Şimdi Ara

Viking tanrısı Odin ve Thor Türk mü? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
174
Cevap
13
Favori
18.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Etkileşim neticesinde Türk inancını, Vikingler kendi inançlarına uyarlamış olabilirler. İslam da aynı şekilde etkileşimle dünyadaki bir çok ırk tarafından hayatlarına uyarlanmış bir vaziyette. Tabi ki diğer dini inanışları da örnek verebiliriz. Irksal bir bağ olduğunu söylemek bu kapsamda oldukça zor bana kalırsa. Yinede araştırmak, incelemek gerekmektedir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Haneke

quote:

Orijinalden alıntı: Erich Fromm

quote:

Orijinalden alıntı: _Reflection

Evrim teorisine inananlara da aynı tepkiyi gösteriyor musun? O da “teori” ya sonuçta?

Peki sen kahvedeki dayılardan evrimin sadece hir teori olduğunu duyduğunda araştırdın mı? Hayır, koşulsuz inandın. Evrim ne de olsa bir teori, kanıtlanmamış ve kanıtlanmayacak dimi. Evrim kanun değil sonuçta. Dimi?

Teori ve kanun ne demek onu öğrenmelisin

Ben arkadaş adına konuştum. Yaptığım şey ironi gibi ama değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sKjaer

Arkadşlar Türklük üzerinden gereksiz gururalara girmeyin şu Türk bu Türk diye.

M.S 500'lerde başlayan tarihimiz, yine M.S 400'lerde başlayan Anglo-Saxon tarihi, iran tarihi vs... peki bunlar daha önceden nereden geliyor? İşte bununla ilgili hepsinin Yamna kültür grubundan geldiği düşünülüyor. Örneğin Finler Yamna kültürüne en çok bağlı Avrupa grubu, nasıl tesadüf ki Türklerle genetik olarak en çok benzerlik de onlarda. Yani kimse Türklerden gelmedi, sadece hepsinin ortak bir atası var, örneğin tarihimizi başlatan Göktürklerin kurucularından AŞina kabilesi bir Saka kabilesi, ve İskitlerin içersinde persi de var slavı da var anlatabiliyor muyum, bu kabileler hep etkileşimde olmuş.

Zamaninda Kizilderiliye demisler siz Turklerden geliyorsunuz o da neden Turkler Kizilderililerden gelmiyor da biz Turklerden geliyoruz demis. Bizim millet ortak nokta ortak ata kavramini algilayamiyor ve anlayamiyor anlasa zaten maymunlar neden insan olmuyor diye soru da sorulmazdi bu ulkede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

quote:

Orijinalden alıntı: sKjaer

Arkadşlar Türklük üzerinden gereksiz gururalara girmeyin şu Türk bu Türk diye.

M.S 500'lerde başlayan tarihimiz, yine M.S 400'lerde başlayan Anglo-Saxon tarihi, iran tarihi vs... peki bunlar daha önceden nereden geliyor? İşte bununla ilgili hepsinin Yamna kültür grubundan geldiği düşünülüyor. Örneğin Finler Yamna kültürüne en çok bağlı Avrupa grubu, nasıl tesadüf ki Türklerle genetik olarak en çok benzerlik de onlarda. Yani kimse Türklerden gelmedi, sadece hepsinin ortak bir atası var, örneğin tarihimizi başlatan Göktürklerin kurucularından AŞina kabilesi bir Saka kabilesi, ve İskitlerin içersinde persi de var slavı da var anlatabiliyor muyum, bu kabileler hep etkileşimde olmuş.

Zamaninda Kizilderiliye demisler siz Turklerden geliyorsunuz o da neden Turkler Kizilderililerden gelmiyor da biz Turklerden geliyoruz demis. Bizim millet ortak nokta ortak ata kavramini algilayamiyor ve anlayamiyor anlasa zaten maymunlar neden insan olmuyor diye soru da sorulmazdi bu ulkede.

O kadar yazdığımı çok güzel özetlemişsin örnekle, tam olarak bunu demek istedim.

• nerde o sarışın bombalar sen bana onu de
  • Onlari bilmemde ulkede dolandiricilik ve hirsizlik olaylarina bakarsak dolandirici ve hirsiz rusvet tanrisi olabilir cogu kisi artik

• Böyle anlatıları okumayı çok seviyorum, araştıran paylaşan arkadaşın emeğine sağlık, kitapları da hemen edineceğim..
  • Adam iskandınavlar türktür demiyor odin ve kabilesi türktür diyor. Mısırdaki memlükler gibi düşünün.

Finler ile türklerin soyları aynı yerden geliyor. Bunun bütün kuzey avrupaya yansımaması zaten olanaksız. Mantıklı veriler var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Norveçte yaşayan biri olarak diyebilirim ki evet türktür.

Norveçliler de türk zaten tipleri neredeyse bize benziyor. Uzun burunlu kalın kaşlı orta boylu esmerler. Gözleri de hep kahve.

Çok yakın geliyorlar bana.

• çok iddialı bir iddia....

orta asyada sarışın ve renkli gözlü türk boyları var. moğollar ile karışımdan sonra esmerleşmişiz.belki çok çok eski bir tarihte bir iki aşiret yolunu kaybedip Allah ne verdiyse gidip iskandinavyaya ulaştıysa ve orada malak gibi duran vikinglere savaşmayı ve demire şekil vermeyi falan öğrettilerse bunlarda o Türklere tanrı gibi davrandıysa olabilir.

aman Allahım ne diyorum ben Tarkanın kemikleri sızlıyor.
  • Vikinglerle Türklerin öncesindeki bir kültüre dayanmaları onları ve diğer milletleri Türk saymaktan daha mantıklı olacaktır.
    Ortak ata kavramını çok es geçiyoruz.
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Malum ırktan herhalde blokla geçin. Sorarlarsa sosyalist bir kardeşimizdir kesin halkların kardeşliği falan der.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YigitMd -- 4 Aralık 2017; 18:14:29 >
  • YigitMd kullanıcısına yanıt
    valla ya keşke kürt olsaydım da kolektif cahilliğiniz beni baya eğlendirirdi
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Adam kendi araştırmalarını ve var olan bir “teoriyi” paylaşarak bir sentez yapmış. doğrudur yanlıştır eksiktir fazladır tarihçilerin konusu bu. Yeni keşifler doğrular veya yanlışlar o zaman anlayabiliriz. Ama senin gibi sadece bilimin verdiği ışıkla Türk düşmanlığı yapanları anlayamayız kapasitemiz yetmez.

• YigitMd kullanıcısına yanıt
    doğrulancak olan şey doğrulanalı yüz yıl oluyo anasını satayım. neyse tamam kardeşim dünya türk. zeusta türk odinde türk. yazıyı türkler icat etti, master keyide kadim göktürk alfabesi
  • o zaman bende bi "teori" yapıyorum. artık tarihciler yanlıslar :d

bakın academi.edu dan kaynak bile verdim http://www.academia.edu/12124571/Hollow_Earth_Explorers_by_C.M.Gold
    dünyanın ortası deliktir, içinde de mu kıtasından çıkma kadim türk halkları yaşar

hatta evrime inanıyorsanız benim teorime de inanmak zorundasınız, çünkü adı üstünde 2side teori :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 4 Aralık 2017; 18:34:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

valla ya keşke kürt olsaydım da kolektif cahilliğiniz beni baya eğlendirirdi

İstediğin kadar Türk kültüründen ve dilinden nefret et Türkçe'yi kullanmak zorunda olman bile yeter aciziyetini anlatmak için. Ömür boyu Türkçe'yi kullanmak zorundasın Türkçe yazmak Türkçe okumak ve en önemlisi Türkçe düşünmek zorundasın. Nefret ettiğin dil ve kültüre mahkumsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adem Simit

Sadece İskandinavya da değil Dünya'nın birçok yerinde Türk kültüründen etkilenmeler olmuştur.

Viking tanrısı Odin ve Thor Türk mü?

Bizim onlardan etkilenmeyip onların hepsinin bizden etkilendiği ne malûm ?

Bu aynı 40 çeşit farklı cemaatten oluşan Osmanlı'nın yemeklerinin hepsinin Türklere mal edilmesi gibi bir şey.

Rakıyı, şarabı at geriye ne varsa Türk.

Övünmek gibi olmasın ben Kayseriliyim bilirsiniz sucuk, pastırma bizde meşhurdur hatta Türklerin atlarının eğerlerinin arasına sıkıştırdığı etin kuruduğu bu şekilde pastırma olduğu felan anlatılır. Fakat işin aslı hiç de öyle değil biz bunları Ermenilerden öğrenmişiz. Pastırmacıyan çok bilenen bir Ermeni ismi örneğin.

http://m.milliyet.com.tr/yazarlar/gungor-uras/kayseri-afyon-arasinda-sucuk-davasi-513295/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Olasılığını yüksek gördüğüm bir ihtimal olmasıyla birlikte kanıtlansa bile birşey ifade etmeyecek durumdur. Malum Türkiye asil tarihinden kopmuş araplık yoluna baş koymuştur.
  • oglum odin samsung telefonlara yazilim yükleme programi

konu nasil bu hale geldi

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.