Şimdi Ara

Video Dosyaları Zamanla Görüntü oranı bozulur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şarkı arşivime göz atarken bir şey fark ettim 720p 1080p indirdiğim videolar 1 sene önce filan şimdi görüntü kalitesi 360p geçmiycek kdr kötü olduğunu fark ettim video boyutlarındada ciddi düşüş var.100 mb lardan 50 18 mb lara kdr gerilemişler

Acaba bu bir süre geçtikten sonra her videoya oluyormu hani formatlardan filan yıpranma mı söz konusu yoksa genel bir sorun mu öyleyse yaptığım 1080 p dizi film arşivide ilerde böle bir tehlikeyle karşılaşırmı şimdiden teşekkür ederim

• Hocam oyle birsey ne gordum ne duydum siz yanlis hatirliyor olmayasiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trafficci

Hocam oyle birsey ne gordum ne duydum siz yanlis hatirliyor olmayasiniz ?

valla hocam videoları açıyorum aynı bilgisayar aynı işletim sistemi aynı video player ama görüntü kalitesi ve mb düşmüş
  • Aynisi benim teldeki videolarin basina gelmisti nedenini bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: panter20

Aynisi benim teldeki videolarin basina gelmisti nedenini bilmiyorum.

aynn nedeni varmıdır acaba yoksa zamanla bilgiler gidiyormu yoksa yaptığım arşivler gidecekmi diye düşünüyorum
  • Zamanla videoların kalitesinin düşmesi ve boyutlarının azalması gibi bir şey söz konusu olamaz Eğer hdd'de yer yoksa windows sıkıştırma yapmış olabilir.Durduk yere dosyaların boyutları azalır mı ?
  • sisteme yüklediğiniz kodek'lerle alakalı bir sorun olabilir mi?piyasada bir sürü kodek var ve her video uzantısı için farklı kodek'ler tavsiye ediliyor.mesela h264;core avc gibi.ben cd üzerindeki resim ve videoların bozulduğuna şahit oldum.ama bu mekanik bir sorundu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • videolar ve resimler normal dosyalar gibi sıkıştırılamazlar (özel programlar hariç)
    bir dosyayı sıkıştırdığında türüne bağlı olarak %50 (daha çok veya az) vs küçülebilir
    ama videolarda bu mümkün değildir
    tek çare kaliteden ödün vererek boyutu azaltılabilir
    bu da video dönüştürme programları ile mümkündür
    bazı bakım programları dosyaları düzenlerken gereksiz dosyaları siler
    belki o programlarda çok yer tutan videoları dönüştürme özelliği vardır
    böyle bir şey hiç kullanmadım sadece varsayım
    ama şuna eminim; seneler bile geçse bir dosyanın asla kalitesi ve boyutu değişmez
    fizik kurallarına aykırı
  • Arkadaşlar nedeni bilmiyorum ama videolarda çözünürük ve boyut düşmesi var bilgisayarın hdd si bir ara fullemişdim şarkılarda ordaydı acaba ondan windows videolarla oynamış olabilirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: extreme602

Arkadaşlar nedeni bilmiyorum ama videolarda çözünürük ve boyut düşmesi var bilgisayarın hdd si bir ara fullemişdim şarkılarda ordaydı acaba ondan windows videolarla oynamış olabilirmi

aynısı bendede oldu harici diskim var 1tb
    aradan 1 sene geçince videolara bakıyorum görüntüde bulanıklaşma kare kare yayılma var,bence zamanla bozuluyorlar
    çözüm için rar dosyası olarak saklamaya çalış
  • baris195 kullanıcısına yanıt
    ölede tek tek nasıl uğraşıcaz ki hem niye böle bozulma oluyor anlamıyorum

daha kalıcı bir çözüm lazım
  • extreme602 E kullanıcısına yanıt
    Bu konu hakkında 7 8 sene önce bir arkadaşımla konuşmuştuk. Bu sorunun Apple işletim sisteminde olmadığını hatta microsofta bir eleştiri olarak tanıtımlarında kullandığını söylemişti. özellikle 700mb civarı filmlerde bunu rahatlıkla hissedersiniz pikseller sayılı hale gelir.
  • travers kullanıcısına yanıt
    Bu durumun farkındaysalar bir çözüm sunmaları lazım google da bu konuyla ilgili hiç bir şey bulmadım 2,5 gb indirdiğim 720p filmler piksel sayıyıroum şu an çok saçma
  • Yıllar geçtikçe sanal ortamdaki bilgilerin (flash bellek CD DVD SSD HDD farketmez) bozulmaya uğradığı doğrudur ama bu süre yüz yıllarla ifade edilir yani sende bu olan ya anormal bi şey yada normal ama sebebini bilmediğimiz bi şey. Diğer bilgiler aynen saklı mi? mesela oyun müzik metin belgeleri resimler falan.

• extreme602 E kullanıcısına yanıt
    Daha önce dediğim gibi sorunun windowsta olduğunu okumuştum yıllar önce. Apple cihazlarla kıyaslama yapmak lazım aslında.

• firatkrky kullanıcısına yanıt
    Oyun arşivimde var onda br sıkıntı yok bu film dizi arşivlerinde çözünürlüklerde kademeli bir düşme oluyor özellkle müzik dosyalarında 1 2 sn lik hd 100 mb fazla olan klibler şuan 18 mb flv dosyası olarak duruyor arşivde anlayamadım gitti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.