Şimdi Ara

Video sorunu (Uzman yardım lazım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Monster marka fiyatı 6000 tl yi bulan kaliteli bir laptop var elimde. Video ızerken yotube da 2160 p de takılıyor dolmuyor bazen 1080 p de
    sinemapolde 1080 de aynı sorun.sürekli videolarda dolmama (küçük dolma) durdurup 1 saat beklesem bile ilerlemez. video ızlerken sadece paralel olarak bellı bır mıktarda ılerleme oluyor durdurursam ılerleyen beyaz alanda duruyor.

Wındows 8.1 kulanıyorum kusursuz yüklendi eksiksiz lisanslı ve güncellemeler yapıldı.
    chrome secıldı ve gör.yonetıcısı ayrıntılardan en yuksek oneme sahıp sekılde oncelık verıldı
    Dns de ttnetın verdıgı denendı 4222 4224 denendı otomatık yapıldı denendı
    LAPTOP acılır acılmaz denendı 5 saat beklendı yıne denendı
    Nvıdıa guncellemelerı yapıldı son suruculer ındırıldı yuklendı
    Adobe flash player yuklendı guncelldir
    ınternet ex. 10 secıldı en yuksek onem verıldı.
    baska hıcbır sey acık degıldı sadece ınternettten vıdeo ızlemek ıcın denemeler yapıldı
    wıfı ıle baglanıldı uzaktan ve yakından .
    ethernet kablosu baglanarak baglanıldı
    arka planda gereksız programlar kapatıldı
    laptop yenıdır 6 ay lık urun ve genelde 6 ay da bu sorunu yasadım
    dısk bırlestırme de yapılmıstır
    format atıp yukardakı ıslemler tekrardan da denenmıstır
    donanımsal olarak hıc bır sıkıntı oldugunu dusunmuyorum .
    ekran kartı dahılıden denedım olmadıgı gıbı harcı olan nvıdıa ekran kartına gectım .
    FARKLI vıdeo sıtelerıde denendı düşük p degıl cihaz kuvvetlı onemlı olan yuksek acılabılmelı ınternette bunu destekler nıtelıkte...
    bılgısayarın ılk kullanıcısı benım
    modeme reset atıldı yenıden kuruldu. aynı zamanda farklı vakıtlerde denendıgınde modem de kapatılıp acılmıstır.
    ıntertnet hattı on bellek temızlemesı ttnete yaptırılmıs bu konuda teknık destek ıstenmıs herhangı bır probleme rastlanmamıstır
    ınternet hızı kablo baglantısı ıle kontrol edılmıstır ve alıp verdıgı ust sevıyedır .
    ınternet baglantım 50 mb fıber baglantıdır
    evımde baska bır laptop uzerınden baglandıgımda herhangı bır problemle karsılasmıyorum
    elektrık hattının bır sekılde etkısı dusunulerek farklı prızlerde denemıstır .
    ekran kartı nvıdıa gtx 970 dir.
    ıslemcı i7 4710 mq 2,50 ghz / ram 8 gb 2133 mhz / işletim sıstemı 64 bit
    bılgısayarda korsan hıcbırsey bulunmamaktadır butun programlar lısanslı orjınal keylere sahıptır.
    ınternette vıdeo uzerınden sag tıklanıp donanım hızlandırma ozellıgını etkınlestır kısmındakı tık secılı degıl kaldırılmıs vazıyette
    modem farklı farklı konumlandırılmıs denenmıstır
    720 bazen yweı gelır 360 p de bıle takıldıgı olmustur.
    NOT : Gece bellı saatlerde kablo baglanısı ıle baglanıldıgında (bazen) ıstısna olarak gecenın bazı zamanlarında 2160 p de cok az zorlanarak vıdeo ızletıyor.
    ne yapıldıysa ama genel kanı olarak vıdeo ızlenmıyor sureklı takılıyor bunun bır sebebı olmalı.bak sunu dene ındır ızle gıbı onerılerde bulunulmasından zıyade ındırmeden ve takılmadan ızlenmesı ıcın sıstemden bılgısayardan ıyı anlayan kendını bu ıslere vermıs hem bana hemde
    boyle sorun yasayacak ınsanlara yardım etmesı ıcın UZMAN onerılerle bu durumun cozulmesı ıcın yardım gerekmektedır.
    bu engelın ustunden atlayarak ılerlemek degıl bu engelı gecıp ılerlemek en ıyısıdır.
    Buraya bunu yazmamın sebebı gerçekten UZMANLIK gerektıren bır durum oldugu ıcındır.
    Bana bunun çözumunu verebılecek bır DELIKANLI ıstıyorum. Eğer bu sorunu çözmeme önerı ıle yardımcı olacak veya en azından sorunu tespıt etmemı saglayacak bırı cıkarsa ALLAH ONDAN RAZI OLSUN.
    ne oldugu muhım degıl herkes onerısını yazsın ben pc den anlayan ınsanım mutlaka deneyıp cozmeye calısırım .
    son çare burası ( DONANIMHABER)

• Size söyleceğim tek şey bilgisayarı windows 10'a upgrade edin. Bende Win8.1(orjinal) kullanıcısıyım ve sorunlu bir işletim sistemi olduğunu söyleyebilirim. Özellikle driver konusunda.

Win10 temiz kurulumdan sonra yine aynı sorunlar devam ederse modeme firmware update yapın. Ayrıca bios'u, wireless ve ethernet driverlarını update edin.
  • Çok fazla şey denemişsiniz ancak bu durumun sisteminizle ilgili olduğunu sanmıyorum.Bence kesinlikle donanımsal bir arıza kaynaklı değil.Ancak yazılımsal olma ihtimali var.Yani işletim sistemi , chrome , flash player kaynaklı olabilir.
    Birde ülkemizde yurtdışı çıkışlarının sınırlandırıldığını biliyoruz.Bu nedenle vpn kullanmanızı tavsiye ederim.
    Ayrıca sorunun kaynağını anlamakta faydası olacağını düşündüğüm için 2k veya 4k bir youtube videosu indirip açmayı deneyin.Codeclerde sıkıntı yaşarsanız k lite codec pack yükleyin.Yükleme sırasında media player classic de yüklensin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıkıntı donanım değildir kullandıgınız programlarla alakalıdır tarayıcı olsun felan. 4K nın kasması noırmal ekran 4K destekliyorsa kasması sıkıntı.
    veya 4K izlemek için gereken programlarınızda sıkıntı olmuş olabilir.
  • Buradan aynı şekil problem yaşayan hiçbir sorunu çözemeyecek kişi çıkarsa benim gibi yardım olsun diye her bilgiyi paylaşmak isterim en başta açtığım konunun hala arkasındayım sorun devam etmekte ve dikkatli detaylı incelemelerimde şunu fark ettim bdüz vakti takılan gece 04:00-06:00 gibi hiçbir surette kolay kolay takılmadığını gördüğüm bir 4k video deneyımım var muhtemelen ISS den altyapıdan kaynaklı bır durum bant genıslıgıne dogru gıden bır düşüncem var .gunduz hıc oynatmadıgı vıdeo yu (ınternet uzerınden ) belirttiğim 04- 06 saatlerı arasında dalga gecer gıbı rahat oynatabılıyor. Boyle oldugunu varsayarsak herhangı bır farklı test veya mudahale etmem gereken bır nokta olabılırmı acaba . Artık yapmaktan zıyade bu sorunu çözeerek deneyım sahıbı olmak ıstıyorum...
  • Sorun açık olarak bağlantının ve modeminin kötü olmasından dolayıdır. Emin olmak için bir yerden 4k video indirin online olmadan izleyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.