Şimdi Ara

Videodaki yüzüğü bulabilecek var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun süredir aklımda olan bir yüzük ancak şimdi alma fırsatım olacak tabi yüzüğü bulabilirsem :)
    http://m.youtube.com/watch?v=TGfOIRXpiFU
    Sağ el baş parmağında

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bulana kadar yukarı

• Pek bilgim yok ama zihgir modellerine bakabilirsin faydası olur diye düşünyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dağınık

Pek bilgim yok ama zihgir modellerine bakabilirsin faydası olur diye düşünyorum.

Çok teşekkür ederim şimdi modellere baktım sanırım dediğiniz türden bir yüzük.

• Abi. Baş parmağa takılan değişik şekilli o yüzüğe Zihgir deniyor. Okçu yüzüğü diye de bilinir. Eski Roma'da Antik Çin'de ve Tüm tarih boyunca Türk İslam devletlerinde okçulukta baş parmağı korumak için kullanılıyor. Sadece okçuluk içinde değil özellikle Osmanlı ve Babür devletinde bir rütbe göstergesi olarak kullanılmıştır. Topkapı sarayı müzesinde çok sayıda hazine olarak sergilenen zihgir bulunmaktadır. En meşhur yapım malzemesi Yeşim taşı ve Fil dişi'dir. Bahsettiğin mücevherat olarak takılanlar. Yoksa orduda okçuluk yapan nereden bulsun fil dişi yüzüğü. Bu yüzükler yakutlarla, elmaslarla falan bezenmiştir.

Zamanında ben de çok özenmiştim. Okçuluğa başlayacaktım. Kendime İstanbul'da bir gümüş ustasına özel 925 ayar gümüşten zihgir yaptırdım. Üzerinde Elif harfi simgeli 1-2 yıl evvel. Fakat hemen hemen hiç takamadım. Alışamadım. 150 lira vermiştim. Şimdi satmak istiyorum. 100 liraya satıcıyım. Burada da ilan açacağım ama bayramda eve gidip fotoğraflarını çekmem lazım yüzüğün. Artık internette de satanlar var galiba. Ama özel bir şey istersen belki diye söylüyorum. İlgilenirsen satıcıyım.

Sonuçta 1 tane yüzük var elimde. Baştan söyleyim büyük, heybetli ve ağır bir yüzük.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gym’de karı bulan var mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.