Şimdi Ara

VHS kaset çözünürlüğü!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu nereye açıcagımı tam bilmiyorum ama Video uzmanları burada bulunduğu için burayı uygun gördüm.

Elimde VHS kaset ve oynatıcısı var. Peder bunları benim bilgisayarımdan DVD ye aktarmak istiyor. Ama bir sorun çıkıyor o zaman çözünürlük olayı dandikleşiyor. Kasetteki görüntü kalitesi düşük bunu bir DVD kalitesine ve çözünürlüğünü artırmak istiyorum. Divx ile denedim bir şey farketmedi. Normal VCD leri attım denedim 358*2.. noktalı olanları htırlamıom ama yani onu dvd kalitesi olan 720*576 ya çektim görüntü berbat fonksiyonlarda en son moduna çektim hatta 5.1 dolby ses koydum ama kalite olarak o bile düşürdü. Kalitesi düşürmeyen benim istediğim şekilde hangi program var? İlgilen arkadaşarıma teşekkür ederim şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pardus34 -- 13 Mayıs 2008; 16:05:27 >

• ÖYLE bir prog olsa SD kamera alır SD çeker HD ye dönüştürürdük..
    VHS in VHS out

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 13 Mayıs 2008; 16:08:37 >
  • çok saçma bir yorum bu. Öyle bir program var. Sen bilmiyorsun bende ama senin dünyadan haberin yok herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pardus34 -- 13 Mayıs 2008; 16:25:01 >
  • Benim bildiğim şöyle:
    diyelim mpeg1 çektin 358 x 268. Original hali. Ben bunu Vegas'ta 720 x 576 yapsam bile görüntü kalitesinde bir düzelme olmuyor.
    Orijinal olarak 720 x 576 olarak çekilmiş gibi olmuyor.

Piyasaya boyuna eski filmlerin blu ray dvd versiyonları çıkıyor. Ama görüntü kalitesi hiç de original olarak high definition kameralarla çekilmişlere benzemiyor ama gene 1920 x 1080 diyor!!

Bir photoshop kitabında rastlamıştım. Belki işine yarar.
    Diyelim elinde 500 x 500 pixel bir görüntü var. Bunu 2000 x 2000 yap dersen, görüntü gidiyor normalde. Bozuluyor.
    Yazarın tavsiyesi şu : 500 x 500 pixellik görüntüyü önce 550 x 550 yaptırtıyorsun photoshop'ta. Sonra gene %10 daha arttırıyorsun.
    Sonunda 2000 x 2000 'e vardığında, görüntü çok da bozulmadan büyümüş oluyor.

Bundan yola çıkarak, elindeki 358 x 268'lik videoyu önce mesela 390 x 290'a, sonra işte %10'ar %10'ar arttırarak...

• quote:

Orjinalden alıntı: pardus34

çok saçma bir yorum bu. Öyle bir program var. Sen bilmiyorsun bende ama senin dünyadan haberin yok herhalde.

bizim sd kamera 720x480 çekiyor ..de o zaman yapalım çekimleri 1440x1080 olsun high defination
    en allta dediğin gibi kalitesini düşürmeden .yok böyle birşey baba inan bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 13 Mayıs 2008; 18:36:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MIND GAMES

Benim bildiğim şöyle:
    diyelim mpeg1 çektin 358 x 268. Original hali. Ben bunu Vegas'ta 720 x 576 yapsam bile görüntü kalitesinde bir düzelme olmuyor.
    Orijinal olarak 720 x 576 olarak çekilmiş gibi olmuyor.

Piyasaya boyuna eski filmlerin blu ray dvd versiyonları çıkıyor. Ama görüntü kalitesi hiç de original olarak high definition kameralarla çekilmişlere benzemiyor ama gene 1920 x 1080 diyor!!

Bir photoshop kitabında rastlamıştım. Belki işine yarar.
    Diyelim elinde 500 x 500 pixel bir görüntü var. Bunu 2000 x 2000 yap dersen, görüntü gidiyor normalde. Bozuluyor.
    Yazarın tavsiyesi şu : 500 x 500 pixellik görüntüyü önce 550 x 550 yaptırtıyorsun photoshop'ta. Sonra gene %10 daha arttırıyorsun.
    Sonunda 2000 x 2000 'e vardığında, görüntü çok da bozulmadan büyümüş oluyor.

Bundan yola çıkarak, elindeki 358 x 268'lik videoyu önce mesela 390 x 290'a, sonra işte %10'ar %10'ar arttırarak...

baba bu değin mantıklı
    ama şu aklıma geldi adamın biri 40, 000 adet resmi birleştirerek High defination film yapmış izledim 5mp kamerada çekilmiş görüntülerdi. ilginç olan önce film sandım yani 3 ay uğraşmıştır adam bulursam gönderirim sana .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 13 Mayıs 2008; 18:41:10 >

• Diyelim elimdeki görüntüler ufak! Büyüyce bir şeye benzemeyecek! O zaman ekranı 4'e bölüyorum. Vegas'la. Aynı anda 4 görüntü birden oynamaya başlıyor! Farklı sahneler.
    Sonuç : bir şekilde önlenmiş oluyor, görüntü kalitesinin bozulması, zira ekranın sadece 4'te birini kullanılmış oluyor her bir video!
    Ama hepsi birleşince ekran tamam, bozulmuş görüntü yok yani!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eski vhs kaset restorasyonu
    12 yıl önce açıldı
    Arçelik VHS player+filmler
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • baba o zaman sd kayıtları 720x480 de çekileni SD-HD arası birşey yapılır diyorsun yani..sen montaj profesörü olmuşsun baba ben çok ilkel kalmışım
    bu final cut pro için ne diyon baba ..iyimidir bu meret?
  • ya vivo ekran kartın olacak yada görüntü kayıt kartın
    tv kartından nero ile kayıt yapabilirsin ama çözünürlük 352*288 olur
  • VHS görüntü kalitesini arttırman mümkün değil. Çünkü mevcut kayıttaki pixel sayılarını arttırman gibi birşey sözkonusu değil. Yapabileceğin en iyi yöntem şu olur. Bilgisayara görüntüleri capture ederken 720*576 çözünürlükte capture edeceksin. Ama dediğim gibi çok da bir şey beklememen gerekiyor. VHS i televizyona bağladığında nasıl bir görüntü alıyorsan bilgisayara kaydettiğinde de benzer bir görüntü alacaksın demektir. Ancak DVD ye basarken yine bir görüntü kaybı yaşayacaksındır. Çünkü her capture ve kayıt bir jenerasyon kaybı yaratır. O yüzden ne kadar yüksek çözünürlükte kayıt yapsan da jenerasyon kaybının önüne geçemezsin. O yüzden elindeki kaliteye razı olmak durumundasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Contrbas

VHS görüntü kalitesini arttırman mümkün değil. Çünkü mevcut kayıttaki pixel sayılarını arttırman gibi birşey sözkonusu değil. Yapabileceğin en iyi yöntem şu olur. Bilgisayara görüntüleri capture ederken 720*576 çözünürlükte capture edeceksin. Ama dediğim gibi çok da bir şey beklememen gerekiyor. VHS i televizyona bağladığında nasıl bir görüntü alıyorsan bilgisayara kaydettiğinde de benzer bir görüntü alacaksın demektir. Ancak DVD ye basarken yine bir görüntü kaybı yaşayacaksındır. Çünkü her capture ve kayıt bir jenerasyon kaybı yaratır. O yüzden ne kadar yüksek çözünürlükte kayıt yapsan da jenerasyon kaybının önüne geçemezsin. O yüzden elindeki kaliteye razı olmak durumundasın

ilk başta dedim ben baba ama nafile senin dünyadan haberin yok diye lafı gaktırdı kardeşimiz..evde bir çuval VHS-BETA kaset var ne işe yarıyor dersen çim ekenlere veriyorum..kuşsavar olarak kulllnasınlar diye

• Ya gidin işinize adamlar efect uzmanı adamlar yazılım uzmanı adamlar neler yazıyorlar. Fotoda bile varsa videoda hayli hayli var bu olay. Burada ıkınmayın. Sadece Paralıdır. Ben buldum adam benden nakit yüklü miktarda para istiyor. Bunu zaten yapanlar var. Git Tr de bile bazı şirketler kasetleri bile büyütüyor olmaz diyenler dünyadan haberi yok.
  • quote:

Ya gidin işinize adamlar efect uzmanı adamlar yazılım uzmanı adamlar neler yazıyorlar. Fotoda bile varsa videoda hayli hayli var bu olay. Burada ıkınmayın. Sadece Paralıdır. Ben buldum adam benden nakit yüklü miktarda para istiyor. Bunu zaten yapanlar var. Git Tr de bile bazı şirketler kasetleri bile büyütüyor olmaz diyenler dünyadan haberi yok.

kızma baba
  • bi laf vardı neydi..
    cahille çizdirme kızdırırsın, çirkinle gezme güldürürsün..
    yok öyle degildi

hatta aynı adamlar 5 dolarlır webcamle hay-defineyşının filmini çekecek program bulmuşlarda piyasaya sürmüyolarmış...

neyse ben bilgisayara aldığım 14 gb lik video kamera görüntüsünü dvd yapmak için en hızlı render programını araştırıyordum tesadüfen geldim..
    yolu bilen varmı bi tarif verseniz
  • Hızlı olması için pek çok bileşene ihtiyaç var.
    Bilmeyenler için yazıyorum. PC'nin ramı 512 mb ya da daha iyisi 1 gb olacak. 2.80, 3.40 gibi bir ghz'si olacak, bol bol da hard diskte boş yer olacak.

Gelelim programlara.
    Bildiğim en hızlı yöntem ya da hayat tecrübelerim:)

Vegas 7, 8 falan "DVD Architect Pal video stream" olarak render etmek + bunu da DVD architect ile DVD haline getirmek.

Diğer seçenekler:
    Vegas ile mpeg2 olarak render etmek + bunu Nero 7 ile DVD yapmak. Makul bir süre.
    Ulead video Studio 10 ile mpeg2 olarak render etmek + bunu Nero 7 ile DVD yapmak. Kesinlikle makul olmayan bir süre.
    Ulead video Studio 10 ile mpeg2 olarak render etmek + bunu Ulead DVD MovieFactory 6 plus ile DVD yapmak. Kesinlikle makul olmayan bir süre.
    (Ama menü falan çok havalı oluyor! Play'e basınca, ağır çekimde kayboluyor ana sayfa ve cross fading türü bir geçişle play etmeye başlıyor.)
    Premiere Elements 3.0 ile mpeg2 olarak render etmek + bunu Nero 7 ile DVD yapmak. Gene kesinlikle makul olmayan bir süre.
    Premiere Elements 3.0 ile mpeg2 olarak render etmek + bunu gene Premiere Elements 3.0 ile DVD yapmak. Oldukça makul bir süre.

• quote:

Ya gidin işinize adamlar efect uzmanı adamlar yazılım uzmanı adamlar neler yazıyorlar. Fotoda bile varsa videoda hayli hayli var bu olay. Burada ıkınmayın. Sadece Paralıdır. Ben buldum adam benden nakit yüklü miktarda para istiyor. Bunu zaten yapanlar var. Git Tr de bile bazı şirketler kasetleri bile büyütüyor olmaz diyenler dünyadan haberi yok.

Puhahahaha
    Tamam kardeş sinirlenme. Biz en iyisi ıkına ıkına haberimiz olmayan dünyaya dönelim sen de senden nakit olarak yüklü miktarda para isteyerek işini yapacağını söyleyen adamı yüksüz miktarda para almaması için kafalamayı dene.

Neyse ben işime gideyim en iyisi
  • Pardus kardeş bende tavsiye vereceğim ama ara da benide fırçalama

Arkadaşların dedikleri tamamen doğru.. 352x288 bir görüntüyü 720x576 gibi bir çözünürlüğe çıkarmak demek, kaliteyi arttırmak değil.
    Aslında çözünürnürlüğü arttırmak da denmez!.. Buna upscale denir.. Yani bir elastik nesnenin üzerine bir resim çiz! Mesela bir naylonun
    üzerine bir resim çiz ve bu çizimi büyütmek için naylonun dört köşeşinden asılarak büyüt bakalım yaptığın resim ne hale gelecek gör..
    Bunun digital karşılığıda aynı..

Bütün mesele görüntünün kaynak kalitesidir. kaynak kalitesi düşükse ne yaparsan yap kaliteyi arttırman mümkün olmayacaktır.
    Eğer elinde halen capture edilmemiş vhs kasedi varsa capture yapacaksan kesinlikle WinDVR3 programını tavsiye ederim.
    Görüntü kalitesini % 5 arttırır... Tecrübeyle sabittir.

• Gerenk yok o zaman HD kameralar almaya falan. O arkadaş kimse yüklü miktarda para verelim. Dandik bi kamerayla ömür boyu Full HD 1920*1280 flan takılalım
  • bu başlığa forumun en bilgili üyeleri gereken yorumları yapmış

hatta mindgames fotoşop yöntemlerine kadar düşünmüş ama ortak bi sonuca varılmış bunu da nodar anlatmış

ben de imzamı atayım, boyutu artırman mümkün ama kalite bozulur

o dediğin programı da hiç duymadım

belki contrbasın serviste vardır, malum onda gözlüğe monte edilmiş kamera da var:)

yazılarımızla gerginlik yaratmayalım, sıcak bir ortamda bilgilerimizi paylaşalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: anilgee

bu başlığa forumun en bilgili üyeleri gereken yorumları yapmış

hatta mindgames fotoşop yöntemlerine kadar düşünmüş ama ortak bi sonuca varılmış bunu da nodar anlatmış

ben de imzamı atayım, boyutu artırman mümkün ama kalite bozulur

o dediğin programı da hiç duymadım

belki contrbasın serviste vardır, malum onda gözlüğe monte edilmiş kamera da var:)

yazılarımızla gerginlik yaratmayalım, sıcak bir ortamda bilgilerimizi paylaşalım

Evet yaaa benim gözlük kameram vardı değil mi. Noldu ona acaba yaaa. İğrenç bir gözlüktü o yaa. Çok çirkindi. Bak nostalji yaptırdın bana gereksiz mesaj yazdım. Bu arada benim ki servis değildi. Prodüksiyon şirketi. Yani film, program yapım şirketi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.