Şimdi Ara

View Source / Kaynak Göster gizleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
7.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı sitelerde View Source / Kaynak Göster dendiğinde liste boş geliyor... Siteyi kaydetmeye çalıştığınızda site kaynağını alamıyorsunuz...?

Bunu nasıl yaparız...? Javascript ile html kaynağı kriptolanıp kullanılabiliyor. Ama bu pek sağlıklı olmuyor.. Bazen hata veriyor.?

Öneriniz?

• Yanılmıyorsam sunucu panellerinde bu tarz ayar yapılabiliyormuş?

Bu konuda bilgise olan? Kontrol panel MyPlesk

Ayrıca bazı dhtml kodları ile sayfanın -kaynağı görüntüle- desteği pasif duruma getirilebiliyor. Hatta kaynak kodları yerine istediğin bir metni göstertmen bile mümkün müş?

Ama nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sipkam -- 24 Kasım 2006; 12:13:39 >
  • Bu durum tamamen kullandığınız browserlan ilgili....

Kullandıgınız browser anladıgı kodu isterse ( Eğer programı yapan izin verdi ise ) göstere bilir...

Yoksa siz kullanıcının anlayamayacagı ( okuyamayacagı ) bir site yaparsanız site çıkmaz...

Çok saçma bir soru....

En kötü HTML kodlarını görürsün.Görmelisin !
  • Hiç bir şekilde kaynağın kodunu gizleyemezsin. Aslında arkadaşın dediği gibi bu saçma olur. Kaynak olmazsa kullandığın tarayıcı neyi okuyup ekrana yazdıracak ki?
  • Kaynak kod gizlenemiyorsa biri bana gmail`in tüm AJAX kodlarını gönderebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 25 Kasım 2006; 9:39:44 >
  • Espri yaptıgına eminim :)
    quote:

Orjinalden alıntı: looter
    En kötü HTML kodlarını görürsün.Görmelisin !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi looter -- 27 Kasım 2006; 2:44:46 >
  • HTML kaynagini asla gizleyemezsin. ASP yada PHP kodlari sunucu tarafindan islenir zaten. Yani programcığın yarattığı HTML kodları goruntulenir sadece. JavaScript le crypt edilen kodlarda encrypt edilebiliyor. GMAIL'in ajax scriptleri html kodları icinde mevcut istersen alabilirsin, ama sunucu kodları olmadan hic bir ise yaramıyorlar ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bana gönder o zaman Midgàrd, alabiliyorsan
  • quote:

Orjinalden alıntı: cezve

Kaynak kod gizlenemiyorsa biri bana gmail`in tüm AJAX kodlarını gönderebilir mi?

senin dediğinde aynı "hepsiburada.com un scriptini gönder" gibi olmuş. bahsettiğimiz kod ekrana yazdırılan kod.
  • ajax kodu da aynı şey, javascript kodu. o dediğin html kodunun içerisinde yer alıyor.
  • @cezve

e al o zaman abi
  • Benim alınabileceği gibi bi iddiam yok ki, sen iddia ediyorsun alabileceğini ben de madem alabiliyorsun bana da gönder diyorum
  • İyi de iddaa edilecek bir durum yok ki ortada 3 yaşındaki kız kardeşim bile yapabiliyor kaynak görüntülemeyi :)
  • Görüntüle de al o zaman kardeş
  • Alip ne yapicam onu anlamadim?
  • Neyse uzun anlatması... Kıssadan hisse: kaynak, tarayıcı özelliklerini kullanarak gizlenebilir. Ha ağı sniffleyip paket içeriklerini alarak eninde sonunda kaykağa alaşırsın. Lakin bu hem zahmetlidir hem de yapabilecek kullanıcı sayısı azdır.

Gmail bunun güzel bir örneği olduğu için dile getirdim, gmail de Kaynağı görüntüleden ulaşacağı kod önemsiz bikaç koddur.
  • Yanlis bilgilendirme yapmayalim ...

(php, asp, jsp, vs, gibi server-side disinda) Her kod tarayicidan alinabilir.
  • Al o zaman kadrdeş, mesela gmail`in sol taraftaki messenger gibi kullanabildiğin dalganın html + javascript kodlarının tamamını istiyorum...

Ne istediğim gayet açık, şimdi top sende yanlış bilgilendirmeyen arkadaşım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 28 Kasım 2006; 17:23:51 >
  • Sevgili Midgard ve cezve;

Lütfen uzun ve karşılıklı uzun süren tartışmalar yapmayalım. Çünkü sonu hakaretle bitmekte.

Sevgili Midgard;

Lütfen vereceğiniz kısa cevap varsa uzatmak yerine, o kısa cevabı (sizden istenen Screenshot) veriniz. Aksi takdirde şimdi yaptığınız gibi karşılıklı atışmaya dönüşen bir tartışmaya çevirdiğinizde, bu şık bir hareket olmaz. Karşılıklı tartışma içeren mesajlardan çok göze batanları siliyorum. Hepinize iyi mesajlar.
  • neyin screenshotunu vericem aciklarmisiniz onu bi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.