Şimdi Ara

Virüslerin hedefi kullanıcı bilgileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •                                                                                              

    Bilgisayarlara yönelik dünyadaki ilk üç tehdit,

    kullanıcı bilgilerini çalarak, sistemlere sızıyor

     

    Virüslerin hedefi

    kullanıcı bilgileri

     

    ESET, bilgisayarlara yönelik Nisan ayı Dünya Tehdit Raporu''nu açıkladı. Buna göre ilk üç sıradaki tehdit, kullanıcı bilgilerini çalan zararlı yazılımlar. Uzun zamandır dünya tehdit listesindeki liderliğini kimseye bırakmayan solucan Win32/Conficker, ikinci sıradaki INF/Autorun ve bir truva atı olan ''Win32/Agent'', bilgisayarlara sızdıktan sonra kullanıcılara ait kişisel verilere odaklanıyor.

     

    Dünyanın en çok kullanılan antivirüs programlarından NOD32''yi geliştiren yazılım kuruluşu ESET''in hazırlandığı bilgisayarlara yönelik Nisan ayı Dünya Tehdit Raporu, zararlı yazılımların tek bir hedefe odaklandığını ortaya koyuyor. Dünyada en fazla yayılan ilk üç tehdit, doğrudan bilgisayar kulanıcılarının, kullanıcı bilgilerini çalıyor ve sonrasında da kişisel bilgilere yöneliyor.

     

    Conficker, Autorun ve Agent

    Dünya tehdit liderliğini 1,5 yıldır neredeyse kimseye bırakmayan ve 2010''da da liderliğini sürdüren bir solucan türü olan Conficker, işletim sisteminde bulduğu açık sayesinde geçerli kullanıcı bilgilerine ihtiyaç duymadan sisteme girebiliyor. Daha sonra virüs, ek bir yazılım indirip kişisel bilgilere kötü amaçlı kişiler tarafından ulaşılmasını sağlıyor.

     

    En yüksek tehditler arasında % 7,98 ile Nisan ayının ikincisi olan INF/Autorun, çok revaçta olan USB Flash Disk gibi çıkarılabilir aletlerden geliyor. ''INF/Autorun'' olarak tanımlanan ve kendilerini bu tür ürünlere kopyalayan zararlı yazılımlar, bilgisayarın  otomatik olarak devreye girmesi nedeniyle bir anda sisteme yayılabiliyor.

     

    Dünyanın üçüncü en çok yayılan zararlı yazılımı olan Win32/Agent ise PC veri hırsızı kategorisinde değerlendiriliyor ve kişisel bilgileri çalıyor. Bu grubun üyeleri önemli kullanıcı bilgilerini uzaktaki saldırgana yönlendirebiliyor.

     

    Korunmak için

    ESET, sistem yamalarını güncel tutmayı, Autorun yani ''otomatik çalıştır'' özelliğini devre dışı bırakmayı ve güncel bir antivirus yazılımının kullanılmasını tavsiye ediyor.

     

     

     

     ESET ThreatSense.Net® verilerini göre Nisan 2010 tehditleri

     

     








  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.