Şimdi Ara

VIMEO.COM açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İstanbul Üniversitesi uzaktan öğretim Sosyoloji öğrencisiyim.

Derslerimi internet üzerinden izliyorum, ders içeriklerim de internet üzerinde.

Üniversitenin eğitim sitesinde yer alan ders içeriklerinden "Vimeo" üzerine yüklenen ders videoları PC de açılmıyor arkadaşlar.

Psikolojiye Giriş, Sosyoljiye Giriş ....

"Vimeo" kapalı da değil. (http://engelliweb.com/erisim-engeli-kaldirilan-websiteleri/ )

"www.vimeo.com " aynı internet servis sağlayıcı üzerinden evimdeki ipad, iphone ve Samsung NOTE 3 üzerinde açılırken, PC de açılmıyor.

Yalnızca sürekli DNS değiştiren " fg742p " ya da " Hot Spot Shield " programlarını kullandığımda açılıyor ancak diğer arkadaşlarım bu programları kullanmadan normal açabiliyor.

Manuel DNS değiştirmek de sorunu çözmedi.

Google DNS
    1- 8.8.8.8
    2- 8.8.4.4

Open DNS
    1- 208.67.222.222
    2- 208.67.220.220

208.67.222.222 ve 208.67.220.220
    4.2.2.1 ve 4.2.2.2
    4.2.2.2 ve 4.2.2.3
    4.2.2.8 ve 4.2.2.9
    156.154.70.22 ve 156.154.71.22
    198.153.192.1 ve 198.153.194.1
    67.138.54.100 ve 207.225.209.66 bunların hiçbiri işe yaramadı.

Üstelik bütün tarayıcıları denemiş olmama rağmen; FIREFOX - OPERA -EXPLORER - CHROME .

Bu konuda bilgisi olan, yol gösterebilecek olan var mı acaba?

PC de değiştirmem gereken bazı ayarlar var sanıyorum. Bişey o videonun açılmasını engelliyor. İlk ekran açılıyor fakat ilerleme olmuyor, yükleme devam etmiyor, ekran öylece kalıyor.

www.vimeo.com http://player.vimeo.com/video/53397346 vb...

Konu üniversitenin sitesinden kaynaklı değil. Çünkü bilgisayarımda herhangi bir tarayıcıda "www.vimeo.com " yazdığımda da site açılmıyor.

Ama dediğim gibi yine evdeki wifi bağlantı üzerinden cep telefonlarımda ve ipad imde açabliliyorum ilgili videoları ve siteyi.

İnternet servis sağlayıcım olan TURKCELL SUPERONLINE ı da aradım ama onlardan kaynaklı bir durum olmadığını, onlardan kaynaklı olsa evdeki diğer cihazlarımda da ilgili içerikleri açamayacağımı söylüyorlar, doğru da söylüyorlar.

Bütün web taratyıcılarımdan extension ve plugin leri disable yapıp öyle de denedim.

Avast Security kullanıyorum tüm koruma kalkanlarını kapatıp denedim yani antivirüsü durdurdum.

Ama yine sonuç değişmedi.

Çıldırmak üzereyim. Eminim çok ufak bir ayrıntı ama bulamıyorum.

Lütfen bu öğrenciye acil yardım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunterapo -- 30 Ekim 2014; 11:01:43 >

• Videolar gizli oluğu için göreniyorum ben yoksa yardımcı olurdum
  • kucukcuce K kullanıcısına yanıt
    www.vimeo.com sitesini de açamıyorum.

Hadi içerik videoları ancak öğrenciler görüntüleyebiliyor ama sitenin kendisi de açılmıyor.

Yani olay sizin görüntüleyemedeğiniz video ile alakalı değil.

Normal bir video sitesi bu youtube gibi;

www.vimeo.com

Bu siteyi açmıyor notebook um. Yardım edebileceğiniz husus bu sorunu çözerse zaten öğrenciye özel olan ders anlatım videosu otomatik açılacak sanırsam.
  • biliyorum vimeo yu ama neden olduğunu bulamadım farklı bi tarayıcı ile deneyin bi de
    OPERA - FIREFOX- EXPLORER - CHROME denedim ama başarısız. Sonuç olumsuz, açılmıyor.
  • hunterapo kullanıcısına yanıt
    Anladım. Başka bişey gelmiyor aklıma yanlış bilgi de vermek istemiyorum. kolay gelsin size
    Teşekkür ederim.
    Hoşçakalın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Firefox - Hepsiburada.com sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hunterapo kullanıcısına yanıt
    Kimse yok mu bu konuda yardımcı olabilecek, sınavlar başlamak üzere :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durumda yapabileceğin en basit şey Google Chrome üzerine ZENMATE eklentisini yükleyip aktif edeceksinn vimeo ya giregin zaman bi tıkla aktif edip gireceksin çok güzel ve ücretsiz uygulamadır.. :)
  • paradox08 kullanıcısına yanıt
    İşte paylaşım ve katkı bu olsa gerek.

Çok basit ve yalın bir hareketle sorun halloldu paradox08 sayesinde.

Firefox un en son sürümüne eklenti olarak yalnızca zenmate yüklü iken ve aktif haldeyken vimeo sitesi de, vimeo üzerindeki ders videoları da açıldı.

Ayrıca diğer vpn programları ile vimeo açıldığı zaman gerçekleştirilemeyen videoların indirilmesi işlemi de yine bir firefox eklentisi olan video download helper ile mümkün oldu.

FIREFOX' un en son sürümüne ZENMATE ve VIDEO DOWNLOAD HELPER eklentilerini kurun, hem açılmayan vimeo sitesini açın hem de vimeo üzerinde izlediğiniz ders videolarını indirin.

Not : ZENMATE chrome ve opera ya da yüklenebiliyor.

Teşekkürler paradox08.

Bu arada alttaki linkte yer alan makaleye istinaden, en altta yer alan programları PC den kaldırdım ve yukardaki başarılı sonucu o şekilde elde ettim.

Ha onları kaldırmadan yapsam da başarılı olurmuydum onu bilemiyorum.

http://www.cnet.com/news/firefox-to-block-silverlight-and-java-but-not-flash/

microsoft silverlight
    java 7 update 71
    Adobe Flash Player 15 Plugin
    Apple Application Support
    Apple Mobile Device Support
    Quick Time 7
    iTunes
    Internet Download MAnager

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunterapo -- 31 Ekim 2014; 19:10:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hunterapo

İşte paylaşım ve katkı bu olsa gerek.

Çok basit ve yalın bir hareketle sorun halloldu paradox08 sayesinde.

Firefox un en son sürümüne eklenti olarak yalnızca zenmate yüklü iken ve aktif haldeyken vimeo sitesi de, vimeo üzerindeki ders videoları da açıldı.

Ayrıca diğer vpn programları ile vimeo açıldığı zaman gerçekleştirilemeyen videoların indirilmesi işlemi de yine bir firefox eklentisi olan video download helper ile mümkün oldu.

FIREFOX' un en son sürümüne ZENMATE ve VIDEO DOWNLOAD HELPER eklentilerini kurun, hem açılmayan vimeo sitesini açın hem de vimeo üzerinde izlediğiniz ders videolarını indirin.

Not : ZENMATE chrome ve opera ya da yüklenebiliyor.

Teşekkürler paradox08.

Bu arada alttaki linkte yer alan makaleye istinaden, en altta yer alan programları PC den kaldırdım ve yukardaki başarılı sonucu o şekilde elde ettim.

Ha onları kaldırmadan yapsam da başarılı olurmuydum onu bilemiyorum.

http://www.cnet.com/news/firefox-to-block-silverlight-and-java-but-not-flash/

microsoft silverlight
    java 7 update 71
    Adobe Flash Player 15 Plugin
    Apple Application Support
    Apple Mobile Device Support
    Quick Time 7
    iTunes
    Internet Download MAnager

Yardimci olabildiysem ne mutlu :)
    Sağlıcakla kal :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• denilenlerin hepsini yaptım bende hala acılmıyor
    mozilla da guncellendi
    chrome de zenmate ekli
    tum denilen programları da kaldırdım
    ama nafile
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.