Şimdi Ara

Vestel ua9300/ua9400 - Samsung ku7000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
2.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiyat olarak samsung 200 TL daha pahalı. Bunu gözardı ettiğimizde 2 ürün için yorumlarınız nelerdir? Genel olarak;
    Vestel de 3d var samsung da yok.
    Samsung da HDR var Vestel de yok.
    Ayrıca her ikiside VA panel mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valaraukar -- 1 Ağustos 2016; 10:44:27 >

• Soruları ben cevaplayayım madem cevap veren yok.
    Öncelikle evet her ikiside VA panel.
    Vestel'de aktif 3d var. Samsung da 3d yok.
    Her ikiside 4 çekirdekli işlemciye sahip.
    Gerçek hz Vestel 50, samsung 60.
    Samsung da HDR özelliği var. Parlaklık ve daha can alıcı görüntü ortaya koyuyor.

Vestel %10 gg ve axcess 100 TL inidirim ile 1425TL,
    Samsung %10 gg ve axcess 100 TL inidirim ile 1700TL'ye geliyor.

Bana gelince; kararımı hala veremedim. Son olarak 3tv arasında kaldım. 40ua9300/48ua9300/40ku7000.
    Ayrıca 49pus4900'da va panel ancak smart tv 3d vs yok onun için eledim. Sony 43w805c yi de full hd old icin eledim ancak tv va panel ve 120hz.

Şimdi bu üç tv arasından karar vermek gerekecek. Şu anda Samsung'daki tizen ile vestelin smart tv sini karşılaştırmaya çalıyorum. Ayrıca Vestel'de flash desteği olmadığını
    ifade eden çok sayıda yorum gördüm. Sonuçta youtube çalışması bile yeterli ama. İlla flash player gerekli değil kanımca. Konu ile ilgili bilgisi olan yardımcı olabilir.

Bilmiyorum durum bu. En azından kafası karışık olanlara yardımcı olabilir karar vermelerinde. F/P ürünü olarak bu 3 ürün bence mükemmele yakın. Sony 43w805c ve Philips 49pu4900'da fena değil.

Ayrıca merak edenler için samsung a ilişkin olarak bilgiler linkte mevcut:
    http://www.displayspecifications.com/bg/model/46e159b

Aradığınız diğer tv leride yukarıdaki linkten arama yaparak inceleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valaraukar -- 30 Temmuz 2016; 23:41:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Valaraukar

Soruları ben cevaplayayım madem cevap veren yok.
    Öncelikle evet her ikiside VA panel.
    Vestel'de aktif 3d var. Samsung da 3d yok.
    Her ikiside 4 çekirdekli işlemciye sahip.
    Gerçek hz Vestel 50, samsung 60.
    Samsung da HDR özelliği var. Parlaklık ve daha can alıcı görüntü ortaya koyuyor.

Vestel %10 gg ve axcess 100 TL inidirim ile 1425TL,
    Samsung %10 gg ve axcess 100 TL inidirim ile 1700TL'ye geliyor.

Bana gelince; kararımı hala veremedim. Son olarak 3tv arasında kaldım. 40ua9300/48ua9300/40ku7000.
    Ayrıca 49pus4900'da va panel ancak smart tv 3d vs yok onun için eledim. Sony 43w805c yi de full hd old icin eledim ancak tv va panel ve 120hz.

Şimdi bu üç tv arasından karar vermek gerekecek. Şu anda Samsung'daki tizen ile vestelin smart tv sini karşılaştırmaya çalıyorum. Ayrıca Vestel'de flash desteği olmadığını
    ifade eden çok sayıda yorum gördüm. Sonuçta youtube çalışması bile yeterli ama. İlla flash player gerekli değil kanımca. Konu ile ilgili bilgisi olan yardımcı olabilir.

Bilmiyorum durum bu. En azından kafası karışık olanlara yardımcı olabilir karar vermelerinde. F/P ürünü olarak bu 3 ürün bence mükemmele yakın. Sony 43w805c ve Philips 49pu4900'da fena değil.

Ayrıca merak edenler için samsung a ilişkin olarak bilgiler linkte mevcut:
    http://www.displayspecifications.com/bg/model/46e159b

Aradığınız diğer tv leride yukarıdaki linkten arama yaparak inceleyebilirsiniz.

9300 yerine varsa 9400 al derim. DTS HD desteği var.

Smart olayına gelirsek youtube'a uygulamadan girersin ama tarayıcısından pek performans bekleme.

Onun dışında Vestel'de biss key girebilirsin. TV izlemeye yönelik ve usb den içerik oynatmaya yönelik işlevlerin hakkını verir.

Ama smart olayı istiyorsanız Samsung'a ve LG WebOS'a bakın derim.

Aslında smart tv hiç tavsiye etmem. Hepsi mükemmel değil çünkü. Hepsinde sıkıntılar var.

Philips hele sorunlu yazılım yönünde bayrak tutar derecede. İlk ürettikleri tv den beri yazılımları sıkıntılı adamların.

• görüşleriniz için teşekkürler, yalnız verdiğiniz linkle ilgili bir düzeltme yapayım kendi bildiğim kadarıyla. şöyle ki 40ku 7000 modeli sanırım biz hariç her yerde 40ku6300 diye satılıyor...http://www.displayspecifications.com/bg/model/4669478
  • @albay_alpay ku7000'de yazıldığında çıktığı için o linki verdim. Baya da benziyor. Evet ku6300 old. dair yorumları daha öncede gördüm. Ancaki her iki tv arasında listedeki özellikler açısından bir fark görememiştim. Tşk.ler dikkatiniz için.

@BARIŞ55 evet haklısınız. Ancak 9400 IPS panel. Albani üstad özellikle IPS panel yerine Va panelleri ısrarla öneriyor. 9400'ü elememdeki sebep bu olmuştu. Yoksa kesinlikle 9400 daha mantıklı bir şeçim. DTS HD ve dual play var. 3d'si pasif. 4 pasif gözlük 2 çift 3d gözlük var paketinde.

Ayrıca dediğiniz gibi youtube girmesi bile bence büyük bir olay ve Smart tv den beklenti kesilikle çok olmamalı. 3d olarak ise elimde 3d film arşivi mevcut.
    Dolayısıyla Philips zaten eledim.
    Samsung'un HDR teknolojisi ve Sony'nin karizması ve kalitesi (ancak full hd :/) aklımı çelmiyor değil.

Bugün bu işe bir karar vereceğim. Sonuç olarak tv de 40/43/48 uygun odam için. Başka tavsiyeler olursa muhakkak faydalı olacaktır. Tşk.ler kıymetli yorumlarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valaraukar -- 2 Ağustos 2016; 18:11:00 >

• hocam albani nin yazdıklarını bende takip ettim sagolsun bilgilendirmeye çalışıyor. ben ips panellere ile va panellere baktim arada "aman almayalim" denecek birsey goremedim.

bende tv aldim, Arcelik a55l 9683 5s, arcelik alacagim hic aklima gelmezdi. neden mi aldim?

teknosaya girdim bigun tum tv lere flasdisk takip goruntuleri izledim. baktim ki forumda yazılanlar ile gordugum ayni degil, bunun sebebi forumda yalan yanlış seyler yazılıyor degil,herkesin istegi farkli.

mesela sony 4k video yi acamadi bir türlü, philips dosyalari gec gordu, simdi bunlara kiyasla vestel fiyati daha dusuk ama daha iyi geldi bana, CA9550nin tek eksigi DTS, o nedenle almadim yoksa o fiyara kacirilmaz. ku7000e de baktim forumda anlatildigi kadar yok, begenmedim. ama arcelik (grundig idi baktigim aynisi zaten) hem flash i cok hizli gordu, aninda acti, ve en az yirtilma onda oldu, sasirdim sonra arastirdim, arcelik Lg nin 850v modelinin panelini kullanmış, hdr ips panel 200hz 4 çekirdekli islemci koymus, müthiş ses performansı var digerleri ile kiyaslanamaz, dts destegi var, servis guvencesi zaten tartisilmaz, şimdi gelmesini bekliyorum.

bence git bi magazaya, bakarak al, ips panel ile va panel yanyana duruyordu inan ben farki anlayamadim, ips biraz daha parlak gibiydi ama bu beni etkileyecek birsey değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @sHowManTR Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. Bu olayları internetten takip etme sebebim küçük bir şehirde ikamet ediyor olmam :/ Buralarda siz mağazalara gittiğinizde adamlar alışmış insanlara al bunu demeye. Dolayısıyla aykırı bir tip gibi kalıyorsunuz girdiğinizde mağazalara :) Dün itibariyle biraz gezdim bugün de gezmem gerekecek görünen o ki ... Sizin IPS ve Va yorumunuzda an itibari ile bunda etkili oldu.

@Barış55 Bu arada 94xx inceledikten sonra gerçekten aklımı çeldi. Ancak yorumları inceledim de insanlar pek memnun değil gibi. Birde bu 93xx deki köşelerdeki sıkıntı nedir anlayamadım. Herkes 95xx ve 93xx için aynı sorunu ifade ediyor.

Ve ayrıca; bir yorumda yerli tv lerde bisskey sorunu olmadığı yazılmış. Yerli Tvlerin otomatik olarak bu işleri kendi hallettiği ... Bence bu hem 3d den hem smart tan daha önemli bir özellik. Ne kadar doğru bilemeyeceğim ama pek anlamam şu bisskey işlerinden : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valaraukar -- 31 Temmuz 2016; 11:13:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG 55LA965v UHD
    11 yıl önce açıldı
    lg 55ec930v oled tv
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ca9550de koselerde hafif kararma oluyor, magazalarda gördüm, beni hic etkikeyecek birsey degil, önceden samsunglarda lg lerde hepsinde vardi, yeni çıkanlarında var mi bilmem ama 55' ekranda tam köşelerdeki hafif kararma beni hic etkilemez, 1 tane ölü piksel beni daha cok rahatsiz eder.

magazalara gittiginizde renk ayarlarina dikkat edin, mesela bi tv "sinema" modunda iken digeri "oyun" modunda ise zaten cok farkli geliyor, ben standart sinema da baktim, sonra kendi icinde degistirdim falan

• quote:

@albay_alpay ku7000'de yazıldığında çıktığı için o linki verdim. Baya da benziyor. Evet ku6300 old. dair yorumları daha öncede gördüm. Ancaki her iki tv arasında listedeki özellikler açısından bir fark görememiştim. Tşk.ler dikkatiniz için.

@BARIŞ55 evet haklısınız. Ancak 9400 IPS panel. Albani üstad özellikle IPS panel yerine Va panelleri ısrarla öneriyor. 9400'ü elememdeki sebep bu olmuştu. Yoksa kesinlikle 9400 daha mantıklı bir şeçim. DTS HD ve dual play var. 3d'si pasif. 4 pasif gözlük 2 çift 3d gözlük var paketinde.

Ayrıca dediğiniz gibi youtube girmesi bile bence büyük bir olay ve Smart tv den beklenti kesilikle çok olmamalı. 3d olarak ise elimde 3d film arşivi mevcut.
    Dolayısıyla Philips zaten eledim.
    Samsung'un HDR teknolojisi ve Sony'nin karizması ve kalitesi (ancak full hd :/) aklımı çelmiyor değil.

Bugün bu işe bir karar vereceğim. Sonuç olarak tv'yi odamda kullanacağım oturma odasında kullanmayacağım. 40/43/48 uygun odam için. Başka tavsiyeler olursa muhakkak faydalı olacaktır. Tşk.ler kıymetli yorumlarınız için.

Evet VA panel daha iyi. Kullandıkları paneli bilmiyordum.

Vestel mat panel kullanıyor mu bilmiyorum. Genelde ürünlerinde parlak panel var. Ayna gibi görüntünüz yansıyabilir. Bazıları bunu kafaya takıyor.

HDR'ın da bence çok bir esprisi yok. Zamanında dinamik kontrast muhabbeti vardı, herkes oranına dikkat ediyordu. Şimdi de HDR çıktı

Geçiniz bunları bence. Takılmayın.

Samsung da alsanız Vestel de alsanız elektronik şans işi.

Dayıma aldığımız vestel televizyonun paneli bozuldu. Onun dışında anakartı besleme kartı herşeyi sağlam. İçindeki panel de Samsung paneldi. Ama şans işte.

Anneanneme aldığımız Vestel televizyonun da paneli LG 6. yılı ve bana mısın demiyor.

TRT Spor HD izliyorsanız eğer biss key mevzusuna takılabilirsiniz. Malum, yabancı firmalar bunu koymuyorlar.

Smart olayında Samsung açık ara önde. Ama geri kalan şeylerde bence diğerlerinden hiçbir farkı yok.

Samsung'un koyduğu panel Vestel'e göre nasıldır, bu göreceli bir durum bence. İki tane Samsung modelini bile yan yana koyup karşılaştırmaya kalksak size güzel gelen bana güzel gelmeyebilir.

İkisinin de olduğu bir mağazaya gidin, alın yanınıza usb hdd nizi 3d filminizi falan, tv leri bir güzel kurcalayın, hangisi içinize sindiyse onu alın. Yoksa aylarca işin içinden çıkamazsınız. Panel konusunda çok takıntılı arkadaşlar gördük biz burada, adam 6 ay boyunca tv alamadı.

Önemli olan beklentileri iyi belirlemek. Gerisi şansınıza.

• quote:

@sHowManTR Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. Bu olayları internetten takip etme sebebim küçük bir şehirde ikamet ediyor olmam :/ Buralarda siz mağazalara gittiğinizde adamlar alışmış insanlara al bunu demeye. Dolayısıyla aykırı bir tip gibi kalıyorsunuz girdiğinizde mağazalara :) Dün itibariyle biraz gezdim bugün de gezmem gerekecek görünen o ki ... Sizin IPS ve Va yorumunuzda an itibari ile bunda etkili oldu.

@Barış55 Bu arada 94xx inceledikten sonra gerçekten aklımı çeldi. Ancak yorumları inceledim de insanlar pek memnun değil gibi. Birde bu 93xx deki köşelerdeki sıkıntı nedir anlayamadım. Herkes 95xx ve 93xx için aynı sorunu ifade ediyor.

Ve ayrıca; bir yorumda yerli tv lerde bisskey sorunu olmadığı yazılmış. Yerli Tvlerin otomatik olarak bu işleri kendi hallettiği ... Bence bu hem 3d den hem smart tan daha önemli bir özellik. Ne kadar doğru bilemeyeceğim ama pek anlamam şu bisskey işlerinden : )

O şifreyi girmezseniz HD maç yayınlarını izleyemiyorsunuz. Bunun yapılmasının amacı yayınların batı ülkelerden izlenmemesi için. Çünkü işin ucunda lisans anlaşmaları telif hakları vs. var. Alt komşumda 1080P LG var adam maçları harici uydu alıcısı takarak izliyor. Şaka gibi.

9400 de yazılımsal sıkıntılar var sanırım, biraz zaman oldu konusun takip etmeyeli, ama güncelleme geliyor sürekli. Zaten yazılımlar oyuncak oldu elimizde.

Bende 42PF7175 var (1080P) kapalı olan özellikleri açtık. Bi iptv olayını çözemedik sadece.

Mesela bendeki televizyon tek çekirdek işlemcili, youtube falan bana 4k modellerde bayağı akıcı geldi. Ama arayüz biraz kötü olmuş bence.

Dediğim gibi kendiniz inceleyin karar verin. Ben ses sistemi kullandığım için sesiyle ilgilenmedim televizyonun, siz sesi televizyondan alacaksınız Vestel sizi tatmin etmeyecektir.

Arçelik mesela o konuda LG'ye bile fark atıyor. Adamlar SRS ses sistemi kullanıyor.

• Evet bugün biraz gezme fırsatım oldu. Ancak derinlemesine inceleme belirttiğim malum sebeplerden ötürü yapamadım :/

Açıkcası 9300 biraz daha iyi gibi geldi. Ancak çok da büyük bir fark göremedim 9400 ile. Samsung ku7000/philiphs 6401 ve LG 77xx serisi bana pek de farklı gelmedi.
    Benim bu işden anladığım 3k - 4k TL altına ne alırsak çok da fark etmeyeceği. Bir LG OLED olmadıkça, Sharp olmadıkça, 100 hz üstü bir va panel olmadıkça bence geri kalan çoğu tv aynı. Bu açıdan tv özelliklerini ön planda tutmak bana daha mantıklı geldi. Daha doğrusu tv den ne istediğini bilmen gerek. Evet 3d istiyorum, smart tv istiyorum. Olmasa sadece panel alsam belki daha mantıklı ama bunlar da bir şekilde gerekli.

Ben ne philiphs ne samsung ne LG ne de Sony tarafında değilim en azından buna emin oldum (fiyat seviyem ile de alakalı). Ayrıca HDR konusuna gelince kesinlikle haklısınız. Çok da önemli görmüyorum ancak 4k 'nın önemli olduğunu düşünüyorum.

Bisskey 10 senelik bir olay bilmemek belki benimde ayıbım :)) Ama yine de yerli olması bisskey olması bir avantaj bu açıdan.

Son olarak:
    https://www.youtube.com/watch?v=w8LvRXioXgw IPS vs VA panel videosu. Bu noktada panelin kaliteside önemli olsa gerek. Dediğiniz gibi bu iş tamamen şans işi. Artık buna da pek takılmıyorum. Dolayısıyla annemize aldığımız Va panel bozulabilirken annanemize aldığımız IPS sağlam kalabilir. Bu noktada da servis işin içine giriyor. Ve benim için yine Vestel bir adım öne çıkıyor.

Tüm bunlardan sonra kararım 43ua9400 yönünde. Çok daha özellikli bir tv olduğu kesin. Hepsi bir tarafa zaten bu akşama kadar kararımı vermek durumundayım.

• quote:

Evet bugün biraz gezme fırsatım oldu. Ancak derinlemesine inceleme belirttiğim malum sebeplerden ötürü yapamadım :/

Açıkcası 9300 biraz daha iyi gibi geldi. Ancak çok da büyük bir fark göremedim 9400 ile. Samsung ku7000/philiphs 6401 ve LG 77xx serisi bana pek de farklı gelmedi.
    Benim bu işden anladığım 3k - 4k TL altına ne alırsak çok da fark etmeyeceği. Bir LG OLED olmadıkça, Sharp olmadıkça, 100 hz üstü bir va panel olmadıkça bence geri kalan çoğu tv aynı. Bu açıdan tv özelliklerini ön planda tutmak bana daha mantıklı geldi. Daha doğrusu tv den ne istediğini bilmen gerek. Evet 3d istiyorum, smart tv istiyorum. Olmasa sadece panel alsam belki daha mantıklı ama bunlar da bir şekilde gerekli.

Ben ne philiphs ne samsung ne LG ne de Sony tarafında değilim en azından buna emin oldum (fiyat seviyem ile de alakalı). Ayrıca HDR konusuna gelince kesinlikle haklısınız. Çok da önemli görmüyorum ancak 4k 'nın önemli olduğunu düşünüyorum.

Bisskey 10 senelik bir olay bilmemek belki benimde ayıbım :)) Ama yine de yerli olması bisskey olması bir avantaj bu açıdan.

Son olarak:
    https://www.youtube.com/watch?v=w8LvRXioXgw IPS vs VA panel videosu. Bu noktada panelin kaliteside önemli olsa gerek. Dediğiniz gibi bu iş tamamen şans işi. Artık buna da pek takılmıyorum. Dolayısıyla annemize aldığımız Va panel bozulabilirken annanemize aldığımız IPS sağlam kalabilir. Bu noktada da servis işin içine giriyor. Ve benim için yine Vestel bir adım öne çıkıyor.

Tüm bunlardan sonra kararım 43ua9400 yönünde. Çok daha özellikli bir tv olduğu kesin. Hepsi bir tarafa zaten bu akşama kadar kararımı vermek durumundayım.

9400 tercih etmeniz iyi olur neden, DTS HD destekliyor. DTS sesleri çözebilir yani.

Onun dışında eğer web tarayıcı sizin için önemli değilse, alabilirsiniz.

Youtube uygulaması 4 çekirdek işlemci ile cidden akıcı çalışıyor. Youtube çalışssın bana yeter derseniz Vestel alın derim.

Ama ben bilgisayardaki gibi tarayıcıdan istediğim siteye girmek istiyorum derseniz LG, Samsung'a bakın derim. Ama açık konuşayım onlar da bu konuda bir türlü götü toparlayamadılar. Onlar da da restart, kilitlenme, yetersiz bellek gibi sorunlar yaşanıyor. Ama Vestel'e kıyasla iyi iş çıkarıyorlar. Vestel büyük ekrana sahip modellere 3 GB ram koymuş gerçi ama yazılım tarafı iyileştirme istiyor işte. Sizin alacağınız modelde de büyük ihtimal 1.5 gb ram olacak.

Televizyon izletme işini hakkını vererek yapar. Onun dışında 1080I yayınları 4K panelde izlediğiniz için görüntü sizi tatmin etmeyebilir. Bu işin doğası gereği, çünkü yayının çözünürlüğü panelin doğal çözünürlüğünden düşük. TRT 4K yi izlerken gayet net, keskin bir görüntü izlersiniz.

• 43ua9400 u siparis ettim dun. Tek soru isaretialirken nedense sony 43w805 gozum takildi bir an aklimi celiyordu ne yalan soyleyeyim. Ancak sonra vesteli siparis ettim. Insallah guzel bir tv gelir. Yardimlariniz icin cok tesekkurederim. @BARIŞ55

• dün profilo teknosa da vestel ua9300e taktim flash disk,

http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=145

http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=144

http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=42

bu videoları acti, hic sikintisiz hemde, takılma falan da gormedim pek

• sHowManTR kullanıcısına yanıt
    Ben 9400'ün 9300'den çok daha iyi bir panele sahip olduğunu düşünüyorum. Ki 9300 bile yeterince iyi olsa gerek. Kusura bakmayın pek anlamıyorum onları açması muhakkak iyi birşey olsa gerek :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valaraukar -- 1 Ağustos 2016; 10:40:34 >
  • baya iyi birsey, ilk video 60fps 10bit,

1 dakika 53 saniye olmasina rağmen 850mb

menüsü de cok hızlıydı, hemen gordu acti, goruntusu mat geldi sadece ama 9300va panel, 9400daha canlidir ips olduğu için

• quote:

43ua9400 u siparis ettim dun. Tek soru isaretialirken nedense sony 43w805 gozum takildi bir an aklimi celiyordu ne yalan soyleyeyim. Ancak sonra vesteli siparis ettim. Insallah guzel bir tv gelir. Yardimlariniz icin cok tesekkurederim. @BARIŞ55

Sony alsaydınız sizi çıldırtırdı iyi dönmüşsünüz.
  • Bugün mesaj attım firmaya forumdan, sizlerden öğrendiklerimle :) ışık sızması, ölü pixel veya kullanım saatinde sıkıntı varsa problem yaşarız dedim. Ona göre ürün gönderin dedim :))

Valla içimi rahatlatıyorsunuz. Bir sorum olacak bu DTS hd denilen olay tv ye direkt olarak 5+1 amfi üzerinden bağlasam nasıl olur ses kalitesi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valaraukar -- 1 Ağustos 2016; 23:31:47 >
  • quote:

Bugün mesaj attım firmaya forumdan, sizlerden öğrendiklerimle :) ışık sızması, ölü pixel veya kullanım saatinde sıkıntı varsa problem yaşarız dedim. Ona göre ürün gönderin dedim :))

Valla içimi rahatlatıyorsunuz. Bir sorum olacak bu DTS hd denilen olay tv ye direkt olarak 5+1 amfi üzerinden bağlasam nasıl olur ses kalitesi?

A/V Recevier'ınız var mı yoksa 5+1 sistem derken analog ses sistemini mi kast ediyorsunuz? Ses sisteminizin marka modeli nedir?

DTS dediğimiz şey DTS ile kodlanan sesleri bu televizyonun çözebildiği anlamına geliyor. Örneğin sesleri dts ile kodlanmış bir filmi bu televizyonda oynattığınız zaman sesi duyarsınız. Ama benim televizyonumda (42PF7175) DTS desteği olmadığı için sesi alamıyorum. En fazla Dolby Digital Plus destekliyor. Olay bu yani.

• BARIŞ55 B kullanıcısına yanıt
    Evet analog sistem yani öyle oluyor galiba. Am-fi li bir sistem. Ama zaten o daha çok ses kartıyla alakalı şimdi çözdüm olayı siz öyle deyince.

Bu arada tv bugün geldi. Bir kaç saat içinde vestel kuruluma gelecek hadi bakalım hayırlısı. Şimdi hangi testleri yapmam lazım onu inceliyorum :))
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.