Şimdi Ara

Video: Symbian Belle işletim sistemli Nokia N8

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
11.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  •  
    Nokia'nın 2010 yılının nisan ayında lansmanını gerçekleştirdiği Symbian^3 işletim sistemli ve 12 megapiksel çözünürlüğünde kameralı ilk akıllı telefon ünvanını taşıyan N8, Symbian ''Belle'' yüklenmiş şekilde kamera karşısına çıktı.
     
    Danyal Gerard isimli üye tarafından Youtube'da paylaşılan videoda ana menü, uygulama simgeleri, arama ekranı, internet tarayıcısı ve tarayıcı ayarları, kamera arayüzü ve ayarları, arama seçeneği gibi konularda fikir ediniyoruz. Ekrana widgetlar - kısayollar eklemeyi ve bunları taşımayı gösteren Gerard, takvim ve Ovi Store uygulamalarına giriyor, mesaj yazıyor. Şimdi daha fazla uzatmadan sizleri 8 dakika 35 saniye uzunluğundaki videoyla baş başa bırakıyoruz.

    İşte o video;













  • Android çakması gibi :D Ama güzelmiş.
  • Hmmm ... Güzel bişeye benziyor
  • telefonu kullanan tam bir fail.
  • Su 3*4 tasarimi hic sevmiyorum
  • Birisi bu Symbian demese teması değiştirilmiş Android sanardım.
  • Takılmalar ve yavaşlık çok bariz.
  • bir sey kopyalanirda bu kadarda alenen yapilmazki kardesim. nerdiyse androidi oldugu gibi kopyamislar. bir robotu eksik. ama fena olmamis. aslinda guzel telefon. nokia en basindan 1ghz cortex a8 cakmis olsa rekabet sansi olurdu. en azinda nokia ust segmente modelim var diyebilirdi.
  • Hiç de fena değil.
  • galiba video çektiği telefonda n8 adamda 2 tane n8 war ama kullanmasını bilmiyor.yada tel elle çekip tel elle kullanmaya çalıştığı için öyle :D
  • Nokiadan gelen bilgi doğrultusunda bu sadeece daha stabil calışan bir upgradedir dostlarım..E6 da denedik ve olumlu sonuclar aldık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jinnet

    Android çakması gibi :D Ama güzelmiş.


    sanki mobil cihazlar için ilk yazılım android te diğerleri onun cakması gibi yorumlarda nasıl cıkıyor ortaya
  • nokıa lafı nereye getirmek istiyor anlamdım önce ANNA sonra BELLE türkçede tehlikeli bir hale bürünebilir bu kelimeler ...wp7 cihazlarını beklicez yoksa artık bu symbian lerden bir cacık olmaz ama ben androide benziyor evet...
  • İOS ve Androidten resmen çalmışlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bafbaf

    quote:

    Takılmalar ve yavaşlık çok bariz.




    Takılmanın olduğu saniyeyi yazarmısın ben göremedim.



    Nokia için çok çok geç kalınmış bir sürüm,eğer oviye bu sürümle ilgili fazla uygulama yüklenmezse başka bir symbian sürümü görmeyecğime eminim.


    Dostum baştan izlemem gerek.Çok arzu edersen akşama izler yazarım.Kafanı çok yorma yani şuan kullandığım cihaz N95 8gb ve 6310i, ama gel görki bu hafta SGS 2 almayı düşünüyorum. Mesele kötülemek yada övmek değil,gördüğümü söylüyorum. Seni bilmem ama ben 2003ten beri symbian kullanıyorum,aradaki yedek vb. cihazları saymazsan 3650-6630-n95 8gb kullandım. Ki hepsi döneminin en iyi cihazlarıydı ama gerçeği duymak istiyosan,o devir bitti




  • videodaki adama dikkat edin ağlamaklı bir şekilde konuşuyor.Bu da demek oluyor ki symbian belle ille milleti ağlatacak :D
    Kimbilir ondan sonraki güncelleme de edward olur x)

    Ama harbi symbianın tek eksiği güncelleme olduğu ortaya çıktı.Birde eleştirirken telefonun işlemcisinin arm 11 680 mhz olduğunu hatırlatırım.Buna rağmen iyi çalışıyor.Program avantajını saymazsak android yerine alt ve orta segment de symbian tercih edilebilir.Üstelik batarya süresi olarak da avantaj sağlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klasör.:X:. -- 2 Ağustos 2011; 22:05:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat2O98

    quote:

    Orijinalden alıntı: JinnetAndroid çakması gibi :D Ama güzelmiş.
    sanki mobil cihazlar için ilk yazılım android te diğerleri onun cakması gibi yorumlarda nasıl cıkıyor ortaya


    yukardakı arkadasa katılıyorum gecısler yukardakı cekmece gıbı olna wıfı acıldıgı menu tarayıcı sekmelerı fln daha neler neler barız bellı androıd ızlerını tasıdıgı:))
  • -46 web browser açılışı

    -1:29'da eleman android çakması o sekmeyi kapatmak için parmak değiştirdi,bayağı mücadele verdi.

    -browser zaten facia,tepki vermiyo bazen ve bazen ters tepki veriyo elin hareketine.

    -5:29'da ekran dik konuma geç geliyo.

    -7:15 - 7:20 arası 5 saniye ekran dik konuma geçip geçmeme arasında kararsız,eleman telefonu ayağa kaldırıyo anca geçiyor.

    Hepsine bakmadım hızlı hızlı geçtim, he şöyle bi durumda var : 680 mhz işlemci ve 256 mb ramli bi makine için kötü değil İYİ başarım,ama gel görki 1000tl'yi bugün buna vermek için akıl sağlığının yerinde olmaması gerekir. Saygılar.
  • @Şahi_13

    Art niyetinize hayran kalmamak elde değil. Web browser 2sn de açıldığı için çok kötü değil mi?

    Adam tek elle, bir başka N8 ile video çekerken kaygan bir zemin üzerinde yine tek elle telefonun ekranında işlem yapmaya çalışıyor. Zaten bu yüzden bir çok defa yanlış şeye basıyor veya dokunuşlarını cihaz tam algılayamıyor.

    5.29 da nerde geç geliyor onu da anlamak zor.

    7.15-7.20 arası dik konuma geçmemesi normal yatay ekranda telefonu sadece olduğu yerde çeviriyor. Aynı şeyi kendi telefonumda ve de sensörü çok iyi olan Canon foto makinesinde de denedim tepkisiz kaldı. Ekran dikey konuma geçmedi.

    İzlediğini dürüst bir şekilde yorumlamak çok mu zor bilemiyorum.
  • Keşke ilk Symbian^3 cihazlar bu işletim sistemi ile duyurulsaydı da milletin ağzını kapayabilseydi...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.