Şimdi Ara

VGA veya CPU/Anakart...Hangisini değiştireyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar öncelikle şu anki sistemi yazayım.

Pentium 4 3.2 HT LGA 775

Intel Desktop Boards D915PGN

2 GB Twinmoss DDR 400

GeForce 6600GT

Codegen 400 watt PSU

vs. vs .

Şimdi arkadaşlar ben şubatta bu sistem için ya VGA yı değiştireceğim yada CPU/Anakart ikilisini.Hangisini şubatta almazsam almadığım parçayı eylülde alacağım.

Sorularımı maddeliyeyim en iyisi daha kolay cevap vermeniz açısından.

1- Alacağım VGA 512 mb Radeon X1800XT sizce şubatta bunumu almalıyım yoksa;

2-Alacağım CPU/Anakart AMD 64 x2 3800+ ve DFI Lan Party Ultra D yoksa şubatta bunumu almalıyım?

3-Eğer X1800XT alırsam benim yukarıda yazdığım sisteme tam olarak uyarmı tam verimli çalışırmı?

4-Sizce 256 mb lik X1800XT mi alayım yoksa 512 lik X1800XT mi.Bu kart beni eylüle kadar götürse yeter eylülde yine değiştireceğim büyük ihtimalle?

5-Bu işten anlayan çoğu kişiyede sordum ama yine buraya da sorayım. Sizce GeForce 7800 GTX mi yoksa Radeon X1800XT mi? (256 mb lik olanları karşılaştırırsanız iyi olur)

Cevaplar için şimdiden sağolun..

• beyler yokmu yardım edecek..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tugay17

beyler yokmu yardım edecek..
  • İşlemci ve anakartı değiştirirsen ekran kartında değişiklik yapabilecek misin(x1800 kadar olmaz tabii)? Veya sonra da ekran kartını değiştiririm gibi bir düşüncen var mı?

Bana kalırsa ekran kartını değiştir. x1800xt daha iyi.

Codegen güç kaynağı yeter mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 14 Ocak 2006 18:09:12 >
  • bu işlemci ve anakartı mı değiştiriyorsun zenginsin galiba bi de böyle sisteme nasıl codegen takarsın anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 14 Ocak 2006 18:13:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

İşlemci ve anakartı değiştirirsen ekran kartında değişiklik yapabilecek misin(x1800 kadar olmaz tabii)? Veya sonra da ekran kartını değiştiririm gibi bir düşüncen var mı?

Bana kalırsa ekran kartını değiştir. x1800xt daha iyi.

Codegen güç kaynağı yeter mi acaba?

işlemci ve anakartı değiştirirsem eylüle kadar bir değişiklik yapamam pc mde.tabi vga yı değiştirirsemde bir değişiklik yapamayacağım eylüle kadar.

tabi x1800xt yi codegen psu kaldırmaz yanında birde tagan 2force 480 watt almayı düşünüyorum.

zaten kararımı verdim gibi sanırım vga yı değiştireceğim eylüle kadar 6600gt oyunları kaldıramaz kesin kasar yüksek detayda :(

ama kafama birşey takıldı x1800xt benim şu anki sistemimde tam verimli çalışırmı

• Bence ekran kartını değiştir çünkü sistemin oldukça iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DDR 5 İŞLEMCİ ÖNERİSİ
    geçen ay açıldı
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Comet

Bence ekran kartını değiştir çünkü sistemin oldukça iyi

evet bende vga ya sıcak bakıyorum şimdi

şimdi bu alacağım ekran kartı bu sistemde tam gücünde çalışır değilmi ?(psu değişecek tagan 2force 480 watt)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 15 Ocak 2006 1:31:58 >
  • quote:

quote:

yani bu alacağım vga bu sistemde tam gücünde çalışır değilmi ?(psu değişecek tagan 2force 480 watt)

Çalışır Tabii işlemciye hız aşırtma (o/c) yaparsan daha da iyi çalışır

• quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

quote:

yani bu alacağım vga bu sistemde tam gücünde çalışır değilmi ?(psu değişecek tagan 2force 480 watt)

Çalışır Tabii işlemciye hız aşırtma (o/c) yaparsan daha da iyi çalışır

maalesef anakartım sayesinde hiçbir şekilde o/c yapamıyorum kilitliymiş sanırım anakartım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 15 Ocak 2006 1:33:47 >

• Tugi simdi herhalde senin Sistemin PCIe x olması LAzım (6600 GT ) ok bence simdi CPU /anakart degistir bende oyle yapcam mesela cunku yaza dogru bir suru alternatifler cıkabilir ekran kartında iste bunlar sayesindede belki fiyatlar dusebilir diye ekran kartını sona attım ama yine sen bilirsin ...Bua arada X1800XT nin 256 ile 512 areasında gozel gorulur bir fark var mı bende merak ediyorum....Eger X1800XT yi alırsan bence sorunsuz calıstırı PSU falan saglam cunku.... (PES 5 hatrına okudum yazını yoksa uzun diye geccektim )

• Bence de paranı vga'ya yatırman daha mantıklı.. x1800xt mi 7800gtx mi dersen ben 512mblığı biraz devreye sokacam.. Tabii 7800gtx 512liği katmıyorum malum ülkemizde bildiğim kadarıyla yok, ücretine hiç girmiyorum.. Bence x1800xt, bulursan 512mblığını al derim fiyat farkı fazla yok zaten bildiğim kadarı ile.. Neyse belleklerle kafa yormayalım bence x1800xt...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

Bence de paranı vga'ya yatırman daha mantıklı.. x1800xt mi 7800gtx mi dersen ben 512mblığı biraz devreye sokacam.. Tabii 7800gtx 512liği katmıyorum malum ülkemizde bildiğim kadarıyla yok, ücretine hiç girmiyorum.. Bence x1800xt, bulursan 512mblığını al derim fiyat farkı fazla yok zaten bildiğim kadarı ile.. Neyse belleklerle kafa yormayalım bence x1800xt...

saol bende tam bunu düşünüyordum zaten 512 mb 7800gtx almış başını gitmiş fiyat konusunda

@virüs eğer yeni vga lar çıkarsa yaz gibi ben zaten eylülde yine bir upgrade olayına giricem o zamanda cpu/anakart değiştiricem ve yeni vga falan çıkarsa zaten eylülde x1800xt yide değiştirebilirim ondan şimdi x1800xt almayı düşünüyorum.

zaten cpu/anakart alırsam eylüle kadar 6600gt beni götürmez diye düşünüyorum..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.