Şimdi Ara

Vicdani redd mi, bedelli askerlik mi, yoksa zorunlu askerlik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Vicdani redd mi, bedelli askerlik mi, yoksa zorunlu askerlik mi?

(En Son Oy Tarihi: 29.8.2012)
Giriş

• Yok mu yorum?
  • Verimliliği çok önemseyen biriyim...

Deliler gibi COD oynarım ama hayatımda tüfek tutmuşluğum yoktur.

Vicdani Red hakkından yararlanarak onun yerine ülkeme ücretsiz kamu hizmeti yaparak borcumu ödemek istiyorum. Ayrıca yurtdaşlık bilinci 15 ay veya 6 ay ile ölçülmez; insan her zaman duyarlı bir yurtdaş olmalıdır.
  • Ülkesi için canını vermeyecek insan yoktur herhalde, lakin bir hiç uğruna allah dağında b*k yolunada gidemem kimse kusura bakmasın. Olurya bir harp çıkar, o zaman tutabilene aşk olsun.
  • bende zorunlu askerlige karşıyım en güzeli profesyonel askerlik olması ama su anda ki ülkemizdeki uygulama zorunlu askerlik hizmetini ön görüyor ve şimdi kalkıp da , parası olanlar kısa dönem askerlik yapabilir diger vatan evlatları parası olmadıgı için zorunlu askerlik yapacak demek en büyük haksızlıktır.. mali gücü yetmeyen ev geçimi yapan evli cocuklu birisi bende kısa dönem askerlik yapmak istiyorum evimi geçindirmeye mecburum derse ne denilecek; senin paran yok sana askerlik zorunlu mu...bumu dur adalet
  • Bence bir test yapılıp kisinin neye yararı olabileceği bulunmalı ve o konuda devlette çalışmalı
  • Vicdani ret ne ya? Neyi reddediyosun adam oldurmeyi mi? Her askere giden adam mi olduruyor sanki. Gelirsin askere insaatta calisirsin berberde terzide firinda calisirsin Kaynak yaparsin araba kullanirsin vasfina gore ne is olursa yaparsin. Cepheye gonderilior herkes sanki geyiklere bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YediyuzYetmisYedi -- 17 Kasım 2011; 8:58:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iyice suyunu cıkardılar yeminle gidişat iyi değil bence.
  • vicdani ret hakkı diyen adam insan öldürmeye karşı olan adamdır. ben vicdani retçi olacağım diyip, bi savaş anında tabiki cepheye gideriz diyenleri gördüm. bu durumda, vicdanen reddetmiş olmuyorlar, zor geldiğinden dolayı askere gitmemeyi istiyorlar.

şimdi bu adam benim için çok gereksiz bi adamdır. ne orduda, ne memlekette, ne kamuda herhangi bir hizmeti olmasada olur, olursada görmezden gelebilirim.
  • bu kadar askere ne gerek var

yetmedimi ekonomimizin sırtındaki bu kambur

kesip atmak lazım .

profesyonal ordu + teknoloji +teknoloji + teknoloji
  • Zorunlu askerlik tamamen kalkmalı. Hiçbir sivil zorla askere götürülmemeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demokrasiyi istiyorsanız hiçbir insana hiçbir şekilde zorunlu bir şey yaptıramazsınız.

Devletin çıkarları için kimseyi bir birine vurdurtamazsınız.

Siz biliyormusunuz yılda kaç bin kişinin komando eğitim birliklerinde, dağlarda psikolojilerinin bozulduklarını
    Normal hayata döndüklerinde tedavi yüzünden işsiz kaldıklarını
    Siz biliyormusunuz yılda kaç yüz kişinin askeriye de psikolojisi bozulup intihar edip, eğitim zahiyatı olarak ölen askerlerimizi

Ben zaten ileriki yıllarda kamuda görev alarak devletime ve milletime yarar sağlicam.

Ama insnaların aklındaki düşünce illaki askere gidip vatan borcu ödemek
    Bence vatan borcu illa askere gitmek ile ödenmez.

Ne yani sağlık sorunları olan milyonlarca insan Askerlikten muaf
    Ne bunlar vatan haini mi?

İlk başta insanların aklındaki bu düşünceyi silmek gerekir.

Hiçbir gelişmiş batı ülkesinde zorunlu askerlik yok.
    Türkiyenin de bunu örnek alarak düzenli ve profesyonel orduya geçip teknoloji ve silah anlamında gelişmesi gerekir.
    Yoksa gidişatımız kötü.

• Gayet kaliteli tartisma olmus, uplayalim.
  • Komutanların ayakkabısını,bokunu temizleyip özel işlerini yapmayacaksın diye bi madde koyulması yeterlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carrier has arrived

Zorunlu askerlik tamamen kalkmalı. Hiçbir sivil zorla askere götürülmemeli.

Aynen. Ama gitmek isteyenleri de ayak işlerinde kullanmak yerine sağlam silah eğitimi vermeleri lazım.
  • Total Ret.
  • Vicdani redd haki benim cevabim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: denonder

Vicdani redd haki benim cevabim

Klavye sagolsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkmm

vicdani ret hakkı diyen adam insan öldürmeye karşı olan adamdır. ben vicdani retçi olacağım diyip, bi savaş anında tabiki cepheye gideriz diyenleri gördüm. bu durumda, vicdanen reddetmiş olmuyorlar, zor geldiğinden dolayı askere gitmemeyi istiyorlar.

şimdi bu adam benim için çok gereksiz bi adamdır. ne orduda, ne memlekette, ne kamuda herhangi bir hizmeti olmasada olur, olursada görmezden gelebilirim.

albert einstein enbüyük redcilerdendir demekki sana göre bu adamda görmezden gelinebilir ve memlekette ihtiyaç duyulmayan bir adamdır degil mi?şimdi don lastiğini bile yurt dışından getirtmemizin kendimizin üretememizin sebebini anlıyorum.teşekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: magicool

quote:

Orijinalden alıntı: brkmm

vicdani ret hakkı diyen adam insan öldürmeye karşı olan adamdır. ben vicdani retçi olacağım diyip, bi savaş anında tabiki cepheye gideriz diyenleri gördüm. bu durumda, vicdanen reddetmiş olmuyorlar, zor geldiğinden dolayı askere gitmemeyi istiyorlar.

albert einstein enbüyük redcilerdendir demekki sana göre bu adamda görmezden gelinebilir ve memlekette ihtiyaç duyulmayan bir adamdır degil mi?şimdi don lastiğini bile yurt dışından getirtmemizin kendimizin üretememizin sebebini anlıyorum.teşekkurler

sen yanlış anlamışsın arkadaşım. vicdani retçilere bir lafım yok. vicdani ret denilen olayı kavrayamamış, özümseyememiş sahtekarlardan bahsediyorum. bu işin felsefesinden bihaner olup ben vicdani retçiyim ayağına askere gitmek istemeyen insanlardan bahsediyorum. bu insanları ciddiye almıyorum. benim için gereksiz diyorum. zorla orduya hizmet etsin veya kamu hizmeti yapsın farketmez. bu adam ciddiye alınacak bir adam değildir. kaldı ki, şu bahsettiğim olayda kendisini gören insanın zaten çok büyük hizmetlerde bulunacağını kesinlikle düşünmüyorum. o yüzden, yine gereksiz yine gereksiz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.