Şimdi Ara

VGA-Sparkle 8800 ısı sorunu / serial ata hdd sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Daha önecden dh yi kaydolmadan sık sık takip ederdim. ve forumunuz sayesinde sparkle 8800 gts (320mb) aldım. fakat hayatımda ilk defa yüksek sistemli bi makina ldığım için huyunu suyunu bilemiyorum. bilgisayarım yanıyor... windowsumu yükledikten içine bir parça takmak için açtığımda ekran kartım deli gibi ısınmıştı. ve ben çok fazla download yapan birisiyim. ben bu makinayı sürekli açık bırakırsam eriyeceğini düşünüyorum. overclock falan gereklimi acaba yoksa benmi çok pinpirikleniyorum.. (oc gerekiorsada nasıl ne yapılır)


    Diğer sorunum iste hddler. sata2 2 tane 250 gb hdd aldım. fakat windowsum sadece bitanesi görebiliyor. diğer ikinisini göremiyorum. windows cd siylede format atmak istemyiorum çünkü vakit kaybı oluyor. nasıl halledebilirim.

    ilginize çok teşekkür ederim



  • sparkle 8800 gts kartın üzerindeki soğutucu gayet iyidir fakat kasanın içindeki havayı kullanarak soğutma yapar bu nedenle kasanın havalandırmasının iyi olması gerekir. sata hdd ler içinde birini master diyerinide slave olarak jumper lerden ayarladıktan sonra bilgisayarım sağ tık yönet ,disk yönetiminden göstere bilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarcoglu -- 20 Temmuz 2007; 12:04:52 >
  • kasam coolermasteriçinde 1 tane fan var. (bide cpu fanı var) yetmez herhalde o fan?
  • Hdd görmesi lazım. Jumper ayarlarını oğru yaptığınızdan eminmisiniz.
  • mastera 7-8 e slave 6 - 5 e jumper taktım

    disk yönetimindne sorunumu hallettim teşekkürler. ama hala ekran kartı konusunda sıkıntılıyım. 1 fan yetermiki bütün sisteme?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korhanes -- 20 Temmuz 2007; 14:07:17 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: korhanes


    mastera 7-8 e slave 6 - 5 e jumper taktım

    disk yönetimindne sorunumu hallettim teşekkürler. ama hala ekran kartı konusunda sıkıntılıyım. 1 fan yetermiki bütün sisteme?


    bende de 1 fan war (oda çok eski) + kasanın hava alabileceği delikler çok az ama ısı problemi yok ekran kartında max 65C gördüm
    everest programını indir sıcaklıkları sık sık kontrol et. 70'in üzerine çıkması kritik 80'in üzerinde yanar...(ekran kartı için)
  • çok teşekkür ederim hepinize. sorunlarımı bir gün içinde halletmeme yardımcı oldunuz.

    iyi günler
  • merhaba tekrar yeni post açmaktansa burda yazayım dedim. everestle ısımı kontrol ettiğimde oyun sırasındayken 70 lerde dolanıyor 70 - 71 fakat oyundan çıkarçıkmaz tekrar eski haline dönüyor. biliyorum çok ahret sual soruyorum kusura bakmayın.

    tekrar teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: korhanes

    merhaba tekrar yeni post açmaktansa burda yazayım dedim. everestle ısımı kontrol ettiğimde oyun sırasındayken 70 lerde dolanıyor 70 - 71 fakat oyundan çıkarçıkmaz tekrar eski haline dönüyor. biliyorum çok ahret sual soruyorum kusura bakmayın.

    tekrar teşekkürler.



    oyunda 70-71 vga için çok normal korkma zaten bu kartlar kolaykolay ısınmaz ama genede sen kasana fan takfiyesi yap için rahat olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarcoglu -- 20 Temmuz 2007; 22:45:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.