünlerinin hava alması için bazanızın üst zemininin latalı olmasını tercih edin. Zira komple kapaklı bazalarda hava alma oranı nispeten az olduğu için hem visco yatağınızın ömrü kısalır hemde istenmeyen kokular yüzünden yatağınızı her gün havalandırmanız gerekir.

    Şimdi geldik koku falan filan olaylarına.
    Yatak kumaşları örgü kumaş dokuma tekniği ile yapılır. ve hemen hemen hepsi ilk başta aynıdır. Bazıları kapitone çizgileri ile desen yapmıştır. Bazıları da markalarını koymuşlardır.

    Bundan sonra iyi markalar da antibakteriyel,su geçirmezlik özelliği gibi bir takım özellikler sonradan kumaşa dahil edilir.Piyasada çinden gelme bir çok yatak kumaşı bulunmaktadır. Dolayısı ile terleme ve diğer etkenler nedeni ile süngere meyleden kokular,terler vs. sizin yatak ömrünüzü kısaltır. Ama iyi ve güvenilir markalar da bu olay çok daha uzun dur zira kumaş ona göre üretilmiştir. En önemlisi hijyendir. Son zamanlar da kokulu yataklar çıkarılmış 3-4 yıl süren yatakta hoşunuza giden ve yatakta hareket ettikçe kokan bir takım yatak kumaşları çıkarılmıştır. Bunlarda ayrı bir yatak konforu vermektedir. Paran varsa al tavsiye ederim.

    yaylı yatak kullanıyorsanız yatağınızın her iki tarafını da mutlaka kullanın. Viscoya geçti iseniz belli dönemlerde ters yüz edin.

    En son lütfen ve lütfen garanti belgenizi teslim alın ve kaşeli olmasına önem gösterin. Zira bayiniz yıllar sonra olmayabilir ama ana firma muhatabınız olacağından ismi duyulmamış firmalar yerine güvenilir firmaları tercih edin.

    Şimdi anladınız mı uykudan neden yorgun kalktığınızı. Yapılan araştırmalara göre %40 oranın da uyku konforunda memnuniyetsizlik vardır ve bunun büyük bir bölümü yanlış yatak seçiminden kaynaklanmaktadır.

    Bu arada çocuklarınızı da ihmal etmeyin hatırlarsanız yukarılarda bir yerde 30 kg bareminden bashetmiştik. 30 kg üstü çocuklarınıza dikkat edin. Tabi zamanınız da çocuğunuz için aldığınız yatak 60 kg bareminde değilse. 60 kg bareminde ise ya çocuğunuza çaktırmayın yada ondan özür dileyin bel ağrıları için.




  • Visko-elastik Hafızalı süngerden başlangıçta gelen koku nedir?

    Visko-elastik hafızalı sünger üretimden çıktığı zaman formaldehit veya PBDE gibi zehirli malzemeler içermemektedir, içermemelidir. Köpük üretimi ve üreticisine bağlı olarak, birkaç gün ile birkaç hafta arasında kalan ve daha sonra kaybolan yeni alışılmadık bir sünger kokusu içerebilir.

    Bu koku alerjiyi tetiklememekle beraber, bazı kişilerde var olan kokuya karşı aşırı duyarlılık başlangıçta bir miktar rahatsızlık verebilir. Eğer bu olay başınıza geliyorsa, bu kokuyu kolayca dışarı atabilmeniz için bazı ipuçları aşağıdadır.

    Odayı sıkça havalandırınız ve çarşafları yatakta ilk bir iki gece yattıktan sonra yıkayınız.

    Bir tabağa miktar sirke koyarak odanın bir köşesine koyunuz. Bu odadaki mevcut kokuyu ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

    Sprey sıkan bir makine ortamı çok daha çabuk düzeltecektir




  • Bizim meşhur bir yatak firması gayet iddialı olduğu yataklarını almış gitmiş yurtdışında fuara katılmış.
    Yatakları gören bir İtalyan "Türkiye'de bu yataklarda yatan herkeste bel fıtığı olmalı" demiş. Aynen öyle.
    Bizdekiler yatak değil fıtık üretim merkezi. Yatak işi bir ilimdir. Önüne gelen yayları dizip üzerini kumaşla
    kapladı sattı ve zengin oldu bu ülkede. Arayan yok soran yok.

    Yatak diye işte buna derim ben.http://www.altinyatak.com.tr/urunler.asp?id=148 ama ne yazık ki ABD fiyatının 2-3 katına satıyorlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: imagestore

    Bizim meşhur bir yatak firması gayet iddialı olduğu yataklarını almış gitmiş yurtdışında fuara katılmış.
    Yatakları gören bir İtalyan "Türkiye'de bu yataklarda yatan herkeste bel fıtığı olmalı" demiş. Aynen öyle.
    Bizdekiler yatak değil fıtık üretim merkezi.



    aynen öyle,

    2001 yılında bilinçsizlik yüzünden full ortopedik yatak aldım, sırt ve bel ağrılarım dayanılmaz hale gelince işbirden visko yatak aldım ve 5-6 senedir kullanıyorum.

    Hatta
    2 yaşında bir kızım var, kendi yatağında sürekli rahatsız oluyor ve bizim yatağa yatırınca rahatça uyuyor.
  • Arkadaşlar merhaba
    Yatağı kullanmaya başlayalı 2 gün oldu artık sabahları kalkarken sırt ve bel agrıları kalmadı....
    Tavsiye olunur...

    Birde ilgili firmada visco yataklar vardı...Onlarıda kontrol ettim 3 yaylı ve 7 yaylı olanlarıda var. sağ olsun ordaki satıcı arkadaş abi sen bu yataklardan alma kilolu insanlar için idael değil dediğinden vaz geçtim.
    Ayıptır söylemesi 140 kilo çekerim....





    quote:

    Orjinalden alıntı: Mr.Blof

    Hayırlı olsun.Umarım memnun kalırsınız.Sonucu bizimle paylaşırsanız seviniriz.Bende artık yaylı yatak almayı düşünüyorum.
    quote:

    Orjinalden alıntı: privatum

    Sonunda hanımla karar verdik Taçtan yatak siparişini verdik artık...

    Taçtan zümrüt modelinin süper ortopedik yatağını aldık.. Ayrıca üstünde bir de özel elyaftan yapılmış korumasıda içinde 548 YTL 12 taksit imkanıyla.

    Birde çift kişilik taçın nevresim takımı hediye...

    Yatağın kendisi 3 yıl garanti
    yayları ise 10 yıl garantili...







  • işbir visco,lateksit.yaylı yataklar.baza.başlık ve medikal ürün gruplarıyla ilgili bilgi almak isteyenler bu ürün gruplarının özellik,kullanım,fiyat ve garantileriyle ilgili tam bilgiyi sorularınızın yanıtlarını alabilirsiniz..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: işbir visco

    işbir visco,lateksit.yaylı yataklar.baza.başlık ve medikal ürün gruplarıyla ilgili bilgi almak isteyenler bu ürün gruplarının özellik,kullanım,fiyat ve garantileriyle ilgili tam bilgiyi sorularınızın yanıtlarını alabilirsiniz..



    Bebekler için ürettiğiniz yatak yok dediler bize, yani minimum ebat 90*190 dediler.

    Doğru mudur ?
  • viscostar akıllı yataklarda satandart ölçü 80*200 dür. bebek yatakları lateksit yatak grubunda 70*130 ve 70*140 ölçülerinde vardır.bebekler için viscostar kadar lateksit yataklarda konforlu ve vücuda %100 uyumlu ve sağlıklıdır.hijyenik dolgu malzemeleriyle üretilmiştir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kenya64

    Hatta
    2 yaşında bir kızım var, kendi yatağında sürekli rahatsız oluyor ve bizim yatağa yatırınca rahatça uyuyor.


    Lateksit yatakları incelemediğim için aklımda hep visco yatak almak var, lateksit yataklara da bir bakayım olmazsa.
  • tavsiye edrim.lateksit yaysız yatak grubu gayet güzel.zaten işbir uyku merkezlerinde deneyip test ederek alma şansınız var..yatağınız eve geldiğinde süprizle karşılaşmıyorsunuz.
  • İşbir de acaba diğer firmalar gibi fiyatları biraz aşağı çekmeyi düşünmüyor mu?
  • size kesinlikle bir uyku merkezimizi ziyaret edip yataklarımızı denemenizi öneririm.yatak fiyatları kullanılan malzme;dansite(visco malzeme yoğunluğu),kumaş özelliği kullanım ömrü vs.. ile yakından ilgilidir.bahsettiğiniz ve piyasada visco yatak adı altında satılan fakat dansitesi düşük.işbirde kullanılan pamuklu örme kumaş(terlemeye maximum etki sağlar)tan farklı olarak polyester karışımlı kumaşlar kullanılan vs gibi birçok konuda eksisi olan ve çökme ve bel ağrıları gibi müşteri şikayeti doğuran firma fiyatları ile lütfen kıyaslamayın.malesefki tüketicilere ortopedik adı altında satılan yataklar(tabiki deneme ve test etme şansınız yok.sadece satış sorumlusunun tavsiyesi üzerine alacaksınız..)dan kısa sürede çökme ve farklı şikayette gelen müşterilerimiz kaliteli uykuyu işbir yatakta buluyorlar..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: işbir visco

    tavsiye edrim.lateksit yaysız yatak grubu gayet güzel.zaten işbir uyku merkezlerinde deneyip test ederek alma şansınız var..yatağınız eve geldiğinde süprizle karşılaşmıyorsunuz.


    Teşekkürler.
  • Valla bence pahali, aynı kalitede ural medikalin visco yatağı (visco love) var. ben önceki gün aldım. 150*200 cm boyutunda. Liste fiyatı 784 ytl idi. Nakite 600 ytl'ye eski fiyattan birazda pazarlıkla İstanbul Fatih'ten aldım.
  • umarım memnun kalırsınız fakat biliyorsunuz ki memnuniyet bu tarz ürünlerde uzun vadede gerçekleşir.güle güle kullanın
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.