Şimdi Ara

!! Virüs programı kullanmayan var mı !! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
3.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mosfettt

    deepfreeze kurulu olduğu için antivirüs güvenlik duvarı vs. kullanmıyorum

    deepfreeze kurulu bilgisayar ne kadar anlamlı bir türlü anlayamıyorum. adı üstünde dondurulmuş PC

    internet cafeler için bulunmaz nimet ama eve ne kadar uyar bilemem. bana ters geliyor yani.
  • masaüstü pc de var, ancak laptop'ta yok

    Gerekte görmedim, en fazla restore ederim

    sistemi çok fazla ağırlaştırıyor, ancak anti spy kullanıyorum, arada bi temizlik yeterli oluyor,

    Ada filmini izleyen varmı bilmiyorum ama
    Orada insanları dışarının tehlikeli ve kirlenmiş olduğuna inandırıyorlardı,

    Antiviris olmadan bilgisayarın tehlike altında olduğuna inanmışız,
    tabiki riskli durumlarda tedbiri elden bırakmamak lazım, bugün bilgisayarım çökse en fazla 20 dakikamı kaybederim, ancak program tasarım vb. işlerle ilgilenen arkadaşlar için gerekli olabilir.
  • internet bankacılığı kullananlar ve önemli belgeler üzerinde çalışanlar için gereklidir bence.
  • programsız olmaz
  • deepfreze kurarsan virüs programı kurmana gerek kalmayabilir ama hiç bişi kaydedemessin :)) ya da anlamı olmaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alkoc

    deepfreze kurarsan virüs programı kurmana gerek kalmayabilir ama hiç bişi kaydedemessin :)) ya da anlamı olmaz



    valla deepfreze değildi ACRONİS sağolsun attım temiz formatı, yükledim driver ları, yaptım son güncelleştirmeleri, aldım yedeği, yaptım bootable cd mi, ohhh sefam olsun.

    virüs mü girdi, kur yedeği 6 dakka da, al sana tertemiz bilgisayar..

    yaww hay şu acronis i yapandan razı olsun.. nerdeyse 2 senedir kullanıyorum bu programı.. kesinlikle şu ana kadar gördüğüm en süper program..

    ve şiddetle ACRONİS i tavsiye ederim.

    ACRONİS hakkında genişçe bilgi için..

    TIKLAYIN




  • DeepFreeze'le falan olmaz o iş.
  • Bende sadece Zone Alarm güvenlik duvarı yüklü. Ancak çok iyi olmamasına rağmen yinede hiç antivirüs yazılımım yok demeyim diye Zone alarm ile birlikte gelen antivirüs yazılımını açık tutuyorum.

    Bilgisayarı sadece ben kullandığım için sorun olmayacaktır. Fakat antivirüs olmadan bilgisayarı kullansamda güvenlik duvarı olmadan asla kullanmam.



    ** Bütün bunlar windows açık olduğu zamanlar için geçerli. Pardus kullanırken zatenvirüs kelimesinin anlamını unutuyorum. :P
  • bende kullanmiorm bi$e oldu mu bas formati kimin umrunda
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bLacKI3Tak

    bende kullanmiorm bi$e oldu mu bas formati kimin umrunda


    İşte bu yüzden "Teknik Yardım" bad-sector mağduru kaynıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ataskiran

    ben aylardır kullanmıyorum, kullandığım kısa dönemde de hiç iş düşmedi kav a :)) işi bilen genellikle kullanmaz..tecrübe ve bilgi gerektirir virüs prgramı olmadan bilg. kullanmak..

    quote:

    Orjinalden alıntı: hasankeyf

    arkadaşlar ben kendime güveniyorum ve bilmediğim sitelere girmiyorum. emin olmadığım uygulamaları çalıştırmıyorum..

    Ve bundan dolayı virüs programı kurmayarak bilgisayarımı yavaşlatmamış oluyorum..

    Siz ne dersiniz..

    Kendine güvenmek virüs programı kurmamak için yeterli bir sebep midir?

    Veya virüs programı olmazsa olmaz mıdır?





    tecrübe ve bilgi hiç bir zaman yetmez. istediğiniz kadar tecrübeniz olsun ama sp2 yi kurmadan internete çıkamazsınız. yani aslında öyle ya da böyle gereklidir. sonuçta sisteminize giren bir virüs kendisini göstermeden nasıl bileceksiniz sisteminizde olup olmadığını. günümüzde artık sadece virüs de yok. trojan, solucan, virüs keylogger vs dolu. bence lazım.




  • Var. Kullanmıyorum anti-viral. İşletim sistemim Pardus.

    Selamlar..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bLacKI3Tak

    bende kullanmiorm bi$e oldu mu bas formati kimin umrunda

    hocam sen kendin virüs olmuşsun zaten
  • anti virüs süz pc olmaz bence .Çünkü net virüs dolu.
  • Şu lafa uyuz oluyorum."Bas Formatı" nedir bu anlamadım.HDD lerin ömrünü ne güzel harcıyorsunuz.Ne güzel çözüm size göre.birde marifetmiş gibi sağda solda milletin aklına sokmasanız olmaz.Siz basın formatı.paranız çok ise sürekli hdd alabiliyorsanız her aklınıza estiğinde her virüs bulaştığında basın formatı.Ne güzel çözüm.Halbuki virüsü temizleyemesiniz bile artık format devri kapandı.Windows İmajı diye bişey var artık.Acronis True Image ile çok kısa sürede temiz windows elinizde.Ama bas formatı diyen arkadaş bassın formatı.Alışmış belli, bırakamaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bo$$_HoGG

    Şu lafa uyuz oluyorum."Bas Formatı" nedir bu anlamadım.HDD lerin ömrünü ne güzel harcıyorsunuz.Ne güzel çözüm size göre.birde marifetmiş gibi sağda solda milletin aklına sokmasanız olmaz.Siz basın formatı.paranız çok ise sürekli hdd alabiliyorsanız her aklınıza estiğinde her virüs bulaştığında basın formatı.Ne güzel çözüm.Halbuki virüsü temizleyemesiniz bile artık format devri kapandı.Windows İmajı diye bişey var artık.Acronis True Image ile çok kısa sürede temiz windows elinizde.Ama bas formatı diyen arkadaş bassın formatı.Alışmış belli, bırakamaz.



    bad sector oluşması format sayısı ile doğru orantılı..

    ben de arkadaşlara katılıyorum. zaten yazımda da belirttiğim üzere format taraftarlığından bahsetmedim. zaten elimde tertemiz bir ACRONİS image mevcut. bunu kullanıyorum sıkıntı oluşursa...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bo$$_HoGG

    Şu lafa uyuz oluyorum."Bas Formatı" nedir bu anlamadım.HDD lerin ömrünü ne güzel harcıyorsunuz.Ne güzel çözüm size göre.birde marifetmiş gibi sağda solda milletin aklına sokmasanız olmaz.Siz basın formatı.paranız çok ise sürekli hdd alabiliyorsanız her aklınıza estiğinde her virüs bulaştığında basın formatı.Ne güzel çözüm.Halbuki virüsü temizleyemesiniz bile artık format devri kapandı.Windows İmajı diye bişey var artık.Acronis True Image ile çok kısa sürede temiz windows elinizde.Ama bas formatı diyen arkadaş bassın formatı.Alışmış belli, bırakamaz.


    iddalı bi giriş olmuş.. burda genel olarak atılan format "low level format" vs. olmadığı için, bilgisayara oyun,müzik, program vs. yükleyip silmekten bi farkı yok..

    8.5 senelik 20gblık hdd var şuan elimde yaklaşık 20günde bir formatlıyorum.. 8.5 sene dayanmışki son 4 aydır kapalı kalma süresi toplam 15dkyı geçmedi... güzel valla ömrünü yiyip bitirmişim!!

    edit:konudan sapmayım, evet antivirüs kullanmıyorum... 5-6 sene önce firewall olarak zone alarm yüklemiştim(arkadaş ısrarı üzerine) meraktan, ömrü kısa oldu.. bilinçli olunca pek bişey bulaşmıyo aslında..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forever3 -- 28 Ekim 2007; 23:42:58 >




  • bilgisayar uzamanları bile format işlemini en kötü ihtimalle 6 ayda 1 kere yapılmasını öneriyor.Format diske zarar veriyor.bunu kimse inkar edemez.bende 4.2gb lık diski 8 yıl kullandım acemilik dönemlerimde sürekli format atardım.Ama bu bilimsel gerçeği değiştirmez.Sizin dediğiniz yanlış demiyorum yanlış ta anlaşılmasın

    Ama her fırsatta her küçük şeyde format atmak kaçmaktır.Hele image alma dönemine girmişken ve bunların nasıl yapıldığı forumlarda resimli şekilde anlatılmışken ben format kelimesini kabul edemem.

    Atılan formatta her seferinde diske birşeyler yazıp siliyorsunuz(uzun süreli) ve format süresi çok ta kısa değil.Diske low level atmasanız bile uzun süreli harddisk i meşgul ediyorsunuz bu açıdan bile ömrünün kısalması kaçınılmazdır.Bu bir film veya mp3 atmaya benzemez.Low level atmadıkça bunlar diskten tam olarak ta çıkmıyor bunun kanıtı da formattan sonra el sürülmemiş kısımda kurtardığınız verilerdir.Sonuç olarak diske sürekli yük bindiriyorsunuz.




  • artık konu dışına çıktık.. :)

    peki; şuan windows 95/98/me kullananları sayısı elin parmaklarını geçmez, o yüzden xp üzerinden konuşucam..
    xpde format atarken bölümü sil diyip, yeni bölüm oluşturmaya çalışınca;

    NTFS olarak biçimlendir(çabuk)
    FAT32 olarak biçimlendir(çabuk)
    NTFS olarak biçimlendir
    FAT32 olarak biçimlendir

    şeklinde 4 seçenek çıkıyo, burda (çabuk) olanlardan (ms-dos'ta "format C: /q" oluyo:)) birini seçip diski boşaltmakla, oyun (film, müzik..) silmenin farkı varmı? image alınca(ki henüz alma girişiminde bulunmadım)image'i geri yüklerken diskteki dosyalar nasıl siliniyor? oda üstteki mantıkta format değilmi?

    tabiki harddiski uzun süre işleme tabii tutmak ömrünü uzatmaz ama bu mantıkla gidersek yoğun dosya alışverişide yapmayalım ozaman..

    harddiskler serin tutulduğu sürece (-ki zaten çoğu "ısınma" aşırılaştığında kendini korumaya alma özelliğine sahip-) günümüzün teknoloji ilerleme hızına karşı herhangi bir sebepten dolayı oluşacak ömür kısalığı çokta belli etmez kendini.. sonuçta kim harddiskim format yüzünden bozuldu diyebiliyorki, oluşan "bad sector"lerin büyük bölümünün sebebi elektrik kesintileri ve çalışırkenki sert hareketler(o bahsi geçen 20gb lık hdd çalışırken 5-8 cm gibi bi mesafeden yuvasına "oturdu" bad sector yok hala...)




  • quick formattan bahsetmedim hiç kullanmam hiçte tavsiye etmem.
    format atarken harddisk im bozuldu konusuna gelince.Yukarda ben dahil arkadaşlar bahsetmiş.Bad sector olasılığı format atarken sürekli vardır.Senin başına gelmemiş olması bu gerçeği değiştirmez hala fikrimden caymadım.Format hdd ömrünü kısaltır(çok etkili veya değil ama kısaltır)
    Konu dışına çıkmadık ayrıca burda virüs programı kullanmayanların aradığı çözümler var.sadece kullanıyorum veya kullanmıyorum demek başlığa hiç katkı yapmaz.Yeri geldi konuşuyoruz.Fazla bilgi paylaşımı göz çıkarmaz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.