Şimdi Ara

Virtua Tennis 3 DEMO Çıktı. .....1080p (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ya konu nerelere gelmiş.PS3e 1080p tenis geliyor diye ortaya çıkan oyun ilk 360'a 1080p geliyorsa,burada analog ve dijitalden çok sony'nin ACİZLİĞİNİ tartışmamız gerekir.

Orjinalden alıntı: ygultekin82

Ya konu nerelere gelmiş.PS3e 1080p tenis geliyor diye ortaya çıkan oyun ilk 360'a 1080p geliyorsa,burada analog ve dijitalden çok sony'nin ACİZLİĞİNİ tartışmamız gerekir.

Xbox360'a ilk 1080p oyun 1,5 sene sonra geliyor şimdi kim aciz söyle bakalım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Weycell 61

quote:

bu sadece günümüzde dijital normların hükmettiği piyasada dijital çözümler en iyi sonucu verir anlamına geliyor...

Ben başka birşey mi dedim, bu da Analog'dan iyi olmasını sağlıyor...Ayrıca arabanın vitesiyle görüntünün analoğu arasında nasıl bir ilişki kurmaya çalıştın anlayamadım ama elma ile armutu kıyaslıyorsun kardeş..

Hocam sen de bi alemsin.. BEn senin savunduğun şeyi savunuyorum sen neler diyosun.. aşk olsun yani.

Bak açıklim sana elimden geldiğince (aynı açıklamayı 1 yıl evel yapmıştım ama olsun artık):

Analog nedir? Görüntü olsun, ses olsun her türlü şeyi sonsuz parametrelerde sunan bir doğal 'sistemdir' diyelim. İnsan mesela analog bir varlıktır. Kolumuzu hareket ettirdiğimiz her 1 cm arasında bile sonsuz parametreler vardır hesaplanabilecek. Mesela bu bağlamda bakıldığında, bir analog müzik sistmeminde 0-1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 diye gider volume düğmeleri diyelimki, bu volümlerin arasında da değer seçme şansına sahipizdir biz. Çok iyi bir analog alette 1,7'yi de seçebiliriz dümeyi eğer 1 ile 2 arasında bırakırsak. Bu hemen hemen gerçek parametreler yakındır, en azından en yakın olanıdır çünkü 1den 2 ye gitmek için aradaki nerdeyse sonsuza uzanan parametreleri de geçmek zorundasındır. Ancak atıyorum dijital bir müzik siteminde, volume düğmesi amalog sistemdeki gibi çevirmeli olsa dahi 1 ile 2 arasında parametre yoktur, onun için dikkat ederseniz bugünüün özellikle bkalitesiz yada otrta karar rtv lerinde 0 ile 1 arasında berbat bir ses farkı vardır, rahatsız eder. İsterse dijital göstergesinde 0,7 yazsın (mesela araba klimalarında sıkça görülür) yine 0,6 ile 0,7 arasındaki parametrei atlar.. İşte bu parametre kaybıdır. Diğer bir değişle nitelikten yani kaliteden kaybeder...

Vites sisteminde verdiğim örnek ise çok ince bir örnektir. Otomatik viteste normalinde önceden belirlenmiş devir noktaları vardır. Motor bu devri yaptığında vites değişir. Ancak bu genelde yüksek devir değil benzini en az yani en ekonomik şekilde harcayacak olan devirler hesplanarak belirlenmiştir. Dolayısıyla performans arabaları yüksek devirlerde tam performans srgileyen araçlardır. Bu bakımdan manuel olarak değiştirilen bir vites istendii zaman, redline'a dahi soulmak suretiyle değiştirilir ve tam performans alınır. Şimdilerde ise teknoloji o kadar gelişmiştir ki (performans yani yarış arabları için konuşuyorum) zaten alacak olan kişinin spor modda kullanacağı düşünüldüğü için, arabalar artık otomatik olarak yüksek devirtlerde vites değiştirir ve bunu yaparken de en iyi zamanı hesaplar. Sonuç: Bugün birçok araba manuelden daha iyi hızlanır olmuştur. Yukarda bahsettiklerim parametrelerdir, burda bahsettiğim ise insan faktörüdür. Ama insan da zaten analog bir varlık olduğu için bu gibi örnekler çoğaltılabilir.

Netice nedir şimdi? Analog prensipte her platformda daha iyi soucu verir, eğer ortam buna uygunsa. Ama ijital ortamda analoğun sözü bile edilemez, bu bakımdan pd3 hdmi kablosuyla hdready yada 1080p full hd bir televizyona bağlandığında elbetteki analog balantı yapılmış bir 360dan iyi sonuç verecektir.. Bunu göz algılar yada algılamaz, algılayan vardır alggılamayan vardır ama dijitl teknoloji halen gelişmekte olan bir teknolojidir, ilerde bu ayrım daha da belirginleşip analog cihazlkar sadece müzelerde yada çok özel durumlarda görülwecektir... Umarım yeterince açık anlatabilmişimdi veysel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adventure -- 16 Mart 2007; 21:38:20 >

• quote:

Hocam sen de bi alemsin.. BEn senin savunduğun şeyi savunuyorum sen neler diyosun.. aşk olsun yani

Adventure, üstat ben yanlış anlamışım ilk yazdığını ama bu son yazdığın daha açık oldu eline sağlık...Kusura kalma...

quote:

Orjinalden alıntı: ygultekin82

Konu yine değişiyor bak,o zamanda PS3 2006 baharda çıkıyordu derler ama,neyse oyunu konuşalım.

Evet o zamanda Xbox360 erken çıktı ama ne oldu derler......Ama neyse, konuya devam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weycell 61 -- 16 Mart 2007; 22:25:10 >

• quote:

Adventure Tarih 16 Mart 2007; 20:52:13
    Yanlış şeyleri tartışıyosunuz... Dijital daha iyidir analog kötüdür diye bişey söylemek çok yanlış. Analog aslında en gerçekçi sonucu veren bir olaydır (olaydır?? ) Bundan belli bir süre eveline kadar müzik endüstrisi analog müzik aletleri, film endüstrisi aanlog film cihazları vs kullanırdı.. Arabalar analog yani manuel vites ile en iyi sonucu verirken dijital diyebileceğimiz, otomatik vites kalkışlarda (performans olarak yani, 0-100km) 1sn geride kalırdı...

Bunun sebebi teknolojinin durumuydu ve birbiriyle uyumuydu. Şimdi ne oldu? Herşey dijitalleşti, artık dijital ürünler ve sonuçlar inanılmaz bir bütünlük içinde çalışıyor. Bu bakımdan siz full dijital, teknolojinin son harikası bir tv'ye analog girerseniz sonuç optimum olmayacaktır. Ama dijital girerseniz tam performans alacaksınız. Bu, hala dijital analogdan daha iyidir anlamına gelmiyor, bu sadece günümüzde dijital normların hükmettiği piyasada dijital çözümler en iyi sonucu verir anlamına geliyor...

Size verdiğim vites örneği de öyle mesela... Otomatik evelden dezavantajlıyken şimdi avantajlı. Otomatik vitesi çözmüş bir marka aynı modelin manueline karşı 1 sn daha hızlı bugün... Sebebi, mükemmel çözümler ve parçaların birbiriyle mükemmel etkileşimi, uyumu. Otomatik enjeksiyon, yok otomatik beyin sistemi yok hede ve de hödö...

Kısacası dijitale dijital, analoğa analog kullanılır tam performans için. Bu kadar basittir, bilimsel bi gerçek, vazgeçilmez bir tat ve güzelliktir.

Çok güzel konuştum ama

Gerçekten güzel konuştun adventure alkışlıyorum.Bizim derslere gir şu kıt hocalardan daha verimli olur

Bana göre de 1080p gerekli ama dedikleri gibi doku kalitesini düşük tutup,ordan burdan kısıp 1080p oyun yapmanın bir mantığı yok.He Sony PS3'e güveniyorsa tamam eywallah koysunlar kaliteli dokuları maximum ayarı versinler.

Xbox360'ında bence bu oyunu PS3'ten önce sürmesi tamamen avantaj.O kadar Sony duyurdu.1080p de 60 fps olmaz diyenlere cevabını verdi bu oyunla ama sonuçta yani elindekini kaptırmaktan başka bişi değil.Bu arada yamulmuyorsam ki yamuluyorsam bi arkadaş düzeltsin.Resistance yada başka herhangi bir oyunuda 1080p değildi PS3'ün.Yani resmen avantajını rakibe devretmek gibi birşey bu

• Neyse yanlış anlaman da bi bakıma doğaldır, ben bile anlamamıştım ne dediğimi

• Ya arkadaşlar Sony'nin avantaj kaybettiği felan yok, HDMI çıkışı var mı var...Bugün Virtua Tennis 3 kaçsın bakalım nereye kadar kaçıcak, sonuçta 1080p ve 60fps'de göreceğiz bu oyunu...Hem zaten bu ertelemelerden illallah geldi Sony dalga mı geçiyorsun bizle bilmiyorum ama kızmaya başladım artık...Ya da yapımcı Sega'ya mı kızmalıyım artık bilemeyeceğim, ortada gizli anlaşmalar mı dönüyor onu da bilmiyoruz bir anda kıvırıveriyor firmalar verdikleri tarihleri...

Bi de şöyle bi olay var, 1080p oyunlar ilk başlarda tennis, futbol, basket ve benzeri belirli alanlarda geçen oyunlarda iyi sonuç verir sanırım. Gerçi god of war duyuruldu ama du bakalım. Eğer o sorunsuz olursa o zaman harika olur...
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.