Şimdi Ara

Video kurgu/render bilgisayarı toplamak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    çalışmakta olduğum kurum için 2 adet video kurgu bilgisayarı alıcaz. elimizde mac prolar var ama windowslara ihtiyacımız var ediustan mütevellit.
    adobe creative cloud aboneliğimiz de mevcut. yani kullanacağımız pclerde hem edius hem de adobe premiere, photoshop, after effects gibi fazlaca ram ve grafik kartına ihtiyaç duyan programlar kullanacağız.
    ayrıca görüntülerimiz de full hd.
    512 SSD diskleri olan, grafik kartları sağlam, 32 gb ram, 4 tb HDD ve SD kart okuyucu gibi özellikler başlıcaları gibi ama soğutma vs gibi diğer teknik konuları çok bilmiyorum.
    bütçe çok önemli değil. bana sağlam bir sistem önerisi verebilecek arkadaşlara şimdiden müteşekkir olurum.
    saygılar.

• 1-BÜtçe nedir.?
    2-Kurum dediğiniz yer prestijli bir yer midir? Gerçekten kurumsal mıdır.

1 yüksek ve 2 Evet ise HP Dell gibi markaların Workstation'larını seçmek akıllıca olur.

Diğer durumlarda toplamaya mahkum kalırsınız ancak herhangi bir sıkıntı yaşandığında makina ile uğraşmak baş ağrıtır. Zira ben ofisimde tüm makinaları kendim topladım bununla birlikte herhangi bir sorun olduğunda direk müdahale edebiliyorum. Ama ben tek tabancayım ve yaptığım her haltın günahı da sevabı da benim.

Zamanında acanın tekine taşeronluk yaptığım yıllarda toplama makinalarda sorun olduğunda "bana ne" deyip elimi vurmazdım asla. Çook iş aksadığını gördüm bu sebepten. Diğerleri bi halttan anlamayan operatörler. E ben de, keriz miyim, makina elimde geberecek, sonra benim üstüme kalacak vs vs...

O zamanlar ortağım türkiyenin sayılı firmalarından birinde mimar idü. Bana sordular nası bi makina toplayalım diye, aynı şekilde gidin konfigürasyonu belirleyip HP, Dell ne istiyorsanız alın dedim. İyi de etmişim. En ufak bir sorunda saatler içinde servis gelip çözüyordu sıkıntıyı. E boru değil demirören grup

Umarım anlatabildim demek istediğimi. Ancak tabi BÜTÇE meselesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 3 Şubat 2015; 12:57:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fikozof

arkadaşlar merhaba;
    çalışmakta olduğum kurum için 2 adet video kurgu bilgisayarı alıcaz. elimizde mac prolar var ama windowslara ihtiyacımız var ediustan mütevellit.
    adobe creative cloud aboneliğimiz de mevcut. yani kullanacağımız pclerde hem edius hem de adobe premiere, photoshop, after effects gibi fazlaca ram ve grafik kartına ihtiyaç duyan programlar kullanacağız.
    ayrıca görüntülerimiz de full hd.
    512 SSD diskleri olan, grafik kartları sağlam, 32 gb ram, 4 tb HDD ve SD kart okuyucu gibi özellikler başlıcaları gibi ama soğutma vs gibi diğer teknik konuları çok bilmiyorum.
    bütçe çok önemli değil. bana sağlam bir sistem önerisi verebilecek arkadaşlara şimdiden müteşekkir olurum.
    saygılar.

Bütçenizin çok yüksel olduğunu varsayıyorum.Anladığım kadarıyla profesyonel çalışacaksınız.

Asus x99 deluxe
    İ7-5960x
    4x8gb gskill trident ddr4 2400mhz
    Corsair h110/Nepton 280L
    Quadro k4000 x2 sli
    512gb samsung 850 pro ssd
    4tb wd black hdd
    Corsair obsidian 750D
    Ax1200i/Hx1000

Tercih edebilirsiniz.

Fakat belirtmek isterimki bu sistem hp,dell,alienware gibi üreticilerin hazır workstationlarından daha verimsiz olacaktır.Zira onlarda çift soketli server anakartı seçeneğide mevcut

Ayrıca bu parçaları temin edebilmek için uğraşmanız gerekli.Gittiğiniz bir yerde hepsini direkt çıkartıp veremezler.Özellikle quadro kartı.

Edit:düzenleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simplyfor -- 3 Şubat 2015; 13:11:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Simplyfor S kullanıcısına yanıt
    @Simplyfor
    Özellikle son iki paragraf ile olay bitmiş.

Ayrıca da Edius+Kurumsal Firma+Prestijli işler biraraya gelince "düşük çözünürlüklü proksi desteği ile nenemin leptopunda edius kullanma" fantazisi bir kenara atılacak ve blackmagic kartlara gereksinim olacak

@ fikozof
    Yani satınalma departmanınız zaten bir elin beş parmağını geçmeyen bu spesifik donanım satıcıları ile kontak kurup işi bitirecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 3 Şubat 2015; 13:25:50 >
  • yorumlarınız için teşekkür ederim.
    kurum prestijli bir devlet kurumu. edius, premiere, after effects, photoshop ve illustrator gibi programlar günlük rutin olarak kullanılacak.
    bütçede sıkıntı yok. yani direk alım yapacağımız için 50 bin civarına kadar bütçe var. o da 2 pc için yeter heralde :D
    workstation seçeneğini hiç düşünmemiştim. özellikle onu açıklamanız çok faydalı olmuş.
    o halde affınıza sığınarak şöyle sorayım: hangi workstationı tercih edeyim? :)
  • Kurumunuz İnventus firmasıyla irtibata geçerek kolay çözüme ulaşabilir. Size makinenizi toplar test eder öyle teslim ederler. Ayrıca İstanbul'da iseniz teknik destek de sağlarlar. Bileşenler hakkında bir şey söylemek için kullandığınız programlardaki detayları bilmek gerekir.

Mesela saf işlemci gücüne ihtiyacınız var ve aynı makinede Render işlemi sırasında diğer projeye devam etmek zorundasınız ya da zaman çok önemli. Bu da Intel 5960X gibi 8 çekirdek 16 iş parçacıklı işlemci ihtiyacı demek olur. Ama rahat çalışan bir ekip iseniz sadece 5820K 6 çekirdek 12 iş parçacıklı işlemci yeterlidir. Bu seçim tamamen çalışma prensiplerinize ya da maddi gücünüze bağlı denebilir.

İşlemci soğutucu haliyle sıvı soğutma olacak. İş için Corsair H100i fazlasıyla yeterli.

Anakartınız tamamen iş amaçlı üretilmiş olacak. Gaming anakartlarından olmayacak. Mesela ben tercihen Gigabyte marka UD5 Wifi modelini tavsiye edebilirim. İş için gerekli soketleri mevcuttur.

SSD Samsung Evo ya da Pro serii 512Gb alabilirsiniz.

Ekran kartı Quadro yeni serii K2200 ya da K4200 tek kart kullanabilirsiniz.

Güç kaynağı önemli noktalardan biri; Corsair AX760i fazlasıyla yeterli olacaktır. Ayrıca serii olarak en gelişmiş seçeneğidir. 1.000W ve üzeri farklı amaçlar içindir.

Belleğiniz 32Gb Quad Kit halinde satılan DDR4 destekli yeni modellerden olacak. GSkill ve Corsair en iyilerindendir diyebiliriz.

Benim tavsiyelerim biraz kaba taslak oldu, yani burada işinizin detaylarını bilen biriyle İnventus yetkilisini karşı karşıya getirmek yeterli olacaktır. Ya da söylendiği gibi Workstation alacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IQRI -- 4 Şubat 2015; 1:14:12 >

• bize workstation yolu görünüyor gibi ama incelediklerim arasında SSD'ye sahip olan bi tanesi vardı galiba. diğer hiçbirinde SSD yoktu. biraz garip geldi. 15 bin lira vericem ama SSD disk olmadan nasıl verimli çalışıcam anlamış değilim.
    muhtemelen DELL Precision ürünlerinden birisini tercih edicez gibi. hiç aklımda olmayan workstation seçeneğini dile getirdiğiniz ve parça parça özelliklerini yazıp zaman ve emek harcadğınız içinçok teşekkür ederim.
    workstation önerisi olan varsa dikkate alırım. SSD diskle gelmesi öenmli ama. kullandığım Mac Proya taktıktan sonra SSD'nin hakikaten ne kadar hızlı olduğunu anladım.
    herkese saygılar, kolaylıklar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.