Şimdi Ara

Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
6
Favori
7.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • =Teknik Özellikler=

    İşlemci: Intel Core i7 4710MQ 2.5 Turbo 3.5 GHz 6 MB Quad Core

    Ram: 8 GB SODIMM 1600 MHz DDR3

    Depolama: mSATA SSD 240 GB + 1000 GB 7200 RPM 32MB SATA 2.5" HDD

    Ekran Kartı: 2 GB GDDR5 nVIDIA GTX860M Optimus, PhysX, CUDA Ekran Kartı

    Ekran:15.6' (39.62cm) Full HD LED MAT (1920x1080) 16:9 panel

    Diğer: High Definition (HD) Ses ve Creative Sound Blaster Cinema Ses Paketi
    8X DVD+/-R/RW/4X +DL Super-Multi Slim Dual Layer Yazıcı
    2MPxl HD Kamera
    Intel 7260N Dual Band B/G/N Kablosuz Ağ + Bluetooth 4.0
    Kaydırma ve Çoklu Hareket Algılama Özellikli Touchpad
    9u1 Kart Okuyucu MMC/RSMMC SD/mini SD/SD/SDXC/SDHC
    Alttan Aydınlatmalı Q Türkçe Klavye
    Çıkarılabilir 8 Hücreli Akıllı Lithium-Ion pil, 76,96WH 325 dakika pil ömrü
    Parmak izi okuyucusu
    2.7 kg ağılık (pil dahil)

     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)  Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)

    Açıkçası İnsberg bilişimi ve Pro2000 markasını Victorla karşılaşana kadar pek de duymamıştım. Doğal olarak araştırma gereği duydum. 20 yılı aşkın süredir bilgisayar dünyasında olduklarını gördüm tabiki hala daha içimde bir soru işareti vardı ancak her soruma cevap veren Victor yetkilileri alma kararımı çok etkiledi. Gerçekten hakkını vermek gerek bu konuda. Öncelikle lafa şöyle başlayayım ki ürünü bayram tatilinde sipariş ettim bu sürede veremeyeceklerini söylediler bayram taili bitince ürünü montajlaycaklarını belirttiler. Gerçektende öyle oldu ve bit gün sonra ürün elime ulaştı. Ürünle sırt çantası hediye veriliyor. (tıkla):

     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)
     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)
     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)
     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)

    Gerçekten gayet kullanışlı adeta valiz niyetine bi çanta

    Kutu içeriği ise Driver DVDsi garanti belgeleri ve adaptörden oluşmakta. Kutu demişken:
     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)

    Adaptör ise biraz büyük sayılabilir yaklaşık 20 tl boyutlarında:

     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)

    Driver Dvdsi ile eksiksiz şekilde donanımınızın sürücülerini yüklüyosunuz. Belirtmekde fayda var ürün FreeDos olarak geliyor. Şahsen ben üzerine Windows 8.1 Uefi sürümü kurdum.

    Tasarıma geçersem eğer açıkçası bi tank havası yok değil, sade heybetli bi yapıya sahip benim hoşuma gitti tasarımı tabiki bu kişiden kişiye değisir ancak genelde sadelikten işlevsellikten yanaysanız kesinlikle sorun duymazsınız bana göre.

     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)

    Kalınlık bakımından bakarsak evet ürün biraz kalın adı üzerinde Gaming Machine sonuçta bu kalınlığın avantajı soğutma konusunda kendini gösteriyor. Gerçekten çok çok serin bi kasası var çok yüksek performans harcanan zamanlarda ısı oluşuyor bu da sadece hoparlör mazgalı üzerinde oluşuyor ellerinizle bunu nerdeyse hiç hissetmiyorsunuz zaten o zamanlarda blie nadiren sağ alt kısıma yayıldığını hissettim o da rahatsız etmeyecek düzeydeydi.
     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)

    Üst yüzeyde gerçekten hoş duran Victor logosu ve alt kısımdaki Gaming Machine yazısı göze çarpıyor.

     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)

    Arka kısımda sıcak havayı dışara atmakla görevli büyük hava kanalı sarj girişi ve görüntü çıkışı bulunuyo açıkcası burda usb vs. tarzında giriş çıkışlar olmaması havanın arkaya verilmesi benim beğenimi kazandı.

     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)

    Sağ kısma bakıldığında ise iki adet maviş maviş Usb 3.0 portunu görmek açıkçası benim gibi uzun yıllardır emektar Toshiba Laptop kullanan biri için çok hoş oluyo. Saymak gerekirse Ethernet protu Hdmi portu 2 adet Usb 3.0 portu ve SD/MMC/MS kart okuyucu portu ile baya girişli çıkışlı bi yüz bizi karışılıyo

     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)

    Ön yüz gayet sade duruyor sadece sol tarafta durum ledleri bulunuyor. Açıkçası ön yüzde eski makinemden kalma manuel ses seviyesi tekerini aramadım değil olaydı fenada olmazdı ya

     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)

    Sol kısımda ise sağa nazaran daha sade bi hava hakim. Optik sürücünün yanında ses giriş çıkışları ve laptopın tek Usb 2.0 portu bizi karşılıyor.

     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)

    Buda alt kısım onu çekmedi demeyin sonra (yapcak pek yorum yok buraya)

     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)

    Yavaş yavaş kaputu açarak performansı yorumlamaya başlamak lazım Tabi ilk önce klavye ve ses düzenine deyineyim.

     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)

    Klavye hayet sade tasarlanmış. Normal bi klavyeye sahip ekstra fonksiyon tuşları yok denecek kadar az nerdeyse tüm extra gerekli kontroller Fn tuşu ile atanabiliyor. Bunlara ek olarak hoparlöer mazgalı kenarında Solda Aç/kapa tuşu sağda ise Uçak Modu kontrol tuşu ve Control Center tuşu bulunmakta. Şu anda eksi olarak beni rahatsız eden kısımda bu tuşlarda bulunoyor. Açıkçası sanki temassızlık varmış gibi bi kaç kere basınca alıgılıyolar bazen bu yapıları hiç hoşuma gitmedi zaten gerekli feedabacke sahip tuşlar değiller bu konuda olumsuz yorum yapıyorum.
     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)
     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)

    Ses seviyesine gelirsek gayet yeterli seviyede açıkcası suana kadar hiç sorun yaşamadım gayet yeterli bi ses seviyesine sahipler. Bi tek endişe ettiğim nokta ise aşırı performansta ısı hoparlörler çevresinde toplanıyor umarım uzun vadede sorun açmaz bu durum diyorum sadece.

    Edit: ilk kısımda fan son devirde dönüyor sonra hoparlör %40 ses seviyesindeyken kayda devam ediyorum. An itibariyle Joyturk dinlerken kaydettim

    ses kaydı (tıkla) [:-)]


    Touchpad hakkında ise bi olumsuzluk yaşamadım. sade kasaya uyumlu bi yapısı var. Sol ve sağ tuş arasına parmak izi okuyucusu yerlestirilmiş durumda. Görevinin layıkıyla yapıyo henüz oda.

     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)

    Yazılım tarafında bizi özel olarak Control Center karşılıyo bi çok ayarı burda yapabiliyoruz.

     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)

     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)

     Victor G701 (Aktif İnceleme Geldi)

    Ekran kalitesine geçecek olursam full hd çözünürlükte 15.6' ekranın renk paleti ve parlaklığı yeterli seviyede fazla söze gerek yok bu konuda şahsi yorumum olumlu.

    Gelelim asıl konuya: performans...

    Cihaz üzerinde Battlefeild 4 den tutunda Euro Truck Simulator 2ye varana kadar bi çok oyun oynadım. SSD farkı kendini gerçekten çok iyi hissettiriyo açılış ve yüklenme sürelerinde. ancak asıl önemli olan fps değerleri diye düşünüyorum.
    Cİhazda iki adet grafik birimi bulunuyor. Birincisi işlemciye entegre olan HD4600 ikincisi ise güçlü GTX860M.


    Normal kullanımda aşırı güç gerektirmeyen uygulamalarda HD46000 görev yapıyor.Bu zaman dilimlerinde fan sesi nerdeyse duyulmuyor. konu performans gereksinimine gelince fan devri artıyor o heybetli hava çıkışından rüzgar esmeye başlıyor . Bu devirlerde fan sesi gerçekten hissedilmeye başlıyor oyun sesi kısıksa özellikle bu iyice kulağa çarpıyor ancak oyun sesi açıkçası oda kulağınıza gelmiyor.

    Fps değerlerinden bahsedecek olursam Battlefleid 4 de ultra ayarlarda ortalama 25-30 fps alarak akıcı sekilde oynayabiliyorsunuz. bazı ayarları High e düşürdüğünüz takdir de zaten çok çok daha akıcı bi oyun deneyimi yaşayabiliyosunuz.
    Oyun konusunda gerek işlemcisi gerek grafik kartı açısından bakıldığından uzun süre yarı yolda bırakmadan güncel oyunları kaliteli seviyede oynayabilmek mümkün duruyor. Kısaca Gaming Machine yazısını hak ediyor.

    Son söze gelirsek, ürünü tüm almaya hevesli arkadaşlara tavsiye ederim. Şuana kadar paramın son kuruşunu bile hak ettiği görüşündeyim, elle tutulur aman aman hiç bi sorun yaşamadım. Açıkcası marka fanboyu olmaya gerek olmadığı kanatindeyim, benzer konfigrasyonlara ek ufak tefek süs özelliğine 2000 tl daha parayı bayılmamayı tercih ettim. Elbette bunlar benim şahsi fikirlerimdir herkesin fikrine saygı duyarım.
    Elimden geldiğince ürünü anlatmaya çalıştım. Sorularınız dahilinde ve istekleriniz paralelinde konuyu güncel tutmaya çalışacağım. Bi hata bi yanlışlık yaptıysam affedersiniz. Değerli yorumlarıınızı ve sorularınızı bekliyorum. İyi forumlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Sniper- -- 20 Ağustos 2014; 23:04:44 >







  • Forumu önceden takip eden arkadaşlar vardır. Özellikle Victor W500 ve W700(efsane 3 oyunlu, tablet hediyeli ürün), W770 den adetli olarak satıldı. Henüz bir şikayet almadık. Sağolsunlar zaman zaman temas kurup, takıldıkları yerleri çekinmeden sorduklarında edindiğimiz izlenim hala bilgisayarlarından memnun oldukları yönündedir. Tabii ki arada yanlış anlaşılmalar, beceriksizliklerimiz de oldu ama onların hoşgörüsü ile bunları aştığımız kanaatindeyim. Tabii henüz 1 sene oldu, umarım önümüzdeki senelerde bu durum devam eder. (almadan şikayet eden arkadaşlarımız var o ayrı :) )

    Bilindiği ve bizim de belirttiğimiz gibi platformlarımız Clevo ve tüm dünyada önde gelen Custom Gaming PC üreticileri de bu platformları kullanıyorlar. Şu an birçok platformun sanırım 3ncü nesili yani olgunlaştıılar, epidemik bir durum ile karşılaşılacağını sanmıyorum.
    Bizim de testlerimiz sırasında gördüğümüz bir hata durumu da yok. (Daha önceki jenerasyonlarda vardi. Şimdi model vermeyeyim bazı modelleri teknik olarak yetersizliklerinden dolayı satmadık Zaten satıcısınız, hata görmezsiniz diye düsünmeyin lütfen. Hatalı ürün bizi bu forumda tepetaklak edebilir o yüzden sattığımız ürünler ve verdiğimiz servis kalitesi bizim için çok önemli. Sonuçta diğer uluslararası markalar gibi binlerce ürün onlarca model satmıyoruz)

    http://www.notebookcheck.net/Review-Clevo-W670SJQ-Nexoc-M731-Barebones-Notebook.115290.0.html
    http://www.youtube.com/watch?v=GYw1nER4Ol4

    http://www.avadirect.com/gaming-laptop-configurator.asp?PRID=29463
    http://www.ibuypower.com/Store/Battalion-101-W670SJQ-Gaming-Laptop




  • Victor Gaming Machine kullanıcısına yanıt
    Bilgi için sağolun, sitede 3 gün içinde elime ulaşacağı yazıyo sipariş verdiğim takdir teslimat nasıl gerçekleşir? ve bundan sonra ki aşamada olduki bi şeyler ters gitti sizin firma olarak hizmetleriniz nasıl gerekirse ürün değişimi.. tarzında?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Sniper-

    Bilgi için sağolun, sitede 3 gün içinde elime ulaşacağı yazıyo sipariş verdiğim takdir teslimat nasıl gerçekleşir? ve bundan sonra ki aşamada olduki bi şeyler ters gitti sizin firma olarak hizmetleriniz nasıl gerekirse ürün değişimi.. tarzında?

    Normalde ürün sipariş alındıktan sonra 1 iş günü içerisinde hazır olur ve kargolanır. Daha sonra sizin bulunduğunuz lokasyona göre kargo süresi sonrasında teslim edilir. Tüm kargolar ücretsizdir ve MNG kargo tarafından hizmet verilmektedir.
    Ürünler normalde 4 lü bir test sisteminden geçer. Tüm siparişi alınan ürünler Windows 7 altında test edilir, uygun sıcaklık ve performans testlerini yakalıyor ise kargolanır. Uygun değerleri yakalayamayan platformlar daha sonraki ayrıntılı inceleme için ayrılmakta ve yeni platform ile sipariş işlemi tamamlanmaktadır.

    Normalde ters giden birşeyler olursa duruma göre aksiyon alınmaktadır. Örneğin ekranda hatalı pixel var ise panel değişimi yapılmakta yada anakartta bir arıza var ise komple anakart değiştirilmektedir. Aynı şekilde SSD, HDD, bellek değişimi de birebir yeni parça değişimi şeklinde yapılmaktadır. Parça üzerinde tamir yapMAmaktayız. Ürün değişimi noktasında şu ana kadar bir talep almadık açıkçası, yukarıda belirtilen örnekler pratikte yapılan uygulamalardır. Ortalama servis süresi 1 gündür ancak bazı takılan yeni parçaların istenen performansı sağlamaması durumu ile de nadir olarak karşılaşmaktayız. Bu durumda bazen +1 gün daha süreç belki uzayabilir.




  • Victor Gaming Machine kullanıcısına yanıt
    Hocam ekranda olu pixel cikinca değişim veya iade hakkimiz yok mu ? Sonuçta bizim elimizde oolmayan bir durumdan dolayi yeni laptop tamire girmek istemeyiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pallo

    Hocam ekranda olu pixel cikinca değişim veya iade hakkimiz yok mu ? Sonuçta bizim elimizde oolmayan bir durumdan dolayi yeni laptop tamire girmek istemeyiz
    quote:

    Orijinalden alinti: pallo

    Hocam ekranda olu pixel cikinca degisim veya iade hakkimiz yok mu ? Sonuçta bizim elimizde oolmayan bir durumdan dolayi yeni laptop tamire girmek istemeyiz

    Açıkçası ölü pixel üretimde kontrol ediliyor ama yine de bir şekilde ölü pixelli makina ulaşan arkadaşlar bu problemin giderilmesini istediler şimdiye kadar biz de panelleri değiştirdik ama 15 gün içerisinde iade hakkınız var zaten. Ölü pixel çıkmasına gerek yok yani iade için, "beğenmedim, iade etmek istiyorum" demeniz yeterli.




  • Victor Gaming Machine kullanıcısına yanıt
    Peki değişim olmuyor mu sıfırı ile
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pallo

    Peki değişim olmuyor mu sıfırı ile

    O da olur, sonuçta iade oranımız şu anda çok çok düşük. Sizden iade gelen ürünü servise yada ikinci ele ayırabiliriz.
  • Victor Gaming Machine kullanıcısına yanıt
    anladım hocam teşekkürler :) son olarak ssizden öneri alabilir miyim :) 1700 fiyat segmentinde mühendislik programları için kullanabileceğim günümüz oyunlarini orta ayarda açabilecek bir laptop arıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pallo

    anladım hocam teşekkürler :) son olarak ssizden öneri alabilir miyim :) 1700 fiyat segmentinde mühendislik programları için kullanabileceğim günümüz oyunlarini orta ayarda açabilecek bir laptop arıyorum

    Mühendislik programlarına örnek verebilir misiniz ? Normalde mühendislik programları için 1920x1080 çözünürlüklü, mSATA SSD li (+ 500GB Disk) ve i7 işlemcili bir makina almanız faydalı olabilir diye düşünüyorum.
    Böyle bir makina uzun ömürlü ve verimli kullanılabilir ama maalesef bütçenizi çok aşıyor bizim tarafta :(
  • Victor Gaming Machine kullanıcısına yanıt
    AutoCAD tarzi programlar hocam, peki fiyati minimize ettiğimizde ne oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pallo

    AutoCAD tarzi programlar hocam, peki fiyati minimize ettiğimizde ne oluyor

    AutoCAD her türlü çalışır üstad. G301 ile i7 4710MQ + 8GB DDR3 + 500GB disk + 120GB mSATA (240GB'a ücretsiz yükseltme) peşin 1829TL oluyor.
  • Victor Gaming Machine kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı falan hocam birde taksit sayisini kaça kadar cikartiyorsunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

    quote:

    Orijinalden alıntı: -Sniper-

    Bilgi için sağolun, sitede 3 gün içinde elime ulaşacağı yazıyo sipariş verdiğim takdir teslimat nasıl gerçekleşir? ve bundan sonra ki aşamada olduki bi şeyler ters gitti sizin firma olarak hizmetleriniz nasıl gerekirse ürün değişimi.. tarzında?

    Normalde ürün sipariş alındıktan sonra 1 iş günü içerisinde hazır olur ve kargolanır. Daha sonra sizin bulunduğunuz lokasyona göre kargo süresi sonrasında teslim edilir. Tüm kargolar ücretsizdir ve MNG kargo tarafından hizmet verilmektedir.
    Ürünler normalde 4 lü bir test sisteminden geçer. Tüm siparişi alınan ürünler Windows 7 altında test edilir, uygun sıcaklık ve performans testlerini yakalıyor ise kargolanır. Uygun değerleri yakalayamayan platformlar daha sonraki ayrıntılı inceleme için ayrılmakta ve yeni platform ile sipariş işlemi tamamlanmaktadır.

    Normalde ters giden birşeyler olursa duruma göre aksiyon alınmaktadır. Örneğin ekranda hatalı pixel var ise panel değişimi yapılmakta yada anakartta bir arıza var ise komple anakart değiştirilmektedir. Aynı şekilde SSD, HDD, bellek değişimi de birebir yeni parça değişimi şeklinde yapılmaktadır. Parça üzerinde tamir yapMAmaktayız. Ürün değişimi noktasında şu ana kadar bir talep almadık açıkçası, yukarıda belirtilen örnekler pratikte yapılan uygulamalardır. Ortalama servis süresi 1 gündür ancak bazı takılan yeni parçaların istenen performansı sağlamaması durumu ile de nadir olarak karşılaşmaktayız. Bu durumda bazen +1 gün daha süreç belki uzayabilir.

    Teşekkür ederim, sanırım merkeziniz İstanbulda gerekirse almaya oraya dahi gelebilme şansımız var mıdır? (Ürünü görme açısından)

    Birde GTX 860M li modelleriniz varmı? Keza birebir rakibiniz olan Monsterın Abra A5 modelinde GTX 860M kullanılıyo ve fiyat olarakda yakınsınız bu konularda biraz bilgi alabilirmiyim?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pallo

    Ekran kartı falan hocam birde taksit sayisini kaça kadar cikartiyorsunuz

    GTX 840M gözüküyor hocam sitesinde G301 modeli için
  • -Sniper- kullanıcısına yanıt
    Sizce nasil alinabilir mi
  • pallo kullanıcısına yanıt
    Olabilir tabi ancak iyi araştırmak lazım benzer fiyata farklı kmbinasyonlarda yapılabilir tabiki.
    Ancak o kombinasyonla da yarı yolda kalıcağını sanmam, bende kararsız olduğum için net al kardeşim diyemem yani iyi düşünmek lazım.
  • -Sniper- kullanıcısına yanıt
    G301 de gt840m varmis hocam :) benim fiyat maksimum 1700 civarı iste
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pallo

    G301 de gt840m varmis hocam :) benim fiyat maksimum 1700 civarı iste

    Evet hocam onu zaten biliyoduk

    Valla bana sorarsan alınır derim yani
  • -Sniper- kullanıcısına yanıt
    Hocam siz gtx840m dediniz o yüzden dedim :D peşin olması sikinti
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.