Şimdi Ara

Vestel hızlı 9912 te çamaşır makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://www.vestel.com.tr/vestel--hizli-9912-te-camasir-makinesi

    Arkadaşlar merhaba. Manyetik motorlu 9kg şık ve kaliteli gözüken bu makine sırf param yerli mala nasip olsun diye alınır mı? Bayi değişim kampanyasından 1480 tl fiyat verdi.

    Vestel beyaz eşya konusu kara delik gibi. Samimi Kullanıcı yorumu bulmak imkansıza yakın, ülkede acayip bir vestel antipatisi olduğundan yapılan olumsuz yorumların objektifliğinden emin olamıyorum. Kullanıcıdan yada işin ehlinden ustasından gelmeyen olumlu yorumlarda bir acaba dedirtiyor.

    Yok mu mantıklı, bilimsel bir izahla bana bunun alınıp alınmayacağını anlatabilecek bir ehil insan?☺

    Parasının hakkı mıdır muadillerinden iyi yada kötü müdür?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iche iche oldu Nietzsche -- 23 Ağustos 2016; 21:58:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhabalar;

    Kullanıcı değilim ama 1-2 kelam etmek isterim müsaadenizle.

    2004-2006 yıllarında sahaya sürdükleri beyaz eşya ürünleri nedeniyle (özellikle çamaşır makinesi) VESTEL çok büyük bir ticari harakiri yapmıştır.

    Daha önceki dönemlerde İTHAL ürünler üzerine basılan VESTEL markaları ile sahaya sürülen ürünlerden sonra Ahmet Nazif Zorlu, kendi mühendislerimizden, kendi yapabileceğimiz makineler tasarlamalarını istemiş, tasarlanan makineler üretilip sahaya sürülmüş ancak büyük bir facia ile karşılaşılmıştır. VESTEL kanadında bu bilgi pek kabul edilmese de aslında işin gerçeği bu dur.
    VESTEL in 2006 yılı beyaz eşya zararı, o dönemin parası ile 10 Trilyon lira idi.

    Ancak enteresan bir durum oldu, Sn Zorlu bu mühendisleri idam etmek yerine ''Bu üretimdeki hatalarınızdan yola çıkarak, bana BOZULMAYACAK makine yapacaksınız'' talimatı vermişti, teknik olarak bu talimatın yapılabilirliği olmasa da işte İNTRATON gibi bazı modeller o zaman sahaya sürülmüştür. Tabi ki sorunlar çıkmıştır tabi ki bozulmuştur ve yine tabi ki Ahmet Nazif Zorlu nun BOZULMAYACAK makine düşüncesi tamamen hayal ürünüdür zira bu talimatın geçerli bir teknik karşılığı yoktur vs vs

    Özetlemek gerekirse, Benim yazılarım genellikle eleştiri yüklüdür bu nedenle olaylara hep eleştirel ve negatif yönden bakıyorum konu teknoloji olunca. Bu bağlamda Vestel ciddi büyük hatalar yapmış, geçmişi sicili bozuk bir markadır.

    Ancak şu var ki, 2012 yılında kurum içi devrim niteliğinde bir karar alındı ve o tarihe kadar olmayan Servis Genel Müdürlüğü kuruldu. Daha önce pazarlama departmanına bağlı çalışan yetkili servisler bu guruptan ayırıldı ve müdürlüğe bağlandı. 600 e yakın Yetkili ama etkisiz servis, filtre edilerek, 313 Yetkili ve Etkili servise çevrildi. 15 MERKEZ SERVİS kuruldu, MANİSA da Akademi salonları kuruldu ve zaten filtre edilen personel bu sefer uzun dönem uzmanlık eğitimine alındı, üretim kanadında büyük değişiklikler yapıldı. Tüm bunlar 2012 yılında bu harekatı başlatan Dr Tarkan Tekcan liderliğinde gerçekleştirilen büyük adımlardı.
    Diyeceğim o ki, VESTEL eski VESTEL değil. tabi ki halen 10 numara 5 yıldız üretim yapmıyor zira hedef kitlesi belli. Ben 11 yıl değişik kademelerde çalıştım Vestel de, bu nedenle eski yönetim şeklini ve hizmet süreçleri ile ürünleri de, Yeni yönetim şekli, ürün ve hizmetlerini de iyi bilirim. Hatta o akademi salonlarında teknisyen eğitimleri vermişliğim de vardır. Bu anlamda VESTEL i iyi bilirim. Ancak bu bilgimi sadece VESTEL ile sınırlı tutmamak adına bazı markalara bazı resmi yazılar yazdım. Bunlara en yakın örnek, KLİMA bölümündeki bazı konulara istinaden MİTSUBİSHİ dir. kendileri yazıma telefon ile cevap döndüler ve yüzyüze görüşmek istediklerini beyan ettiler, en kısa zamanda bir planlama yapacağız nasipse. Diğer markalar ile de bu anlamda görüşüp eğer imkanı var ise üretim veya yönetim alanlarını görmek gezmek istiyorum ki burada daha geniş açılı daha tarafsız ve bilerek yazılar yazabilelim.
    Bu açıklamayı yapma gereği duydum zira VESTEL övüyor diye algılansın istemem zira forumumuzda VESTEL düşmanı çoktur.

    Üstüne basa basa hep şunu vurguladım, rahatsız olunduğunu biliyorum ama yine aynı cümleyi yazacağım. ''Hiç bir marka artık eski hali gibi değil. Ne eski kaliteliler eski kalitelerindeler, Ne de eski ucuz markalar eskisi kadar kötüler''
    Yeni dünya ekonomisi gereği herkes oturduğu yerden şöyle bir doğruluverdi hocam, eskiden çürük çarık üretim yapanlar kendilerini geliştirdi, teknolojinin hızlı ilerlemesinden nimetlendiler. Ancak eski kaliteli üretim yapanlar da sahaya çok marka girmesi ve rekabetin artması nedeniyle eski fiyat bantlarında tutunamamaya başladı ve önce üretim maliyetlerini gözden geçirdi, sonra da bazı kısıtlamalara gidildi. Sac kalınlıkları düşürüldü, motor güçleri küçültüldü, pompa kaliteleri 1 ve hatta 2 kalite aşağı çekildi vs vs. yani MİTSUBİSHİ bile eski MİTSUBİSHİ değil artık hocam bunu herkes bilir.


    Tüm bu yazdıklarımın ışığında, bahsettiğiniz ürünün kullanıcısı değilim, ürünü de tanımıyorum yalan değil, hatta size yazarken ''Dur yahu neymiş bir bakayım'' diyerek makineye dahi bakmadım. Sebebi ise üretim mantığını ve kalitesini biliyor olmamdır. ULTRA MEGA bir kalite bulamazsınız, ama yıllar boyunca işinizi gayet rahat görecek, biliyorum ki en ufak sorun çıksa servisi burnunuzun dibinde bitecek, sorununuzu servis çözmüyor veya çözemiyorsa sorununuzu VESTEL Müşteri Hizmetleri genel Müdürü Tarkan Tekcan'a tarkan@vestel.com.tr adresinden direkt yazabilecek, yazılı istemiyorsanız müşteri hizmetlerinden randevu alarak kendisi ile bizzat görüşebileceksiniz.
    Yani en üst seviyede dahi her zaman bir muhatap bulabilirsiniz karşınızda.




  • merhaba;

    öncelikle konuma verdiğiniz cevaptan ve ilgiden dolayı teşekkür ederim. şahsen ben de daha önce hiç vestel ürünü kullanmadım.

    özellikle çamaşır makinesi konusunda çevremden ve internetten olumsuz yorumlar dışında pek bir şey duymadım. insanların bu olumsuz bakışının alt yapısını sayenizde öğrenmiş oldum. firmanın geçmişi ve sicili bu konuda pek parlak değilmiş ancak söylediklerinize göre bunu aşmak için çabalamaları güzel. yine sizin anlatımınızdan anladığım kadarıyla; baştan etik dışı davranıp acele, amatör işlerinde kobay olarak tüketiciyi kullanmış olsalar da sonunda bir aşamaya gelebilmeleri beni ülkem adıma memnun eder. zorlu resmen mühendisleri yüzme öğretmek için suya atmış yüzün demiş, onlara da yazık.

    ultra mega bir kalite beklemiyorum elbette yani verdiğim para belli. 1500 bandında benzer özelliklerde kendini kanıtlamış alman markalarının türkiye üretimleri de var. bunlar yerine paramı yerli mühendislik ve üretim olarak bildiğim vestel'e vermeyi düşünerek riske edebilirim ama çöpe de atamam o yüzden sorup sorguluyorum. servis ve destek konusundaki atılımları aslında rahatlatıcı. ürünlerinin arkalarında durdukları sürece sorun olacağını zannetmiyorum. altı üstü çamaşır makinesi aslında, en fazla insanın başına ne gelebilir. yanmaz patlamaz herhalde :)

    ben vestel'e bir şans vermek istiyorum bakalım eşim de benimle aynı fikirde olacak mı :)




  • Merhabalar.. Bende bu modeli almak istiyorum. Siz ne yaptınız aldınızmı. Yorum alabilirmiyim..
  • Kullanan var mı acaba ?
  • Konumu inceleyin. Artık servis geleceği zaman başka bölgeden çağırıyoruz..



    https://forum.donanimhaber.com/vestel-ile-yasadigim-sorun-servisin-yasattigi-magduriyet--123606105#123606105

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saheemr

    Konumu inceleyin. Artık servis geleceği zaman başka bölgeden çağırıyoruz..


    https://forum.donanimhaber.com/vestel-ile-yasadigim-sorun-servisin-yasattigi-magduriyet--123606105#123606105

    Şikayetinizi okudum. Bunlar olabilecek şeyler. Sıkıntınızı çözmüşler sonuç olarak. Ekstra olarak başka servis çağırma imkanınız var. Aslında Samsung ve Electrolux markalarının çamaşır makineleri daha çok hoşuma gidiyor ancak büyükşehirde olmama rağmen sadece 1 adet servisleri var. Servisi beğenmesek alternatifi yok. Ayrıca yalnızca tek servis olduğundan çağırdığımızda ne zaman gelebilecek ! Bunları düşününce vazgeçiyorum. Benim ve ailemin tüm eşyaları Vestel. Çağırdığımız zaman ertesi güne randevu alabiliyoruz. Müşteri hizmetlerine de nazımız geçebiliyor. Sikayetvar.com da vestel memnuniyet oranı %73, Electrolux %13 Samsung %8

    Demek ki Samsung ve Electrolux de şikayetim olsa edecek yerimiz ilgilenecek kimsemiz olmayacak. Tüketici hakem heyetine başvurmak gerekecek. Onunda sonuçlanması 7-8 ayı buluyor. Sonuçlanana kadar bir ton sıkıntı stres.

    Yani demem o ki özellikten çok markanın memnuniyet oranı daha önemli kesinlikle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 14 Mayıs 2017; 21:34:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: saheemr

    Konumu inceleyin. Artık servis geleceği zaman başka bölgeden çağırıyoruz..



    https://forum.donanimhaber.com/vestel-ile-yasadigim-sorun-servisin-yasattigi-magduriyet--123606105#123606105

    Hocam youtube de vestel videolarını izlerken dikkatimi çekti. Yıkama yaparken bir ses var. Elektrik sesi gibi. (Eski model buzdolaplarında çıkardı) Hiç sevmediğim bir ses. Bizimkilerin eski model arçeliğinde de aynı ses var. Sizin 9912 TE modelinde de o ses var mı acaba ?

    Bahsettiğim sesi şu videoda net şekilde duyabilirsiniz

    https://www.youtube.com/watch?v=bD5TkKnUE5o


    Aslında çalışırken kısa bir video çekme imkanınız varsa çok güzel olur.

    Teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayabusa+


    quote:

    Orijinalden alıntı: saheemr

    Konumu inceleyin. Artık servis geleceği zaman başka bölgeden çağırıyoruz..



    https://forum.donanimhaber.com/vestel-ile-yasadigim-sorun-servisin-yasattigi-magduriyet--123606105#123606105

    Hocam youtube de vestel videolarını izlerken dikkatimi çekti. Yıkama yaparken bir ses var. Elektrik sesi gibi. (Eski model buzdolaplarında çıkardı) Hiç sevmediğim bir ses. Bizimkilerin eski model arçeliğinde de aynı ses var. Sizin 9912 TE modelinde de o ses var mı acaba ?

    Bahsettiğim sesi şu videoda net şekilde duyabilirsiniz

    https://www.youtube.com/watch?v=bD5TkKnUE5o


    Aslında çalışırken kısa bir video çekme imkanınız varsa çok güzel olur.

    Teşekkürler.





    Böyle bir ses yok bizim cihazda. Ses seviyesi düşük bir cihaz. Cihazın olduğu yerin kapısını bile kapatmıyoruz çalışırken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.