Şimdi Ara

Viewsonic VX2457-MHD 23.6' ölü piksel ve DP to DP Kablo Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, 25.08.2016 tarihinde N11'den Viewsonic VX2457-MHD 23.6 1ms Hdmi 1920x1080 monitörü aldım. Ürün doğrudan Ümraniye Penta'dan gönderilmiş çünkü firma Antalyadaydı. Monitör sıfırdı, viewsonic koruma bandı üzerindeydi. Monitörü kullanmaya başladığımda maalesef 1 tane pikselde sorun yaşadım.. köşede ölü piksel vardı. Hafta sonu olduğu için direkt penta veya viewsonic'e ulaşamadım. Mail vs. attım. Kaç piksel'e kadar değişim yapılıyor viewsonic'te. Bugün Display port kablo alıp onunla da deneme yapacağım. Tek ve köşede olduğu için göze batmıyor ve yenisinde de çıkmayacağının garantisi yok. Ölü piksel politikaleı nedir bu firmanın, daha önce viewsonic'te bu sorunu yaşayan arkadaşlar ne yaptınız? Şimdiden Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antares079 -- 28 Ağustos 2016; 11:44:57 >

• Bende yeni VX2757 modelini satın alım. Başlığı okuyunca test edeyim dedim, Bende de en altta ölü pixel mevcut. Monitor'den pek memnun kalmadım. Aşırı parlak göz alıyor, parlaklığı kısınca renkler canlılığını kaybediyor. Mavi filitresi 100 mü olması gerek, netlik ayarı, bunlar bir acayip, Birde 75 Mhz. yapamadım gitti. Yaptığım zaman Ghosting denilen durum ortaya çıkıyor. 1 ms mi 2 ms mi ? Yoksa daha fazla mı anlamadım gitti. Benim eski 8 ms Benq (1680x1050) monitörümü özler oldum. Arıza yapmasa...
  • Benim de inca 22" monitörüm vardı. Bir arızası olmuştu kendim tamir ettirmiştim televizyoncuda. 6-7 sene olmuştu alalı. (1680*1050) Ancak işte yeni nesil bir ekran kartı aldım hem onun özelliklerinden faydalanayım hem de gözlerim yorulmasın diye aldım. Bakalım sonuç ne olacak.. 4 piksel sonrası birebir değişim oluyormuş. Satıcıyla da irtibata geçtim onlarda dönüş yapacak .. Pazartrsi veya salıyı bekliyorum.
  • Monitoru n11den almistim. 25 tl n11 bonusu ile de dark dp kablo alacaktim ama bugun kadikoyden flaxes dp kablo aldim calismadi. Sonra forumda okudum kablo seciyormus monitor. Cok sasirdim bu duruma. Bu ozelligi icin almistim monitoru simdi kullanamiyorum. Madem kablo seciyor 25-30 tl pahali olsaydi da icinden uyumlu dp kablosu çıksaydı. Normalde tak çalıştır olması gerekemez mi? Ekstradan bir ayar mı var? Çünkü display port takılı olduğu halde Monitörün menüsünden Display seçemiyorsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antares079 -- 28 Ağustos 2016; 14:15:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flaxes kablo Dark ile bire bir aynı gözüküyor. Kablonun üzerinde ise " high speed hdmi cable 20275 style 80C 30 V VW-1 WRHH" yazıyor. Dark Kablonun üzerinde de benzer bir yazı var mı acaba?
  • Bugün Dark 1.5 Metre DisplayPort Kablo ( v1.2 2160P Altın Uçlu ) aldım ve çalıştı. Ancak kablolar birebir aynı. Dark kablonun da üzerinde aynı yazı var. Demek ki Dark'ın bağlantıları ya daha iyi ya doğru.. Flaxes 1.8 m idi ve kablo ucunu açtığımda silikon ile bağlantı yapılmış ve çok dandikti. Üstelik Dark'tan daha pahalı idi.
  • Ben de yeni aldım monitörü. Sen söyleyince test ettim sanırım 1 ya da 2 tane ölü pixel var.

sonradan edit: boşver ölü pixeli. viewsonic yazısı eğik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinaTo -- 2 Eylül 2016; 18:06:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MinaTo kullanıcısına yanıt
    Eğer satın alman 1 haftayı geçmediyse aldığın yer ile iletişime geç, değişim iste.. Ya da hangi distribütörden geldiyse onlarla görüş.. Ben bu konu ile ilgili Pentanın sitesine yazmıştım geri dönüş dahi yapmadılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: antares079

Eğer satın alman 1 haftayı geçmediyse aldığın yer ile iletişime geç, değişim iste.. Ya da hangi distribütörden geldiyse onlarla görüş.. Ben bu konu ile ilgili Pentanın sitesine yazmıştım geri dönüş dahi yapmadılar..

Sanırım antalya ve n11 dediğine göre teknolojipazarından alışveriş yaptın?
    Ben de dün arayıp konuştum. 1 haftayı geçmedi. Pazartesi bakacağım fakat değişim istemeyi düşünüyorum. Yazı olayı bayağı gıcık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MinaTo

quote:

Orijinalden alıntı: antares079

Sanırım antalya ve n11 dediğine göre teknolojipazarından alışveriş yaptın?
    Ben de dün arayıp konuştum. 1 haftayı geçmedi. Pazartesi bakacağım fakat değişim istemeyi düşünüyorum. Yazı olayı bayağı gıcık.

Evet.. Bana Distirbütör penta'dan geldi doğrudan.. Ben İstanbul'da olduğumdan ertesi gün teslim yapmıştı.. Faturası da ertesi gün geldi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antares079 -- 3 Eylül 2016; 16:20:35 >

• antares079 kullanıcısına yanıt
    Ayni monitorde ayni kablo bende sorun yaratti. Uyku modundan sonra goruntu gelmiyor bu kablo yuzunden, ayrica ses sistemini kapatip acarken goruntude buyuk kayma oluyor, ekran kapanip aciliyor yada pc nin enerjisi kesiliyor. Hdmi ile baglayinca bu sorunlarin hepsi gitti.

• MinaTo kullanıcısına yanıt
    Bendede ekran titredigi zaman ekranin ortasinda kucuk bi bilmede dalgalanma oliyor ve o bolgede bwyaz ekranda farkedilebilen beyazlama var. Urunu degisim mi iade mi edeyim diye dusunuyorum. Siz boyle deyince bu modelden iyice kuskulandim. Sanirim.asus vp247h alacam bunun yerine

• quote:

Orijinalden alıntı: ölücüadam

Bendede ekran titredigi zaman ekranin ortasinda kucuk bi bilmede dalgalanma oliyor ve o bolgede bwyaz ekranda farkedilebilen beyazlama var. Urunu degisim mi iade mi edeyim diye dusunuyorum. Siz boyle deyince bu modelden iyice kuskulandim. Sanirim.asus vp247h alacam bunun yerine

Sorun olabilir açıkçası o sorunu pek bilmiyorum ama her sarsıldığında dalgalanma oluyorsa gıcık bir durum. Sonuçta sürekli baktığımız ve yıllarca kullanacağımız bir ürün.

Ürün freesync özelliğiyle aslında diğer benzer fiyattaki ürünlerden bir tık önde bence. Benim ürün şuan iade işleminde. Ürünü tekrar alır mıyım açıkçası kararsızım. TN panel harici monitörlere bakacağım sanırım.
  • Noldu beyler?

Durumlar nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • slm arkadaşlar . 5 gün kadar önce viewsonic vx2457 23.6 monütör aldım vatanbilgisayaradan. alırken daha önce buradan okumuştum ölü pixel olayımı vatanbilgisayardaki arkadaşa söledim ölü pixel çıkarsa ne yaparız diye .
    oda bana yardımcı oluruz getirin dedi. alır almaz evde hemen açıp denedim ve test de görmüş olduğum şey tam ortada bir adet ölü pixel mevcut.
    vatana ertesi gün zar zor uşaştığımda biz 3 pixele kadar bir şey yapamıyorouz dedi. toptancının telefon numarasını verdi tabiki görüşmem sırasında oda viewsonic disbiritörünün numarasını verdi.
    servisdeki arkadaş 2 pixel hatası olsaydı yardımcı olurdum değişim istedirdim dedi ama 1 pixel normal karşılanıyor dedi.çok şaşırdım.
    onun dışında monitör süper.
    freesync özelliğini kullanmak için speedtech 24 k 1.3c kablosu işimi gördü. 20 tl.
    bilginize..
  • ben yeni sipariş verdim, ölü pixel olayı canımı sıktı şimdiden. ama iade işlemleri sırf daha kolay diye hb den aldım. bakalım neler olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantasticoo

ben yeni sipariş verdim, ölü pixel olayı canımı sıktı şimdiden. ama iade işlemleri sırf daha kolay diye hb den aldım. bakalım neler olacak

Nedir hocam durum?

Aldiysaniz tavsiye eder misiniz?Ben de alcam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karagece25 kullanıcısına yanıt
    Monitörü aldım evet, ama bariz ışık sızması vardı. Koyu ekranda çok fena dikkat çekiyordu. İade ettim, henüz iade işlemleri tamamlanmadı.

Bu sorunu geçecek olursak gerçekten güzel monitör, bu ışık sızması olmasa iade etmezdim.

Yalnız monitör normal video ve oyunlarda güzel hoş ama bi google sayfası açınca( beyaz ekranda) aşırı parlak olduğu için gözünü alıyordu insanın. Yani bu dengesizliği belki de ben ayarlayamadım ama can sıkıcı bir durumdu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fantasticoo kullanıcısına yanıt
    AOC G2460VQ6 monitör nasıl sizce bende rx 480 e alıp takmak istiyorum
  • stetra kullanıcısına yanıt
    Sonuçta ayıplı mal.Kendi kafalarına göre ölü pixel şu kadar olursa normal diyemezler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.