Şimdi Ara

Video: Symbian Belle işletim sistemli Nokia N8 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
2
Favori
11.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura


    quote:

    Orijinalden alıntı: vebo


    quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    duzgun bir sensor konduysa ki bu amac icin uretilen bir telefondan zayif bir sey beklemek hata olur, n8 den cok daha iyi foto deneyimi verecegini eminim. isi hobiye cevircekseniz zoom olmadan gercekten olmuyor. hobiye cevirmeyceksenizde boyle foto cekiyor diye bir telefonu one cikarmanin alemi yok keza esas isi bu degil.
    ayrica n8 in 200tl civarina satilan alt seviye kameralar karsisinda ne kadar performans gosterdiginide cok iyi biliyorum.


    eger o telefon çok iyi resim çekseydi emin ol hepimiz haberdar olurduk.dünya kadar internet sitesi var .hepsi inceleme yapıyor.ayrıca 200 liralık dijital makinenin yapılma amacı resim ve video çekmektir.o makinayla sms atabiliyormusun.atamazsın.peki kimse diyormu koskoca makine ufacık telefon kadar olamıyor diye.yapılış amacı bu değilki.nokia n8 cep telefonuna koyulabilecek en iyi merceklerden birini koymuş.sen hiç bir nokia yetkilisinden'' alt seviye makineler bitti artık n8 var ''diye bir açıklama duydunmu.böyle bir iddia yok.insan her zaman fotoğraf makinası taşımaz ama telefonsuz adım atmaz.fotograf makinası olmadıgı durumlarda n8 rahatlıkla iş görür.


    kotu resim cekiyor hic bir zaman demedim. lafimi saptirmayin. 200tl lik fotragraf makinasindan cok da ustun bir kalitesi yok dedimki oyle. hatta 200tllik makina optik zoomla bu konuda daha onde.

    bence siz bu akilli telefon isini kamerali telefonla karistiriyorsunuz. sadece alo ve foto icin kullancaksaniz eywallah ama sadece bunun icin n8 biraz pahali bence. ama sizin zevkiniz. kimsenin keriz demek haddine degil.

    akilli telefona gelirsek bence akilli telefonun ozelligi her an mobil oalrak internet kullanimina imkan vermesidir ki n8 in web browseri ortada. bu yuzden akilli telefon olarak yeterli bulmuyorum. ayrica uygulamalar kismi varki cogu internette baglantili seyler n8 in symbianinin bu konuda ne olduguda ortada. bu yuzden akilli telefon oalran n8 yeterli olmakdan cok uzaktadir. sekil semal, telefon ve foto oalrak iyidir ayri. ama cogu kisinin akilli telefondan istediginide karsilayamadigi ortadaki ayni fiyat etiketiyle gelen android telefonlardan cok cok daha az satiyor.


    hocam n8 e yaptıgın haksızlıgın en buyugu.usb otg,hdmi,fm transmitter, hd ses kalitesi (turkcell reklamlarında n8 ın kullanılması rastgele bir şey değildir.n8 hd görüşmeyi destekleyen bir kaç telefondan biridir.) orjinal browser anna sürümüyle birlikte yavaşlıktan kurtuldu.ama internet browser yavaş diye n8 akıllı telefon degildir demek adil mi.kendi browser ını begenmiyorsan opera kullanırsın.ben androidli elimde de iphone da da opera mini kullanıyordum.nadiren safari yi açıyordum.android telefonda olup n8 de olmayan flashplayer dan baska ne var.kamera konusuna gelince ben sadece kamera arasaydım g800 ü satmazdım.ne de olsa optik zumlu.da olup n8 de olmayan flashplayer dan baska ne var.kamera konusuna gelince ben sadece kamera arasaydım g800 ü satmazdım.ne de olsa optik zumlu.




  • satış konusuna da katılmıyorum.n8 nokia nın en çok ön sipariş alan ve en fazla sattıgı modellerinden biridir.internet uygulamaları demişken türkiye de ki market sorununu unutmayalım.ovi de az uygulama var ama her telefondan erişilebiliyor.girmek için extra bir şeye gerek yok.
  • hic android kullanmamis oldugunuz o kadar belliki. android hakkinda yapilan elestirileri kulakdan dolma sayiyorsunuz. market problemi cihazi root ederek asilabiliyor en basitinden. keza uygulama kisminda soylediklerinizde benzer. ovi yi kullandim biliyorum. gercekden ise yarar o kadar az uygulama varki. zaten artik yeni uygulamalarda oviye gelmiyor. androidin engellenmeyen bedava kismina bile denk olmakdan cok uzakda.

    bence koru korune elestirmeden once duzgun bir android telefonu alip bir kac gun derinine kullanin. o zaman n8 le "herseyi" ne kadar yaptiginizi anlarsiniz.

    tabirim yanlis anlasilmasin ama insan ata binmeden, essek surdugunu anliyamiyor. bu her iste boyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoNameX


    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetdemirci


    quote:

    Orijinalden alıntı: NoNameX


    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetdemirci

    belle ile android görselliği açığı kapanıyor peki android n8'den eksik olan eksiklerini nasıl kapatacak? mesela android 2.6.9 sürümüyle fm transmitter özelliği gelirmi?


    Hocam ne diyorsun ya. Oyun, uygulama ve hız konusunda Android'li yarışabileceğini mi düşünüyorsun Allahını seversen..

    Bunun yayınlanmasıda 2012'yi bulur zaten o zamana kadarda ohooo. Nokia devri geçti artık.

    nokia devri geçtiyse senin burada işin ne ? soruma cevap ver; hangi android telefonda fm transmitter var ve hangisi n8 kadar iyi foto çekebiliyor. Onuda geçtik kullandığın optimus black senin yapıta bizim bu telefonda yapamadığınız ne var? Bana hızdan bir kaç fazla uygulamadan bahsetme. N8 de durmakla mahrum kaldığımız oyun eğlen dışındaki gerçek ihtiyaçlardan bahset.


    FM Transmitter'ı bir kere heves edip kullanayım dedim, pişman oldum boş frekans bile yok, zaten şu N8 fotoğraf dışında bomboş sorunlu bir telefon, fotoğraf dışında işe yarar kaç tane özelliği var.

    Bir menüye 15 saniyede giremeyen bir telefon kullanmak sizin için normal olabilir ama benim hoşuma gitmiyor hız için önemsiz diyorsunuz ya, Nokia size 400 mhz java sistemli telefon satsa yine kullanırsınız allah bilir. Bir kaç tane fazla uygulamaymış Tabi siz sürekli reset format atmakla uğraştığınız için sistemin stabil olması ne demek bilemezsiniz, Anna belle uğraşırsınız anca..


    Şubat 2010'dan beri n8 kullanyıorum ve daha oruç ağzımla söylüyorum 1 kere sadece fabrika ayarlarına geri dön dedim. birde en son geçen gün belle'yi yüklediğimde eski dosyalar silinsin diye hard format attım. sen kimden para alıyorsun kime çalışıyorsun bilmyorum ama iyi android reklamı yapıyorsun. sanki android sütten çıkmış ak kaşık. bizim androidde gözümüz olmadığından eksikliklerini tam bilemiyoruz ama arc sayfalarını gezincede görebiliyorsun neler olduğunu. 512 mb ram var telefona yetmiyor, sürekli reset atıyor, kısıtlı hafıza yüzünden 5-10 büyük uygulama yükleyince ortada rezil oluyorsun kimini hafıza kartına taşıyabiliyrosun kimini taşıyamıyorsun. taşımak içinde telefonu garanti dışı bırakıp root ediyorsun. o kadar para veripte aldığınız ve öve öve bitiremediğiniz marketinize ulaşmak için yine telefonunuzu garanti dışı bırakıp root ediyorsunuz. şarz zaten başlı başına bir bela. ısınma dersen hakeza. telefon kapalıylen alarm çalışmıyor. bunlar bizim dışardan gördüklerimiz , içine girsek kimbilir neler vardır. sen erkek olupta yazabiliyormusun androidin şu şu eksiklikleri var diye.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    hic android kullanmamis oldugunuz o kadar belliki. android hakkinda yapilan elestirileri kulakdan dolma sayiyorsunuz. market problemi cihazi root ederek asilabiliyor en basitinden. keza uygulama kisminda soylediklerinizde benzer. ovi yi kullandim biliyorum. gercekden ise yarar o kadar az uygulama varki. zaten artik yeni uygulamalarda oviye gelmiyor. androidin engellenmeyen bedava kismina bile denk olmakdan cok uzakda.

    bence koru korune elestirmeden once duzgun bir android telefonu alip bir kac gun derinine kullanin. o zaman n8 le "herseyi" ne kadar yaptiginizi anlarsiniz.

    tabirim yanlis anlasilmasin ama insan ata binmeden, essek surdugunu anliyamiyor. bu her iste boyle.


    android i türkiye ye gelmeden kullanmaya başlamıştım .bugünün fandroidçilerinin ne oldugundan haberi bile yoktu.1,5 1,6 2,1 sürümlü pek çok cihaz kullandım.en son 2,2 yüklü galaxy s vardı.ama senin n8 i bırak kullanmayı yakından gördüğüne bile inanmıyorum.n8 i eleştirenlerin %90 ı kulaktan dolma şeylerle ya da forumdaki n8 incelemesine göre eleştiriyor.o incelemede telefon ilk sürüm yüklü .o sürümün üstüne pr1,2 anna hatta belle güncellemesi çıktı.millet hala aynı kafada.android in 1,5 versiyonuyla 2,3,3 versiyonu aynı mı?kaldı ki android in hiç bir kusuru yokmuş gibi konuşuyorsunuz.android kullananların çoğu ilk olarak advanced task manager yükler.arka planda programlar kafasına göre çalışır çünkü.işlemci nin hızını overclock ile yükseltirler.sonra bakarlar ki şarj 5 saate bitiyor.tersini yaparak işlemcinin hızını düşürürler.juice defender olmazsa olmaz bir programdır.üstteki mesajımda söylemiştim yine söylüyorum.android şöyle android böyle demektense elinizde ki cihazın eksilerini artılarını n8 ile kıyaslayın.




  • androidin kusurlarini cok iyi biliyorum ama bunlari ifade edis sekliniz olaya ne kadar uzak oldugunuzu gosteriyor.

    anna belle cok fark etmez. 680mhz eski nesil islemciyle internet deneyimi yasadiginizi saniyorsaniz sadece kendinizi kandirirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    androidin kusurlarini cok iyi biliyorum ama bunlari ifade edis sekliniz olaya ne kadar uzak oldugunuzu gosteriyor.

    anna belle cok fark etmez. 680mhz eski nesil islemciyle internet deneyimi yasadiginizi saniyorsaniz sadece kendinizi kandirirsiniz.


    ben de konu ne zaman işlemci hızına gelecek diyordum.beni yanıltmadınız.n8 de işlemci 680 mhz olsa da aynı zamanda 200 mhz hızında bir gpu ya sahiptir.grafik uygulamalarda gpu sayesinde cpu ya yük binmez.android de ise bütün işlemler cpu ya yüklenir.o sebepten android telefonlarda işlemci güçlü olmak zorundadır.bu da şarjın kısa sürede bitmesine sebep olur.çok övündüğünüz internet deneyimi sadece işlemcisi güçlü telefonlara mahsustur.680 mhz işlemciyi galaxy s e takalım .rehbere bile yarım saatte girersiniz.

    anna da belle de olsa aynı demişsiniz.o zaman android 2.1 de aynı 2.3.3 de aynı.xperia x10 1.6 yüklü olarak piyasaya çıktı.sonra 2.1 oldu .şimdi 2.3.3 e güncellendi.bu güncellemeler yüklenince telefonun işlemcisi 1.5 ghz mi oldu.ya da rami mi arttı.neden telefon hızlandı.çünkü pek çok iyileştirme yapıldı.aynı şeyler anna ve belle içinde geçerli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vebo


    quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    hic android kullanmamis oldugunuz o kadar belliki. android hakkinda yapilan elestirileri kulakdan dolma sayiyorsunuz. market problemi cihazi root ederek asilabiliyor en basitinden. keza uygulama kisminda soylediklerinizde benzer. ovi yi kullandim biliyorum. gercekden ise yarar o kadar az uygulama varki. zaten artik yeni uygulamalarda oviye gelmiyor. androidin engellenmeyen bedava kismina bile denk olmakdan cok uzakda.

    bence koru korune elestirmeden once duzgun bir android telefonu alip bir kac gun derinine kullanin. o zaman n8 le "herseyi" ne kadar yaptiginizi anlarsiniz.

    tabirim yanlis anlasilmasin ama insan ata binmeden, essek surdugunu anliyamiyor. bu her iste boyle.


    android i türkiye ye gelmeden kullanmaya başlamıştım .bugünün fandroidçilerinin ne oldugundan haberi bile yoktu.1,5 1,6 2,1 sürümlü pek çok cihaz kullandım.en son 2,2 yüklü galaxy s vardı.ama senin n8 i bırak kullanmayı yakından gördüğüne bile inanmıyorum.n8 i eleştirenlerin %90 ı kulaktan dolma şeylerle ya da forumdaki n8 incelemesine göre eleştiriyor.o incelemede telefon ilk sürüm yüklü .o sürümün üstüne pr1,2 anna hatta belle güncellemesi çıktı.millet hala aynı kafada.android in 1,5 versiyonuyla 2,3,3 versiyonu aynı mı?kaldı ki android in hiç bir kusuru yokmuş gibi konuşuyorsunuz.android kullananların çoğu ilk olarak advanced task manager yükler.arka planda programlar kafasına göre çalışır çünkü.işlemci nin hızını overclock ile yükseltirler.sonra bakarlar ki şarj 5 saate bitiyor.tersini yaparak işlemcinin hızını düşürürler.juice defender olmazsa olmaz bir programdır.üstteki mesajımda söylemiştim yine söylüyorum.android şöyle android böyle demektense elinizde ki cihazın eksilerini artılarını n8 ile kıyaslayın.


    Kime neyi anlatıyorsun? Burada öyle bir güruh var ki sanki Google-Android/Apple-IOS babalarının malı, Nokia-Symbian da vatanı bölmeye çalışan hainler topluluğu.

    O değil de, biz N8 kullanıcılarını da kendileri gibi fanatik sanıyorlar... Önce derler ki "Android'i hiç bilmiyorsunuz, görmemişsiniz öyle araştırmadan N8 almışsınız", öyle ya hepimiz dağda yaşıyoruz, android kullananların hepsi de pro-user(!) Sonra senin yazdığına benzer cevaplar verilince "eee şey işlemci ram" "Foto için N8 mi alınır ehehe" demeye başlıyorlar. Madem foto için N8'e gerek yok, internet için de Android'e gerek yok, netbooklar ayağa düştü... Kısacası, "geçiniz" fandroidleri...

    Belle'de olay tamamen boyut değiştirmiş ama bunu göremeyecek kadar art niyetli ve taraflı yorumlar var. Biz elbette tarayıcı deneyimini çift çekirdekli bir cihazla yarıştırmıyoruz ama şimdiki gibi sıkıntı yaratmayacak kadar iyi duruma geliyor. Kaldı ki bu işlemciyle ve ram'le bunları yapabiliyor, şarj sıkıntısı olmadan... N8 isviçre çakısıysa, o çok övdüğünüz androidler ancak iyi bir lazer bıçak olabilir. Hangisini ne için kullanacağınıza bağlı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vebo


    quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    androidin kusurlarini cok iyi biliyorum ama bunlari ifade edis sekliniz olaya ne kadar uzak oldugunuzu gosteriyor.

    anna belle cok fark etmez. 680mhz eski nesil islemciyle internet deneyimi yasadiginizi saniyorsaniz sadece kendinizi kandirirsiniz.


    ben de konu ne zaman işlemci hızına gelecek diyordum.beni yanıltmadınız.n8 de işlemci 680 mhz olsa da aynı zamanda 200 mhz hızında bir gpu ya sahiptir.grafik uygulamalarda gpu sayesinde cpu ya yük binmez.android de ise bütün işlemler cpu ya yüklenir.o sebepten android telefonlarda işlemci güçlü olmak zorundadır.bu da şarjın kısa sürede bitmesine sebep olur.çok övündüğünüz internet deneyimi sadece işlemcisi güçlü telefonlara mahsustur.680 mhz işlemciyi galaxy s e takalım .rehbere bile yarım saatte girersiniz.

    anna da belle de olsa aynı demişsiniz.o zaman android 2.1 de aynı 2.3.3 de aynı.xperia x10 1.6 yüklü olarak piyasaya çıktı.sonra 2.1 oldu .şimdi 2.3.3 e güncellendi.bu güncellemeler yüklenince telefonun işlemcisi 1.5 ghz mi oldu.ya da rami mi arttı.neden telefon hızlandı.çünkü pek çok iyileştirme yapıldı.aynı şeyler anna ve belle içinde geçerli.


    bende bu gpu savunlasini bekliyordum :)))

    zira ben bunu en saglam n8 savunuculariyla, site editorleriyle en teknik detayina kadar tartistim. gene sizin durum iyi. onlar cpu ile gpu frekanslarini toplayip 1ghz oldugu iddia ediyorlardi. arkadaslara ilkokul matematigini bastan ogretmek zorunda kalmistim. elma ile armut toplanmaz.

    680mhz islemciyi galaxy s e takmaniza gerek yok zira 600mhz li androidler var. nasil calistigini iyi biliyoruz. yavas olsalarda mubagla yaptiginiz gibi degil. hatta internetden beklentiniz yoksa yeterliler bile.

    beki siz arm11 in ayni frekansda tek cekirdek cortex a8 den %40 daha yavas oldugunu biliyormusunuz. arm11 mimarisi 1mhz 1.2dmips dhrystone skoru yapabilirken cortex a8 de bu 2dmips.

    Hadi burdan n8 in islemcisi ayni performansla cortex a8 olsaydi kac mhz olurdu hesapliyalim. 680*1.2/2=408mhz.
    yani sizin n8in islemci performansi 1ghz androidin ancak yuzde 40. ve ustune flash icin donanimsal hizlandirmada yok.
    bunun ustene istediginiz kadar gpu gucu ekleyin bir fayda saglamaz. keza kullanimdada saglamadigi daha ilk dokunusta anlasiliyor.

    yazilim optimizasyonlari onemli elbet. ama 1.6 motor sahin'i istediginiz kadar optimize edin, modifiye edin, karbon fiber kapi govde takin; 2.5litre turbo beslemeli subari sti ile ayni surus deneyimini vermez, veremez. verir derseniz kendinizi kandirirsiniz. kaldiki siz n8i galaxy s2 ile asik attirmaya kalkiyorsunuz. o artik f1 arabasi.

    analojilerden gercek kullanima gelirsek, ben lg optimus black ile pc de nasil intenete giriyorsam aynen giriyorum. son derece hizli ve akici. yol uzerinde fatura yada kredi kartimla ilgili bir sey cikarsa internetten girip bilgisayar kullanir gibi odemesini yapiyorum. bunlari belki n8lede yaparsiniz ama cekeginiz eziyet icin allah size sabir versin diyorum. keza bazi sitelerde bilgisayar bile zorlaniyor. yazilimi ne kadar optimize ederseniz edin yuku tasiyacak motor olmadan araba yurumez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vebo


    quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    androidin kusurlarini cok iyi biliyorum ama bunlari ifade edis sekliniz olaya ne kadar uzak oldugunuzu gosteriyor.

    anna belle cok fark etmez. 680mhz eski nesil islemciyle internet deneyimi yasadiginizi saniyorsaniz sadece kendinizi kandirirsiniz.


    ben de konu ne zaman işlemci hızına gelecek diyordum.beni yanıltmadınız.n8 de işlemci 680 mhz olsa da aynı zamanda 200 mhz hızında bir gpu ya sahiptir.grafik uygulamalarda gpu sayesinde cpu ya yük binmez.android de ise bütün işlemler cpu ya yüklenir.o sebepten android telefonlarda işlemci güçlü olmak zorundadır.bu da şarjın kısa sürede bitmesine sebep olur.çok övündüğünüz internet deneyimi sadece işlemcisi güçlü telefonlara mahsustur.680 mhz işlemciyi galaxy s e takalım .rehbere bile yarım saatte girersiniz.

    anna da belle de olsa aynı demişsiniz.o zaman android 2.1 de aynı 2.3.3 de aynı.xperia x10 1.6 yüklü olarak piyasaya çıktı.sonra 2.1 oldu .şimdi 2.3.3 e güncellendi.bu güncellemeler yüklenince telefonun işlemcisi 1.5 ghz mi oldu.ya da rami mi arttı.neden telefon hızlandı.çünkü pek çok iyileştirme yapıldı.aynı şeyler anna ve belle içinde geçerli.


    200 mhz değil 300 mhz gpu 'ya sahip hocam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura


    quote:

    Orijinalden alıntı: vebo


    quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    androidin kusurlarini cok iyi biliyorum ama bunlari ifade edis sekliniz olaya ne kadar uzak oldugunuzu gosteriyor.

    anna belle cok fark etmez. 680mhz eski nesil islemciyle internet deneyimi yasadiginizi saniyorsaniz sadece kendinizi kandirirsiniz.


    ben de konu ne zaman işlemci hızına gelecek diyordum.beni yanıltmadınız.n8 de işlemci 680 mhz olsa da aynı zamanda 200 mhz hızında bir gpu ya sahiptir.grafik uygulamalarda gpu sayesinde cpu ya yük binmez.android de ise bütün işlemler cpu ya yüklenir.o sebepten android telefonlarda işlemci güçlü olmak zorundadır.bu da şarjın kısa sürede bitmesine sebep olur.çok övündüğünüz internet deneyimi sadece işlemcisi güçlü telefonlara mahsustur.680 mhz işlemciyi galaxy s e takalım .rehbere bile yarım saatte girersiniz.

    anna da belle de olsa aynı demişsiniz.o zaman android 2.1 de aynı 2.3.3 de aynı.xperia x10 1.6 yüklü olarak piyasaya çıktı.sonra 2.1 oldu .şimdi 2.3.3 e güncellendi.bu güncellemeler yüklenince telefonun işlemcisi 1.5 ghz mi oldu.ya da rami mi arttı.neden telefon hızlandı.çünkü pek çok iyileştirme yapıldı.aynı şeyler anna ve belle içinde geçerli.


    bende bu gpu savunlasini bekliyordum :)))

    zira ben bunu en saglam n8 savunuculariyla, site editorleriyle en teknik detayina kadar tartistim. gene sizin durum iyi. onlar cpu ile gpu frekanslarini toplayip 1ghz oldugu iddia ediyorlardi. arkadaslara ilkokul matematigini bastan ogretmek zorunda kalmistim. elma ile armut toplanmaz.

    680mhz islemciyi galaxy s e takmaniza gerek yok zira 600mhz li androidler var. nasil calistigini iyi biliyoruz. yavas olsalarda mubagla yaptiginiz gibi degil. hatta internetden beklentiniz yoksa yeterliler bile.

    beki siz arm11 in ayni frekansda tek cekirdek cortex a8 den %40 daha yavas oldugunu biliyormusunuz. arm11 mimarisi 1mhz 1.2dmips dhrystone skoru yapabilirken cortex a8 de bu 2dmips.

    Hadi burdan n8 in islemcisi ayni performansla cortex a8 olsaydi kac mhz olurdu hesapliyalim. 680*1.2/2=408mhz.
    yani sizin n8in islemci performansi 1ghz androidin ancak yuzde 40. ve ustune flash icin donanimsal hizlandirmada yok.
    bunun ustene istediginiz kadar gpu gucu ekleyin bir fayda saglamaz. keza kullanimdada saglamadigi daha ilk dokunusta anlasiliyor.

    yazilim optimizasyonlari onemli elbet. ama 1.6 motor sahin'i istediginiz kadar optimize edin, modifiye edin, karbon fiber kapi govde takin; 2.5litre turbo beslemeli subari sti ile ayni surus deneyimini vermez, veremez. verir derseniz kendinizi kandirirsiniz. kaldiki siz n8i galaxy s2 ile asik attirmaya kalkiyorsunuz. o artik f1 arabasi.

    analojilerden gercek kullanima gelirsek, ben lg optimus black ile pc de nasil intenete giriyorsam aynen giriyorum. son derece hizli ve akici. yol uzerinde fatura yada kredi kartimla ilgili bir sey cikarsa internetten girip bilgisayar kullanir gibi odemesini yapiyorum. bunlari belki n8lede yaparsiniz ama cekeginiz eziyet icin allah size sabir versin diyorum. keza bazi sitelerde bilgisayar bile zorlaniyor. yazilimi ne kadar optimize ederseniz edin yuku tasiyacak motor olmadan araba yurumez.


    hocam yanlışınız var biz değil fandroidçiler n8 le gs II yi kıyaslıyor.ben n8 alırken android in de ios un da ne oldugunu gayet iyi biliyordum.daha önce kullandıgımı söylemiştim.mesajlarımı bu konularda bulabilirsin.benim kızdıgım konu biri konu açıyor n8 alayımmı diye soruyor.ilk yorum n8 çöp beş para etmez .bunu yazan n8 kullanıp satan biri olsa gamyemem.adam n8 i yakından görmemiş kullanmamış ama yazıyor.n8 çöp.hiç bir n8 sahibi telefon kusursuz demiyor.ama bazı android savunucuları var li sanki android haşa gökten inmiş.toz kondurmuyor.

    madem otolardan örnek verdiniz bende bir örnek vereyim.n8 de 1,6 motor var diyelim.ama bu motor turbo (300 mhz gpu) destekli oldugu için şanzımanı kısa oranlı,rüzgar sürtünmesi çok iyi oldugu için 2,0 litre motorlara kafa tutabiliyor.galaxy s formula arabası olamaz olsa olsa dodge viper olur.malum f1 otoları düşük hacımlerden inanılmaz güçler çıkarır.dodge viper ise çok büyük hacmine rağmen çok verimli değildir.alttaki linki okuyun sonra tekrar konuşalım.


    http://www.mobilbekcisi.com/16/mobil-cihazlarda-cpu-hizi-yanilgisi/2




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetdemirci


    quote:

    Orijinalden alıntı: vebo


    quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    androidin kusurlarini cok iyi biliyorum ama bunlari ifade edis sekliniz olaya ne kadar uzak oldugunuzu gosteriyor.

    anna belle cok fark etmez. 680mhz eski nesil islemciyle internet deneyimi yasadiginizi saniyorsaniz sadece kendinizi kandirirsiniz.


    ben de konu ne zaman işlemci hızına gelecek diyordum.beni yanıltmadınız.n8 de işlemci 680 mhz olsa da aynı zamanda 200 mhz hızında bir gpu ya sahiptir.grafik uygulamalarda gpu sayesinde cpu ya yük binmez.android de ise bütün işlemler cpu ya yüklenir.o sebepten android telefonlarda işlemci güçlü olmak zorundadır.bu da şarjın kısa sürede bitmesine sebep olur.çok övündüğünüz internet deneyimi sadece işlemcisi güçlü telefonlara mahsustur.680 mhz işlemciyi galaxy s e takalım .rehbere bile yarım saatte girersiniz.

    anna da belle de olsa aynı demişsiniz.o zaman android 2.1 de aynı 2.3.3 de aynı.xperia x10 1.6 yüklü olarak piyasaya çıktı.sonra 2.1 oldu .şimdi 2.3.3 e güncellendi.bu güncellemeler yüklenince telefonun işlemcisi 1.5 ghz mi oldu.ya da rami mi arttı.neden telefon hızlandı.çünkü pek çok iyileştirme yapıldı.aynı şeyler anna ve belle içinde geçerli.


    200 mhz değil 300 mhz gpu 'ya sahip hocam.


    hocam biliyorum klavye sürçmüş.hareket halindeydim normaldir.




  • be bunu mobilbekcisinin yazari gecebekcisiyle n8 ilk ciktigindada tartistim. bu bilginin orjinal kaynagini biliyorum.

    dediginiz gibi dodge viper verimli bir arac degildir ama 1.6 araca ne kadar turbo eklerseniz ekleyin dodge a kafa tutamaz.

    son gelen 2.3 surumleri performansdan ziyade yakit tuketimine yani pil omrune yaradi. eski versiyonlarda batarya su gibi akiyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura


    quote:

    Orijinalden alıntı: vebo


    quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    androidin kusurlarini cok iyi biliyorum ama bunlari ifade edis sekliniz olaya ne kadar uzak oldugunuzu gosteriyor.

    anna belle cok fark etmez. 680mhz eski nesil islemciyle internet deneyimi yasadiginizi saniyorsaniz sadece kendinizi kandirirsiniz.


    ben de konu ne zaman işlemci hızına gelecek diyordum.beni yanıltmadınız.n8 de işlemci 680 mhz olsa da aynı zamanda 200 mhz hızında bir gpu ya sahiptir.grafik uygulamalarda gpu sayesinde cpu ya yük binmez.android de ise bütün işlemler cpu ya yüklenir.o sebepten android telefonlarda işlemci güçlü olmak zorundadır.bu da şarjın kısa sürede bitmesine sebep olur.çok övündüğünüz internet deneyimi sadece işlemcisi güçlü telefonlara mahsustur.680 mhz işlemciyi galaxy s e takalım .rehbere bile yarım saatte girersiniz.

    anna da belle de olsa aynı demişsiniz.o zaman android 2.1 de aynı 2.3.3 de aynı.xperia x10 1.6 yüklü olarak piyasaya çıktı.sonra 2.1 oldu .şimdi 2.3.3 e güncellendi.bu güncellemeler yüklenince telefonun işlemcisi 1.5 ghz mi oldu.ya da rami mi arttı.neden telefon hızlandı.çünkü pek çok iyileştirme yapıldı.aynı şeyler anna ve belle içinde geçerli.


    bende bu gpu savunlasini bekliyordum :)))

    zira ben bunu en saglam n8 savunuculariyla, site editorleriyle en teknik detayina kadar tartistim. gene sizin durum iyi. onlar cpu ile gpu frekanslarini toplayip 1ghz oldugu iddia ediyorlardi. arkadaslara ilkokul matematigini bastan ogretmek zorunda kalmistim. elma ile armut toplanmaz.

    680mhz islemciyi galaxy s e takmaniza gerek yok zira 600mhz li androidler var. nasil calistigini iyi biliyoruz. yavas olsalarda mubagla yaptiginiz gibi degil. hatta internetden beklentiniz yoksa yeterliler bile.

    beki siz arm11 in ayni frekansda tek cekirdek cortex a8 den %40 daha yavas oldugunu biliyormusunuz. arm11 mimarisi 1mhz 1.2dmips dhrystone skoru yapabilirken cortex a8 de bu 2dmips.

    Hadi burdan n8 in islemcisi ayni performansla cortex a8 olsaydi kac mhz olurdu hesapliyalim. 680*1.2/2=408mhz.
    yani sizin n8in islemci performansi 1ghz androidin ancak yuzde 40. ve ustune flash icin donanimsal hizlandirmada yok.
    bunun ustene istediginiz kadar gpu gucu ekleyin bir fayda saglamaz. keza kullanimdada saglamadigi daha ilk dokunusta anlasiliyor.

    yazilim optimizasyonlari onemli elbet. ama 1.6 motor sahin'i istediginiz kadar optimize edin, modifiye edin, karbon fiber kapi govde takin; 2.5litre turbo beslemeli subari sti ile ayni surus deneyimini vermez, veremez. verir derseniz kendinizi kandirirsiniz. kaldiki siz n8i galaxy s2 ile asik attirmaya kalkiyorsunuz. o artik f1 arabasi.

    analojilerden gercek kullanima gelirsek, ben lg optimus black ile pc de nasil intenete giriyorsam aynen giriyorum. son derece hizli ve akici. yol uzerinde fatura yada kredi kartimla ilgili bir sey cikarsa internetten girip bilgisayar kullanir gibi odemesini yapiyorum. bunlari belki n8lede yaparsiniz ama cekeginiz eziyet icin allah size sabir versin diyorum. keza bazi sitelerde bilgisayar bile zorlaniyor. yazilimi ne kadar optimize ederseniz edin yuku tasiyacak motor olmadan araba yurumez.


    sen belle'nin browserini görmemişsin galiba.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    be bunu mobilbekcisinin yazari gecebekcisiyle n8 ilk ciktigindada tartistim. bu bilginin orjinal kaynagini biliyorum.

    dediginiz gibi dodge viper verimli bir arac degildir ama 1.6 araca ne kadar turbo eklerseniz ekleyin dodge a kafa tutamaz.

    son gelen 2.3 surumleri performansdan ziyade yakit tuketimine yani pil omrune yaradi. eski versiyonlarda batarya su gibi akiyordu.


    hocam tekrar söylüyorum n8 in performansı en iyi diye bir iddiamız yok.kıyaslamayı yapanlar androidçi bazı arkadaşlar.n8 konusuna ara sıra göz atın.her gün sataşma dolu mesajlarla taciz ediyorlar.n8 gayet yeterli bir telefondur.o arkadaşlara göre gs II den gerisi yalan.dün en iyi dedikleri galaxy s bugün tu kaka oldu.
  • ben n8 performasi dusuk demiyorum, n8 in performansi internet ve gercek akilli telefon fonksiyonlari icin kesinlikle yetersizdir diyorum.
    sadece gorunusu hos bie fonksiyonlu telefondur. hic bir zaman gercek bir akilli telefon olarak gormedim.

    galaxy s sizin aklinizda tu kaka oldu. s2 yeni ve en guclu oldugu icin surekli konusuluyor. ama yurtdisinda en cok takip edilen ve incelenen urunlerin listesine baktigimda uzun suredir galaxy s2 nin birinci, galaxy s ibde ikinci oldugunu goruyorum. hemde iphone 4 un uzerinde.

    http://geizhals.at/eu/?m=5 buyrun almanyada populer bir fiyat portalinda en cok incelenen urunler. listede tek nokia modeli olmamasi sasirticimi acaba.

    1.Samsung Galaxy S2 i9100 16GB schwarz
    2.Samsung Galaxy S i9000 schwarz 8GB
    3.Apple iPhone 4 schwarz 16GB
    4.Samsung Google Nexus S I9023 schwarz silber
    5.HTC Sensation
    6.HP Pre 3 8GB
    7.Samsung S5830 Galaxy Ace onyx black
    8.HTC Desire Z
    9.Motorola Defy+
    10.Samsung Galaxy S Plus i9001 schwarz 8GB

    (hp listeye yeni girmis. webos yi kapatinca korkunc fiyat indirimi yapmislar. direk listeye yansimis.)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    ben n8 performasi dusuk demiyorum, n8 in performansi internet ve gercek akilli telefon fonksiyonlari icin kesinlikle yetersizdir diyorum.
    sadece gorunusu hos bie fonksiyonlu telefondur. hic bir zaman gercek bir akilli telefon olarak gormedim.

    galaxy s sizin aklinizda tu kaka oldu. s2 yeni ve en guclu oldugu icin surekli konusuluyor. ama yurtdisinda en cok takip edilen ve incelenen urunlerin listesine baktigimda uzun suredir galaxy s2 nin birinci, galaxy s ibde ikinci oldugunu goruyorum. hemde iphone 4 un uzerinde.

    http://geizhals.at/eu/?m=5 buyrun almanyada populer bir fiyat portalinda en cok incelenen urunler. listede tek nokia modeli olmamasi sasirticimi acaba.

    1.Samsung Galaxy S2 i9100 16GB schwarz
    2.Samsung Galaxy S i9000 schwarz 8GB
    3.Apple iPhone 4 schwarz 16GB
    4.Samsung Google Nexus S I9023 schwarz silber
    5.HTC Sensation
    6.HP Pre 3 8GB
    7.Samsung S5830 Galaxy Ace onyx black
    8.HTC Desire Z
    9.Motorola Defy+
    10.Samsung Galaxy S Plus i9001 schwarz 8GB

    (hp listeye yeni girmis. webos yi kapatinca korkunc fiyat indirimi yapmislar. direk listeye yansimis.)


    hocam mesajımı okumadın herhalde.ben galaxy s tu kaka mı demişim yoksa dün övenler bugün tu kaka diyor mu demişim.bence mesajımı tekrar oku.ayrıca n8 dibine kadar akıllı telefondur.sencesi bencesi yoktur.bir telefon ya akıllıdır ya değildir.




  • ne zaman piyasaya sürecekler bu döküntüyü :D
  • Yalnız ordaki adamı elektrik çarpmış galiba saçlar konuşuyo :D
  • Dokunmatikte mi bir problem var yok arkadaş mı kullanamıyor.Ayrıca bu kadar iğrenç bir inceleme görmedim :P
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.