Şifremi/Kullanıcı Adımı Unuttum
Bağlan Google+ ile Bağlan Facebook ile Bağlan
Şimdi Ara

[VİDEO EKLENDİ] Motosikletim ne yaptıysam çalışmıyor! ( piaggio FLY 100 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir Kullanıcı, 2 Masaüstü Kullanıcı
10
Cevap
0
Favori
90
Tıklama
Cevapla
Tüm Forumlar >> Motorlu Araçlar Dünyası >> Motosiklet Dünyası >> [VİDEO EKLENDİ] Motosikletim ne yaptıysam çalışmıyor! ( piaggio FLY 100 )
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Yüzbaşı
    391 Mesaj
    Merhaba, uzun süredir scooter motosikletimi naptıysam çalıştıramadım. Herşey normal görünüyor ama eskiden marş butonuna dokunduğum gibi çalışan motor imdi napsam çalışmıyor. Fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.

    - Bujiyi söküp marş verdim ateşleme var mı diye baktım o konuda sorun yok, ateşleme var.
    - Buji tırnak aralığını yine servis manuelinden bakarak 0.7mm ye ayarladım ve geri taktım.
    - Karburatöre benzin geliyor mu diye benzin hortumunu çıkarıp marş verdim , orada da sorun yok marş basında depodan benzin pompalanıyor.
    - Karbüratörü söküp eve geldim tüm noktalarını söküp didik didik temizledim ( avansı bozmamak için hava ayarı yapan vidayı ellemedim)


    Tüm bu adımların sonunda yine marşa bastım yine çalışmadı, YİNE ÇALIŞMADI!

    Ardından,

    - benzinini boşalttım ve benzin filtresini kontrol ettim sonrasında 4 litre yeni aldığım benzini depoya doldurdum.

    - benzin hortumunu falan kontrol ettim.

    - Hava filtresini açıp karbüratöre kadar gelen hava yolunu kontrol ettim filtrede ya da kava borusunda bir sorun yoktu tertemizdi.

    - karbüratörde sorun olabileceğini düşündüm. o yüzden elimde yedek karbüratör vardı 1 yıldır kenarda duruyordu onu taktım.

    - Motoru çalıştırmayı denedim karbüratörün içerisine benzin dolması için bu işlemi defalarca yaptım ama motor yine start almadı.


    Sonrasında aşağıdaki videodakileri yaptım yine bir sonuç alamadım motorun sesinden falan anlayan tecrübeli kişiler olabilir diye video çekerek anlatmak istedim. Acaba bu Eksantrik zincirindeki boşluk bu sıkıntıyı yapıyor olabilir mi ? fikirleriniz neler acaba ?

    VİDEO
    https://www.youtube.com/watch?v=FxXdei4a60Q



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leronamso -- 4 Kasım 2019; 22:39:3 >



    |
    |
    _____________________________
    Lonovo Z570 İ5 2450M 6 GB DDR3 GT540M 2 GB




  • Yüzbaşı
    831 Mesaj

    Valla açıkçası motor tamircisi değilim ama kendi motorunu komple dağıtıp hava sübap ve sente ayarını kendi yapan biri olarak bence karbüratörde hava/yakıt oranında sıkıntı var. Hoş sübap ve senteyede bakılsa bence hiç masrafsız düzelir gibime geldi.

    Eksantrikte sorun olsa şakır şukur sesler gelirdi, ben çalışma sesinde bi sorun görmedim. Keşke orda külbütörlerede bi parmak ataydında aradaki boşluğu görseydik. Emme sübapı kapanmıyorda olabilir yay'ına bi bak.

    "Avansı bozmamak için ..." falan demişsin onu yapmak çok basit ya korkma hava ayar civatasıyla oynamaktan. Biraz rölanti vidasını aç deviri yükselt ondan sonra ayar bozukta olsa çalışıyor sonra düzeltiyorsun. Aşırı bozuksa çalışmıyor. Şuan aşırı bozuk olabilir.
    |
    |
    Bahsedilenler: leronamso
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    391 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: oKsyqeN

    Valla açıkçası motor tamircisi değilim ama kendi motorunu komple dağıtıp hava sübap ve sente ayarını kendi yapan biri olarak bence karbüratörde hava/yakıt oranında sıkıntı var. Hoş sübap ve senteyede bakılsa bence hiç masrafsız düzelir gibime geldi.

    Eksantrikte sorun olsa şakır şukur sesler gelirdi, ben çalışma sesinde bi sorun görmedim. Keşke orda külbütörlerede bi parmak ataydında aradaki boşluğu görseydik. Emme sübapı kapanmıyorda olabilir yay'ına bi bak.

    "Avansı bozmamak için ..." falan demişsin onu yapmak çok basit ya korkma hava ayar civatasıyla oynamaktan. Biraz rölanti vidasını aç deviri yükselt ondan sonra ayar bozukta olsa çalışıyor sonra düzeltiyorsun. Aşırı bozuksa çalışmıyor. Şuan aşırı bozuk olabilir.
    Hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

    Motora 3 defa sente ayarı yaptım. Sonuncuda artıl dogru yaptigima emin oldum. Servis manueline gore yaptım ve pistonun da ölü noktada(en yukarıda) oldugundan emin oldum.

    Karbüratör olarak elimde 2 tane karbüratör var. İkisiyle de denedim sonuç değişmedi. Ama ikisinin de avans vidasıyla oynamadım. Bir de dediğiniz gibi deneyeyim.

    Geçen ay motorcuya gotürmüştüm bujiyi değiştirmişti.
    Videoda farkettim ki adam farklı kodda ucuz diye düşündüğüm bir buji takmış. Servis manuelinde NGK CR9EB yazıyor. Acaba o bujiyi alıp takmalı mıyım. Yoksa gereksiz masraf etme mi dersiniz ?



    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    |
    |




  • Yüzbaşı
    831 Mesaj

    Yok başkan bu sorun ateşlemeyle alakalı değil. Boşa masraf olur buji. Ateşlemede sıkıntı olsa hiç çalıştıramazdın kıvılcımda çıkmazdı. Bu yakıt beslemesiyle alakalı bir sorun. Sübaplar tam kapanmıyorsa üst kapağı değiştirmek zorunda kalabilrsin biraz masraf yapar. Eksantrik mili, külbütörler sübap memeleri sübap yayları sübap ayarı yakıtla ilgili ne varsa bunlar hep kontrol edilmeli.
    |
    |
    Bahsedilenler: leronamso
    _____________________________
  • Yarbay
    4487 Mesaj
    videoyu izledim
    motor ilk baş çalıştı,sonra çalışmadı mı ?
    _____________________________
    Intel 4460/Sapphire r9 380x/Gskill 8GB RipjawsX/Msi h-81m pro-vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/logitech g300/logitech g103/logitech f310/Sony Xperia X
  • Yüzbaşı
    391 Mesaj

    Aynen öyle hocam. Artık çalışmıyor. Düşümceniz nedir ?



    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    |
    |
    zibidi gonzales kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    4487 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: leronamso

    Aynen öyle hocam. Artık çalışmıyor. Düşümceniz nedir ?
    motoru ikinciye çalıştırayım derken boğdurmuş olabilirsin,
    bir de ilkte çalıştırırken motor soğuktu,ikinciye denediğinde sıcak
    karbüratörü ellemedim demişsin hassastır ince ayar gerektirir
    boğdurmuş olabilirsin yani fazla benzin çekmiştir,kick start ile dene



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zibidi gonzales -- 7 Kasım 2019; 23:28:27 >
    _____________________________
    Intel 4460/Sapphire r9 380x/Gskill 8GB RipjawsX/Msi h-81m pro-vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/logitech g300/logitech g103/logitech f310/Sony Xperia X
  • Yüzbaşı
    391 Mesaj

    Hocam keşke öyle bir sorun olsa. Ama malesef sorun daha büyük gibi. Çünkü motoru yaklaşık 3 haftadir calismiyor. İşte o video günü çalıştı sadece enteresan bir şekilde. Kompresyonu az gibi geldi , bir tamirci de öyle dedi. Sizce öyle bir sorun var mıdır?



    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    |
    |
    zibidi gonzales kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    4487 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: leronamso

    Hocam keşke öyle bir sorun olsa. Ama malesef sorun daha büyük gibi. Çünkü motoru yaklaşık 3 haftadir calismiyor. İşte o video günü çalıştı sadece enteresan bir şekilde. Kompresyonu az gibi geldi , bir tamirci de öyle dedi. Sizce öyle bir sorun var mıdır?
    hocam bak şimdi motor karmaşık iş
    tek tamirciye güvenme,başkalarına da sor
    motor kaç binde? kompresyon azalması için motorun baya eskimesi lazım,veya bakımsız kalması lazım
    senin ilacın sadece iyi bir karbüratör ve subap ayarı gibi geliyor bana
    |
    |
    _____________________________
    Intel 4460/Sapphire r9 380x/Gskill 8GB RipjawsX/Msi h-81m pro-vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/logitech g300/logitech g103/logitech f310/Sony Xperia X
  • Yüzbaşı
    391 Mesaj

    Hocam şöyle söyliyeyim motor şuanda 36bin km de. 30bin km de iken silindir ve piston orjinal olarak değişti. Aslında motor yeni yani. Ama motorcunu bikaç şeyine baktı. (Ateşleme,benzin falan) ilk başta bujiye yakıt gelmiyo dedi. Sonra bidaha baktı kompresyon az dedi motor açılacak dedi.

    Ben de öğrenciyim hocam , öyle binlerce lira masraf edecek bütçem yok. Ben de motoru alıp eve getirdim mecburen.

    Bizim mahallede sadece bu motorcu var. Motor çalışır durumda olmadığı için başka tamircilere götüremiyorum malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leronamso -- 7 Kasım 2019; 23:42:5 >
    |
    |
    Bahsedilenler: Zibidi Gonzalez
  • Er
    14 Mesaj
    egzantirikte çok boşluk var subaplar zamanında açılıp kapanmıyor olabilir diş atlarsa subap çakarsın motoru bu şekil kullanma. zinciri egzantirik gergisinden sıkmalısın veya en güvenlisi zincir değiştirmelisin ama o halde kullanma derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 8 Kasım 2019; 18:9:35 >
    |
    |
HızlıCevap
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
Mobilya Takımları
google reklamları
Kurumsal Web Tasarım Şirketi
son dakika
Veri Merkezi;Metro Ethernet;Cloud Sunucu
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR4
0,328
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.