Şimdi Ara

Virüs Nedeniyle Ertelenen Düğün ve Sonrası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen sene yazın nişanlandım. Bu sene haziran başı düğün olacaktı ama virüs nedeniyle iptal oldu. Bende dedim nikahı yapalım her şey hazır düğünü de ortam iyileşir öyle yaparız dedim. Kabul etmedi. Ev hazır değil vs. gibi laflar başladı. Ki başka ilde hazır eşyalı ev var. Orada bir kaç ay kalırız. Sonra yavaş yavaş evi toplarız dedim. Ben düğünsüz nikah kıymam lakırtısı devam etti.

Bende dedim ayrılalım. 5 yılımı ziyan ettin lafları başladı. Orada konuşmayı kestim. 2 yıldır onun ailesi yüzünden ertelenip duruyordu evlilik. Bu sefer kasıma ertelemeye çalışıyorlar. Bir de üstüne istek listesi verdi. Bunlar olmazsa evlenmem diye.

Şimdi sizlere soruyorum. Bitsin mi demeliyim daha sabreyim mi?

• Bana evleneceğim kadın "olmazsa olmaz" liste sunsun evlenirsem namerdim. Senin paran gücün olmasa ne olacak seni bırakıp daha zenginin koynuna mı girecek? Cidden nasıl kafalar yaşıyorsunuz arkadaşlar ya! Allah rızası için bu nedir? 60-70 yaşında ak saçlı tipsiz bastonlu herifmi oldunuz başlık parası basıp kız kaldırıyorsunuz?

Benden sana net tavsiye asla o kızın o listesini yapma ısrar edersede az ye çalış kendin yap de. LAFA GELİNCE ALAYI FEMİNİST. Mesele paraya gelince sülük oluyorlar kadın evde oturura dönüyorlar. Yeni nesil kızlar ne çalışayım düzgünce ayaklarımın üstünde durayıma geliyorlar ne evde oturup yemek yapıp temizlik yapayıma geliyorlar. alayı kociş parasıyla polo arabayı aldırıp kafe kafe pelinsu arkadaşlarıyla machiato hüpletme derdinde. Ev? yok çalışmak? yok Sülüklük? sonuna kadar!

5 Yılımı ziyan ettin nedir? seninle geçen zamanı "ziyan" sayıyorsa o kız seni yolmak isteyen bir sülüktür. Bas tekmeyi asla acıma. Şartları iyileştireyim diyip ağlayacak sen tınlama. o istek listesini tahmin edebiliyorum o listeyi yapacağına o parayla şu karantina kalksın git dünya turu yap tek başına her şehirde farklı manitanın tadına bak. Vizyonunuzu geliştirin az şöyle saçma salak düğünedir süsedir altınadır ahiret taksite gireceğinize gidin yurtdışı gezin tatile çıkın gezin arkadaş gezin.

Bir kere dünyaya geliyorsun. Bir tane malı altından yapılmış sanan kezban hava atsın diye hayatında bir kere göreceğin heriflerin akrabalarına düğün yapıp 4-5 yıl bunların borcunu kapatmaya çalışıyorsun. Kadınla evlenirken elbet düğün yapmak ister ama sınırı vardır. Saçma salak isteklerle uğraşılmaz normal bir düğün yapar geçersin. Çok istiyorsada gitsin çalışsın kendi yapsın.
    geçmiş olsun mu diyelim ne diyelim

kızlar için düğün çok önemli daha önce yazmıştım forumda belki denk gelmişsinizdir, bizim memleketten komşunun kızı var, çok erkekle görüştü evlenmedi. sonunda bir erkekle tanışmış gene, demiş ki işte benim şartlarım şu-bu. işte şöyle nişan böyle kına öyle düğün isterim, ev şöyle olacak falan. bunlrı yapabiliyosan evlenirim yoksa bana akit kaybettirme diyo. çocuk da diyo ki, ben bunları yapamam çünkü param yok ama istersen kredi+borç ile yapayım bunları, evlendikten sonra da yurt dışında şantiye işi var, gider orada çalışırım borcu kapata kadar para biriktiririm. kız da bunu kabul etti.

borç ile evlendiler ve düğünün hemen ardından damat yurt dışına gitti ve uzun süre dönmedi bunun adı da evlilik
  • Biraz durumun iyi sanırım seni yolmaya çalışıyolar yanlış anlama

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ulan bu erkek milleti amele olmaya geldi bu dünyaya be.. Bu zor zamanlarda işin zor kardeş kendi isteğin neyse orta yolu bulmaya çalış napacaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evleniyor musun mal mı satın alıyorsun anlamadım. gerçekten istek listesi nedir allahım yarabbim okuyunca bile sinirleniyorum. azıcık okumuş akıllı kadınlarla beraber olmaya çalışın. 3 kilo patates alır gibi kiloyla kadın almayın.
  • seninle hayatini birlestirmek istememis. resmen dugun yapayim, millet gorsun diye seni kullanmis.
  • quote:

Bende dedim ayrılalım. 5 yılımı ziyan ettin lafları başladı.

kız düğünü riske atmak istemiyor düğünün nikahtan sonra yapılmasını bile risk görüyo 5 yıl düğün için beklemiş anlaşılan

yorum yazıyoruz konuya ama umarım csb çıkmaz DH'de bu kız eleştirme konuları popüler olduğu için olta atan da çok oluyo

Türkiye'de şu durum gerçekten var. kız ne kadar manyakça şeyler isterse istesin, erkek zıvanadan çıkıp düğünü iptal edecek olursa kızın babası-amcaları falan hep erkeği haksız görüyolar ve erkeği kızı "alıkoymakla" suçluyolar :) derdini anlatman da çok zor çünkü "Women Are Wonderful" psikolojisinden dolayı her zaman kızın istekleri masumdur gibi bir düşünce yapımız var.

en.wikipedia.org
    Women-are-wonderful effect - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Women-are-wonderful_effect

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 5 Mayıs 2020; 13:50:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum artık. Gelecek planı yerine düğün planı yapıyoruz devamlı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Yok cbs değil. Daha önce 4 yıllık daha olmuştu sevgililik olarak. Onu da anlaşarak ayrılmıştık başka nedenlerle. Sorun mıknatısı gibiyim. Nerede arıza tipler beni buldu şu ana kadar.
  • Konuyu okurken kendimi gördüm.

Yol yakınken; hatta hemen, şimdi, ara ve bittiğini söyle. Verdiğiniz takı, pahalı ne varsa hepsini geri al. İleride çok pişman olursun. Bi abi tavsiyesi olsun sana

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul31

Yok cbs değil. Daha önce 4 yıllık daha olmuştu sevgililik olarak. Onu da anlaşarak ayrılmıştık başka nedenlerle. Sorun mıknatısı gibiyim. Nerede arıza tipler beni buldu şu ana kadar.
    geçmiş olsun mu diyelim ne diyelim

kızlar için düğün çok önemli daha önce yazmıştım forumda belki denk gelmişsinizdir, bizim memleketten komşunun kızı var, çok erkekle görüştü evlenmedi. sonunda bir erkekle tanışmış gene, demiş ki işte benim şartlarım şu-bu. işte şöyle nişan böyle kına öyle düğün isterim, ev şöyle olacak falan. bunlrı yapabiliyosan evlenirim yoksa bana akit kaybettirme diyo. çocuk da diyo ki, ben bunları yapamam çünkü param yok ama istersen kredi+borç ile yapayım bunları, evlendikten sonra da yurt dışında şantiye işi var, gider orada çalışırım borcu kapata kadar para biriktiririm. kız da bunu kabul etti.

borç ile evlendiler ve düğünün hemen ardından damat yurt dışına gitti ve uzun süre dönmedi bunun adı da evlilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 5 Mayıs 2020; 18:39:3 >

• Birde dul kadın mı alıyorsun düğünsüz nikah yapıyorsun demişti. Dedim benim 2. evliliğim herhalde ses yok. Sanki saraydan kız çıkartıyoruz.
  • quote:

Birde dul kadın mı alıyorsun düğünsüz nikah yapıyorsun demişti. Dedim benim 2. evliliğim herhalde ses yok. Sanki saraydan kız çıkartıyoruz.
    ee hocam sonuç? "5 yıllık ilişki Corona yüzünden gitti" mi diyosun? yoksa "Corona sağolsun gerçeği gördük" mü diyosun?

• Özel değilse istediklerini yazar mısın?

Bu kızla evlenirsen isteklerin ardı arkası kesilmeyecek. Bunun da farkındasın değil mi?
  • Bana evleneceğim kadın "olmazsa olmaz" liste sunsun evlenirsem namerdim. Senin paran gücün olmasa ne olacak seni bırakıp daha zenginin koynuna mı girecek? Cidden nasıl kafalar yaşıyorsunuz arkadaşlar ya! Allah rızası için bu nedir? 60-70 yaşında ak saçlı tipsiz bastonlu herifmi oldunuz başlık parası basıp kız kaldırıyorsunuz?

Benden sana net tavsiye asla o kızın o listesini yapma ısrar edersede az ye çalış kendin yap de. LAFA GELİNCE ALAYI FEMİNİST. Mesele paraya gelince sülük oluyorlar kadın evde oturura dönüyorlar. Yeni nesil kızlar ne çalışayım düzgünce ayaklarımın üstünde durayıma geliyorlar ne evde oturup yemek yapıp temizlik yapayıma geliyorlar. alayı kociş parasıyla polo arabayı aldırıp kafe kafe pelinsu arkadaşlarıyla machiato hüpletme derdinde. Ev? yok çalışmak? yok Sülüklük? sonuna kadar!

5 Yılımı ziyan ettin nedir? seninle geçen zamanı "ziyan" sayıyorsa o kız seni yolmak isteyen bir sülüktür. Bas tekmeyi asla acıma. Şartları iyileştireyim diyip ağlayacak sen tınlama. o istek listesini tahmin edebiliyorum o listeyi yapacağına o parayla şu karantina kalksın git dünya turu yap tek başına her şehirde farklı manitanın tadına bak. Vizyonunuzu geliştirin az şöyle saçma salak düğünedir süsedir altınadır ahiret taksite gireceğinize gidin yurtdışı gezin tatile çıkın gezin arkadaş gezin.

Bir kere dünyaya geliyorsun. Bir tane malı altından yapılmış sanan kezban hava atsın diye hayatında bir kere göreceğin heriflerin akrabalarına düğün yapıp 4-5 yıl bunların borcunu kapatmaya çalışıyorsun. Kadınla evlenirken elbet düğün yapmak ister ama sınırı vardır. Saçma salak isteklerle uğraşılmaz normal bir düğün yapar geçersin. Çok istiyorsada gitsin çalışsın kendi yapsın.

• şans bazen insana güler ve seni sıkıntılı bir yol ayrımından kurtarır, bence bu senin köprüden önceki son çıkışın kardeş
  • miroglu6 M kullanıcısına yanıt
    Mutlaka İstanbul'da yaşayacağız. Şu kadar aylık gelirimiz olmak zorunda. Düğünde tüm isteklerimi yapacaksın vs.
  • Hocam 2-3 yıl sonra boşanmak istiyorum adlı konu açmaman için yol yakınken kes kangren kolu. Duygusal olarak sağlam birinisiz sanırım bunları konusabildigimize göre

• Anarchist Reaper kullanıcısına yanıt
    En büyük korkum o. Daha önce 4 senelik ilişkim oldu. Onda ailesi bana uygun değildi ayrıldık. Sonra 2 sene boşluğa düştüm. Önüme gelenle yattım kalktım. Arkadaşın tavsiye ettiği kız 2. buluşmada yatağımdaydım.

O yüzden birazda armudun sapı üzümün çöpü derken belirli bir yaşa geldik. Bunun da bana faso gelen hareketleri var. Ama öncekiler kadar değildi. Fakat düğün yaklaşınca 1 ay önce söylediklerini birden yuttu bambaşka biri oldu. Gerekirse seninle kaçarım, düğün çokta umurumda değil diyen kız birden düğün bağımlısı oldu. Muhtemelen ailesi dolduruyor. Ama bende iki arada bir derede kaldım böyle. Evlilik sonrası gene ailesinin lafını dinlerse söylediğiniz gibi soluğu mahkemede almak istemiyorum.
  • Dertsiz başına dert alıyorsun. Şu kadar aylık gelirimiz olmak zorunda ne demek? Olmuyorsa olmaz.
  • quote:

Mutlaka İstanbul'da yaşayacağız. Şu kadar aylık gelirimiz olmak zorunda. Düğünde tüm isteklerimi yapacaksın vs.
    Hadi diyelim istanbul'da kalmak tamam, Şuanki aylık geliriniz ne bilmiyorum ama isteğiyle yakınsa buna da eyvallah.

Ama düğünde tüm isteklerimi yapacaksın ne ya

Yani birşey söylerdim ama neyse...

Hocam o son yazdığı var ya, Düğünde kelimesi düğün sonrası gider "tüm isteklerimi yapacaksın" kalır.

En kötü karar, kararsızlıktan iyidir. Söylemedi deme.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.