Şimdi Ara

Veteriner Fakültesi İsteyenler (Uludag Uni Hakkinda Bilgiler) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.140
Cevap
68
Favori
248.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar size bişey sormam gerekiyor.Şuan da lise 3 grafik bölümü öğrencisiyim ve meslek lisesindeyim.Beni lütfen dalgaya almayın fakat veterinerlik fakültesini istiyorum. şuan da dershaneye de gidiyorum. fakat grafik hocaları artık hayalden uyan seni uyandırmak lazım gibi ağır şeyler söylüyorlar. Gerçekten veterinerlik fakültesine gitmek istiyorum ve çalışmaya çalışıyorum. bu durumdayken o bölüme girebilir miyim. Ve sürekli meslek lisesinde okuyanlara karşı bi antipati sergileniyo. bu durum gerçekten kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mila-pnd1

arkadaşlar size bişey sormam gerekiyor.Şuan da lise 3 grafik bölümü öğrencisiyim ve meslek lisesindeyim.Beni lütfen dalgaya almayın fakat veterinerlik fakültesini istiyorum. şuan da dershaneye de gidiyorum. fakat grafik hocaları artık hayalden uyan seni uyandırmak lazım gibi ağır şeyler söylüyorlar. Gerçekten veterinerlik fakültesine gitmek istiyorum ve çalışmaya çalışıyorum. bu durumdayken o bölüme girebilir miyim. Ve sürekli meslek lisesinde okuyanlara karşı bi antipati sergileniyo. bu durum gerçekten kötü.

Hocam ek puan durumu yok fakat meslek liselerine fakat sen hayallerinden vazgeçme. Şu anda 100,110 falan yapıp 350'lere çıkman lazım ki Konya, Samsun, Burdur tutsun. Ayrıca dershane hocalarına bakma sene başında bana TM'ye geç diyorlardı 9.sınıf Fizik-Kimya-Biyoloji kitaplarını bitirdim Fen'den 8 net yaparken 26-27 nete çıktım. Bunu yapmak iş değil kısacası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: +1905

quote:

arkadaşlar size bişey sormam gerekiyor.Şuan da lise 3 grafik bölümü öğrencisiyim ve meslek lisesindeyim.Beni lütfen dalgaya almayın fakat veterinerlik fakültesini istiyorum. şuan da dershaneye de gidiyorum. fakat grafik hocaları artık hayalden uyan seni uyandırmak lazım gibi ağır şeyler söylüyorlar. Gerçekten veterinerlik fakültesine gitmek istiyorum ve çalışmaya çalışıyorum. bu durumdayken o bölüme girebilir miyim. Ve sürekli meslek lisesinde okuyanlara karşı bi antipati sergileniyo. bu durum gerçekten kötü.

Hocam ek puan durumu yok fakat meslek liselerine fakat sen hayallerinden vazgeçme. Şu anda 100,110 falan yapıp 350'lere çıkman lazım ki Konya, Samsun, Burdur tutsun. Ayrıca dershane hocalarına bakma sene başında bana TM'ye geç diyorlardı 9.sınıf Fizik-Kimya-Biyoloji kitaplarını bitirdim Fen'den 8 net yaparken 26-27 nete çıktım. Bunu yapmak iş değil kısacası.

Hayallerimin peşindeyim :) umarım istediğim şey olur ve kazanırım teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: +1905

quote:

Hayallerimin peşindeyim :) umarım istediğim şey olur ve kazanırım teşekkürler.

Sen hiçbir zaman kimseye kulak asma. Amacının peşinden devam et ve ygs'den 350-360 almaya bak.

• kazanması kolay okuması zor mesleği pis bu kadar bu meslek arkadaşım^^ parasına gelince bol fln değil her kafadan ses çıkıyor işini sağlam yaparsan iyi alırsın her doktor iyi mi kazanıyor? istanbulda bir profun muaynesi 300 tl iken başka bir doktorun ameliyatı 200 tl olabiliyor düşünün
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

quote:

Orijinalden alıntı: thebatuhanking

Ya aslinda soyle bir durum da var ben umraniyede oturuyorum kampus avcilarda bayaa uzak yani

Ben de bostancıda oturuyordum, her gün avcılara gitmek 1.5 saat dönüşü daha da zor olacaktı. Hem de maddi yönden ailen zorlanmayacaksa şehir dışında okumak daha mantıklı ki gideceğin yer Bursa gibi büyük bir şehir ve Uludağ Üni.

Yani dediginiz de cok haklisiniz yol cok sikinti kazanirsam i.u avcilarin orda ev yada yurt bakmam gerek illa ki evden ayrilacagim icin sehir disi da olur sehir ici de

• quote:

quote:

quote:

Ya aslinda soyle bir durum da var ben umraniyede oturuyorum kampus avcilarda bayaa uzak yani

Ben de bostancıda oturuyordum, her gün avcılara gitmek 1.5 saat dönüşü daha da zor olacaktı. Hem de maddi yönden ailen zorlanmayacaksa şehir dışında okumak daha mantıklı ki gideceğin yer Bursa gibi büyük bir şehir ve Uludağ Üni.

Yani dediginiz de cok haklisiniz yol cok sikinti kazanirsam i.u avcilarin orda ev yada yurt bakmam gerek illa ki evden ayrilacagim icin sehir disi da olur sehir ici de

İdealtepede oturuyorum her gün gidip geliyorum arkadaşlar evimden uzunçayır metrobüs otobüsü 1tl metrobüs ile avcılara kadar 1tl yani 2 tl'ye gidip dönüşte aktarmadan yararlanıp 1.40'a dönüyorum günlük yol param 3.40tl, bu mebla şehir dışında oturmayla karşılaştırılamayacak kadar cüzzi bir miktar. Şehir dışı ciddi mali yükler oluşturur yolun uzun sürdüğü doğru 1.5-2 saatte gidiyorum ortalama ama şunu da söyleyeyim şu anda BB altı dersim yok en zor dersin anatomi ve medikal fizik (biyofizik) BA geldi metrobüste çalışmalar saolsun cidden de her anatomi uygulamadan sonra 2 saat notlar elimde metrobüste okumasam bu kadar akılda kalmazdı...

Tercih sizin ama genel olarak Türk gençliğinin yaptığı ailemden uzak olmam gerek mantığı sonra ters dönüp yorgun argın geldiğiniz gün bi sıcak yemek bulamayabilirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: tri_nitro_toluen

quote:

quote:

quote:

İdealtepede oturuyorum her gün gidip geliyorum arkadaşlar evimden uzunçayır metrobüs otobüsü 1tl metrobüs ile avcılara kadar 1tl yani 2 tl'ye gidip dönüşte aktarmadan yararlanıp 1.40'a dönüyorum günlük yol param 3.40tl, bu mebla şehir dışında oturmayla karşılaştırılamayacak kadar cüzzi bir miktar. Şehir dışı ciddi mali yükler oluşturur yolun uzun sürdüğü doğru 1.5-2 saatte gidiyorum ortalama ama şunu da söyleyeyim şu anda BB altı dersim yok en zor dersin anatomi ve medikal fizik (biyofizik) BA geldi metrobüste çalışmalar saolsun cidden de her anatomi uygulamadan sonra 2 saat notlar elimde metrobüste okumasam bu kadar akılda kalmazdı...

Tercih sizin ama genel olarak Türk gençliğinin yaptığı ailemden uzak olmam gerek mantığı sonra ters dönüp yorgun argın geldiğiniz gün bi sıcak yemek bulamayabilirsiniz...

Cok dogru soyluyorsunuz da soyle bir durum da 2 saat yol suruyor demissiniz toplam gunluk 4 saat bu 4 saati arkadaslarinla, disarda ,evde,ailenle vs. Gecirsen guzel olmazmi 4 sat az bi zaman degil cunku

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Cok dogru soyluyorsunuz da soyle bir durum da 2 saat yol suruyor demissiniz toplam gunluk 4 saat bu 4 saati arkadaslarinla, disarda ,evde,ailenle vs. Gecirsen guzel olmazmi 4 sat az bi zaman degil cunku

Tabi ki o senin bileceğin iş ama mutlak surette ilk seneni yurtta geçirmen gerekecek bunun yanında o kadar ağır ders yükünün altında birde yemekti vs. ile uğraşabilir misin ? ben uğraşamam dediğim gibi ben 18 yıldır istanbuldayım lise de de yolum uzundu zaten istanbulda nerden nereye gitsen minumum 1saat o yüzden alışığım yani 1 saat olmuş 2 saat olmuş fark etmez...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tabi ki o senin bileceğin iş ama mutlak surette ilk seneni yurtta geçirmen gerekecek bunun yanında o kadar ağır ders yükünün altında birde yemekti vs. ile uğraşabilir misin ? ben uğraşamam dediğim gibi ben 18 yıldır istanbuldayım lise de de yolum uzundu zaten istanbulda nerden nereye gitsen minumum 1saat o yüzden alışığım yani 1 saat olmuş 2 saat olmuş fark etmez...

Coook haklisiniz ben ilkokulda kosuyoluna gidiyordum 5 km yaklasik servisle gidiyordum rahatti simdi ise lisede okulum 15 dakika uzaklikta yuruyerek gerci yine servisle gidiyorum 4 saat benim gozume biraz fazla gorundu acikcasi yurt konusunda yine haklisiniz:D dersler biraz agir ama yapicak bir sey yok hayvanlari cok seviyorum cok seviyoruz

• Maddi durumunuz yeterliyse şehir dışını kesinlikle öneriyorum. Ama gidip de kyklarda kalmayın, gerçekten hayat standartı yüksek biriyseniz alışmanız çok zor, kendinize ait alanınız çok az oluyor hatta hiç.

Ben apartta kalıyorum, 1+1 ev gibi, kahvaltı ve akşam yemeği + okul servisi var. Fatura da ödemiyorum aylık belli bir miktar veriyorum tabi öyle düşündüğünüz kadar da yüksek değil.

Hayatta kendi başınız çaresine bakabilmek için büyük bir adım bence bu, sırf evde sıcak yemeğiniz var diye en iyi yıllarınızı ailenizin yanında geçirmeyin.

İstediğiniz herşeyi yapabilme avantajınız olur, istediğiniz saatte eve girer çıkarsınız, ders çalışıp çalışmamak sizin elinizde olan birşey. Benim kız arkadaşım var, gezip tozarım ama iyi de ders çalışırım not ortalamam 3.00 küsür şuanda.

• quote:

Maddi durumunuz yeterliyse şehir dışını kesinlikle öneriyorum. Ama gidip de kyklarda kalmayın, gerçekten hayat standartı yüksek biriyseniz alışmanız çok zor, kendinize ait alanınız çok az oluyor hatta hiç.

Ben apartta kalıyorum, 1+1 ev gibi, kahvaltı ve akşam yemeği + okul servisi var. Fatura da ödemiyorum aylık belli bir miktar veriyorum tabi öyle düşündüğünüz kadar da yüksek değil.

Hayatta kendi başınız çaresine bakabilmek için büyük bir adım bence bu, sırf evde sıcak yemeğiniz var diye en iyi yıllarınızı ailenizin yanında geçirmeyin.

İstediğiniz herşeyi yapabilme avantajınız olur, istediğiniz saatte eve girer çıkarsınız, ders çalışıp çalışmamak sizin elinizde olan birşey. Benim kız arkadaşım var, gezip tozarım ama iyi de ders çalışırım not ortalamam 3.00 küsür şuanda.

Tabi böyle bir olanağın varsa bas git o aynı benimkilerin parası olsa şimdi yatay geçiş dikey geçiş çapraz geçiş her şeyi yaparım ama bende böyle bir şans yok bizim yurttan tek anladığımız kyk, şimdi ben kendim için söylüyorum şehir dışında okuyacağım desem 4-6 kişi ile aynı oda yatakane düzeni. 2 masa var herkesin vizesi finali aynı odanda bile ders çalışamıyorsun yatılı tecrübelerim oldu okullardan biliyorum hoş değil yani kendine ait alanım yok desen oda arkadaşlarına "birader o ne derler". Türkiyenin her yerinden daha önce görmediğin insanlarla kalıyorsun...

Senin maddi gücü uygunsa arkadaşın dediği gibi bir hayat düzeni 5 sene çok harika yani ev 1+1, kahvaltıyı var akşam yemeği var fatura yok bişey yok yani arkadaşın bahsettiği neredeyse ruya gibi hem tek yaşamanın negatif etkileri yok yemek hazırlama fatura muhabbeti gibi hemde kendi evindesin daha ne olsun, muhakkak ki bu tarz bir şehirdışı okul deneyimine tevsiyem sonsuz...

• Okuması çok zor diyorlar. Ben de ankara üniversitesi veterinerlik düşünüyorum. Inşallah istediğim gibi olur.
  • arkadaslar ben uludag üni vet fakültesinde okuyorum,eger bu bölümü düsünüyorsanız ankara ya da bursa'yı tercih edin bence. istanbul sıralamada üstte olsa da derslerde pratik ve uygulama imkanları az. türkiye'de yalnızca ankara ve bursa veteriner fakültelerinin diplomaları avrupa'da gecerli,istanbulun degil. özellikle gıda alanında ilerlemek istiyorsanız sütas,maret gibi bir cok fabrika bursa'da. ayrıca is imkanları az diyen arkadaslara da sunu söylemek istiyorum; benim üniversite sınavında puanım bir cok mühendislige tutuyordu fakat odtu itu gibi iyi okullarda degil,bu yuzden veteriner fakultesini sectim ve cok memnunum,o yaralı hayvanların size bakıslarını gördügünüzde ne demek istedigimi daha iyi anlayacaksınız. umarım artık bu meslek daha saygın bir konuma ulasır ve insanlar önemini anlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrsbennett

arkadaslar ben uludag üni vet fakültesinde okuyorum,eger bu bölümü düsünüyorsanız ankara ya da bursa'yı tercih edin bence. istanbul sıralamada üstte olsa da derslerde pratik ve uygulama imkanları az. türkiye'de yalnızca ankara ve bursa veteriner fakültelerinin diplomaları avrupa'da gecerli,istanbulun degil. özellikle gıda alanında ilerlemek istiyorsanız sütas,maret gibi bir cok fabrika bursa'da. ayrıca is imkanları az diyen arkadaslara da sunu söylemek istiyorum; benim üniversite sınavında puanım bir cok mühendislige tutuyordu fakat odtu itu gibi iyi okullarda degil,bu yuzden veteriner fakultesini sectim ve cok memnunum,o yaralı hayvanların size bakıslarını gördügünüzde ne demek istedigimi daha iyi anlayacaksınız. umarım artık bu meslek daha saygın bir konuma ulasır ve insanlar önemini anlar

Kaçıncı sınıfsın şuanda?

• 3. sınıfm
  • Arkdaşlar sadece öğrencisi olduğum için söyelmiyorum ama Türkiye'nin en iyi eğitimine sahip ismi olan ve bu camiada ve piyasada bu kadar adı olan istanbul üniversitesini bu kadar yabana atmayın.

http://forum.veterinerhekimiz.com/thread-26741.html

şu linke bakarsanız gerçekten veteriner hekim olan ve ayrıca akredite konusunda yani avrupada değer gören diploma açısından ankara üniversitesinde okuyan arkadaşın yazdıklarını dikkatlice okursanız sevinirim..

Bakın ben puanımla her veteriner fakültesine her türlü girebilmekteydi hatta şu anda bulunduğum fakülteyede üst sıradan girdim. Ben sınavdan çıktıktan itibaren puanımın yeteceğinden emin olduğumdan dolayı fen sınavı bittikten sonra 3 ay iyice araştırma yaptım. Yüz yüze veteriner hekimlerle konuştum hatta bu konudan sonra uludağ'yı düşünmeye başladım fakat her gittiğim hekim bana uludağ'da iyidir ama puanın tutuyorsa istanbula git dedi bunlardan bazıları istanbul bazıları ankara mezunuydu....

Ama kulaktan dolma bilgilerle pratik imkanı az uygulama imkanı az değip geçmeyelim. Bu sene ne herhangi bir kemik sıkıntısı çekildi anatomi labaratuarınde ne de kas ve ligament işlenirken kadavra sıkıntısı hepsinden bolca ve detaylı şekilde vardı....

• tabiki istanbul üniversitesi de cok iyidir ama ben sıralama yaparsam türkiyedeki en iyi üc vet fakültesi 1ankara 2bursa 3istanbul derim, hepsini gezdim ve inan cok arastırdım o zamanlar,istanbula puanım yetmesine ragmen gitmek istemedim,belki kücükbas,klinik acmayı düsünenler acısından iyidir istanbul gibi bir sehir fakat büyükbas ve gıda alanında calısmayı düsünenler bursayı yazmalı. kadavra kemik mutlaka vardır olmalı da zaten fakat ciftlikte canlı hayvan üzerinde calısma imkanı olsun diger lab'ların gelismisligi olsun bu acılardan söyledim ben yanlıs anlama lütfen hic bir okulu kötülemek degil amacım sadece bu bölümü yazmak isteyenlere fikirlerimi söyledim
  • Bende Bursa mezunuyum. Okulu kazanmak kolay ama bitirmek gerçekten zor ama iş imkanı bazılarının dediği kadar kötü değil. Şu anda zaten devlet targel projesiyle piyasadaki veterinerlerin çoğunu aldığından özel sektör daha iyiye gidiyor.

Facebook ta bir resim görmüştüm onuda eklemeye çalıştım :) Biraz haklılık payı var sanki :)

• Arkadaşlar bende adü veterinerlik istiyorum. İnşallah istediğimiz puanı çıkartırız...
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.